Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Voetbaltraining boeken

 
 
Helden Van De Toekomst - Ajax
6 items | Speelduur: 550 Min.
Regio: 2 (geschikt voor Europa & Japan)
Releasedatum: 11.09.2007
EAN: 8711983487321
Beschrijving:
Luxe 6DVD- Box met daarin centraal de wereldberoemde jeugdopleiding! Tevens wedstrijdbeelden 1e elftal, animaties & trainingsfragmenten!
Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Helden Van De Toekomst - Ajax
Helden Van De Toekomst - Ajax
 

 

Warming up voetbal + DVD door Nol Hornix
Hardcover | 120 Pagina's | De Appelboom
ISBN10: 9081042513 | ISBN13: 9789081042512
Beschrijving:
Nol Hornix (Venlo, 15 november 1958) is een sportman pur sang. Hij is sinds 1992 als revalidatie- en conditietrainer verbonden aan voetbalclub VVV-Venlo. Met veel passie en bevlogenheid deelt hij lief en leed met de profs van deze club, maar ook voor de jeugd heeft hij een plek in zijn hart. Al meer dan twintig jaar zet Nol Hornix zich met buitengewone betrokkenheid in om zich te bekwamen in de werking en de beste behandeling van het menselijk lichaam. Hiervoor heeft hij met veel enthousiasme tal van cursussen en opleidingen gevolgd. Deze kennis is nu in taal en beeld gevangen in 'Warming-up voetbal'. Dit boek is Hornix's platform om de opgedane kennis uit te dragen.
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Warming up voetbal + DVD
Warming up voetbal
met DVD
Hornix
 

 

Jeugdvoetbaltraining door Michel Punga
Paperback | 323 Pagina's | Uitgeverij Acco
ISBN10: 9033462362 | ISBN13: 9789033462368
Recensie:
Michel Punga was jeugdtrainer bij RSC Anderlecht en is nu actief als sportadviseur en docent bij het Opleidingscentrum Functionele Techniek in Beringen. In Jeugdvoetbaltraining breidt hij de 44 trainingen voor jonge voetballers (-13) uit zijn vorige boek nog verder uit tot 55. In het woord vooraf gaat het o.a. over de in de laatste decennia veranderde relatie tussen trainers en jeugdvoetballers en over Punga's aanpak van observeren en analyseren. Punga vertelt daarbij dat hij steeds het evenwicht tracht te zoeken tussen de autoriteit van de trainer en de eigenheid van de spelers. Daarna komen de trainingen zelf aan bod. Er is opnieuw gekozen voor een functionele lay-out in lijstvorm; per pagina is er een figuur van een voetbalveld, waarop het doel van elk trainingsonderdeel duidelijk staat afgebeeld. Er zijn trainingen voorzien voor elke periode van het voetbaljaar (de voorbereidingen, het seizoen zelf en de tussenperiode); de trainingsschema's hebben een vast patroon van warming-up tot cooling-down. Dit heldere handboek is geschikt voor trainers van de jongste categorieen in het jeugdvoetbal.
(NBD|Biblion recensie, Redactie Vlabin-VBC)
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Jeugdvoetbaltraining / druk 1
Jeugdvoetbaltraining
Michel Punga
 

 

Foppe de Haan + DVD door F. de Haan
Hardcover | 96 Pagina's | Eisma Businessmedia bv
ISBN10: 9053220046 | ISBN13: 9789053220047
Recensie:
Twee dvd's en boek in cassette. De bondscoach van Jong Oranje gunt ons een kijkje in zijn 'keuken'. Foppe de Haan is een zeer bevlogen trainer die bekend staat om zijn teambuilding en tactisch inzicht. Op dvd 1 geeft hij aan welke wedstrijdtactiek er gebruikt moet worden in een 4-3-3-systeem. Met behulp van een bord legt hij een en ander uit. Ter verduidelijking worden daarna wedstrijdbeelden getoond waarin een en ander tot uitvoer is gebracht. Op dvd 2 legt hij allerlei trainingsvormen uit. De dvd's zijn volledig menugestuurd; je kunt hem niet in een keer afspelen, maar moet van onderdeel naar onderdeel gaan. Dit kan handig zijn als je een bepaalde spelsituatie wilt toelichten. Het boek wordt als aanvulling op het beeld bijgeleverd. Het enige wat extra is in het boek is hoe Foppe denkt over teambuilding. De visie van Foppe kan een hulpmiddel zijn voor trainers vanaf de jeugd van 16 jaar en de senioren.
(NBD|Biblion recensie, Erwin Tuinstra)
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Foppe de Haan + DVD / druk 1
Foppe de Haan
met DVD
F. de Haan
 

 

