Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Opvallende uitspraken schaatsen

 

 

 

Ads door Google

Mail deze pagina

door aan iemand

 
 
Leo Visser
Schaatsen is techniek. Hard schaatsen betekent niet dat je een superconditie hebt. Het is de raakheid van de afzet. Daar zit het verschil in. Juist dát gevoel hebben... Is niet te sturen. Het is een gevoel. Dat is schaatsen. In de juiste hoek kunnen zitten. Zo zijwaarts de schaats wegzetten dat er een maximaal effect ontstaat. Het juiste drukgevoel in de benen, het hangen in de bocht, daar draait het om. Het lange baanschaatsen heeft niets met rennen in de bocht te maken. Er zijn veel sterkere kerels dan ik. Ze gaan alleen niet sneller.
Bron: Sport International maart 1989


Yvonne van Gennip
Het presteren op topniveau past nog niet bij me. Ik heb altijd gedacht als kind van tien, twaalf jaar, dat mensen die bij de wereldtop horen heel aparte figuren zijn. Gaandeweg kom je er achter dat je aardig wat in je mars hebt, dus.....
Bron: Sport International


Hein Vergeer
Ik ben twee keer Europees- en wereldkampioen geweest, kunnen ze me nooit afnemen. Die wereldrecords zijn leuk, maar ze verdwijnen ooit weer uit de boeken.


Hein Vergeer
Drie verschillende mensen, Leo Visser, Gerard Kempers en ik, een en allemaal hetzelfde trainingsschema. Slaat eigenlijk nergens op.
Bron: Sport International


Tomas Gustafson
Natuurlijk brult je lichaam om hulp, maar dat hindert niet. Als je hoofd maar goed blijft.
Bron: Sport International


Erben Wennemars
Starten is hier moeilijk hoor. In het Nederlands hoor je één woord: klaar.
Dat is kort en duidelijk. Ready is een heel lang woord.
Want wanneer moet je inzakken: bij de r of bij de y?


Eric Heiden
Het is het beste om moeilijke doelen te stellen, want dan moet je er harder aan werken om ze na te streven.
Bron: Sport International


Hilbert van der Duim
Nadat hij gevallen was.
Ik gleeduit over vogelpoep.


Harm Kuipers, schaatser en sportwetenschapper
Men zei altijd: teamsporten zijn karaktervormend en individuele sporten kweken egoďsten. Volgens mij is het andersom. Bij individuele sporten zie je een kameraadschappelijke sfeer, bij teamsporten hoor je vooral: trap hem onderuit.


Dries van Wijhe, marathonschaatser
Het is allemaal te professioneel geworden. Als rijder had je een thermosfles en een snee brood bij je. Je verdiende niks maar het was gezellig met een praatje en een borreltje na afloop.
Tegenwoordig wordt er minder gepraat. Je kan dan de kleedkamers niet meer in vanwege de massagetafels.
Bron: Schaats


Ben van der Burg
Er is geen sport zo mooi als schaatsen. Zo technisch, zo krachtig, zo puur. Ik vind het heel knap als ik Elly van Hulst een wereldrecord zie lopen op de 3000 meter. Maar toch... Ze loopt achter iemand aan en wint in de eindsprint. Ik houd daar niet van.
Bron: Sport International februari 1990


Ben van der Burg
Ja, je kan ons beter vergelijken met de zwemmers. Maar dat vind ik zo'n waterige sport.
Baanfietsen is mooi. Er gaat echter niets boven rijden op een pas gedweild baantje in Davos. Daar geniet ik van iedere slag. Met grote snelheid de bocht in. Prachtig!
Bron: Sport International februari 1990


Ben van der Burg
Maar laten we eerlijk zijn: dat we nu zo goed zijn, komt ook omdat de anderen slecht presteren. Ja toch? Onze sport is in de breedte beter geworden. Daarvan ben ik hei-lig overtuigd. Ik wil het schaatsen niet in diskrediet brengen, maar we hebben geen Heiden meer.
Bron: Sport International februari 1990


Ben van der Burg
Weet je waar ik het in het begin heel moei-lijk mee heb gehad? Kom ik in Davos, zitten Goeljaev en Hadschieff in de zon. Zitten ze te klooien. Dat was mijn ideaalbeeld niet. Je Kijkt tegen ze op. Ik had er moeite mee te accepteren dat het heel normale mensen zijn. Ik begon aan mijn tweede training en Hadschieff kwam uit zijn bed. Daar kon ik niet tegen. Het waren helden in mijn ogen. Door Leo ben ik daar wat anders tegenaan gaan kijken. Een heel normale jongen. Ik dacht: als hij wereldkampioen kan wor-den...
Bron: Sport International februari 1990


Bart Veldkamp
Voor mijn gevoel ben ik nog steeds het jongetje dat zo hard mogelijk om de zandbak holt.
Bron: Sport International februari 1990


Bart Veldkamp
Als je alles gaat relativeren, heb je nergens meer plezier in.


Bart Veldkamp
Als tiener lag hij op zijn buik voor de tv, geodriehoek in de aanslag. Videobeelden van Eric Heiden werden stopgezet; waarna hij op de beeldbuis de graden van de afzethoek berekende. De zithoek, stand van de romp, alles werd gemeten. Ben je té gemiddeld, dan kun je nooit een topprestatie leveren. Je moet uitzonderlijk zijn in je beleving.
21 januari 2006 De Telegraaf


Henk Gemser, schaatscoach
In gesprek met het ijs komen.


Ab Krook, schaatscoach
Bij een enthousiast uitverkocht huis in Heerenveen denk je dat deze wereld niet kapot kan, maar intussen mag je niet vergeten dat de mensen honderd kilometer naar het oosten niet eens weten of men linksom of rechtsom schaatst.
Bron: Sport International december 1988
Ads door Google

 
 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020