Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Opvallend wielersportnieuws

 

 

 

Ads door Google

Tankink te vroeg bij Profronde
Beter te vroeg dan te laat. Tenzij je een week te vroeg bent. Dat moet wielrenner Bram Tankink vrijdag gedacht hebben toen hij zich vergeefs wilde aanmelden voor de Profronde van Almelo.
De renner van Rabobank voelde al nattigheid toen hij Almelo binnen kwam rijden:op een spandoek zag hij staan dat het criterium pas op 26 augustus is. Zijn vermoedens werden bevestigd toen hij zich wilde aanmelden, want het plein was helemaal leeg.
Het is trouwens niet de eerste keer dat Tankink zich in de tijd vergist. In 2008 zat hij tijdens de Tour de France ook al niet op te letten.
20 augustus 2011 NOS
 
Nieuw in de Tour de France: dopingcontrole voor fietsen
De UCI heeft scanners laten maken om de fietsbuizen van binnen te doorzoeken. De fiets wordt opgehangen, er wordt een scanner zo groot als een armband langs het kader gehaald. Op een klein tv’tje kan een technicus dan zien of er een motor in zit of niet.
5 juli 2010 De Pers
 
Vuelta start in het donker
De 75e editie van de Ronde van Spanje start op 28 augustus 2010 in het donker. Dat bleek woensdag tijdens de presentatie van de Vuelta 2010 in Sevilla. De eerste etappe, een ploegentijdrit over 16,5 kilometer in de straten van Sevilla, begint om 21.00 uur.
16 december 2009 De Pers
 
Van Hummel slechtste klimmer ooit
De Franse sportkrant L'Équipe heeft de Nederlandse wielrenner Kenny van Hummel uitgeroepen tot "Slechtste klimmer ooit" in de Tour de France. De sprinter reed in elke bergetappe in zijn eentje achteraan. Volgens L'Equipe is het nooit voorgekomen dat steeds dezelfde renner is die als laatste over de finish komt in een bergetappe.
24 juli 2009 De Telegraaf
 
Armstrong grijpt op een paar honderdsten naast geel
Lance Armstrong won met de Astana-ploeg de ploegentijdrit over 39 km rondom Montpellier, maar hij kwam een paar honderdsten tekort voor het geel. Armstrong diende 0.40 goed te maken op geletruidrager Cancellara en dat lukte exact. Na het bestuderen van de cijfers achter de komma bleek de Zwitser echter net genoeg over te houden.
7 juli 2009 NOS
 
Peloton ontsnapt
Frankrijk krijgt een tweede Tour de France, maar het worden saaie etappes.
Ontsnappingen zijn verboden, want de 200 renners zijn gedetineerden. Een leger van 124 bewaarders zal het bajespeloton bewaken. Het Franse gevangeniswezen ziet de drie weken durende tocht van 2300 kilometer als een project om gevangenen waarden bij te brengen als samenwerking, zelfvertrouwen en inzet.
26 mei 2009 De Telegraaf
 
Lance Armstrong komt terug
Het gezaghebbende wielertijdschrift VeloNews meldt vanavond dat Lance Armstrong aan een comeback werkt. Komend jaar zou hij zelfs opnieuw willen deelnemen aan de tour, in het shirt van Astana. Ook de Ronde van Californië en Parijs-Nice zouden op het programma staan. VeloNews, dat zelden de plank misslaat, baseert zich op anonieme bronnen. Armstrong zou bovendien van plan zijn bloedtesten online te publiceren, om aan te tonen dat hij geen doping gebruikt. In 2005 zette Armstrong een punt achter zijn carrière.
9 september 2007 Spits
 
Michael Rasmussen
Al drie jaar rijdt Michael Rasmussen voor de Rabobankploeg, waar ze wel eerst aan hem moesten wennen. Niemand is zo bezig met het gewicht en dat van zijn fiets als Rasmussen. Elke gram is er één te veel. Dus moet elk stickertje of overbodig schroefje van zijn fiets worden gehaald.
18 juli 2007 Dag.nl
 
Ronde van Zwitserland
De vijfde etappe van de oorspronkelijk 190 km lange rit werd vanwege regen- en hagelbuigen tijdelijk stilgelegd. De met 95 km ingekorte koers werd om 15.00 uur hervat. De Nufenenpass (buitencategorie) was geschrapt, maar de 12 km lange slotklim naar Crans Montana (2de cat) bleef wel in het programma. Thomas Dekker heeft deze vijfde etappe gewonnen.
21 juni 2007 NOS
 