Wiel Coerver - De Complete Werken (4DVD)
Trainer/Coach deel 1 t/m 4
Regio: 2 (geschikt voor Europa & Japan)
Releasedatum: 22.08.2006
EAN: 8715664037256
Beschrijving:
Als trainer was Wiel Coerver succesvol met onder meer Sparta en NEC, terwijl hij Feyenoord in 1974 de landstitel en de UEFA Cup bezorgde. In de jaren tachtig ontwikkelde de gedreven trainer / coach unieke oefenstof die vooral gericht was op de technische ontwikkeling van jeugdige spelers. Zijn trainingen kregen overal ter wereld navolging, zijn boeken en video's werden in vele talen uitgegeven. Maar enkele jaren geleden realiseerde de trainingsgoeroe zich dat die oefenstof slechts een klein onderdeel vormt van de kwaliteiten die nodig zijn om een topspeler te worden. Daarom bedacht hij oefeningen waarbij die kwaliteiten optimaal worden getraind: het individueel passeren van een of meer tegenstanders, het controleren en domineren van de een-tegen-een situatie en het creeeren van een scoringskans. Daarbij ontwikkelen de spelertjes als vanzalf hun start-, sprint- en handelingssnelheid, hun balgevoel en traptechniek.Coerver werkte in totaal een jaar lang in Cairo met Egyptische spelertjes vanaf zes jaar die na die periode allenover een uitstekende traptechniek beschikken - zowel met links als rechts - terwijl ze alle kwaliteiten die onmisbaar zijn om een scoringskans te creeeren, tot in de perfectie beheersten.Door het verwerven van die kwaliteiten werden ze bovendien mentaal veel sterker. Op deze vier DVD's zijn bijna 400 oefeningen in beeld gebracht die jongens en meisjes van alle leeftijden kunnen uitvoeren. De DVD's vormen het levenswerk van de trainer/coach Wiel Coerver.
Bestel online

Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Wiel Coerver - De Complete Werken (4DVD)
Wiel Coerver
De Complete Werken (4DVD)
 

 

Voetbalconditie door J. Van Winckel
Paperback | 304 Pagina's | Uitgeverij Acco
ISBN10: 903346117X | ISBN13: 9789033461170
Recensie:
Dit handboek richt zich in de eerste plaats tot voetbaltrainers en beoogt een op wetenschappelijke basis gesteunde verbetering van techniek, tactiek en fysiek. Vooraleer er praktisch gewerkt wordt met kant-en-klare trainingsschema's moet de lezer door enkele pittige hoofdstukken over anatomie, zuurstoftransport, het hart- en bloedvatensysteem en het spierstelsel. Aan het eind wordt nog aandacht besteed aan voeding en vermoeidheid. Na elk hoofdstuk wordt de essentie nog even helder samengevat en is er een interview met een trainer, die soms in een andere sporttak actief is. Van Winckel werkt in de richting van een periodisering of seizoensplanning, en zijn visie wijkt soms af van de traditionele trainingsaanpak, bv. door opnieuw meer aandacht te vragen voor weerstandstraining. Veel zwart-witfoto's en figuren begeleiden zijn tekst. Elk hoofdstuk wordt afgerond met een bibliografie en een bijlage met gebruikte afkortingen sluit het boek af. Zonder meer een praktisch en vooral sterk wetenschappelijk onderbouwd naslagwerk.
(Biblion recensie, Redactie Vlabin-VBC)
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Voetbalconditie / druk 1
Voetbalconditie
J. Van Winckel
 

 

Hoe coach je een voetbalteam door T. Carr
professioneel advies voor het samenstellen van een succesvol team
Paperback | 144 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V.
ISBN10: 9059205685 | ISBN13: 9789059205680
Beschrijving:
Of u nu de leiding hebt over een schoolteam of niet meer weet wat u tijdens de volgende training moet doen: in dit boek staan gemakkelijk te begrijpen oefeningen voor elk aspect van het spel. Waar uw team ook aan moet werken: duidelijk ge´llustreerde technieken verbeteren elk onderdeel van het spel en helpen u een kampioenselftal te formeren.
Het boek staat vol met praktische tips en adviezen, oefeningen, warming-up, tactieken en ideeŰn voor voetbaltraining.
Recensie:
De titel van dit boek dekt niet echt de inhoud, de onderwerpen zijn vooral afgestemd op baltechniek in combinatie met voetbaltactische vaardigheden. De titel 'hoe train en coach je een voetbalteam', met accent op train, is meer op zijn plaats. In de hoofdstukken, organisatie, balvaardigheid, teamspel, keepen, standaardsituaties, probleem oplossen en partijtjes, wordt vakkundig en duidelijk uitleg gegeven over alle facetten betreffende spelsituaties en balvaardigheden. De spelsituaties in verdedigen, opkomen positie en aanvallen worden op juist formaat in kleur getoond, zodat kans op misverstanden niet te verwachten zijn. Vooral een aanrader voor de beginnende trainer/coach, hij krijgt prima oefenstof en inzichten aangeboden die zijn team zonder twijfel ten goede zullen komen.
(NBD|Biblion recensie, B.N. Swienink)
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Hoe coach je een voetbalteam
Hoe coach je een voetbalteam
T. Carr


