Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Biografieën wielersport

 
 
Tom Boonen. Mijn verhaal door Tom Boonen
Paperback | 240 Pagina's | Borgerhoff & Lamberigts | 2006
ISBN: 907794124X
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Hij is nog maar 26, maar van zijn plaats in de galerij van grote Vlaamse wielerlegendes lijkt hij nu al verzekerd. Na enkele imponerende nummertjes in de Ronde van Vlaanderen slaat de jonge wielerheld al even genadeloos toe in Parijs-Roubaix. De kers op de taart komt er met het Wereldkampioenschap Wielrennen in Madrid. Naast wielrenner is Boonen ook de lieveling van het publiek. Met een natuurlijke flair en een x-factor 10 doet de Balenaar niet enkel de wielerharten sneller slaan. En dat beseft hij. "De voorbije jaren raakte m'n leven in één grote stroomversnelling. en dat wil ik kwijt".
Een hoogstpersoonlijk verhaal van Tom Boonen zelf. Over het leven op en naast de fiets. Over zijn leven.
Mening klant bol.com:
Echte wielerklasse.
Ik vind dit boek van tom boonen zelf een echte wielerklassieker!dor dit boke te lezen herken je tenminste wie er op die fiets zit!ik ben een liefhebber van tom maar nu een fan.
Mening klant bol.com:
Woh.
Ik heb het boek net uit!! het is echt geweldig leuk om te lezen. je krijgt een heel ander beeld van een renner. Tom is gewoon geweldig!! iedereen moet hem lezen. ps er staan ook leuke foto's in!!
Mening klant bol.com:
Top boek!
Zeer leuk en goed boek, voor inside informatie zoals b.v de rennersbanden onderling of de "wetten" van het peleton, voeding en materiaal. En natuurlijk ook voor de Tom Boonen fan's zoals ik, veel over zijn leven op de fiets en ernaast. Echt een aanrader voor de wielerliefhebbers!
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Tom Boonen. Mijn verhaal
Tom Boonen.
Mijn verhaal
Tom Boonen
 

 

   
Gedroomd wielrennen door  G.J. de Vries
de carrière van Leontien van Moorsel

Paperback | 232 Pagina's | Arbeiderspers | 2006
ISBN: 9029563826
Recensie:
Portret van de bekende wielrenster Leontien van Moorsel (1970) die het wielrennen voor vrouwen in Nederland op de kaart zette. In 1985, vijftien jaar oud, won zij in Warn, Friesland, al haar eerste Nederlandse titel op de weg. De Brabantse was zo fanatiek dat zij er bijna aan onderdoorging, zij leed onder meer aan anorexia nervosa. Later wist 'Tinus' met behulp van haar echtgenoot uit dit dal omhoog te krabbelen en bereikte de absolute top. Ze behaalde vele Nederlandse, wereld- en Olympische titels, werd vele keren Sportvrouw en Wielrenster van het Jaar, kreeg de Ereprijs van de Nederlandse sportpers, werd Wielrenster van de (20e) Eeuw enz. In 2005 stopte zij haar wielercarriere. De Vries beschrijft gedetailleerd haar carriere, en de gevolgen voor haar persoonlijke leven en gezondheid. Een wat onpersoonlijk (De Vries kreeg geen medewerking van Van Moorsel of haar oud-coach), maar wel grondig gedocumenteerd portret, met zwart-witfotokatern, verantwoording en een overzicht van alle zeges die Van Moorsel behaalde. Gert Jan de Vries (Den Haag 1963) is thrillerrecensent voor NRC/Handelsblad, en vormt samen met vertaler Auke Leistra het thrillerduo Gebr. Wagenaar. www.leontienvanmoorsel.nl.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Gedroomd wielrennen
Gedroomd wielrennen
G.-J. de Vries
 

 

   
De Kneet door Leo van de Ruit en Fr. van Schoonderwalt 
entertainer op twee wielen

