Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Fietstraining boeken

 
 
Trainingshandboek voor de wielrenner door Paul van den Bosch
Paperback | 156 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN10: 904471791X | ISBN13: 9789044717914
Beschrijving:
De juiste trainingsopbouw - Professionele trainingsschema's - Het gebruik van de hartslagmeter - De optimale voeding. Met een voorwoord van Michel Wuyts.
Trainen is meer dan zo hard en zo lang mogelijk op de pedalen trappen. Resultaatgerichte training vergt namelijk een helder inzicht in de juiste trainingsopbouw, de juiste trainingsintensiteit en vele andere factoren. Hoe dit in zijn werk gaat, leest u in dit unieke boek van Paul Van Den Bosch waarin hij wetenschappelijk maar toch zeer begrijpelijk alle trainingscomponenten van de wielertraining behandelt. Dit trainingshandboek is het resultaat van een grondige kennis van het wielergebeuren, van zeer veel ervaring en samenwerking met andere specialisten uit het wielervak. Het trainingsadvies heeft in de praktijk al zijn kwaliteit bewezen bij heel wat jonge profwielrenners. Maak dus gebruik van deze ervaring, zoek datgene uit waar u zich goed bij voelt en verbeter uw prestaties! Paul Van den Bosch (°1957) is professioneel begeleider van topsporters, zoals Sven Nys, Marc Herremans en Luc Van Lierde, met wie hij de absolute top bereikte. Naast dit boek schreef hij ook al trainingshandboeken voor de marathon, triatlon voor het trainen met de hartslagmeter.
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Trainingshandboek voor de wielrenner
Trainingshandboek voor de wielrenner
Paul van den Bosch
     
Groot handboek wielrennen door P. Konopka
Paperback | 192 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN10: 9044715232 | ISBN13: 9789044715231
Beschrijving:
De complete raadgever over alle aspecten van de wielersport: uitrusting - rijtechnieken - training - voeding - gezondheid.
De complete knowhow voor de wielrenner! Het Groot handboek wielrennen is een complete raadgever voor elke wielrenner - beginner of gevorderde - die efficiënt wil trainen en zijn passie op een verantwoorde manier wil beleven. In dit boek biedt dr. Peter Konopka, voormalig arts van de Duitse wielerbond en ploegarts van de Duitse nationale wielerploegen, een schat aan vakkundige informatie en adviezen over alle aspecten van de wielersport, gebaseerd op de meest recente sportwetenschappelijke bevindingen. Zo komt u onder andere alles te weten over: - de juiste uitrusting - de anatomie van de racefiets - de optimale fiets- en rijtechnieken, zoals de trapfrequentie en de soepele pedaalslag - de voornaamste trainingsprincipes en -programma's - de beste sportvoeding - het belang van een goede herstelperiode - de specifieke gezondheidsklachten van de wielrenner.
Recensie:
Een complete raadgever voor elke wielrenner - beginner of gevorderde - , zo wordt gesteld. De auteur is voormalig arts van de Duitse wielerbond en ploegarts van de Duitse nationale wielerploegen, en heeft vakkundige informatie en adviezen over alle aspecten van de wielersport, gebaseerd op eigen ervaringen en de meest recente sportwetenschappelijke bevindingen trachten op te schrijven. Zo komen onder andere de juiste uitrusting, de anatomie van de racefiets, de optimale fiets- en rijtechnieken, de voornaamste trainingsprincipes en -programma's aan bod. Sommige passages in het boek zijn van een behoorlijk wetenschappelijk niveau, andere passages lezen makkelijker weg. De hele publicatie is voorzien van mooie kleurenfoto's, verhelderende tekeningen en tabellen. Deze zijn niet allemaal zo eenvoudig te 'lezen'. Met een voorwoord van Jan Ullrich. Met register.
(NBD|Biblion recensie, RvdD)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Groot handboek wielrennen
Groot handboek wielrennen
P. Konopka
     