 
Aanvallend voetbal door J. Bangsbo en  B. Peitersen
praktijkgerichte theorie en oefeningen 
Paperback | 322 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2003
ISBN: 9053220615
Recensie:
Na het lezen van dit boek hebben deze cijfercombinaties geen geheimen meer: 4-3-3, 4-4-2, 3-5-2, 3-4-3. De twee Deense auteurs, een sportwetenschapper en een voetbaltrainer, beschrijven in korte teksten de basisvaardigheden die nodig zijn voor aanvallend voetbal, aangevuld met getekende voorbeelden en oefeningen. Het boek beschrijft de vele aspecten van het aanvallende spel volgens een vastomlijnd patroon. Eerst komt er een inleidende tekst, vervolgens een voorbeeldoefening en daarna een aantal speloefeningen. De verschillende speelsystemen worden verrijkt met voorbeelden van voetbalclubs die volgens dat systeem een winnende wedstrijd hebben gespeeld. Ajax, winnaar van de Champions League in 1995 komt onder andere aan bod. Een en ander wordt aangevuld met actiefoto's in zwart-wit. De soms ingewikkelde stof is vooral bedoeld voor voetbaltrainers en leraren van sportscholen. Het bevat zeer gedetailleerde oefeningen, zodat elke trainer een nieuwe serie oefeningen heeft, opdat een training nooit meer saai hoeft te zijn. Er volgt nog een deel over verdedigend voetbal. Paperback.
(Biblion recensie, Erwin Tuinstra)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Aanvallend voetbal / druk 1
Aanvallend voetbal
Jens Bangsbo
B. Peitersen
 

 

   
Verdedigend voetbal door J. Bangsbo en  B. Peitersen
praktijkgerichte theorie en oefeningen
Paperback | 247 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2003
ISBN: 9053220712
Recensie:
Een Deense sportwetenschapper en een voetbalanalyticus cq voetbaltrainer hebben een grote hoeveelheid nuttige informatie samengebracht over verdedigend voetbal. Met veel zwartwitfoto's en positieschetsen van specifieke spelsituaties wordt duidelijk gemaakt dat verdedigend voetballen een wetenschap is. Onderwerpen als ondersteunen en bewaken, organisatie van de dekking, ruimtedekking, mandekking, samenhang tussen de linies, pressing, selectie, trainersfunctie en coaching worden uitgebreid geanalyseerd en maken het boek tot een handboek voor voetbaltrainers en spelers. De gegeven trainingsprogramma's en speloefeningen zijn goed uitvoerbaar, ze verhogen het trainingsplezier en dragen bij aan de technische vaardigheid en tactiek van voetballers. Voor hen die als begeleider/coach het voetbalinzicht willen optimaliseren en uitdragen is ook dit tweede deel van de serie Voetbaltactiek een aanrader.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Verdedigend voetbal / druk 1
Verdedigend voetbal
Jens Bangsbo
B. Peitersen
 

 

   
Co÷rdinatiescholing voetballers + CD-ROM door J. Desender
als basis voor het duel 1 tegen 1 
Paperback | 162 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2004
ISBN: 9053222111
Recensie:
De Vlaamse auteur, docent lichamelijke opvoeding, verbonden aan een trainersschool in Belgie en scout van de KBVB, heeft een leerboek samengesteld waar begeleiders en trainers in de voetbaljeugdopleidingen veel profijt van kunnen hebben. Alle facetten die betrekking hebben op het verbeteren van het specifieke voetbalvermogen worden met veel kleurenfoto's, positieschetsen, foutenanalyses en bijgeleverde cd-rom* uitgebreid belicht. Ondanks het feit dat er in detail over bepaalde facetten een andere visie kan bestaan, is deze uitgave in relatie met andere leerboeken een bijzonder uitgebreide en gedetailleerde uitgave, waar een voetbaljeugdopleider veel aan kan hebben. Geillustreerd met tekeningen en foto's in kleur.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Coordinatiescholing voor voetballers + CD-ROM / druk 1
Coordinatiescholing voor voetballers + CD-ROM
Joost Desender


 
   