Paperback | 128 Pagina's | Tirion Sport | 2005
ISBN: 904390760X
Beschrijving:
Op 2 november 2004 overleed volkomen onverwacht oudwielrenner Gerrie Knetemann (53). In de jaren zeventig en tachtig behoorde hij met zijn leeftijdgenoten Zoetemelk, Raas en Kuiper tot de wereldtop van de beroepsrenners. Zijn grootste triomf was in 1978 de wereldtitel, op de Nürburgring veroverd na een zinderend duel met Francesco Moser. Knetemann won tien Touretappes, legde twee keer beslag op de Amstel Gold Race en was een specialist in korte tijdritten, wat hem in tal van meerdaagse koersen de eindzege opleverde. Daarnaast was Knetemann ook een entertainer met veel Amsterdamse humor. De Nederlandse taal verrijkte hij met uitdrukkingen als 'ik ben uitgewoond', 'harken' en 'de dood of de gladiolen'. 'De Kneet' belicht uitvoerig een rijke wielerloopbaan met triomfen, maar ook met zware tegenslagen.
Recensie:
Op 2 november 2004 stond het hart van Gerrie Knetemann plotseling stil. Hij werd 53 jaar oud. Begonnen als stratenmaker in Amsterdam groeide hij uit tot een bekend wielercoureur. Hij stopte in 1989 met wielrennen. Vanaf 1991 begeleidde hij jaarlijks de Nederlandse wielrenners tijdens het wereldkampioenschap. Als bondscoach stierf Knetemann dus in het harnas. Zelf werd hij wereldkampioen in 1978, won tien etappes in de Tour de France en droeg acht dagen de gele trui. Knetemann was geen supertalent, maar hij beschikte over koersinzicht en mentale kracht. Eigenschappen waarmee je het als wielrenner ver kunt brengen. Zo beschrijven de auteurs - beiden wielerjournalist - Gerrie Knetemann in biografische schetsen. Soms te haastig of hapsnap, maar wel altijd deskundig. Zolang er geen volwaardige biografie over Knetemann bestaat, voldoet deze uitgave als een eerbetoon aan het karaktermens en de taalverrijker ('harken', 'de dood of de gladiolen') Gerrie Knetemann. Bevat twee katernen zwartwitfoto's, gedichten over de Kneet, een erelijst en een voorwoord van ex-wielrenner Peter Winnen.
(Biblion recensie, K.W. Cuperus)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De Kneet
De Kneet
Leo van de Ruit


 
   
De Kneetstory
over de dood en de gladiolen van een Amsterdamse professional

Paperback | 176 Pagina's | Stichting Uitgeverij Agiel | 2005
ISBN: 9077834109
Beschrijving:
Samensteller (oud-wielerverslaggever) Hans Prakke vroeg zelf in interviews naar de ware aard van De Kneet en nodigde journalisten en politici uit hun herinneringen op te halen aan Gerrie Knetemann (1951-2004), welbespraakte wielergrootheid van Nederland! Interviews met Gré Knetemann, zoon Marnix, dochter Elise en dochter Roxanne. Maar ook vraaggesprekken met Herman Krott, Peter Post, Henk Lubberding, Hennie Kuiper en Aad van den Hoek. En tevens de herinneringen van Tourwinnaar Jan Janssen aan De Kneet. Met een voorwoord en een hoofdstuk geschreven door oud-premier Dries van Agt en bijdragen van oud-minister Relus ter Beek, staatssecretaris Clémence Ross-van Dorp van Sportzaken en NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra. Artikelen van o.a. Tonny Eyk, VRT-commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer, Hugo Camps, Ludo van Klooster en een bijzondere bijdrage van cabaretier Freek de Jonge!
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De Kneetstory +  CD
De Kneetstory
met CD
 

 

