Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Voetbalboeken en DVD voor kinderen

 
 
Cruijffie! door Belinda Noorland
Het verhaal van een brutaal straatschoffie dat het schopt tot voetbalheld
Hardcover | 80 Pagina's | De Droomfabriek, Uitgeverij
ISBN10: 9079313017 | ISBN13: 9789079313013
Beschrijving:
Het verhaal van een brutaal straatschoffie dat het schopt tot voetbalheld
Het eerste kinderboek over Johan Cruijff, Nederlands beste voetballer ooit. Het boek beschrijft de eerste potjes voetbal op straat, zijn kwajongensstreken, het verdriet om de dood van zijn vader, zijn debuut bij Ajax en eindigt bij het vertrek naar FC Barcelona. Het boek is levendig geschreven en kleurrijk vormgegeven. Een leuk boek voor jongens en meisjes van 9 tot en met 12 jaar. Een ideaal cadeauboek voor vaders, moeders, opa's en oma's.
Cruijffie! is het debuut van Belinda Noorland (Rotterdam, 1968) Zij is tevens oprichter van Uitgeverij De Droomfabriek. Belinda volgde de opleiding Geïntegreerde Communicatie aan de Hogeschool van Utrecht. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen in de basisschoolleeftijd.
Een gedeelte van de opbrengst van dit boek wordt gedoneerd aan de Cruyff Foundation.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Cruijffie!
Cruijffie!
B. Noorland
     
Koning Voetbal door Koos Meinderts
Hardcover | 75 Pagina's | Zwijsen Uitgeverij
ISBN10: 902764201X | ISBN13: 9789027642011
Beschrijving:
Koning Poeskas moet op zijn troon zitten. En saaie wetten ondertekenen. Zoals de Wet op de Hondenpoep. Niets aan. Op een dag vindt koning Poeskas een bal. Een echte wedstrijdbal. Niemand kan hem meer tegen houden. Koning Poeskas gaat voetballen. In het geheim!
Recensie:
Koning Poeskas wil liever voetballen dan regeren, maar dat mag niet. Samen met Faas, een buurjongen, voetbalt hij stiekem. Een duel met zijn broer, de vijand, maakt een eind aan dit geheime gedoe. Vrij korte hoofdstukjes, korte zinnen die steeds op een nieuwe regel beginnen, hoofdletters en hoofdstukaanduiding, maken het geheel eenvoudig en overzichtelijk. Om de tekst en tekeningen op iets getint papier staat een kader. Het onderwerp "voetbal" spreekt kinderen erg aan en het is verrassend dat de koning liever voetbalt dan regeert. Ook de prenten zijn humoristisch, karikaturaal en toch eenvoudig. Ze geven goed de grap van de tekst weer. Het zijn met grijze verf ingevulde pentekeningen waarbij het de figuren zijn waar het om gaat: de achtergrond is niet getekend. Soms beslaat de tekening een hele pagina. Verfrissend idee; leuk verhaal dat vlot te lezen is voor kinderen vanaf ca. 7,5 jaar.
(Biblion recensie, A.C. Rietveld-Prinsen.)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Koning Voetbal
Koning Voetbal
Koos Meinderts
 

 

   
Voetbal is kicken! door J.W. van der Horst
Paperback | 160 Pagina's | Kluitman | 1ste Druk
ISBN10: 9020606220 | ISBN13: 9789020606225
Recensie:
Wat komt er bij kijken als je profvoetballer wilt worden? Is goed kunnen voetballen de enige vereiste of komt er meer bij kijken? Van der Horst legt in eenvoudige bewoordingen uit dat het vak van profvoetballer bestaat uit leren, leren en nog eens leren. Niet alleen voetbaltrucjes, maar ook school is belangrijk. Er is tenslotte ook nog een leven na het voetbal. De humoristische illustraties vullen de tekst aan. Tussendoor zijn er wetenswaardigheden en quizjes opgenomen. De quizjes zijn voor de jeugd af en toe aan de moeilijke kant. Ondanks een paar kleine foutjes (o.a. in de inhoudsopgave wordt een heel hoofdstuk overgeslagen, op p. 100 moet het Youri Mulder zijn i.p.v. Yoeri Mulder) een geslaagde uitgave. De serie 'Fantastische feiten' lijkt qua opbouw op 'Waanzinnig om te weten' van dezelfde uitgever. Vanaf ca. 11 jaar.
(Biblion recensie, Erwin Tuinstra)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fantastische Feiten Voetbal is kicken
Fantastische Feiten Voetbal is kicken
J.W. van der Horst
 

