Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Wandeltraining

 
 
Wandeltraining voor een superfit lichaam door H. Steffny
Paperback | 112 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2005
ISBN: 9044706241
Beschrijving:
De juiste technieken - wandelend afslanken - trainingsprogramma's voor beginners en gevorderden - extra: alles over nordic walking.
Fitnesswalking, powerwalking, nordic walking... de verschillende vormen van walking worden steeds populairder. Wandelen heeft een laag blessurerisico en belast het bewegingsapparaat niet. Daardoor is deze sport ook uitstekend geschikt als voorbereiding en als aanvullende training bij hardlopen en andere duursporten. In dit boek vindt u verschillende trainingsprogramma's en de juiste technieken om bewuster en blessurevrij te trainen.
De nieuwe, lichte vorm van fitness - zo vanuit uw stoel in de wandelschoenen.
De beste techniek - zo walkt u op de juiste manier.
Met veel tips voor kleding en schoenen, voeding, afvallen, krachtoefeningen en stretching.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandeltraining voor een superfit lichaam
Wandeltraining voor een superfit lichaam
H. Steffny
 

 

   
Wandel je fit door R. Leach
adviezen en trainingsprogramma's om je conditie al wandelend te verbeteren
Paperback | 128 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2005
ISBN: 9059203925
Beschrijving:
Wandelen is een heel natuurlijke beweging voor de mens. Het versterkt de hartslag en brengt de geest tot rust. Het mooiste van wandelen is dat je het overal en altijd kunt doen - tijdens de lunchpauze, op weg naar huis of tijdens de vakantie.
In het 6-weekse wandelplan van Rose Leach leer je elke week een fantastische nieuwe techniek die je tijdens het wandelen kunt oefenen. Je buik, benen en taille worden zienderogen strakker! Daarnaast krijg je voedingsadviezen en tips over allerlei andere aspecten van het wandelen.
Recensie:
De ondertitel van dit wandelboek is adviezen en trainingsprogramma's om je conditie al wandelend te verbeteren. Centraal in het boek staat het WOW-plan, het workout walking plan dat 6 weken duurt en bestaat uit doelstellingen, een wandelplan en een eetplan. Voordat de lezer, en oefenaar, zover is, worden eerst basisaspecten behandeld. Hoe beginnen met wandelen, welke voorbereidingen tref je, welke doelen stel je en hoe zorg je dat het geen mislukking wordt. Daarna hoofdstukken over kleding, materiaal, eten en lichaamsbeweging. Na het WOW-plan aandacht voor de factor plezier, tips om het plezier te vergroten en de motivatie erin te houden. Ervaringen van beoefenaren zijn: meer energie, betere conditie, opgewekter, beter slapen, en nieuwe contacten. De schrijfster is een ervaren sporter en motiveert mensen die meer willen bewegen. Een boek voor iedereen die vindt dat hij of zij te inactief is. Met wandelen kan iedereen, waar je ook woont en wat je conditie ook is, beginnen, zeker met de tips en technieken uit dit boek. Geillustreerd met kleurenfoto's.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandel je fit
Wandel je fit
R. Leach
     
Elke stap telt door A. Besley
Paperback | A.W. Bruna LeV.
ISBN10: 9022992292 | ISBN13: 9789022992296
Beschrijving:
Wandelen is een van de makkelijkste manieren om aan je gezondheid te werken en af te vallen. Elke stap telt helpt je op weg met een wandelschema dat op het persoonlijke doel kan worden afgestemd.
Studies hebben aangetoond dat 10.000 stappen per dag de effectieve manier is om fit te blijven, je te beschermen tegen ziektes, stress te verwerken en af te vallen. Elke stap telt leert de voordelen van wandelen ten volle te benutten voor de gezondheid. Dit boek laat zien hoe een individueel wandelschema opgesteld kan worden, afgestemd op wensen, conditie en leeftijd. Daarnaast bevat het tips over wandeltechnieken, voeding en het gebruik van de gratis stappenteller.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Elke stap telt
Elke stap telt
A. Besley
 

 

   
Wandelen met passie door C. Scott Kortge
een eindeloos stappenplan naar harmonie en geluk
Paperback | 296 Pagina's | Altamira-Becht | 2005
ISBN: 9069636883
Beschrijving:
Wandelen mag dan je bloedsomloop verbeteren en vet verbranden, maar wat doet het met je geest? In plaats van kletsen op een loopband of boodschappenlijstjes maken als je een rondje om gaat, adviseert journaliste en wandelaar Carolyn Scott Kortge je om je met heel je hart te focussen op wat je doet. Wandelen met passie is, net als yoga, een vorm van bewegende meditatie waarvan je zowel fysiek als mentaal en spiritueel opknapt.
Het maakt niet uit hoe je wandelt ? alleen of in een groepje, korte of lange afstanden ?, deze gids biedt een rijkdom aan oefeningen die wandelen een nieuwe dimensie geven. Kortge beschrijft op een heldere manier eenvoudige strek- of ademhalingsoefeningen, maar ook visualisaties en actieve affirmaties die je kunnen helpen doorzetten wanneer je eigenlijk zou willen ophouden. De afwisseling met persoonlijke anekdotes en specifieke adviezen maakt dit boek tot een inspirerende gids op weg naar een goede gezondheid.
Recensie:
Een stappenplan om te beginnen met wandelen, het vervolgens leuk en inspirerend te vinden en daarmee harmonie en geluk in je leven te creŽren. Hoe oefeningen, visualisaties, anekdotes, adviezen en wedstrijden iemand op weg kunnen helpen. De auteur is een Amerikaanse dagbladjournaliste, die veel te maken had met primeurs en deadlines. Zij ontdekte het wandelen na haar veertigste. Misschien helpt dit boek iemand over de drempel, maar de stijl is zo jachtig dat een echte wandelaar er van buiten adem raakt. Die leest voor inspiratie waarschijnlijk liever 'Lopen loutert'* van Michel Jourdan. De strekking van dit boek lijkt te zijn: wandelen is heel vervelend maar als je de adviezen van de auteur driftig opvolgt kun je het eventueel leuk gaan vinden. Met register.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandelen met passie
Wandelen met passie
C. Scott Kortge
     