Het pupillen football fun boek door J. Desenor en G. Caen
voetbal-ABC voor jeugdvoetbal vanaf 5 jaar
Paperback | 162 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2003
ISBN: 905322131X
Recensie:
Voor de training van de F-pupillen, leeftijd 5 tot 8 jaar, worden vaak onervaren voetbaltrainers ingezet. De afdeling opleidingen van de KBVB (de Belgische voetbalbond) tracht met dit boek op pupillen gerichte, relevante trainingsinformatie te geven. Via elf modules wordt de kinderen al spelend voetbal geleerd. Het animeren en enthousiasmeren van de jeugd staat voorop. Onderwerpen als wedstrijdvormen, partijspelen, loopspelen, balvaardigheid, balbeheersing, techniek en trucjes worden op een duidelijke manier uitgelegd, waarbij de tekeningetjes en foto's in kleur en zwart-wit het geheel completeren. Het bevat zeer gedetailleerde oefeningen, zodat elke trainer een nieuwe serie oefeningen heeft, opdat een training nooit meer saai hoeft te zijn. In de tekst komt duidelijk naar voren dat het vanuit een Vlaamse beleving is geschreven. Er wordt constant van Duivels gesproken, waar wij het in Nederland over Effies hebben, maar dit doet niets af aan de inhoud. Een boek dat meer op de Nederlandse markt is gericht is: "Zo doen wij dat effies" van Tino Stoop.
(Biblion recensie, Erwin Tuinstra)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Het pupillen football fun boek / druk 1
Het pupillen football fun boek
Joost Desender
G. Caen
     
De kunst van het scoren door K. Bray
de verborgen regels van het voetbal
Hardcover | 255 Pagina's | De Bezige Bij | 2006
ISBN: 9060056051
Recensie:
De auteur van dit boek, een natuurkundige en onderzoeker bij Sport and Exercise Science Group, geeft uitleg over de bevindingen die uit wetenschappelijk onderzoek naar voren zijn gekomen over de externe factoren (in de meest brede zin) die succes op het voetbalveld beinvloeden. Wat spelers en trainers door hun ervaringen toepassen in het voetbal,is geanaliseerd en met computermodellen vastgelegd. Hierbij is o.a. gekeken naar effecten op een geschoten bal, tactische opstelling van de ploeg, psychologische invloeden op en buiten het voetbalveld, waar op het veld blessurerisico's het grootst zijn, op welk deel van het veld de fysiologische belasting het grootst etc. Ook komt het gebruik van registrerende technologie aan de orde, die moet zorgen dat arbitrale missers worden voorkomen. De uitleg wordt hier en daar geillustreerd met wetenschappelijke tabellen of tekeningen van spelsituaties. Voor hen die verdieping in het voetbalspel ambieren, een absolute aanrader. Met bibliografie.
(Biblion recensie, Redactie)
    Bestel online
 
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De kunst van het scoren
De kunst van het scoren
K. Bray
 

 

   
Teambuilding als route naar succes door Rinus Michels
Hardcover | 239 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2000
ISBN: 9076589011
Recensie:
Het is er toch nog van gekomen: Nederlands voetbalcoach van de eeuw heeft, hoewel reeds royaal op leeftijd, een boek uitgebracht over zijn wijze van werken. Ervaringen als trainer-coach van jeugd, amateurs en professionals zijn erin verwerkt. Teambuilding vormt de rode draad naar succes. Michels gelooft daarbij in een stap voor stap methode, die hij procesmatig mechanisme noemt. Trainers, coaches, jeugdleiders en managers zullen het vooral moeten hebben van de specifieke praktijkvoorbeelden van Michels. De theorie in het boek is immers welbekend, tamelijk saai en grotendeels afkomstig van zijn redactionele ondersteuners. Het boek bevat een aantal aardige foto's van markante momenten uit de lange loopbaan van Michels bij o.a. Ajax, Barcelona en het Nederlands Elftal. Aan het slot zijn indexen en een curriculum vitae van de coach opgenomen. Als voetballeerboek over succesvolle teambuildingsprocessen zal het gezien het feit dat Michels de auteur is, ongetwijfeld in een zekere vraag voorzien.
(Biblion recensie, Henk Ewoldt)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Teambuilding als route naar succes / druk 1
Teambuilding als route naar succes
Rinus Michels
 

 

