Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Opvallende uitspraken voetballers

 

 

 

Ads door Google

Mail deze pagina

door aan iemand

 
 
Marco van Basten
Ik ben toch een soort interessant onderwerp.


Marco van Basten
Van de tien trainers die er rondlopen, is er maar n echt goed, een aantal kan geen kwaad en een meerderheid laat een elftal zelfs slechter spelen.


Marco van Basten
Hoe spontaner je bent tegen journalisten, des te meer problemen je krijgt. Je draait er daarom een beetje omheen, je zegt het wat minder hard.
Bron: Sport International juni 1988


Hans van Breukelen
Voor het WK van 1990 was bij ons iedereen kapot en er waren te veel geblesseerden. Maar eigenlijk zag je na het succes van 1988 aankomen dat het misging. Ik zeg het nog sterker: als die kopbal van Wim Kieft er in '88 tegen de leren niet ingaat, waren wij twee jaar later misschien wereldkampioen geworden. Dan was er in twee jaar tijd nooit zo'n puinhoop ontstaan. Iedereen was in de war na '88: de KNVB-leiding, de spelers, de pers, de supporters.
Bron: Sport International mei 1993


Gary Lineker
Voetbal is een simpel spelletje. 22 mannen rennen achter een bal aan en aan het einde wint Duitsland.


Marco van Basten
Ik houd niet van trainers die zoveel praten. Ik word gek van Ger Blok, die besprekingen duren anderhalf jaar. Bert van Lingen gaat dan ook nog tegenstanders bekijken. Dat hoeft voor mij niet en die sportmaaltijden voor wedstrijd vind ik helemaal vreselijk. Ik barst van de honger tijdens de wedstrijd. Ik hoop niet dat het bij Ajax zo ook gaat. Ik heb net een driejarig contract getekend. Ik heb al n keer meegedaan, moest ik invallen voor Johan Cruijjf.
Bron: Voetbal International 1982 / 1000x Marco van Basten


Bertus Hoogerman, doelverdediger
Nadat in 1964 Ajax met 9-4 van Feyenoord had verloren.
Ik had per ongeluk de contactlenzen van mijn schoonmoeder meegenomen.


Hans van Breukelen, doelverdediger
Een keeper is letterlijk en figuurlijk een dwarsligger. Ga maar na, mensen komen naar het stadion om doelpunten te zien en keepers zijn er om dat te voorkomen.


Piet Schrijvers, doelverdediger
Tegenstanders waren bang voor hem, blufte hij. Ooit beweerde hij dat hij soms vier truien over elkaar aantrok om er nog angstaanjagender uit te zien.


Piet Schrijvers, doelverdediger
Na een wedstrijd waarin hij heel weinig te doen kreeg.
Ik had vanavond de beste staanplaats.


Jan Jongbloed, doelverdediger
De meeste voetballers zijn sfeergevoelig. Ze zijn immers ooit gaan voetballen omdat ze behoefte hadden om met anderen aan sport te doen. De sfeer bij een club is voor mij een hoeksteen van het succes.


Jan Jongbloed, doelverdediger
Nog steeds op ruim veertigjarige als doelman bij Go Ahead: 'Als het aan mij ligt, blijf ik tot mijn 65e keepen'.


Jan Wouters
Soms spot ik maar een beetje met mijn reputatie. Je wordt hier en daar afgeschilderd als een monster, als een soort seriemoordenaar, terwijl je van jezelf weet dat je een gevoelsmens bent.


Jan Wouters
Het klinkt raar, maar ik moet echt iets overwinnen om een hamstertje vast te houden.


Jan Wouters
Ik kan me voorstellen dat mensen zeggen: `Die gast is een gangster.' De camera brengt een nors hoofd in beeld, een verbeten blik, een afgetekende kop, een man-in-de-ban-van. Ik vind die boze boef-uitstraling wel grappig. Fair ook. Omdat het doorzichtig is. Liever dat dan zo'n favoriete schoonzoon-voorkomen.


