Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

 Wintersport boeken

 
 
Skien en snowboarden door R. Cobb
Paperback | 128 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2005
ISBN: 9059203917
Beschrijving:
SkiŽn en snowboarden zij buitengewoon geliefde sporten. Maar vanwege de extreme locaties zijn voor het beoefenen van deze sporten een speciale uitrusting en technische vaardigheden onmisbaar en schuilen er enkele onverhoedse gevaren in, waarmee u te maken kunt krijgen. Dit boek geeft u alle informatie om deze risico's te vermijden en garandeert u dat u het beste uit de sporten kunt halen, zodat u een sterke en duurzame relatie met de sneeuw kunt opbouwen.
Recensie:
Handboek voor elke (beginnende) wintersporter. Het gaat niet zozeer in op de inhoud van de sporten skien en snowboarden zelf dan wel over belangrijke aspecten van wintersport. Er wordt aandacht besteed aan zaken als kleding, materiaal, het weer en locaties. Tevens is er een uitgebreid hoofdstuk over lichamelijke conditie en het voorkomen van blessures. Ook worden er praktische tips gegeven over verzekeringen en etiquette op de piste. Met een duidelijke lay-out en een bescheiden hoeveelheid nuttige kleurenfoto's is het een aangenaam boekje om te lezen. Met internationale lijst van skioorden, verklarende woordenlijst en register.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Skien en snowboarden<br>R. Cobb
Skien en snowboarden
R. Cobb
 

 

   
Snowboarden door Erich Frischenschlager & G. Ladig
techniek - tactiek - theorie
Paperback | 125 Pagina's | Tirion Sport | 2004
ISBN: 9043906743
Beschrijving:
Uitrusting - boards, bindingen, schoenen en kleding. Voorbereiding - conditietraining, warming-up, valoefeningen. Driedaagse basistraining - voortbeweging, lichaamshouding, bochten maken, skilift, sprongvarianten. Gevorderde technieken - Freeriding, Freestyle en alle sprongvarianten. Wedstrijden - Halfpipe, Big Air Contest, Boardercross. Extra informatie - snowboarden met jonge kinderen, adressen, veiligeheid.
Recensie:
Dit boek is ideaal voor de beginnende snowboarder. Na een korte geschiedenis van de sport wordt de lezer in de eerste hoofdstukken geinformeerd over de uitrusting, bescherming en veiligheid. Hierna volgen de beginselen van het snowboarden. Met schematische plaatjes wordt weergegeven hoe de beginner het best te werk kan gaan. Na een terminologielijst gaat het boek over tot de werkelijke cursus, die zeer geleidelijk wordt aangeboden. Alle onderdelen zijn voorzien van duidelijke kleurenfoto's. Ook gevorderde technieken komen aan bod. Tevens is er een uitgebreid hoofdstuk over snowboarden met kinderen. De schrijver is een gediplomeerd snowboardinstructeur met jarenlange ervaring. Het boek heeft een handzaam formaat en een duidelijke lay-out.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Snowboarden<br>Erich Frischenschlager & G. Ladig
Snowboarden
E. Frischenschlager
G. Ladig
 

 

   
Floortje op de ski's door Cok Grashoff
Hardcover | 96 Pagina's | Kluitman | 2002
ISBN: 9020672320
Beschrijving:
Floortje is nog nooit op wintersport geweest, maar nu willen haar ouders naar Zwitserland voor een skivakantie. Floortje heeft er vreselijk veel zin in, vooral omdat haar vriendin Cynthia ook mee mag. Het wordt een spannende week die begint met een nacht slapen in de trein. Daarna ontdekt Floor dat je niet zo een-twee-drie op twee ski's van een berg af glijdt. En misschien is het op een snowboard nog wel moeilijker...
Recensie:
Onverwacht gaat Floor met haar ouders en twee oudste broers op wintersport. Haar beste vriendin Cynthia mag ook mee, dus dolle pret. Het verhaal, zelfstandig te lezen deel uit een serie, kabbelt vrolijk voort met vele semi-grappige voorvallen zonder ook maar ergens spannend te worden. De realistische illustraties in grijstinten met wat verstarde gezichtsuitdrukkingen - op het omslag prijkt een dito illustratie in fullcolor - tonen meisjes van zo'n 10-12 jaar en passen bij het verhaal. Vergeleken met de vorige druk heeft deze uitgave een kleiner lettertype, wat de bladspiegel rustiger maakt en een wat moderner aanzien geeft. Ook de tekst is gemoderniseerd. Lichte kost voor meisjes vanaf 8 jaar.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Floortje op de ski's<br>Cok Grashoff
Floortje op de ski's
Cok Grashoff
 

