Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Volleybal boeken 

 
 
Volleybal door Cornel Balan
complexoefeningen met hoog rendement

Paperback | 206 Pagina's | Tirion Uitgevers | Studieboek | 2004
ISBN: 9060765230
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
De oefeningen zijn aangepast aan de moderne volleybalopvattingen en er is ook veel nieuwe oefenstof toegevoegd. Tevens is er aandacht voor de libero, de fysieke voorbereiding en de wedstrijdanalyse. Het doel is om oefeningen aan te bieden die erop gericht zijn een maximaal rendement en een maximale intensiteit tijdens de training te bereiken. De oefeningen zijn gerangschikt per volleybalonderdeel opslag, receptie, set-up, aanval, blok en verdediging. Deze rangschikking vergemakkelijkt het zoeken naar specifieke oefenstof, waardoor de trainer sneller de gewenste oefeningen kan vinden.
Recensie:
Dit boek biedt oefenstof voor volleybal aan, gericht op trainingsintensivering met het doel om meer te doen in dezelfde tijd. Dit boek is gebaseerd op twee eerder verschenen uitgaven uit de jaren tachtig: 'Trainingsintensivering met complexoefeningen' en 'Oefenstof volleybal met hoog rendement'. De omschreven oefeningen zijn als eindvorm (complexoefeningen) aangeboden, maar kunnen naar eigen inzicht vereenvoudigd en uitgebreid worden. De oefeningen zijn aangepast aan de moderne volleybalopvattingen. Er is veel aandacht voor de libero, de fysieke voorbereiding en de wedstrijdanalyse. De oefeningen (325 in getal) zijn gerangschikt per volleybalonderdeel: opslag, receptie, set-up, aanval, blok en verdediging, en worden duidelijk uitgelegd. Alle oefeningen worden uitgelegd aan de hand van zwartwittekeningen. Handig hierbij is de mooi vormgegeven uitklapbare kaft waardoor je de verklarende tekens naast de oefeningen kunt houden. De auteur is van Roemeense afkomst, was spelverdeler bij Rapid Boekarest en speelde voor de Roemeense nationale jeugdploeg. Hij behaalde in Boekarest en Den Haag zijn diploma's leraar lichamelijke opvoeding.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Super voor de trainer van nu
Onlangs het boek ontvangen, en ben er zeer tevreden over! Ik ben zelf trainster van C-teams en train zelf bij de senioren mee. Dit boek is geschikt voor de simpelere, efficiente oefeningen maar ook voor de moeilijkere voor ouderen bestemde oefeningen. Fijn ook dat er plaatjes bijstaan, zo is het nog duidelijker. Al met al een goed boek, een echte aanrader voor een trainer die doelgericht wil trainen!
Mening klant bol.com:
Goed boek met duidelijke begrippen, zoals opslaan, aanval, verdediging enz. en duidelijke tekeningen.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Volleybal / druk 1<br>Cornel Balan
Volleybal
Cornel Balan
 

 

   
Zelf beter leren spelen / Volleybal en basketbal door D. Houthoff
lichamelijke opvoeding voor de tweede fase voortgezet onderwijs

Paperback | 52 Pagina's | Uitgeverij Edu'Actief | 2000
ISBN: 9057660822
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Mening klant bol.com:
WOW!
Wij wilden graag op volleybal en tijdens de eerste trainingen hebben we het ook bij de hand gehouden en wij hebben ook zeker waargenomen dat onzde techniek zich goed ontwikkeld heeft. Nadat we ons boek uithadden was onze techniek bijna identiek aan mensen die de sport al zeer lang beoefenen. Wij zijn zeer tevreden over dit boek,het heeft ons fysiek goed gesteund en we hebben meer zelfvertrouwen van gekregen. wij raden iedereen dit boek aan.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Zelf beter leren spelen / Volleybal en basketbal<br>D. Houthoff
Zelf beter leren spelen / Volleybal en basketbal
D. Houthoff

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020