Tour schrapt Riis van erelijst
De organisatie van de Tour de France schrapt Bjarne Riis van de erelijst. De Deen won de Tour van 1996, maar bekende onlangs dat hij dat met de hulp van epo heeft gedaan. De Tour-directie zegt een signaal af te willen geven met de maatregel, al heeft die geen formele zeggingskracht. Het is namelijk aan de wielerunie UCI om een
besluit te nemen. En die deelde na Riis' bekentenis mee dat een vergrijp van een
oud-renner na vijf jaar verjaard is.
Het wordt nog lastig om voor 1996 een andere winnaar aan te wijzen, want ook de nummer twee, Jan Ullrich staat onder verdenking van dopinggebruik. En nummer drie, Richard Virenque, was al betrapt.
7 juni 2007 NOS
 
Alle truien voor Marianne Vos
Marianne Vos heeft de Ronde van San Marino gewonnen. Ze won niet alleen de proloog van vrijdag en de etappe van zaterdag, maar ook de slotrit op zondag. Vos gunde zo de concurrentie zelfs geen troostprijs, want nadat ze was gehuldigd als eindwinnares, werd ze nog drie keer naar het podium gedirigeerd. Vos won namelijk ook het jongerenklassement, het
puntenklassement en het bergklassement.
6 mei 2007 NOS
 
Longo bereidt zich voor op Peking
Jeannie Longo-Ciprelli heeft zich een dag nadat ze een profcontract onderschreef bij de Oostenrijkse wielerformatie Uniqa een nieuw, groot doel gesteld. De 48-jarige Française gaat zich voorbereiden op de Olympische Spelen van 2008. Het zou haar zevende olympische toernooi betekenen. ,,Ik ben nog altijd topfit. Peking is voor mij dus niet onrealistisch'', liet de dertienvoudig wereldkampioene vrijdag in het dagblad Le Dauphiné Libéré optekenen. ,,Ik ga de komende twee jaar trainen voor de Spelen.'' Longo stond ook al in 1984, toen de wegrensters voor het eerst om de olympische medailles mochten strijden, aan de start. Twaalf jaar later in Atlanta veroverde de 'eeuwige' rivale Leontien van Moorsel goud op de weg.
22 december 2006 Spits
 
ZDF
De Duitse televisiezender ZDF denkt er serieus over na om te stoppen met het uitzenden
van de Ronde van Frankrijk na de dopingzaak van Floyd Landis. We hebben een contract afgesloten voor een sportevenement en niet voor een farmaceutische tentoonstelling.
28 juli 2006 Spits
 
Landis na de Tour onder het mes
Floyd Landis ondergaat na afloop van de Tour de France een heupoperatie. De voor Phonak koersende Amerikaan zei dat hij de ingreep over de Tour heen wilde tillen "omdat ik in vorm ben en gewoon wil weten hoe ver ik kan komen." Landis, momenteel tweede in de algemene rangschikking, brak zijn heup eind 2002 tijdens een training. De breuk weerhield hem er niet van later weer wedstrijden te rijden."Maar ik wil nu wel weer eens pijnvrij aan wedstrijden meedoen." De teamarts van Phonak beweert dat hij weigert pijnstillers te nemen: "Floyd zegt dat dat hem harder maakt." Landis krijgt bij de operatie een nieuwe heup. Zijn herstel vergt circa drie maanden.
11juli 2006 NOS
 
Wielrenners in de ban van WK voetbal
De wielrenners in de Ronde van Frankrijk hoeven zondag niets te missen van de finale tussen Frankrijk en Italië op het wereldkampioenschap voetbal. Kort na de aankomst in finishplaats Lorient vliegen de renners naar Bordeaux waar ze rond 19.45 uur in de hotels arriveren. Dat is een kwartier voor de start van de WK-eindstrijd. Aanvankelijk stond de vlucht later gepland, maar op verzoek van veel renners is het tijdstip vervroegd. Maandag is de eerste rustdag in de Tour.
9 juli 2006 Spits 
 
Belgen fietsen op snelweg Madrid
Bij een verkenning van het WK-parkoers zijn de Belgische wielrenners gisteren in Madrid lelijk de weg kwijtgeraakt. De coureurs kwamen tijdens de training tot hun grote schrik op een snelweg tussen voorbijrazende auto's terecht. Het Belgische groepje koos onmiddellijk voor de vluchtstrook en daarna voor de eerstvolgende afrit. Meegereisde fotografen zorgden met hun auto's voor een noodzakelijke buffer tussen de gehaaste wielrenners en het achteropkomende verkeer. Er deden zich geen ongelukken voor.
23 september 2005 Spits
 