Fit met powerwalken door Nina Barough
Paperback | 160 Pagina's | Pearson Education Benelux B.V. | 2005
ISBN: 9043009946
Beschrijving:
Zet je beste beentje voor! Powerwalken is een heerlijke vorm van lichaamsbeweging voor alle leeftijden. Je voelt je fitter en sterker, je verbrandt efficiŽnter calorieŽn en je blijft in vorm. Met een stapsgewijze uitleg over de juiste techniek van deze training die je gewrichten niet te zwaar belast, gedetailleerde programmaīs voor verschillende niveaus; van eenvoudige dagelijkse programmaīs tot het trainen voor een halve of een hele marathon.
Recensie:
De auteur geeft adviezen betreffende het powerwalken. Duidelijk wordt, welke voordelen deze sport voor minder prestatiegerichte en revaliderende sporters kan hebben. Het powerwalken, in Nederland sportiefwandelen, kan zich door de laagdrempeligheid en zeer variabele belastingsniveaus verheugen in een stijgende populariteit. Het is wetenschappelijk bewezen dat aerobe-inspanningen (duurbelastingen) een positief effect hebben op lichaam en geest. Hierdoor promoten diverse sport- en gezondheidsorganisaties deze sport en zijn cursussen gestart om trainers op te leiden. Met veel gekleurde foto's wordt een scala aan onderwerpen als materiaal, techniek, kracht, lichaamsverzorging en trainingsschema's duidelijk besproken. Voor een ieder die wil gaan bewegen wordt relevante informatie geboden, waarbij het hele lichaam aandacht krijgt. Voor jong en vooral oud een sport met geringe blessurekansen, om gezondheidsredenen een aanrader.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Fit met powerwalken
Fit met powerwalken
Nina Barough
     
Nordic Walking door Marco Maas
in de praktijk
Paperback | 172 Pagina's | Ruitenberg Boek | 2005
ISBN: 9055136662
Beschrijving:
Nordic Walking beschrijft in dit boek de ontstaanswijze en de sporttechnische en medische achtergronden. Uitgebreid aan bod komt ook de ontwikkeling van Nordic Walking in Nederland.
Recensie:
De afgelopen jaren heeft Nordic Walking zich ontwikkeld tot de snelst groeiende buitensport in Nederland. De auteur, fysiotherapeut en international coach Nordic Walking, beschrijft in deze publicatie de ontstaanswijze van de sport en de sporttechnische en medische achtergronden. Uitgebreid aan bod komt ook de ontwikkeling van Nordic Walking in Nederland. Door middel van duidelijke kleurenfoto's en uitleg kan worden gestart met oefeningen om beweeglijkheid, coordinatie en lenigheid te verbeteren. Voorts worden trainingsprogramma's gepresenteerd voor een verantwoorde opbouw van de conditie. In het boek is verder allerlei praktische informatie over poles (stokken), schoenen, kleding en nuttige adressen te vinden. Het boek is smaakvol vormgegeven en biedt een compleet overzicht van deze snelgroeiende sport. Met literatuuropgave en adressen.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Nordic Walking
Nordic Walking
Marco Maas
     
Powerwalking door Janice Meakin
lopen voor een gezond lichaam
Paperback | 96 Pagina's | Forte uitgevers B.V. | 2003
ISBN: 9058772500
Recensie:
De populariteit van Power walking is in sneltempo groeiende, dit vooral door publicaties van op gezondheid gerichte stichtingen en instellingen in kranten, weekbladen en televisie-spotjes. Het boek geeft informatie over kleding, schoeisel, voeding en blessures. De trainingsschema's zijn voorzichtig opgezet,van ongeoefend progressief opbouwend naar een steeds hoger niveau. De onderwerpen worden weliswaar beknopt besproken, vooral het onderwerp looptechniek wordt onderbelicht, maar geven toch bruikbare en praktische informatie die met gekleurde foto's wordt ondersteund. Wandelen heeft op het menselijk lichaam in alle opzichten een zeer positief effect en is voor iedereen, die problemen heeft met joggen c.q. trimmen, een aanrader.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Powerwalking
Powerwalking
Janice Meakin

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020