Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Opvallende uitspraken topsporters diversen

 

 

 

Ads door Google

Mail deze pagina

door aan iemand

 
Maarten van der Weijden, zwemmer
Er valt niets te vechten. De artsen hebben het werk gedaan, het enige dat ik kon doen, was liggen en afwachten. Hoop, vertrouwen of positief denken is niet doorslaggevend.
Bron: Het Parool 17 december 2008


Maarten van der Weijden, zwemmer
Van der Weijden was ook de enige die zwemmer Eric Shanteau hardop veroordeelde. Bij de Amerikaan werd een maand voor de Spelen teelbalkanker geconstateerd. Maar Shanteau plaatste zich voor zijn eerste Olympische Spelen en stelde zijn behandeling uit.  ''Het enige dat hij doet, is zijn kans op genezing verkleinen. Daar is niets heldhaftigs aan, dat is alleen maar dom. Hij geeft een slecht voorbeeld.
Bron: Het Parool 17 december 2008


John McEnroe, tennisser
That ball was out.


John McEnroe, tennisser
Ik heb meer talent in een vinger dan Lendl in z'n hele hand.


John McEnroe, tennisser
U zei dat die bal uit was? Zeker weten? Ik weet zeker dat u daar op die stoel niet thuishoort.


John McEnroe, tennisser
Tegen een lijnrechter: Blijft u maar rustig doorslapen. Dat is beter voor de wedstrijd.


John McEnroe, tennisser
Na een verloren wedstrijd: Mac is going to be back.


Mike Tyson, bokser
Ze hebben allemaal plannen, tot ze klappen krijgen.


Joe Louis, bokser
In de ring haatte ik niemand. Zelfs Schmeling niet.
Bron: Sport International februari 1990


Regilio Tuur, bokser
Na sensationele KO-zege in Seoel op wereldkampioen Banks.
Toen ik hoorde dat ik tegen hem moest boksen, dacht ik, dat is een slechte loting voor mij. Na een halfuurtje dacht ik: nee, een slechte loting voor hem.


Muhammad Ali, bokser
I am the greatest!


Wim Ruska, judoka
Over Anton Geesink.
Anton was de sympathieke metselaar, ik de vieze uitsmijter.


Anton Geesink, judoka
If you want to be a champion, you have to look like a champion.


Willy Wilhelm, judoka
In Nederland is contact eng. Daarom komt judo ook niet zo van de grond, want dat is een contactsport. Daar zijn de meeste mensen huiverig voor. Het is ook de reden dat voetbal hier zo populair is, want contact is daar niet gewenst... zullen we maar zeggen.
Bron: Sport International

Bettine Vriesekoop, tafeltennisser
Bij de open Franse kampioenschappen in 1982 was ik op mijn sterkst. Daar versloeg ik drie Chinese speelsters achter elkaar. Toen dacht ik wereldkampioene te kunnen worden. Ze waren toen ook echt bang voor me.
Bron: Sport International januari 1990


Bettine Vriesekoop, tafeltennisser
Ik heb veel tegenstrijdigheden in mijn karakter. Dat heeft tafeltennis ook. Het is eigenlijk een schizofrene sport. Je moet explosief zijn, maar ook heel beheerst.
Bron: Sport International januari 1990


Bettine Vriesekoop, tafeltennisser
Hardlopen is veel gelijkmatiger dan tafeltennis je bent alleen bezig met de tijd.
Bron: Sport International januari 1990


Nico Scheepmaker, schrijver
Over Johan Cruijff.
Soms praat-ei onzin, maar dan is het toch meer interessante onzin.


Nico Scheepmaker, schrijver
Cruijff is de beste, maar Keizer is de betere.