 

   
Alles voor het voetbal door Jelle Bangma
Hardcover | 47 Pagina's | Uitgeverij Bekadidact
ISBN10: 9026203233 | ISBN13: 9789026203237
Beschrijving:
David en Jeffrey willen allebei profvoetballer worden. Wat een geluk dat ze samen mogen meedoen aan de selectietraining. Komen ze er allebei door? En dan... Zetten ze echt alles opzij voor het voetbal?
Recensie:
David en zijn vriendje Jeffrey hebben voetbaltalenten. Beiden dromen van een carrière als profvoetballer bij de Eerste FC. Terwijl Davids vader zijn zoon fanatiek aanspoort deze vurige wens te realiseren, moet Jeffrey het stellen zonder enige begeleiding of bemoeienis. Op de drempel van een nieuwe toekomst voor David wegen de beide jongens de voor- en nadelen van een profcontract tegen elkaar af. Deze uitgave verscheen in de serie Klipper: boeken met een lager AVI-niveau dan voor de leeftijdsgroep gebruikelijk is. De verhaallijn is dun: in wezen gebeurt er maar heel weinig. Bovendien moet je echt van voetbal houden en er iets van afweten - er werden allerlei voetbaltermen gebruikt - om dit boekje met plezier te lezen. Aan de verzorging is weinig aandacht besteed: de zwart-wittekeningen zijn erg simpel uitgevoerd, met slordigheden in het taalgebruik en fouten in de spelling: te bij te komen; swerkelijkheid; wordt je uitgenodigd; anders vraagt je het). De omslag is stevig, maar mist vanwege fletsheid elke uitstraling. Vanaf ca. 12 jaar.
(Biblion recensie, Elko Westervaarder)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Alles voor het voetbal / druk 1
Alles voor het voetbal
Jelle Bangma
 

 

Het Allesboek over Voetbal door F. Diks
Hardcover | 94 Pagina's | Kluitman | 2005
ISBN: 9020618016
Beschrijving:
Ben jij ook zo gek op voetbal? Dan ben je niet de enige. Miljoenen kinderen over de hele wereld voetballen. Ze vinden het een erg toffe sport.  Soms gebeuren er rare dingen bij voetbal. Er spelen duiveltjes op het veld. En er worden muurtjes opgebouwd. Of Eskimo's spelen keihard voetbal....met een kind op hun rug. Wil jij nog veel meer weten over voetbal? Lees dan dit boek. 7 tot 10 jaar.
Recensie:
Een grappig boek waarin op een luchtige manier aan jonge kinderen van alles wordt verteld over voetbal: spelregels, spelers, techniek enz. Door het verhaal heen zijn steeds leuke raadseltjes, weetjes en feiten opgenomen, die vaak in aparte kaders staan. Ook staan er veel zwartwittekeningen in die zowel illustratief als informatief zijn. Met register. Vanaf ca. 8 jaar.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Het Allesboek over Voetbal
Het Allesboek over Voetbal
F. Diks
 

 

