Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

 Diverse watersport boeken

 
 
Knopen en steken in de praktijk door C. Jarman
knopen, steken, takelingen & splitsen

Paperback | 86 Pagina's | Alk & Heijnen bv, Uitgeverij De | De Alk & Heijen | 2002
ISBN: 9060132122
Recensie:
De vertaler, expert op het gebied van tuigages, is zelf auteur van enige voortreffelijke knopenboeken voor de watersport. Maar dit boek behandelt, naast van ouds bekende knopen en steken, ook vrij onbekende, handige knopen en daarbij meer recente ontwikkelingen. Bijvoorbeeld uit synthetisch materiaal gevlochten of 'gebreid' touwwerk, met soms een kern van weer andere kunststof, dat het 'geslagen' touwwerk steeds meer verdringt. Dat vereist nieuwe technieken bij het knopen en splitsen; die worden heel duidelijk weergegeven. Voorts technische gegevens over diverse synthetische touwsoorten en over de drastisch verminderde sterkte ervan door het leggen van knopen. Ook het zelf vrij eenvoudig staaldraad splitsen komt aan bod. Heel leerzaam voor watersporters, maar ook bijvoorbeeld voor bergbeklimmers en voor allen die met moderne touwsoorten werken. Voor een deel een herhaling van vrij bekende zaken, maar voor het merendeel informatie die men elders niet gauw zal vinden.
(Biblion recensie, Jaap A.M. Kramer)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Knopen en steken in de praktijk<br>Jarman, C.
Knopen en steken
in de praktijk
C. Jarman 
   
Het weer van morgen door D. Karnetzki 
Hardcover | 216 Pagina's | Uitgeverij Hollandia | 2002
ISBN: 9064103550
Recensie:
Voor de serieuze watersporter is het van groot belang om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de grillen van de natuur. Dit boek geeft de belangrijkste informatie die hiervoor nodig is. Als basis worden de relevante weerbegrippen uitgelegd. Veel aandacht wordt besteed aan het lezen (beluisteren) en interpreteren van weerkaarten en gesproken weerberichten: welke informatie haal ik uit een weerkaart over mijn situatie in de komende twaalf uren? Diverse specifieke weersituaties worden behandeld en verduidelijkt met kaartjes van lokale situaties: de Noordzee, de Middellandse zee, maar ook de grote Italiaanse meren. Het boek is ook een bron van verwijzingen naar informatie die elders vergaard kan worden: scheepvaartweerberichten, radiostations en internet. Inclusief meertalig overzicht van veelgebruikte uitdrukkingen in weerberichten. Het boek is geschreven volgens het principe 'uit de praktijk voor de praktijk': eenvoudige uitleg van toch moeilijke begrippen. Een waardevol boek voor watersporters. Geheel herziene en geactualiseerde druk.
(Biblion recensie, M. Deylius)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Het weer van morgen<br>Karnetzki
Het weer van morgen
Karnetzki

  
   
Navigatie door J. Toghill
methoden en apparatuur

Hardcover | 128 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2004
ISBN: 9059201787
Recensie:
Jeff Toghill is een expert op het gebied van navigatie en auteur van tal van boeken en artikelen op nautisch gebied. In deze publicatie geeft hij inzicht in de verschillende vormen van navigatie, van de navigatie op binnenwateren tot het oversteken van oceanen. Daarbij passeren alle actuele apparatuur (kompas, sextant, log, boordcomputers, enz.), hulpmiddelen (zeekaarten, boeien en betonning, lichten en vuurtorens, enz.) en methoden (plotten, peilen, astronavigatie, enz.) de revue. Het geheel is gelardeerd met instructieve afbeeldingen en fraaie foto's. Toghill heeft een aangename schrijfstijl en weet deze complexe materie zeer helder voor het voetlicht te brengen. Het boek is voorzien van een woordenlijst en register. In ruim 100 bladzijden voorziet Toghill iedereen met interesse voor het navigeren van een gedegen basiskennis. Een zeer geschikt handboek voor iedereen die het water op wil met een pleziervaartuig.
(Biblion recensie, Drs. J. van Zijverden)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Navigatie<br>Toghill, J.
Navigatie
J. Toghill

 

 

 

   
Elektriciteit te water door A. Garrison 
watersport

Paperback | 111 Pagina's | Alk & Heijnen bv, Uitgeverij De | Uitgeverij De Alk | 2003
ISBN: 9059610016
Recensie:
Na zeven jaar bij de koopvaardij volgde de auteur een beroepsopleiding tot graficus en technisch tekenaar. Hij werkt nu meer dan 10 jaar voor het watersporttijdschrift Practical Boat Owner; daarvoor maakte hij deze tekst en tekeningen. Hij geeft weinig elektrische formules, maar in plaats daarvan inzicht in de werking van elektrische stroom en de nieuwe mogelijkheden door modernisering van een oud systeem. Basisbegrippen worden duidelijk uiteengezet en veel praktische voorbeelden maken de stof begrijpelijk. Alles conform de CE-richtlijn voor pleziervaartuigen. De prachtige, instructieve kleurenplaten maken het verleidelijk om er vlot doorheen te gaan. Daarbij een enorme uitslaande kleurenplaat van het totale elektrische systeem, met aan de andere kant diverse uitslaande schema's. Bevat websites van leveranciers, een literatuurlijst en een index. Een deel is ook interessant voor automobilisten met dergelijke systemen. Een juweel van een boek en een voorbeeld van geavanceerde - en aantrekkelijke! - kennisoverdracht. Zeer kleine tot normale druk.
(Biblion recensie, Jaap A.M. Kramer)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Elektriciteit te water<br>Garrison
Elektriciteit te water
Garrison

 

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020