Marco Brouwers, volleyballer
Ik heb een uitgesproken hekel aan lopen. Tijdens het lopen kijk ik voortdurend naar de klok. Want ik vind het een ramp. Liever vijf uur baltraining per dag dan zeven minuten lopen


Arie Selinger, bondscoach volleyballers
Het is heel vreemd, hoe dubbel mensen over topsport denken. We begrijpen heel goed, dat als iemand prima piano wil spelen hij daarvoor twaalf uur per dag moet oefenen. We gaan naar een concert en verwachten een mooie uitvoering, want het is tenslotte zijn beroep. De pianist moet een perfecte show brengen. Deze situatie is de gewoonste zaak van de wereld. Met sport gebeurt precies hetzelfde. We verwachten een perfecte show, maar we accepteren niet dat de atleten daar hard voor moeten trainen. Het is waar, pianist ben je voor je hele leven, of althans een groot deel daarvan. Uitblinkers in de sport willen vaak coach worden. Dat doe je ook je hele leven.
Bron: Sport International oktober 1986


Ton Boot, basketbalcoach
Het is van de zotte at tot nu toe in een mega-organisatie als Ajax bij elke trainerswisseling het hele technische beleid veranderde. Een trainer - een passant - bepaalde het beleid! Dit verklaart voor een groot gedeelte de slechte prestaties van de club gedurende de laatste jaren. En is ook een uiterst verwarrende situatie voor de spelers.


Een sportpsycholoog
Wie wil winnen moet als een winnaar ogen. Een van de gouden regels in de sport.


Loes de Ridder, sportpsycholoog
Het klinkt misschien heel raar, maar de prestatiemotivatie moet niet te hoog zijn. Dat is ook uit een onderzoek van professor Hueting gebleken. Bij de echte toppers bleek de motivatie vrij laag. Doorzettingsvermogen, ja, maar bijvoorbeeld niet klakkeloos aannemen wat je trainer zegt. De echte topper gaat bij zichzelf te rade: waar liggen mijn grenzen?
Bron: Sport International juni 1993


Bruno Demichelis, sportpsycholoog AC Milan
De geestelijke begeleiding wordt binnen de sport ongelooflijk onderschat. Want neem nou een goede voetballer, die op een bepaald moment niet goed presteert. Is die opeens al .zijn klasse kwijt? Al dat talent? Nee dus! Dan zit er bovenin iets dat hem blokkeert. Heeft hij last van angst, nervositeit of wat, dan ook? Pratend kun je dat oplossen.
Bron: Sport International juni 1989


Edmund Burke, sportfysioloog
Training is 90 procent fysiek en 10 procent mentaal. Wedstrijden zijn voor 90 procent mentaal en 10 procent fysiek.


Ted Troost
Het lichaam liegt nooit.


Kees Jansma
Ik doe zo verschrikkelijk onbelangrijk werk op de televisie. Ik lees de uitslagen voor. Ik kan niet begrijpen dat mensen mijn handtekening vragen; net zo min als ik kan begrijpen dat mensen zich storen aan bepaalde dingen die ik doe. Een man van stemmingen, met geldingsdrang en twijfel. Verlegen ook, onblusbaar nieuwsgierig en gek, stapelgek van sport. Dat staat met heel grote letters op mijn kale hoofd geschreven.
Bron: Sport International mei 1990


Freek de Jonge, cabaretier
Ik heb mijn bedenkingen tegen de intellectuele kringen waar ik dan in zou moeten verkeren. Daar kan ik totaal niet mee overweg. Daarom ga ik ook veel met sporters om. Daar voel ik me veel meer bij thuis. Die hebben een veel realistischer instelling.
Bron: Een bonk macht, Nico Schulte


Leo van der Kar
Vriendschap tussen mensen blijft het belangrijkste element in de sport.


Een schaker
Gelukkig wordt de dame van het schaakspel nog steeds aangeduid als een stuk.