Jan Wouters
Ik speel openlijk op de grens van het toelaatbare. Ik heb geen enorm technisch surplus, ik heb geen snelheid, ik heb geen atletisch lichaam, ik heb geen doelinstinct, ik heb alleen mijn algemene voetbalontwikkeling en mijn karakter dat alles moet compenseren. Als ik het veld op ga, is er:.. een soort geestverwisseling. Er komen dingen in me boven die ik niet kan beschrijven. Ik heb het al bij een potje kaarten. `Gezellig', roep ik in het begin. Maar zodra er verlies dreigt, ga ik vals spelen. Ik wil winnen: ten koste van alles.


Gerald Vanenburg
Op zn Cruijfiaans.
Als je geen fouten durft te maken, kun je ze ook nooit oplossen.
Bron: Sport International november 1990


Gerald Vanenburg
Ik vind Beenhakker een goede trainer. Hiddink is ook een topcoach. Ik vind zelfs Cruijff goed ook al heeft die me bij Ajax niet zo lekker behandeld.
Bron: Sport International juli1990


George Best

Als ik lelijk was geweest, zou je nooit van Pele gehoord hebben.
Bron: HP De Tijd


Diego Maradona
Nederlanders en Italianen praten te veel over voetbal. Ze zijn er van overtuigd dat ze straks winnen, zonder er warm of koud van te worden. Ze spelen met hun mond. Zo ben ik niet.
Ik speel met mn hart.
Bron: Sport International juli1990


Romario de Souza Faria
Ik voel me een gevangene bij PSV. En dat mag natuurlijk niet, want zeldzame tropische vogels moet je nooit vastzetten.
Bron: Sport International juni 1993


Romario de Souza Faria
Hier in Nederland heb ik geleerd dat voetballen een serieus beroep is. In Brazili nam ik mijn vak niet serieus genoeg. Ik kwam te laat op de trainingen en was in wedstrijden vaak een hele periode niet geconcentreerd. Dat leer je hier wel af. Op het gebied van mentaliteit en discipline ben ik enorm vooruit gegaan.
Bron: Sport International juni 1990


Romario de Souza Faria
Ik zeg niks, ik ben mijn tong verloren.
Bron: Sport International november 1992


Ronald Koeman
Het Voetbal in Spanje is harder, koeler. Je beschouwt het meer als je werk, terwijl je in Nederland nog het gevoel hebt dat het een goed betaalde hobby is.
Bron: Sport International januari 1990


Dennis Bergkamp
Glitter en glamour lieten hem koud.
Voor God is een spits van Arsenal niets meer dan een arbeider op de tribune.
Bron: NOS 24 juli 2006


Ronald Spelbos
Over Willy Brokamp. Als voetballer was hij te lui om te lopen. Nu loopt hij marathons. Daar snap ik nou niets van. Ik geef onmiddellijk toe dat Onze Lieve Heer vreemde schepselen heeft voorgebracht.
Bron: Sport International november 1987
 

Willem van Hanegem
Michels? Toen ik in 1974 mijn neus buiten het raam stak brieste hij dat ik bij een volgend vergrijp kon vertrekken. Mijn auto stond niet in de buurt, anders was ik gegaan. Hij heeft geluk gehad.
Bron: NRC Handelsblad


Willem van Hanegem
Over de scheidsrechter die de wedstrijd niet kon bij benen.
Die scheids heeft de conditie van een wijkagent.


Willem van Hanegem
Over trainers.
Meestal komen ze bij een voorsprong plotseling uit hun huisje.


Willem van Hanegem
Na afloop van de cursus coach betaald voetbal vragen beantwoordend aan een journalist.
Heeft u nog wat opgestoken?
Ja, een sigaret.
Waar is deze cursus goed voor?
Niet voor de gordijnen.