Armstrong denkt na over rentree
 De zevenvoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk zou uit woede over allerlei dopingbeschuldigingen wel eens kunnen terugkeren in het peloton.De 33-jarige Texaan staat sinds kort onder nieuwe, zware verdenking van dopegebruik. De Franse krant L'Equipe, waarmee Armstrong vaker overhoop lag, publiceerde onlangs berichten over onderzoek van een Frans laboratorium, dat in een urinestaal van Armstrong uit 1999 sporen van EPO zou hebben ontdekt. In een interview met de Texaanse krant Austin American Statesman zei Armstrong dinsdag dat een rentree in de Tour de beste manier is om de Fransen dwars te zitten. ,,Ik denk erover na. Volgens mij is dat de beste manier om ze boos te krijgen.''
6 september 2005 Spits
 
Schertsvertoning in Eneco Tour
De organisatie van de Eneco Tour heeft gisteren een modderfiguur geslagen in de vierde etappe. Politieagenten op motoren moesten drie koplopers letterlijk tegenhouden om de koers 'eerlijk' te houden. Het peloton was verkeerd gestuurd en zo was de voorsprong van de kopgroep naar ruim 14 minuten gegroeid. De wedstrijdleiding besloot de koplopers te laten stoppen, om zo de verschillen weer te normaliseren.
8 augustus 2005 Metro
 
Pieter Weening wint met 9,6 millimeter
Pas een paar minuten na de finish gaf de jury van de Ronde van Frankrijk uitsluitsel. Het verschil tussen hem en Klöden was slechts 9,6 millimeter of in tijd omgerekend 0,0008 seconde. "Ik kon mijn wieltje net op tijd naar voren drukken", glunderde Tourdebutant Weening.
10 juli 2005
 
Opmerkelijke trilogie van Karsten Kroon
Karsten Kroon voltooide gisteren in de zesde etappe van de Ronde van Frankrijk met het veroveren van de bergtrui een opmerkelijke trilogie. De Rabo-renner droeg het kleinood eerder in de Giro en Vuelta. "Niet slecht voor een niet-klimmer." Kroon droeg eerder de bergtrui in de Ronde van Italië (elf dagen, 2000) en de Ronde van Spanje (een dag, 2001).
8 juli 2005 Spits
 
Bram Tankink naar finish zonder zadel
Bram Tankink heeft gisteren de ploegentijdrit in de Ronde van Frankrijk staande op zijn fiets beëindigd. De Nederlander van Quick-Step had een reden daarvoor: zijn zadel ontbrak. "Ik ben iets kwijt", zei de Tukker met een zuinig lachje. "Drie kilometer voor de finish wipte m'n zadel al op en neer. Ik ben daarom maar staande verder gefietst. Zo'n zadel moet niet afbreken terwijl je erop zit. Ik denk dat ik de laatste twee kilometer zonder heb gefietst. Het had op dat moment ook geen zin meer van fiets te wisselen."
6 juli 2005 Spits
 
Boete voor te late Lance Armstrong
Lance Armstrong heeft gisteren in de Ronde van Frankrijk een boete van 65 euro gekregen. De Amerikaan tekende het presentieblad te laat. Armstrong heeft er een handje van om pas op het laatste ogenblik aan de start te verschijnen van de etappes in de Tour.
5 juli 2005 Spits
 
Armstrong helpt in strijd tegen doping
Lance Armstrong heeft tot twee keer toe een financiële bijdrage geleverd aan de internationale wielrenunie UCI in de strijd tegen doping. De Amerikaanse wielrenner deed dat volgens UCI-voorzitter Hein Verbruggen bij twee gelegenheden met het verzoek er verder geen ruchtbaarheid aan te geven. De Amerikaan sprak er desondanks in mei zelf openlijk over, waarna Hein Verbruggen gisteren bevestigde.
 1 juli 2005 Spits
 
Schep reed tijdens WK wielrennen met gebroken hand
Peter Schep blijkt tijdens de WK in Los Angeles bij de warming-up voor de ploegenachtervolging zijn hand gebroken te hebben. Bij het inrijden botste Schep tegen een Japanse sprinter. Nederland won ondanks Scheps blessure zilver. Hij is zo'n tien weken uitgeschakeld.
1 april 2005
Ads door Google

 
 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020