Wielrennen en wetenschap door Tim Takken
Paperback | Reed business information | 2006
ISBN: 903522874X
Beschrijving:
Het boek gaat over over inspanningsfysiologie, en wetenschappelijk onderbouwde training, voeding en verzorging voor wielrenners. Het unieke aan deze uitgave is dat er een up-to-date stand van zaken wordt gegeven van de laatste wetenschappelijke informatie over wielrennen en eveneens heb ik geprobeerd een vertaalslag te maken van deze kennis naar de praktijk. Het heeft lang geduurd voordat er systematisch wetenschappelijke gegevens werden verzameld binnen het wielrennen en dat deze gegeven werden gepubliceerd. Het wielrennen was een lange tijd een relatief gesloten wereld, waar weinig sportwetenschappers actief waren. Het is pas van de laatste decennium dat er meer wetenschappelijk onderzoek binnen het wielrennen wordt uitgevoerd en gepubliceerd. Met name vanuit landen als Italië en Spanje is er veel kennis opgedaan over de lichamelijke belasting en de daaropvolgende lichamelijke aanpassingen bij elite wielrenners. Daar deze kennis vooral in wetenschappelijke tijdschriften is gepubliceerd, is deze kennis nog relatief onbekend bij wielrenners en hun begeleiders. Een must have dus voor alle wielrenners, trainers en begeleiders!
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wielrennen en wetenschap / druk 1
Wielrennen en wetenschap
T. Takken
     
Handboek fietsen door Tony Roberts
Hardcover | 160 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2005
ISBN: 9059203283
Beschrijving:
Dit boek is een stapsgewijze inleiding in de fietssport, voorzien van kleurenfoto's die aanpassingen, reparaties en onderhoud tonen die zelfs de beginner kan uitvoeren.
Lees over de technieken die profs gebruiken om bochten te rijden, te remmen op steile afdalingen, te klimmen en in een peloton te rijden. Het boek beschrijft hoe u efficiënt kunt trainen om uw doel te bereiken, of u nu wilt wedstrijdrijden, toeren of een bepaalde techniek wilt verbeteren.
Recensie:
Fraai uitgevoerd en rijk met kleurenfoto's geillustreerd handboek over de wielersport, bestemd voor iedereen die wil gaan beginnen met de wielersport, met toer- en racefietsen. Begonnen wordt met een kort overzicht van de geschiedenis van de wielersport. Dan informatie over een fiets uitkiezen, de anatomie van de fiets, kleding, houding op de fiets, onderhoud en reparatie, training, voeding, op de weg: techniek en tactiek, veiligheid en bescherming, en organisatie van de sport. Tot slot een overzicht van websites, een woordenlijst en een register. Voor een breed publiek.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Handboek fietsen
Handboek fietsen
Tony Roberts


 
   
High-Performance Cycling  by Asker E. Jeukendrup
24 International Experts Give You an Edge in Technique, Training, Equipment, Racing

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Paperback | 320 Pagina's | USA Edition | 2002
ISBN: 0736040218
Beschrijving:
For both cyclists and cycling coaches, experts from all over the world present cutting-edge information on performance assessment, body positioning, equipment, nutrition, endurance, strength and injury prevention that can be used immediately for training and racing success.
Mening klant bol.com:
Krachttraining - Wielrennen.
Een prachtig mooie bijdrage voor wat betref de krachttaining. Adrie van Diemen heeft als trainer bij de Rabobank een vernieuwende en praktisch waardevolle bijdrage geleverd over de waarde van krachttraining voor wielrenners. Theoretisch goed onderbouwd en praktisch uitstekend toepasbaar. Ook de andere bijdragen voor dit boek zijn up to date. Ik heb er in elk geval van genoten om het te lezen en toe te passen.
Mening klant bol.com:
Een prachtboek.
Eindelijk weer eens een boek dat echt een overzicht geeft van de stand van zaken om tot presteren te komen bij het wielrennen. Alle auteurs leveren een prachtige bijdrage die up to dat is.
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