   
JOOP door Fred van Slogteren
zijn officiele biografie

Hardcover | 200 Pagina's | Uitgeverij Muntinga | 2005
ISBN: 9077072810
Beschrijving:
Joop Zoetemelk is met zijn 320 overwinningen de meest succesvolle Nederlandse wielrenner aller tijden. Ook internationaal zijn er maar weinig renners die zijn palmares overtreffen. Toch hebben heel veel mensen een heel ander beeld van hem dan dat van een groot kampioen. Een uitdrukking als 'de eeuwige tweede' wordt hem nog steeds nagedragen. Joop heeft dat zelden weersproken, want de man die zo veel won, was tegelijkertijd iemand die weinig zei.
Vijfentwintig jaar na zijn grandioze Touroverwinning en twintig jaar na zijn onverwachte wereldkampioenschap is Fred van Slogteren op zoek gegaan naar de wielrenner en de mens Joop Zoetemelk. Hiervoor interviewde hij niet alleen langdurig zijn hoofdpersoon, maar bovendien tientallen getuigen die een uitgesproken mening over hem hebben. Mensen als Peter Post, Eddy Merckx, Jan Janssen, Gerrie Knetemann, Bernard Hinault, Hein Verbruggen, Lucien Van Impe, Dries van Agt, Tim Krabbé en nog 37 anderen praten openhartig over Joop de winnaar, Joop de verliezer, Joop de wieltjeszuiger Joop de binnenvetter, Joop de slimmerik, Joop de gezapige buurman en Joop de dopingzondaar. Zelden zal een groot sportman van zo veel kanten zijn belicht.
Publicist en wielerliefhebber Fred van Slogteren beschreef eerder al de levens van Peter Post en Jan Janssen en in 2003 verscheen van zijn hand bij Arko Sports Media Wielerhelden van Oranje.
Recensie:
Dit boek gaat over de meest succesvolle Nederlandse wielrenner aller tijden. Jaar voor jaar wordt zijn lange carriere tegen het licht gehouden met telkens een opsomming van de successen, een reactie van de renner, een terugblik van een of meer betrokkenen, wat er in zo'n jaar over hem werd geschreven en uitspraken van hem. De auteur probeert hiermee de halve waarheden en ingesleten vooroordelen, die over Zoetemelk bestaan, bij te stellen. De vele bijdragen van renners, journalisten en begeleiders uit die tijd geven een uitstekende kijk achter de persoon als introvert mens en gedreven coureur, waarmee zijn imago beslist wordt opgepoetst. Een boeiend overzicht dat wordt afgesloten met de samenstelling van alle ploegen, waarvoor hij heeft gereden. Het boek in oblong-formaat is voorzien van kleuren- en zwartwitfoto's.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

JOOP
JOOP
Fred van Slogteren


 
   
Koers ! door J. de Preter & T. Landuyt
het rijke Vlaamse wielerleven in twaalf portretten

Paperback | 158 Pagina's | Uitgeverij Meulenhoff | 2003
ISBN: 9059900057
Recensie:
Twaalf grote Vlaamse wielerkampioenen, van de jaren veertig uit de vorige eeuw tot heden, komen aan het woord. Zij laten hun licht schijnen over hun overwinningen en nederlagen, over hun weg naar de top en de onvermijdelijke neergang. Maar ook over de wielersport van toen en nu. Wielrennen is in Vlaanderen bij uitstek een volkssport. Jongens van eenvoudige komaf bieden gepassioneerd spektakel, dat wielergeschiedenis oplevert, met veel folklore. De beide goed ingevoerde auteurs hebben met deze portretten van onder anderen Van Impe, Merckx, Van Looy, Maertens en Museeuw een eerlijk en soms zelfs indringend tijdsbeeld geschreven, dat meer biedt dan alleen verhalen over de historische sportprestaties. Uitslagenoverzichten en zwartwitfoto's maken van elk portret een mooi afgerond geheel dat ongetwijfeld ook Nederlandse wielerliefhebbers zal boeien. De grote collectie Vlaamse wielerliteratuur is met een geslaagde bundel uitgebreid.
(Biblion recensie, Henk Ewoldt)
 

Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Koers !
Koers !
J. de Preter
 

 

   
Patrick Sercu door R. Vanwalleghem
portret van een puzzel

Hardcover | 183 Pagina's | Terra - lannoo, Uitgeverij | 2004
ISBN: 9020958208
Recensie:
Tot de niet aflatende stroom grote Vlaamse wielrenners behoort ongetwijfeld Patrick Sercu. Zijn formidabele carriere verdient het met een prestigieus boek te worden geeerd. Het leven van de supersnelle Sercu was totaal aan het wielrennen gewijd. Zijn talenten, ingebed in een stabiel prive-leven resulteerden in meer dan 1200 overwinningen, wereldtitels, Olympisch goud en wereldrecords. Na zijn carriere is Sercu vanaf 1983 baancoach en wedstrijdleider bij Zesdaagsen geworden. De auteur heeft een geslaagd en fraai uitgevoerd portret gerealiseerd van deze wielrenner. Het uitgebreide cijfergedeelte is een indrukwekkende opsomming van de uitslagen. De mooi verzorgde uitgave is geillustreerd met foto's in zwart-wit. Een aanwinst voor wielerliefhebbers.
(Biblion recensie, Henk Ewoldt)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Patrick Sercu
Patrick Sercu
R. Van walleghem
 

 