   
Basisboek voor Voetbal door Jan Koster
training, technieken en tips
Paperback | 192 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2004
ISBN: 9059200934
Recensie:
Basisboek vol oefenstof, vooral bestemd voor volwassenen die voetbaltrainingen verzorgen aan zowel kinderen als volwassenen. Het handboek bestaat uit drie delen: basisvaardigheden (bv. overstapje, volley, omhaal etc.), tactiek en teamwork (bv. buitenspelval, balbezit, vrije trappen) en fitness (snelheid, versterken van spieren etc.).
Op twee naast elkaar liggende bladzijdes wordt kort een stukje theorie gegeven, hele concrete trainingstips waarna op 2 niveaus (basis en gevorderden) oefeningen worden beschreven, begeleid door kleurenfoto's met bv. pijlsituaties en/of duidelijk overzichtstekeningen. Het geheel is zeer goed verzorg, het taalgebruik is direct, en duidelijk. Fanatieke voetballers in de dop vanaf ca. 10 jaar zullen smullen van dit uitgebreide praktische boek, maar ook volwassenen zullen het goed kunnen gebruiken. Zeer kleine druk.
(Biblion recensie, Mac Steenaart)
   Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Basisboek voor Voetbal
Basisboek voor Voetbal


 
   
De Voetbalmethode deel 1 t/m 5 door H. Mariman
Beschrijving:
Binnen het trainen van jeugdvoetballers kan men twee opvattingen onderscheiden. De ene opvatting richt zich meer op techniektraining, de andere vertrekt meet vanuit wedstrijd situaties. De voetbalmethode is een combinatie van beide benaderingen. Naast het aanbieden van inzichtelijke ontwikkelingen binnen een bepaalde speelwijze, wordt ook het trainen van technische vaardigheden ge´ntegreerd in de methode.
De methode bestaat uit vijf boeken:
Boek 1: Voetbalhandboek.
Boek 2: Opbouwen.
Boek 3: aanvallen via de flank.
Boek 4: Aanvallen via het centrum.
Boek 5: Verdedigen.
De vijf boeken vormen samen een compleet leerplan.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

(zie verder)
     
De Voetbalmethode / 1 Voetbalhandboek
Paperback | 128 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2005
ISBN: 9053222413

 
  De Voetbalmethode / 1 Voetbalhandboek / druk 1
Voetbalmethode / 1 Voetbalhandboek
Henk Mariman
     
De voetbalmethode / 2 Opbouwen
Paperback | 149 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2005
ISBN: 9053222510

 
  De Voetbalmethode / 2 Opbouwen / druk 1
Voetbalmethode / 2 Opbouwen
Henk Mariman
     
De Voetbalmethode / 3 Aanvallen via de flank
Paperback | 161 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2005
ISBN: 9053222618

 
  De Voetbalmethode / 3 Aanvallen via de flank / druk 1
Voetbalmethode / 3 Aanvallen via de flank
Henk Mariman
     
De Voetbalmethode / 4 Aanvallen via het centrum
Paperback | 158 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2005
ISBN: 9053222715
 
De Voetbalmethode / 4 Aanvallen via het centrum / druk 1
Voetbalmethode / 4 Aanvallen via het centrum
Henk Mariman
     
De Voetbalmethode / 5 Verdedigen
Paperback | 140 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2005
ISBN: 9053222812

 

  De Voetbalmethode / 5 Verdedigen / druk 1
Voetbalmethode / 5 Verdedigen
Henk Mariman
 

 

   
Tactische training door C. Docet
160 oefeningen en spelvormen
Paperback | 144 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2003
ISBN: 905322081X
Recensie:
Tactiek vormt een wezenlijk bestanddeel van het voetbalspel. Er kan op getraind worden, teneinde het tactische vermogen van speler en team te vergroten. Daarvoor zijn oefeningen ontwikkeld. Alle in dit, uit de Franse voetbalcultuur afkomstige, boekje beschreven 160 oefeningen en spelvormen zijn tijdens trainingen uitgeprobeerd. Zij bieden verschillende variaties, zodat elke oefenmeester ze kan aanpassen aan het niveau, de leeftijd en de doelstellingen van zijn team. Als lesboek is het het meest geschikt voor jeugdtrainers, die jonge spelers opleiden, vooral op tactisch gebied. De oefeningen zijn niet moeilijk en geillustreerd met situatieschetsen. Ondanks de vertaling is de Franse inbreng in de begrippen echter nog wel aanwezig, hetgeen soms lastig is. Over de tactische aspecten van het voetbal zijn voor een breed publiek niet veel publicaties voorhanden.
(Biblion recensie, Henk Ewoldt)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Tactische training / druk 1
Tactische training
C. Docet
 

 