 

   
Snowplaza Ski Atlas / 2007
Hardcover | 368 Pagina's | Spalder
ISBN: 9077090185
Recensie(versie 2004):
Aan de orde komen skimogelijkheden in Nederland (kunstbanen), Oostenrijk, Zwitserland, Italie, Frankrijk, Duitsland, in 7 skigebieden elders in Europa en in de USA en Canada. In totaal 215 skigebieden in 15 landen. Eerst wordt een algemene topografische kaart afgedrukt en daarna, steeds 2 pagina's vullend, volgt informatie over de streken/plaatsen afzonderlijk. Naast een in 4 kolommen afgedrukte tekst in kleine letter bevatten die bladzijden meestal ook een vrij groot afgedrukte panoramische kaart en kolomsgewijze technische zaken als hoogte, seizoen, verschillende soorten pistes, prijzen van skipassen, en gegevens over de plaatsen. Onderaan staan advertenties afgedrukt. Door het hele boek heen kleurenfoto's in verschillende formaten. Het geheel wordt op diverse handige manieren ontsloten. Met name het 13 pagina's grote systematisch opgezette deel over 'speciale aanbiedingen' geeft de gids een meerwaarde die helaas wel snel verouderd is.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Snowplaza Ski Atlas  2007


 
   
HIP Hotels Ski door Herbert J.M. Ypma
Paperback | 256 Pagina's | Terra - lannoo, Uitgeverij | 2002
ISBN: 9020949438
Beschrijving:
Deze Hip Hotels staan allemaal in het teken van winteractie en pittige stijl. Steeds meer mensen raken verslingerd aan de sensatie en het schouwspel van de bergen, en de keuze aan skihotels is dan ook verbijsterend groot - maar tevens ook erg middelmatig. Nu bewijst Herbert Ypma eindelijk dat er alternatieven bestaan voor de voorbijgestreefde typische skihotelformules, wat je smaak of bestemming ook is. Een authentieke ranch op de hoge prairie van Colorado of een renaissancekasteel in Zuid-Tirol, een vierhonderd jaar oude Oostenrijkse boerderij of een gewaagd snowboarderhotel - de mogelijkheden werken inspirerend.
Het onlangs gerenoveerde Hotel les Dromonts in de Franse Alpen, dat de vorm heeft van een dennenappel, is een pareltje van de organische stijl uit de jaren 1960. Of bewonder de machtige, scherpe pieken van de Italiaanse Dolomieten vanaf je balkon van hotel Ancora in Cortina d'Ampezzo, een van 's werelds oorspronkelijke skioorden. De PlumJack Inn in Squaw Valley, CaliforniŽ, is een heerlijke illusie van gepolijst metaal en heraldische stijl: een onwaarschijnlijk eclectisch succes. Of misschien verkies je de romantische schuilplaats van Sundance, Robert Redfords onbezoedeld toevluchtsoord, waar je het jezelf gezellig kunt maken in je eigen berghuisje na een dag in de legendarische poedersneeuw van Utah.
Hip Hotels Ski geeft een totaal nieuwe dimensie aan het jaarlijkse avontuur in de sneeuw.
Met 511 illustraties, waarvan 379 in kleur.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

 HIP Hotels Ski<br>Herbert J.M. Ypma
HIP Hotels Ski
Herbert J.M. Ypma

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020