   
Bas in de ArenA door Vrouwke Klapwijk
Hardcover | 51 Pagina's | Callenbach | 1999
ISBN: 9026610297
Recensie:
Bas is gek op voetbal. Hij vindt het dan ook fantastisch dat zij op woensdagmiddag met de voetbalclub een uitstapje gaan maken naar de Arena, het stadion, waar zijn belangrijkste club Ajax voetbalt! Het wordt nog even spannend of hij wel meekan, want kort voor het uitstapje wordt Bas ziek. Gelukkig kan alles tóch doorgaan en het uitstapje wordt zeker zo mooi als hij gehoopt had. Hij weet zelfs een handtekening op zijn shirt te bemachtigen! Dit boek is uitgebracht voor kinderen die net zelfstandig kunnen lezen. Het is gebonden in harde kaft en gedrukt in een duidelijke, schreefloze letter. Opvallend is, dat er nauwelijks hoofdletters in het verhaal worden gebruikt; niet aan het begin van de zinnen en ook niet voor bijv. eigennamen (alleen ArenA!); wel worden er leestekens gebruikt. Het verhaal is opgesplitst in 21 korte hoofdstukjes. Hier en daar is de tekst voorzien van een ondersteunende illustratie, uitgevoerd in zwart-wit- en grijstinten. Op de schutbladen staan veel voetballen. Vermeld wordt dat er nog meer boekjes verschenen zijn, waarin Bas de hoofdrol speelt. Een gezellig verhaal, dat de jonge voetballiefhebber zeker zal aanspreken. Vanaf ca. 7 jaar.
(Biblion recensie, R. Brussel)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Bas in de ArenA
Bas in de ArenA
Vrouwke Klapwijk
 

 

   
Rafael door Jan Eilander
Hardcover | 188 Pagina's | De Bezige Bij | 2004
ISBN: 9060055322
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Rafael (11) is een groot voetbaltalent. Zelfs in een telefooncel man hij een mannetje uitkappen. Hij droomt van een carrière bij Ajax, net als zijn beroemde naamgenoot. Helaas heeft hij een moeder die voetbal haat, omdat haar vader - ooit een bekende speler - zijn gezin voor de sport in de steek liet. Geholpen door zijn oudere zus Gabi wordt Rafael stiekem lid van de plaatselijke voetbalvereniging Het Begon Op Klompen. Als bij HBOK in z'n eentje kampioen maakt en de scouts zich verdringen, geeft zijn moeder haar verzet op: Rafael mag Ajacied worden. Een droom is werkelijkheid geworden, totdat de werkelijkheid weer op een droom gaat lijken - zeg maar gerust een nachtmerrie. Rafael raakt verwikkeld in een avontuur, waarin hij zich niet alleen als voetbalheld laat zien....
Mening klant bol.com:
Héél erg goed boek.
Ik lees het nu ook en ik geniet er echt zó erg van ik zelf speel ook bij Ajax d2.
Mening klant bol.com:
Super! ! ! !
Het is echt een geweldig boek en super leuk ben zelf vitesse fan maar het boek spreekt me aan.
Mening klant bol.com:
Geweldig.
Echt, geweldig leuk boek Jan, Heb mijn zoon er weer mee aan het lezen gekregen.Nu ja alleen dit boek dan. Probeer het nu ook met: Ik Ben Willem. Zelfde leeftijd en Ajax-fan.Zit op voetbal en straatvoetbalt zeer fanatiek. Ben het nu zelf ook aan het lezen. Leuk leuk, erg herkenbaar. Kom nog maar weer met een nieuw boek.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Rafael
Rafael
Jan Eilander
     
In Oranje
Wendy van Dijk, Thomas Acda, Yannick van de Velde & Peter Blok
Geregisseerd door: Joram Lürsen
Beschrijving:
Remco van Leeuwen is een groot voetbaltalent dat droomt van het Nederlands elftal. Als zijn vader Erik plotseling overlijdt, stort zijn wereld echter in. Erik was zijn grootste supporter, zonder hem verliest Remco alle zin in voetbal. Ook thuis is alles anders. Remco moet zich over zijn zusje Suzan ontfermen, terwijl zijn moeder Sylvia met boekhouder Arend te Pas probeert de bijna failliete groentewinkel te redden. Maar dan krijgt Remco onverwachte steun. Zijn voetbalvriend Winston neemt hem mee naar zijn oma die met winti geesten kan oproepen en Erik keert op magische wijze terug in Remco's leven. Zijn klasgenootje Anneke kan hem helpen met zijn enkelblessure. Als hij verkering met haar wil, zorgt zij voor pijnstillers uit de apotheek van haar moeder. Met de hulp van zijn vader en Maaike haalt Remco het districtsteam en lijkt hij op weg naar Oranje. Maar Sylvia ontdekt dat Remco invalide kan worden als hij blijft spelen. Ze verbiedt haar zoon daarom nog te voetballen. Remco's droom lijkt voorbij.
  Bestel online

  Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

In Oranje
In Oranje
Wendy van Dijk

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020