   
Voetbaltraining / 1
180 praktische oefeningen 
Paperback | Eisma Businessmedia bv | 2000
ISBN: 9074252524
Recensie:
Dit voetbaltrainingsboek wil een hulpmiddel zijn voor het opzetten van verantwoorde trainingen. De verschillende spel- en oefenvormen zijn thematisch gerangschikt: dribbelen, passen, schieten, koppen, spelhervattingen, keepen en conditie. Elke oefening is visueel gerubriceerd en heeft een volgnummer. Een deel van de oefeningen bestaat uit praktijkgerichte wedstrijd-, spel- en oefenvormen. Voor een goed gebruik is een intensieve wedstrijdanalyse permanent noodzakelijk. Bij de samenstelling van de training is het belangrijk vervolgens de juiste oefenvormen te kiezen. De spelers zijn daarbij uitgangspunt. Hun mogelijkheden bepalen welke oefeningen geschikt zijn. Bij elke oefening is het doel aangegeven, eem tekening of afbeelding van de juiste bewegingsuitvoering en een aantal variatiemogelijkheden. Het heldere en zeer bruikbare boek is samengesteld door de redactie van het vakblad 'De voetbaltrainer' en het richt zich op trainers van alle niveaus in het jeugd- en amateurvoetbal.
(Biblion recensie, Henk Ewoldt.)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
Voetbaltraining / 1 / druk 1
Voetbaltraining / 1
 

 

   
Voetbaltraining / 2
180 praktische oefeningen
Paperback | Eisma Businessmedia bv | 2003
ISBN: 9074252532
Recensie:
Dit voetbaltrainingsboek wil een hulpmiddel zijn voor het opzetten van verantwoorde trainingen. De verschillende spel- en oefenvormen zijn thematisch gerangschikt: combinatievormen en spelvormen, zoals ÚÚn tegen ÚÚn, twee tegen twee en zes tegen zes. Elke oefening is visueel gerubriceerd en heeft een volgnummer. Een deel van de oefeningen bestaat uit praktijkgerichte spel- en oefenvormen. Vooraf aan het gebruik is een intensieve wedstrijdanalyse noodzakelijk. Bij de samenstelling van de training is het belangrijkste vervolgens de juiste oefenvormen te kiezen. De spelers zijn daarbij uitgangspunt. Hun mogelijkheden bepalen welke oefeningen geschikt zijn. Bij elke oefening is het doel aangegeven, plus een tekening of afbeelding van de juiste bewegingsuitvoering en een aantal variatiemogelijkheden. Het boek is samengesteld door de redactie van het vakblad 'De voetbaltrainer' en het richt zich op trainers van alle niveaus in het jeugd- en amateurvoetbal.
(Biblion recensie, Henk Ewoldt.)
   Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Voetbaltraining / 2 / druk 1
Voetbaltraining / 2
 

 

   
Voetbaltraining / 3
180 praktische oefeningen 
Paperback | 200 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2000
ISBN: 9076589062
Recensie:
De redactie van dit boek heeft 180 voetbaloefeningen, afgestemd op het aanleren van bepaalde voetbalkwaliteiten, samengesteld zoals passen, schieten, conditie, combinatievormen en partijspelen. De oefeningen zijn gericht op het specifieke onderwerp en worden geacht het inzicht en de vaardigheid betreffende die aspecten te verbeteren. De trainingsvormen worden schematisch weergegeven en in drie delen uitgelegd: doel van de oefening, organisatie en aanwijzingen. De omschrijving van de oefening is kort en in combinatie met de schematische positievoorbeelden niet altijd even makkelijk te interpreteren. Toch wordt voor voetbaltrainers ongeacht hun werkterrein zeer bruikbaar trainingsmateriaal geboden, dat zowel voor trainer als ploeg in alle opzichten het trainingseffect zal verbeteren. Het zal duidelijk zijn, dat daarmee ook de kans op een hoger spelniveau vergroot zal worden.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com

Voetbaltraining / 3 / druk 1
Voetbaltraining / 3
 

 

   
Voetbaltraining / 4
180 praktische oefeningen
Paperback | 200 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2002
ISBN: 9053220119
Recensie:
Dit voetbaloefenboek behandelt thematisch de onderdelen dribbelen, passen, schieten, combineren en partijspelen. De trainingsopbouw gaat uit van een vast stramien: doel, organisatie en aanwijzingen. Elk van de 180 gepresenteerde praktische oefeningen is voorzien van een duidelijke tekening. De doelgroep is specialisten op het gebied van voetbaltraining. Vooral voor jeugdtrainers die werken met prestatieve jeugd in de leeftijd van 12 tot 18 jaar is dit een goede handreiking. Deze trainer kan hiermee zelfstandig een training voorbereiden, waarin een goede opbouw zichtbaar is. De uitgever is gespecialiseerd in literatuur over voetbal en tevens sponsor van de organisatie Coaches Betaald Voetbal en onder andere ook bekend van het vakblad 'De voetbaltrainer'. De redactie hiervan heeft deze uitgave samengesteld.
(Biblion recensie, Henk Ewoldt)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Voetbaltraining / 4 / druk 1
Voetbaltraining / 4
 

 