Michael Gross, zwemmer
Ik heb gefixeerd op tijden, titels interesseren me veel minder.
Bron: Sport International september 1988


Hans Spaan, motorcoureur
's Morgens vijf krantenwijken, ' s avonds twee. Dat is de manier waarop Hans Spaan zijn eerste motorfiets, een wegracer, bij elkaar verdiend heeft. Ik was vijftien, toen kon ik er een kopen.
Bron: Sport International augustus 1989


Hans Spaan, motorcoureur
Snelheid zegt me niet veel, risico's nemen al helemaal niet. Ik krijg geen kick van snelheid. Het motorrijden gaat me vaak zelfs te snel, hoewel ik het liever zelf doe dan dat ik er naar kijk. Als ik naar wielrenners of skiërs in de afdaling kijk, ben ik bang voor hen. Wielrenners zijn zo kwetsbaar. Ze hebben, behalve soms een helm, geen enkele bescherming. Als ze vallen liggen ze vaak helemaal open. Wij worden relatief goed beschermd.
Bron: Sport International augustus 1989


Hans Spaan, motorcoureur
Ik merk vaak dat ik me makkelijker en beter kan concentreren als het goed gaat, als ik in vorm ben. Dat voel ik 's morgens al, als ik uit mijn bed kom. Mijn hart klopt dan wat sneller dan normaal. Ik ben wat zenuwachtig. Ik kan geen gezeur aan mijn kop hebben, ik kruip dan helemaal in mezelf. Ik probeer dan niet meer te denken, zeker niet aan de race. Als ik dat doe, wordt ik zenuwachtig.
Als het wat minder gaat, moet ik mezelf dwingen om me te concentreren en dat lukt niet altijd. Ik merk dan dat ik niet bij de wedstrijd ben. Dat ik tijdens het rijden aan andere dingen zit te denken. Ik erger me dan ook vaak aan dingen, die langs de kant van bet circuit gebeuren. Ik ben dan snel afgeleid.
Bron: Sport International augustus 1989


Frank Sinatra, zanger
Na zijn begrafenis van bokser Joe Louis.
Het is goed te weten dat de man die nooit op het canvas lag, nu op de walken uitrust.


Youp van 't Hek, cabaretier
Over Ajax-keeper Stanley Menso.
Keepen doet men zo.


Youp van 't Hek, cabaretier
PSV is bij elkaar gekocht met de opbrengst van stekkers en haardrogers.


Tom van 't Hek, hockeyer
Ik heb een grenzeloze bewondering voor Cruijff als voetballer; ik lach alleen om wat-ie doet met al die elftallen. Hij kan het niet overbrengen. Hij kan voor 30 miljoen kopen en wordt maar tweede van Spanje.
Bron: Sport International februari 1990


Een Ajax supporter
Over de mist wedstrijd Ajax-Liverpool van 1966
Die mist was een vreemde gewaarwording. Telkens als er werd gescoord, hoorde je de toeschouwers maar aan één kant juichen. De andere helft had het gewoon niet gezien.


Een Feyenoord supporter
Ik ben blij dat het weer goed gaat met Feyenoord. Ik heb hier toch een paar jaar op de tribune gezeten en dan was ik al tevreden als we de toss wonnen.


Kees Jansma
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.


Een jonge winnaar
Wat goed is komt snel.


Ee
n winnaar
Winnaars voelen geen pijn.


Harm Kuipers, schaatser en sportwetenschapper
Men zei altijd: teamsporten zijn karaktervormend en individuele sporten kweken egoïsten. Volgens mij is het andersom. Bij individuele sporten zie je een kameraadschappelijke sfeer,
bij teamsporten hoor je vooral: trap hem onderuit.


Silvio Berlusconi, eigenaar van AC Milan
Wat Di Stefano voor Real Madrid betekende, wat Cruijff was voor Ajax, dat ben ik voor Milan. Bij zijn geboorte, 52 jaar geleden, werden hem ont-zaglijk veel kwaliteiten toegekend, maar toen Onze Lieve Heer hem een hoeveelheid bescheidenheid wilde aanbieden, konden, zo gaat de legende, beiden het niet eens worden over de prijs omdat Berlusconi er toen al geen verkoopmogelijkheden in zag.
Bron: Sport International juni 1989


Silvio Berlusconi, eigenaar van AC Milan
Wat Di Stefano voor Real Madrid betekende, wat Cruijff was voor Ajax, dat ben ik voor Milan.
Bron: Sport International juni 1989

Ads door Google

 
 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020