High Performance Cycling
High Performance Cycling
A. Jeukendrup
 

 

   
Wielrentraining door Marco van Bon
trainingsleer - fysiologie - trainingsmethoden - krachttraining - tests - mentale training - voeding - periodisering

Paperback | 158 Pagina's | Tirion Uitgevers | 2002
ISBN: 9060764544
Recensie:
Nog niet eens zo lang geleden werd in de Nederlandse wielersport hoofdzakelijk op het gevoel en de (onwetenschappelijke) ervaring getraind. De laatste twee decennia is daar veel in veranderd. Wetenschappers, zoals Jos Geijsel en Harm Kuipers, gingen zich met de begeleiding bemoeien en baseerden zich op wetenschappelijk onderzoek. In deze ontwikkeling past ook het boek van de sportpsycholoog en trainer/coach Marco van Bon (1968). Zijn overzichtelijke trainingshandleiding behandelt de verschillende aspecten van de wielrentraining (theorie, fysiologie, methoden, krachttraining, voeding, etc.). De technisch-wetenschappelijke tekst wordt begeleid door vele tabellen, grafieken en foto's en is met name bedoeld voor de gevorderde trainer/begeleider. Van Bons boek wordt inhoudelijk geflankeerd door enerzijds de meer praktische leidraad van Harm Kuipers ('Wielrennen' a.i. 97-43-110-9) en anderzijds het zeer omvangrijke handboek van Cees Vermunt ('Moderne training voor wielrenners' a.i. 98-04-256-4). Met literatuurlijst en register.
(Biblion recensie, Theo Bijvoet.)
  Bestel online


Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wielrentraining
Wielrentraining
Marco van Bon
 

 

   
Wielrennen door O. Roberts
fietsen voor elk trainingsniveau  

Paperback | 96 Pagina's | Forte uitgevers B.V. | 2004
ISBN: 9058773280
Beschrijving:
Fietsen is een geweldige, simpele manier om gezond en fit te blijven. En als je je route zorgvuldig uitkiest, kun je ook nog genieten van prachtige landschappen. Met Wielrennen leer je alle mogelijke manieren om al fietsend in vorm te komen en te blijven.
Recensie:
Fraai uitgevoerd boek boordevol informatie voor iedereen die zich bezig wil gaan houden met wielrennen of daar al actief mee is. Het eerste hoofdstuk gaat over de uitrusting en vertelt waarop gelet moet worden bij de aanschaf van een racefiets, maar ook bij (zomer/winter)kleding en welk voedsel onderweg genuttigd kan worden voor een zo goed mogelijke prestatie. Daarna volgen zes trainingsschema's voor starters en gevorderden. De actie wordt aangegeven, maar ook de duur en de hartslag die min of meer normaal zijn bij een dergelijke training. Het laatste, korte hoofdstuk geeft wat algemene tips. Het taalgebruik is niet moeilijk, de schema's zijn goed te lezen voor een brede doelgroep. Met eenvoudige kleurenfoto's van wielrenners in actie, een inhoudsopgave en een trefwoordenregister.
(Biblion recensie, Mac Steenaart)
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wielrennen
Wielrennen
Oliver Roberts
 

 