   
De coach en zijn keeper door M. Arts
Paperback | 221 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2003
ISBN: 9053220216
Mening bol.com klant:
Een "must" voor elke trainer, keepertrainer en keeper.
Een prettig geschreven boek met ruim voldoende foto's als ondersteuning. Tevens geeft het boek oefenstof welke direct toepasbaar is in de praktijk. Ook zijn er interviews met specialisten uit het binnen- en buitenland. Maarten Arts weet op een uitstekende manier de lezer te binden, waardoor je het boek gewoonweg niet kunt wegleggen.
   Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De coach
en zijn keeper
M. Arts
 

 

   
Keeperstraining  door Frans Hoek
instructie, training, wedstrijd 
Hardcover | Tirion Sport | Tirion Uitgevers | 2004
ISBN: 9051210027
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Een boek dat z'n tijd ver vooruit is. Dat is de conclusie van veel experts die het 'Basisboek keeperstraining' van Frans Hoek beoordeelden. In deze uitgave geeft de huidige keeperstrainer van Ajax heel duidelijk een nieuwe ontwikkeling aan, waarmee zowel de doelman zelf, zijn trainer als de ge´nteresseerde een kijk wordt gegund achter de schermen van het doelverdedigen. Bij het lezen van het 'Basisboek keeperstraining' wordt vooral duidelijk dat de tijd ver achter ons ligt dat de slechtste voetballer in het doet moest staan en dat de doelman alleen maar ballen behoorde tegen te houden. Het 'Basisboek keeperstraining' geeft vooral aan hoe de keeper eigenlijk altijd al had moeten functioneren. Naast een historisch overzicht, behandelt Frans Hoek zeer uitgebreid zaken als techniek, tactiek, materiaal, lichamelijke en mentale aspecten, training, en omschrijft tevens een compleet leerplan voor de jeugdkeeper. Al deze specifieke onderdelen worden van commentaar voorzien door beroemde keepers als Renat Dassaev, Jean-Marie Pfaff, Hans van Breukelen, Stanley Menzo en Joop Hiele. Kortom, het 'Basisboek keeperstraininq' van Frans Hoek is een must voor iedere professional en liefhebber. Met een voorwoord van Johan Cruyff.
Recensie:
Frans Hoek was eredivisie-keeper bij Volendam en is de laatste jaren werkzaam als keeperstrainer bij Ajax. Zijn eigenzinnige visie op de rol van een keeper binnen een team (als elfde speler), heeft al de nodige vruchten afgeworpen. Zijn pupil Stanley Menzo (vroeger vaste keeper in het eerste elftal van Ajax) wordt geprezen om zijn spelinzicht en om zijn actieve deelname aan het veldspel. De diverse stijlen van keepen passeren de revue en de belangrijke keepers uit het hedendaagse voetbal komen aan de orde. De verschillende stijlen zijn vooral afhankelijk van de persoonlijkheid en de lichamelijke kwaliteiten van de doelman. Daarnaast worden trainingsmethodieken gegeven en achtergrondinformatie over het specifieke van een keeperstraining. Vele illustraties verduidelijken de tekst. Voor de gemiddelde voetballiefhebber is met name de informatie over en van bekende keepers interessant. Met veel schema's, tekeningen en zwartwitte foto's.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Het complete boek!
Het enige boek in zijn soort over keeperstraining. Helemaal volledig van uitgangshouding tot het verwerken van de bal uit de kruising. Tevens is het boek voorzien van jeugdplan en heeft het daar waar nodig de nodige diepgang. Als trainer, keeperstrainer en keeper moet dit boek op de plank staan.
   Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Keeperstraining
Keeperstraining
F. Hoek
 

 

   
Keepen is een kunst door Peter Schrijvers en Y. vd Busken
Paperback | 157 Pagina's | Bzztoh | 2002
ISBN: 9055019526
Beschrijving:
Op zijn geheel eigen wijze gaat Schrijvers in op de ontwikkeling in het keepersvak en de in zijn ogen vaak overdreven wetenschappelijke benadering ervan. Uiteraard is er aandacht voor het zeer actuele fenomeen 'strafschoppen', zijn specialisme toen hij nog tussen de palen stond. Ook stelt hij zijn top-tien samen van de meest legendarische keepers ter wereld. Ten slotte komen aan de hand van talrijke positietekeningen de door Schrijvers ontwikkelde cursus voor jonge doelmannnen aan de orde.
Piet Schrijvers was een markante keeper met het hart op de tong. In Keepen is een kunst neemt hij samen met Yoeri van den Busken een duik in zijn roemruchte verleden en vertelt hij tal van anekdotes.
   Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Keepen is een kunst
Keepen is een kunst
Piet Schrijvers
 

 