   
Merckx, mens & mythe door P. Brunel.& R. Vanwalleghem
Hardcover | 288 Pagina's | Terra - Lannoo, Uitgeverij | 2004
ISBN: 9020952315
Beschrijving:
Allereerst is er de naam, Merckx: een rare opeenhoping van letters, één scherp uitgesproken lettergreep. Een naam die swingt, zoals die van Clay of Borg. Een Brusselse naam, vol vreemde Vlaamse medeklinkers, die journalisten uit de hele wereld in 1964 in Sallanches leerden spellen, toen Merckx wereldkampioen werd bij de amateurs. Merckx zei u? Inderdaad, Merckx. M-E-R-C-K-X. Niemand kon zich toen een voorstelling maken van deze jonge Brabander, met zijn donkere, weerbarstige haar en zijn Euraziatische gezicht, dat zacht, engelachtig en uitdrukkingsloos was. Wanneer Merckx zich inspande, werd zijn gezicht gebeeldhouwde schoonheid, werd hij uitzonderlijk fotogeniek. Er hing een vleug Elvis in Merckx' haartooi, in zijn bakkebaarden, in de hoge, wat vooruitstekende jukbeenderen. Er waren ook zijn heupwiegende manier om in het zadel de goede positie te vinden en het ritme van zijn schonkige schouders, die meeschommelden met de driftige pedaalslag. Merckx was de eerste rockkampioen ooit.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Merckx, mens & mythe
Merckx, mens
en mythe
Philippe Brunel
R. Vanwalleghem


 
   
Erik Dekker de biografie door M. Colson 
Hardcover | 165 Pagina's | Houtekiet | 2004
ISBN: 9052407959
Recensie:
Een biografie schrijven van een nog actieve sporter kan een risico inhouden. En zo waar, in dezelfde week waarin dit levensverhaal werd gepresenteerd, won Erik Dekker de wielerklassieker Parijs-Tours. Het tekent de grilligheid van zijn carriere, die gekenmerkt wordt door ups en downs. Dekker heeft ernstige valpartijen meegemaakt en daardoor veel blessureleed ondervonden. Hij vecht zich echter altijd weer terug en behaalt dan mooie, maar ook onverwachte overwinningen. Als nuchtere Drent heeft hij geen sterallures, maar wel een complex karakter. Voor de auteur voldoende aanleiding om nog voor het einde van zijn wielerloopbaan een boeiende en vooral prettig leesbare biografie van Erik Dekker samen te stellen. Het gebonden boek is voorzien van enkele tientallen zwartwitfoto's en een voorwoord van wijlen Gerrie Knetemann ("... in een finale transformeert Dekker zich ineens van aanklamper tot aanvaller"). De auteur is journaliste en schrijft voor het tijdschrift Sportweek over wielrennen en schaatsen.
(Biblion recensie, K.W. Cuperus)
  Bestel online


Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Erik Dekker de biografie
Erik Dekker de biografie
Manon Colson
 

 

   
Alles of niets door Jan Ullrich
mijn verhaal
Paperback | 238 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2004
ISBN: 9027497400
Recensie:
Jan Ullrich (Rostock, 1973) is de eerste Duitser die de Tour de France won en maakte daarmee de Tour populair in Duitsland. In dit boek vertelt hij openhartig over de hoogte- en dieptepunten in zijn prive- en sportleven: zijn jeugd in Oost-Duitsland, de invloed van de val van de Muur op zijn leven en beginnende wielercarriere, de weg naar zijn wereldkampioenschap in Oslo en zijn ontmoeting met zijn toekomstige vrouw Gaby. In 1997 werd hij Tourwinnaar. Daarna volgden heuvels en dalen: problemen met overgewicht, blessures, de Tours na 1997 waarin hij geweldig presteerde maar iedere keer achter Armstrong eindigde en de 'Eeuwige Tweede' werd. Hij viel voor de verleidingen van snelle sportwagens, vlotte dames, drank en pilletjes, een positieve dopingtest en schorsing volgden. Maar hij kwam er weer bovenop. Vlak voor de start van de jubileum Tour de France in 2003 werd zijn dochter geboren, en in datzelfde jaar werd hij Sportman van het jaar. Boeiend, onopgesmukt verteld levensverhaal van een sympathieke topwielrenner. Jammer dat het door de uitgeverij aangekondigde katern kleurenfoto's (wegens tijdgebrek?) niet in het boek is opgenomen. Maar ook zonder foto's de moeite waard. Officiele, Duitstalige, Jan Ullrich-website: www.janullrich.de.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Alles of niets
Alles of niets
Jan Ullrich
 

 

   