   
Fietstraining voor een superfit lichaam door Delia Smith
Paperback | 174 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2004
ISBN: 9044703005
Beschrijving:
Voor een superfit lichaam.Wie aan zijn conditie wil werken of zijn lichaam wil trainen, kan tegenwoordig kiezen uit duizend en één activiteiten, programma´s en toestellen. Maar in dit enorme aanbod blijft fietsen nog altijd een van de meest populaire en voor de hand liggende methoden: het is relatief goedkoop, voor bijna iedereen bereikbaar, en je kunt het doen waar en wanneer je maar wilt. Fietstraining voor een superfit lichaam is een compleet trainingshandboek voor wie zijn fitnessniveau (en daarmee ook zijn gezondheid) op peil wil houden of verbeteren. Waarom juist fietsen zo´n goeie workout biedt, beantwoordt het eerste hoofdstuk. In de volgende hoofdstukken leest u waar u precies op moet letten bij de keuze van een fiets en de aankoop van uw uitrusting. Ook rijtechnieken en tips voor uw veiligheid komen in deze hoofdstukken aan bod. Het tweede - en belangrijkste - deel van dit boek gaat dieper in op de fietstraining zelf. U maakt kennis met de basisprincipes van een efficiënte training en u leert hoe u uw persoonlijke trainingsschema zelf samenstelt. Daarnaast wordt de nodige aandacht besteed aan het belang van stretching en de juiste voeding. Het laatste hoofdstuk is ten slotte gewijd aan de specifieke training voor wie aan wedstrijden wil deelnemen.
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Fietstraining voor een superfit lichaam
Fietstraining voor een superfit lichaam
Delia Smith


 
   
Fiets je fit door A. Coleridge
Paperback | 128 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V.
ISBN10: 9059203933 | ISBN13: 9789059203938
Beschrijving:
Dit boek geeft u alle informatie die u nodig hebt om op twee wielen aan uw conditie te werken. Het behandelt de fysiologische en wetenschappelijk basis van conditietraining, de beste uitrusting, soorten terreinen, het correct stellen van uw fiets, het belang van goed onderhoud, wat u moet eten en drinken, veiligheid en veel voorkomende blessures. Daarnaast biedt Baird u een complete work-out van meer dan 40 oefeningen die speciaal ontworpen zijn om uw fietsspieren te ontwikkelen en te versterken en geeft hij tips over warming-up en cooling-down. Ten slotte helpt Baird u met het samenstellen van uw persoonlijke fietsprogramma, waarbij hij tips geeft over trainingsintensiteit, motivatie en het bijhouden van uw vooruitgang.
Recensie:
De zaken waaraan een beginnende sportfietser moet denken, van aanschaf van de fiets en toebehoren, veiligheid op de weg tot en met voeding en trainingsprogramma. Het boekje is helder opgebouwd, maar niet altijd evenwichtig. Gericht op de beginners wordt een aantal zaken uitgebreid uitgelegd, maar daarbij worden soms te gemakkelijk zaken bekend verondersteld of te oppervlakkig aangestipt. Daarnaast stoort het dat dit boekje uit een niet-Nederlandse context is vertaald. Vooral in het hoofdstuk veiligheid komt een aantal zaken naar voren die voor menig buitenlander nuttig zijn, maar voor in Nederland opgegroeide personen open deuren. Het boekje oogt aantrekkelijk voor wat betreft opmaak en gebruik van kleurenfoto's. Met register.
(Biblion recensie, Rob Gerits)
Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Fiets je fit
Fiets je fit
A. Coleridge


 
   
Gids voor wielertoeristen door Tom Claes
Paperback | 119 Pagina's | Davidsfonds
ISBN10: 9058264076 | ISBN13: 9789058264077
Recensie:
Dit fietstrainingsboek wil de recreatieve fietser voorbereiden op de beklimming van de Mont Ventoux. Auteur en sportarts Toon Claes is voorzitter van Sporta, een vereniging voor recreatiesport en gezondheid, die o.m. een jaarlijkse groepsbeklimming van de Ventoux organiseert ('Ventourist/Ventousiast'). Na enkele 'warmmakende' getuigenissen (pro domo), volgen de '10 geboden' van de beginnende fietser en hoofdstukken met wetenschappelijke achtergrond, trainingsopbouw met een typevoorbeeld voor beginners, aangepaste voeding en het juiste materiaal. Vanuit zijn eigen praktijk bespreekt Claes enkele frequente fysische problemen bij het fietsen, en de kwestie van doping. Het boek wordt afgesloten met korte hoofdstukken over fietswegen in Vlaanderen, een portret van de Ventoux en een praktisch trainingsdagboek om in te vullen (2 blz.). Een inspirerend wielerboek, dat enthousiasme koppelt aan grondigheid en een medisch verantwoorde trainingsopbouw. Het boek is goed opgebouwd, toegankelijk geschreven en bevat talrijke lijstjes en tabellen.
(Biblion recensie, Redactie Vlabin-VBC)
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Gids voor wielertoeristen
Gids voor wielertoeristen
Tom Claes
 