   
Voetbal door Clive Gifford
tactiek - vaardigheden - geschiedenis - spelers
Hardcover | 96 Pagina's | Gottmer Uitgevers Groep b.v. | 2004
ISBN: 9025734669
Beschrijving:
Voetbal de populairste sport ter wereld wordt ook bij ons door miljoenen mensen gespeeld en bekeken. Dit boek behandelt alle aspecten van dit mooie spel, van basisvaardigheden als balcontrole tot trucs en tactieken voor gevorderde spelers. Bovendien is er veel aandacht voor de regels en de geschiedenis van het spel, klassieke wedstrijden, de grote spelers uit heden en verleden en uiteraard voor de Belgische en Nederlandse competitie.
Recensie:
Biblion:
In dit prachtig verzorgde boek worden diverse facetten van de voetbalsport behandeld: geschiedenis, vaardigheden, posities, standaardsituaties, tactiek, profvoetbal etc. Ieder hoofdstuk bevat korte, maar goed te lezen stukjes tekst. Deze worden ondersteund door kleurenfoto's van actuele clubs, spelers, scheidsrechters en spelsituaties. Ook worden aan de hand van animatiebeelden voorbeelden gegeven van bepaalde situaties. Juist deze moderne uitvoering zorgt voor een fris geheel waarvan de doelgroep zeker zal genieten. Met een uitgebreid trefwoordenregister, een hoofdstuk met feiten en cijfers, overzicht van websites en een inhoudsopgave. Tussen de vele boeken die inmiddels verschenen zijn over deze populaire sport, valt dit boek zeker in positieve zin op. Op de voorkant zijn o.a. de sterspelers Beckham en Van Nistelrooy van Manchester United te herkennen. Vanaf ca. 12 jaar.
(Biblion recensie, Redactie)
   Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Voetbal
Voetbal
Clive Gifford
 

 

   
Handboek voetbalconditie door Raymond Verheijen
Hardcover | 336 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | 2002
ISBN: 9074252680
Recensie:
Het trainen van voetballers wordt tegenwoordig zeer wetenschappelijk en professioneel aangepakt. In deze trend ontwikkelen zich specialismen op de diverse disciplines van training en verzorging. De auteur richt zich als bewegingswetenschapper, samen met een team van medewerkers en ge´nterviewde toptrainers en -spelers op de fysieke kant van het voetbalspel. Onderwerpen als conditietraining, voeding, fysiotherapie en blessurepreventie komen uitgebreid aan bod. Vakmensen verbinden per hoofdstuk de theorie met hun eigen praktische ervaringen. De foto's, tekeningen en schema's verduidelijken de aangedragen stof op heldere wijze. Zowel moderne opvattingen als de goede elementen van vroeger zijn in dit handboek opgenomen. Het totaal is meer dan voortreffelijk. Geen enkel ander voetbalboek op het gebied van de conditietraining van voetballers en keepers is zo compleet, veelzijdig, leesbaar en toepasbaar als dit standaardwerk. Elke trainer, leider of verzorger van voetballers van alle leeftijden en niveaus kan er iets van zijn gading in vinden. Het boek draagt absoluut bij aan de kwaliteitsverbetering van de voetbaltraining.
(Biblion recensie, Henk Ewoldt.)
   Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Handboek voetbalconditie / druk 1
Handboek voetbalconditie
     
Voetbaltheorie door B. van Lingen en J.W.I. Tamboer
een handelingstheoretische visie op het voetbalspel
Paperback | 172 Pagina's | Reed business information | 2004
ISBN: 9035227018
Beschrijving:
Voetballen is een spel waarbij het de bedoeling is dat de ene partij, in overeenstemming met de regels, meer doelpunten probeert te maken dan de andere partij. Om die spelbedoeling te kunnen realiseren, moeten door de spelers bepaalde handelingen worden uitgevoerd. Wat zijn dat precies voor handelingen? Hoe kunnen die handelingen - individueel en op teamniveau - adequaat onder woorden worden gebracht en hoe staat het met hun onderlinge relatie en samenhang? Wat moeten we bijvoorbeeld precies onder techniek en conditie verstaan, wat onder spelinzicht en wat onder communicatie? Vanuit een handelingstheoretische visie wordt in dit boek op deze vragen antwoord gegeven. Daarmee wordt een basale voetbaltheorie gepresenteerd, waarin de centrale kenmerken van het voetbalspel op een logische en systematische wijze worden beschreven. Als een vorm van handelen in spelverband is voetballen een fascinerende manier om onnodige obstakels te overwinnen. Te leuk om te moeten en te waardevol om niet serieus te worden genomen.
 Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Voetbaltheorie / druk 1
Voetbaltheorie
B. van Lingen

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020