Johan van der Velde
Langs het ravijn door B. Jungmann

Paperback | 208 Pagina's | Veen, L.J. Uitgeverij | 2001
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Oud-wielrenner Johan van der Velde kan worden beschouwd als het boegbeeld van de succesvolste wielergeneratie van Nederland. Insiders bewonderden hem om zijn weergaloze talent; jonge renners beschouwden hem als een lichtend voorbeeld, en bij het grote publiek viel zijn jongensachtige voorkomen zeer in de smaak.
Van der Veldes leven wordt gekenmerkt door hoge sportieve pieken, diepe persoonlijke dalen en een enorme mentale kracht om tegenslagen te overwinnen. Zijn rol als meesterknecht van Joop zoetemelk, die mede dankzij Van der Velde in 1980 de Tour de France wist te winnen, wordt nog steeds geroemd. Maar ook de verslaving aan amfetamines die aan het eind van zijn carrière aan het licht kwam, staat iedere wielerliefhebber nog voor de geest.
Na zijn carrière bleek Van der Velde aanvankelijk niet in staat af te kicken van zijn verslaving. Om aan geld voor amfetamines te komen, ging hij uit stelen. Grasmaaiers en postzegelautomaten behoorden tot zijn curieuze buit. Eenmaal ontslagen uit de gevangenis knokte Van der Velde zich terug en werd hij uiteindelijk volledig gerehabiliteerd door zowel de wielerwereld als door zijn fans, op wier bewondering hij na al die jaren nog steeds kan rekenen.
Sportjournalist Bart Jungmann (de Volkskrant) schreef met Langs het ravijn een prachtige biografie, waarin alle belangrijke feiten uit het veelbewogen leven van de oud-renner boven water komen. Langs het ravijn is een indrukwekkend sportboek over de kracht die het kost om op alle fronten af te kunnen zien en vertrouwen te hebben in eigen kunnen.
Een aanrader.
Mening klant bol.com:
Als wielerliefhebber heb ik echt genoten van dit boek. Het is op een leuke manier geschreven en beschrijft heel duidelijk het leven van Johan van der Velde. Het valt me vooral op dat iedereen die in dit boek aan het woord komt zeer positief is over Johan. Ook als niet wielerliefhebber denk ik dat het zeer de moeite waard is dit boek te lezen.

  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Langs het ravijn
Langs het ravijn
B. Jungmann
 

 

   
     

Lance Armstrong
Door de pijngrens

Paperback | 284 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2003
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
In 'Door de pijngrens' beschrijft de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong hoe hij in 1996 werd geconfronteerd met een agressieve vorm van kanker. Tegen alle verwachtingen in bleef hij leven en bracht hij in 1999 zelfs de Tour de France op zijn naam. Lance Armstrong behaalde in 1993 zijn eerste internationale succes door als volstrekt outsider het wereldkampioenschap wielrennen op de weg te winnen. In 1996 leek er aan zijn sportieve carrière een eind te komen toen bij hem teelbalkanker werd ontdekt. Vanwege de uitzaaiingen leken zijn kansen om te overleven bijzonder klein te zijn. Armstrong besloot echter te overleven met de doelgerichtheid van de ware topsporter.
'Door de pijngrens' is het aangrijpende verslag van iemand die door een onverwoestbaar optimisme en met ongelofelijk doorzettingsvermogen zijn levensbedreigende ziekte overwint. En daarna ook nog de Tour de France op zijn naam brengt.

  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Door de pijngrens
Door de pijngrens
Lance Armstrong
 

 

   
Elke seconde telt door Lance Armstrong & S. Jenkens
Paperback | 221 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2003
ISBN: 9027490554
Beschrijving:

Elke seconde telt is het vervolg op de megabestseller Door de pijngrens, waarin Lance Armstrong zijn strijd tegen kanker en zijn grootse sportprestaties beschrijft.
Sinds Door de pijngrens is er heel wat gebeurd in het leven van Lance Armstrong: een nieuwe serie sensationele ritten, de ongelofelijke overwinningen in de Tour de France, de uitverkiezing tot Sportman van het Jaar 2002, het vermeende dopinggebruik, de geboorte van zijn dochters, kritieke huwelijksmomenten en uiteindelijk een scheiding. De man die overwon en overwint zal ook met dit boek weer miljoenen bewonderaars in het hart raken. Zij zullen mét Lance Armstrong ervaren dat in het leven elke seconde telt.
Recensie:
Dit boek is het vervolg op de bestseller 'Door de pijngrens', waarin de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong (1971) zijn leven beschrijft vanaf zijn vroegste jeugd, zijn strijd tegen kanker (in 1996 werd er teelbalkanker bij hem geconstateerd), en zijn carriere als wielrenner (hij won in 1999 zijn eerste Tour de France). In 'Elke seconde telt' vertelt Armstrong verder over zijn persoonlijke leven en zijn leven als sportman. Hij en zijn vrouw Kik krijgen drie kinderen: zoon Luke en de tweeling Grace en Isabelle. Armstrong wint de Tour de France nog enkele jaren achter elkaar, wordt beschuldigd van dopinggebruik, zet zich in voor kankerpatienten (Lance Armstrong Foundation, www.laf.org), wint in 2003 voor de vijfde maal achtereen de Tour de France en denkt na over de Tour van 2004. Zijn huwelijk raakt in een crisis. Vlot te lezen autobiografie van een gedreven man voor wie zowel in zijn priveleven als in zijn sportcarriere elke seconde telt. www.lancearmstrong.com.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

 Bestel hier dit boek
 op de site van
Bol.com!

Elke seconde telt
Elke seconde telt
Lance Armstrong
S. Jenkens
 

 

   

Hennie Kuiper
Alleen vooruit
Kampioen van het volk

Paperback | 224 Pagina's | Veen, L.J. Uitgeverij | 2003
Recensie:
Hennie Kuiper is een van de grootste renners uit de Nederlandse wielergeschiedenis. Een aan hem gewijde biografie verdient dan ook een plaats in de vaderlandse sporthistorie. Freelance journalist Elshout heeft zich als samensteller goed van zijn taak gekweten. Zichtbaar wordt hoe de stotterende, onzekere en teruggetrokken boerenjongen van weleer een groot kampioen werd, die o.a. met de Olympische en wereldtitel op zak vele jaren later zijn succesvolle carriere afsloot. Door de sport is karaktermens Kuiper populair geworden en gevormd en thans is hij in staat zowel binnen de wielersport als daarbuiten zelfverzekerd en met gezag op te treden. Familie, vrienden en oud-coureurs werkten mee aan deze biografie. Voorts is geput uit talrijke archieven. Een fotoverantwoording en register sluiten een geslaagd wielerboek af, waaraan zeker de wat oudere liefhebbers veel plezier zullen beleven.
(Biblion recensie, Henk Ewoldt)

  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Alleen vooruit
Alleen vooruit
Dominique Elshout
 

 

   

Marc Herremans
Ironman op zoek naar een nieuwe uitdaging

Paperback | 208 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2003
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Als Marc Herremans op 6 oktober 2001 in de Ironman van Hawaï als zesde over de streep komt, behoort hij plots tot de wereldtop van het triatlon. Het zou het begin worden van een schitterende internationale carrière. Maar op 28 januari 2002 doet een dramatische val tijdens de training het noodlot ongemeen hard toeslaan: de topatleet in de fleur van zijn leven wordt plots veroordeeld tot een leven in de rolstoel. In dit boek brengt Marc zijn relaas van de gebeurtenissen. Van zijn opgang als triatleet tot zijn ongeval op Lanzarote. En hoe hij vervolgens vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie besluit om keihard terug te vechten en deel te nemen aan de Ironman 2002. Het wordt een lange weg bezaaid met vele moeilijkheden, uitdagingen en emoties. Maar uiteindelijk slaagt Marc in zijn opzet en verschijnt op 19 oktober 2002 aan de start van de zwaarste triatlonwedstrijd ter wereld. Het verhaal van deze Ironman die op zoek gaat naar een nieuw doel in zijn leven is bikkelhard: het toont aan dat het leven niemand spaart, maar ook dat het mogelijk is de draad weer op te nemen op een ogenblik dat niets nog de moeite lijkt. Daarnaast zijn er de vele mooie en ontroerende momenten: de intense vriendschappen die zijn ontstaan, de onbaatzuchtige hulp en solidariteit of de gemeende interesse van vele duizenden. Zelfs humor komt meer dan eens om het hoekje kijken. Het maakt dit boek tot een uniek document dat veel dieper graaft dan op het eerste gezicht lijkt. Het is een verhaal dat ons niet alleen confronteert met het dramatische verhaal van een jonge topsporter, maar uiteindelijk ook met onszelf.

  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Iron man
Iron man
Marc Herremans
Peter van den Bosch

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020