 

   
Lance Armstrongs trainingsprogramma door L. Armstrong en
C. Carmichael
in 7 weken naar een optimale prestatie  

Paperback | 240 Pagina's | Forte uitgevers B.V. | 2004
ISBN: 9058773345
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Samen met zijn vaste coach Chris Carmichael ontwikkelde Lance Armstrong de trainingsmethode die in dit boek wordt uitgelegd. Lance Armstrongs trainingsprogramma legt in heldere taal en met duidelijke foto´s uit, hoe iedere wielrenner zijn principes kan toepassen in de training.
Recensie:
Wielrennen is een manier van leven. Dit motto geldt voor Lance Armstrong - winnaar van de Tour de France in 1999, 2000, 2001, 2002 en 2003 - als sleutel tot het bereiken van succes. Zijn coach Chris Carmichael heeft hierin een hoofdrol vervuld door het opstellen van een weloverwogen trainingsmethode en een uitgekiend voedingspatroon. Hoe Armstrong traint, eet, fietst en herstelt legt hij helder en tot in de finesses uit. Iets te vaak vermeldt de tekst dan ook 'Lance doet het zus' of 'Lance doet het zo'. Toch kan de fietsende lezer die zich graag spiegelt aan een Tourwinnaar hier zeker zijn voordeel mee doen. De beschreven trainingsmethodes, technische tips en koerservaringen zijn zowel interessant voor de recreatieve fietser als voor de amateurwielrenner, ieder op zijn of haar niveau. In vergelijking met de gedetailleerdere boeken van Cees Vermunt 'Moderne training voor wielrenners' en 'Wielertraining' van Marco van Bon is dit trainingsprogramma van Lance Armstrong en zijn coach meer gericht op een brede lezersgroep van belangstellende fietsers en wielrenners.
(Biblion recensie, K.W. Cuperus)
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Lance Armstrongs trainingsprogramma
Lance Armstrongs trainingsprogramma
Lance Armstrong
C. Carmichael
 

 