Tscheu La Ling
Ik vind het leuk om te dollen. Tegenstanders door de benen spelen. Ze moeten op hun bek vallen en weer opkrabbelen. Dan had ik het naar m'n zin.
Bron: Sport International


Tscheu La Ling
Ik heb nooit echt ruzie met Michels gehad. Die had tenminste nog humor.
Bron: Sport International


Tscheu La Ling
Soms speelde ik een hele week bij Ajax de sterren van de hemel. Vroeg naar bed, uitgerust en "in vorm" zoals ze dat noemen. Dat mest goed gaan, maar dan bleek ik op zondag niet vooruit te branden. Dan gaat het, zoals het gaat. Ik ging wel eens om vijf, zes uur 's nachts mijn bed in en schopte er 's middags toch drie in.
Bron: Sport International


Willem Kieft
Goh, ben ik blij dat ik van die trainingskampen af ben. Daar zijn ze in Itali ook gek van, hoewel al verschillende coaches zijn die het hebben afgeschaft, al die dagen in hotels. Voor mij hoefde het niet maar, Italiaanse voetballers zijn net kinderen.
In een trainingskamp hebben ze geen gezeur aan hun kop, het bed staat klaar, het eten staat klaar, ze kunnen zich lekker helemaal concentreren op de wedstrijd. Blij dat ik daar vanaf ben.
Bron: Sport International november 1987


Willem Kieft
Eigenlijk zijn we klootzakken, dat we niet vaker individueel iets doen. Maar ja, we zijn er niet op ingesteld. We trainen altijd anderhalf uur en als we eens twee uur aan een stuk trainen, dan zijn we moe zeg...... Je weet niet beter als voetballer, maar in feite is het een lachertje. Wij zouden als prof toch minstens zo'n goeie conditie moeten hebben, dat we in de wedstrijd anderhalf uur kunnen gaan. Maar zelfs dt lukt niet. Tien minuten voor tijd krijg ik het toch moeilijk. Dan ben je als voetballer gauw geneigd smoezen te verzinnen. Dan missen we zogenaamd de scherpte.
Bron: Sport International november 1987


Wim Kieft
Kieft brak op 31-jarige leeftijd plotseling zijn loopbaan af. Gewoon door simpelweg te stoppen bij PSV. Hij vond zijn trainer (Aad de Mos) van een zodanig laag kaliber, dat hij het niet de moeite vond met zo'n figuur de strijd aan te gaan om weer een plaats in het elftal te veroveren.


Louis van Gaal
Over Joop Brand in 1981.
Een prima docent. Ik adoreer die man een beetje. Je leert van hem hoe je voetbal verbaal moet overbrengen.
Bron: De Generaal van Bert Hiddema


Coen Moulijn
Tegen nieuwkomer Rinus Israel bij Feyenoord.
Jij moet niet denken dat je hier in Amsterdam bent.
Bron: Sport International maart 1987


Frank Rijkaard
Ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld, dat ik een mening geef over de opstelling van het Nederlands elftal. Misschien als ik gestopt ben of als ik er zelf niet meer in zit.
Bron: Sport International oktober 1987


Arie Haan
Humor bedrijven in Duitsland is een hachelijke bezigheid. Het zijn niet de vrolijkste figuren, de Duitsers, en dat zie je terug in hun voetbal.
Bron: Sport International juli 1988


Arie Haan
Ik hou niet van terugkijken naar liet verleden, maar dat Nederlands elftal had op alle plaatsen zo verschrikkelijk veel meer kwaliteit dan het huidige team. Gullit, Van Basten, Rijkaard hadden mee kunnen komen en het team van 1974 op een basisplaatsje mogen hopen. De rest niet.
Bron: Sport International december 1988

 
Johan Cruijff
Het is het verstandigste om zoveel mogelijk te luisteren, want dat is goed  voor je algemene
  ontwikkeling, als je er tien procent van leert, dan ben je de anderen al een eind voor.
Voetballen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
Toeval is logisch.
Elk nadeel heeft zijn voordeel.
Je moet schieten, anders kun je niet scoren.
Ik ben het Nederlands belangrijkste exportproduct.
Voor informatie: Boeken Johan Cruijff (te bestellen via bol.com).

Ads door Google

 
 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020