   
Het complete trainingshandboek voor de wielrenner door P. vd Bosch
Hardcover | 156 Pagina's | Centrale Uitgeverij
ISBN: 9024376882
Beschrijving:
Trainen is meer dan zo hard en zo lang mogelijk op de trappers duwen.
Resultaatgerichte training vergt integendeel een klaar inzicht in de juiste trainingsopbouw, de juiste trainingsintensiteit en tal van andere factoren.
Hoe dit in zijn werk gaat leest u in dit unieke boek van Paul Van Den Bosch: het behandelt wetenschappelijk en toch zeer begrijpelijk alle trainingscomponenten van de wielertraining.
Het boek is het resultaat van een grondige kennis van het wielergebeuren, van zeer veel ervaring en samenwerking met andere specialisten uit het wielervak.
Het trainingsadvies heeft in de praktijk zal zijn deugdelijkheid bewezen bij heel wat jonge profwielrenners.
Maak dus gebruik van deze ervaring, zoek datgene uit waar u zich goed bij voelt en verbeter uw presentaties!
Paul Van Den Bosch (°1957) is professioneel begeleider van topsporters: Vele wielrenners en triatleten werden door hem begeleid.
Als trainer van het semi-professionele wielerteam van Eddy Merckx is hij bovendien nauw betrokken bij jonge wielrenners op weg aar een profcarrière.
Paul Van Den Bosch scheef verschillende boeken over triatlon en trainen met de hartslagmeter.
Recensie:
Resultaatgericht trainen voor wielrenners vergt een helder inzicht in de juiste trainingsopbouw, intensiteit en een voortdurende wisselwerking tussen inspanning en rust. Voor iedere wielrenner die dat wil leren, is dit boek bedoeld. Het is degelijk en met vakmanschap geschreven; gebaseerd op wetenschappelijke gegevens worden alle trainingscomponenten van de wielertraining begrijpelijk gepresenteerd. De chronologische indeling maakt het boek als handleiding het gehele seizoen raadpleegbaar. De trainingsschema's die worden geboden kan iedere renner aan de eigen behoefte aanpassen. Onder de overige aspecten die aandacht krijgen, neemt uiteraard voeding een belangrijke plaats in. De auteur heeft als professioneel begeleider van topsporters een gedegen vakboek geschreven, dat temidden van soortgelijke publicaties opvalt door de grondige kennis van het wielrennen. Een leidraad zowel voor trainers als voor amateurs en profs.
(Biblion recensie, Henk Ewoldt)
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Het complete trainingshandboek voor de wielrenner
Het complete trainingshandboek voor de wielrenner
Peter van den Bosch
 

 

   
Tirion Sportwijzer / Wielrennen door P. Konopka
Paperback | 128 Pagina's | Tirion Sport | 2005
ISBN: 9043907391
Beschrijving:
Wielrennen richt zich op de gepassioneerde wielrenner van jong tot oud.
De volgende onderdelen worden uitgebreid behandeld:
Uitrusting: accessoires, onderhoud en reiniging, kleding. Wielertechniek: de ronde pedaaltred, het juiste verzet, rijtechniek. Wielertraining: gerichte training, prestatieverbetering op de lange termijn, letsel voorkomen, herstel. Vrouwen in de wielersport: uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, techniek, souplesse. Voeding: energiebalans, vochthuishouding. Compleet boek voor de (beginnende) wielrenner. Met instructieve foto’s en tekeningen.
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Tirion Sportwijzer / Wielrennen
Tirion Sportwijzer / Wielrennen
P. Konopka
 

 

   
Wielrennen door Harm Kuipers
Training, voeding, Konditietesten, blessures, overtraining, doping

Paperback | Tirion Uitgevers | 2004
ISBN: 9060763246
Beschrijving:
Uit de inhoud: hoe werkt het lichaam tijdens inspanning - voeding - training - conditietests - blessures en ziekte - overtraining en overtrainingssyndroom - wielrennen door jeugdigen - invloed van omgevingsfactoren - doping.
Recensie:
Wielrennen is een zware sport, waarvoor de renner veel moet doen en laten. Hoewel in deze sport de kennis over training, voeding en verzorging recent enorm is toegenomen, heersen er toch nog veel misverstanden. Er bestaat veelal nog steeds een kloof tussen wetenschap en praktijk. De wetenschappelijke literatuur is vaak moeilijk toegankelijk voor de praktijkmensen. Ex-topsporter Harm Kuipers heeft daarom in dit boekje getracht niet te veel wetenschappelijke achtergronden aan te dragem maar vooral praktijkgericht te zijn. Voeding, training, conditietests, blessurebehandeling, doping o.a. komen kort en bondig aan de orde voor wielrenners, ook jongeren en vrouwen, en voor allen die in de begeleidende en verzorgende sfeer bij de wielersport betrokken zijn. Deze nieuwe herziene uitgave vervangt de veel beperktere drukken van 1989 en 1991. Kuipers bewijst de wielersport met zijn degelijke en begrijpelijke adviezen een goede dienst.
(Biblion recensie, Henk Ewoldt.)
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wielrennen
Wielrennen
H. Kuipers

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020