Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Triathlon boeken

 
 
Compleet handboek trainen voor de triatlon
door Peter van den Bosch & Marc Herremans
Paperback | 175 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN10: 9044714325 | ISBN13: 9789044714326
Beschrijving:
De juiste trainingsopbouw en -intensiteit - Uitgewerkte trainingsschema's voor het zwemmen, fietsen en lopen - Professionele voedingsadviezen - Overtraining en blessures voorkomen.
Een ijzersterk uithoudings- en een groot doorzettingsvermogen zijn onmisbare eigenschappen als je wilt deelnemen aan een triatlon. Maar als je jezelf grondig wilt voorbereiden op de wedstrijd heb je vooral een efficiënt trainingsplan nodig, dat rekening houdt met jouw persoonlijke capaciteiten en doelstellingen. Want als je alleen maar op je gevoel traint, boek je amper resultaten en loop je bovendien veel meer risico op blessures en overtrainingsklachten. Paul Van Den Bosch en Marc Herremans hebben hun jarenlange ervaring in de triatlon gebundeld in dit unieke trainingshandboek. Theoretische achtergrond, bruikbare adviezen en tal van concrete voorbeeldschema's helpen je bij het samenstellen van een persoonlijk trainingsplan dat past bij jouw niveau. Dit boek biedt een helder en wetenschappelijk onderbouwd antwoord op al je triatlonvragen, zoals: + Hoe vaak en hoe hard moet ik trainen voor elk van de drie disciplines? + Hoe kan ik mijn zwemtechniek verbeteren voor een snellere tijd? + Wat moet ik de dagen voor de triatlon eten en hoe tank ik tijdens de wedstrijd bij? + Wat is overtraining precies en hoe voorkom ik het? + Hoe kan ik blessures tegengaan?
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Compleet handboek trainen voor de triatlon
Compleet handboek trainen voor de triatlon
Peter van den Bosch
Marc Herremans
     
Triathlon door Paul Huddle en R. Frey van start tot finish
Paperback | 176 Pagina's | Forte uitgevers B.V. | 2005
ISBN: 9058775356
Beschrijving:
De gerenommeerde coaches Paul Huddle en Roch Frey hebben een ruime trainings- en wedstrijdervaring en coachen je gedurende 24 weken duurtraining.
Recensie:
De auteurs hebben hun persoonlijke ervaringen betreffende trathlontrainingen en algemene voorbereiding op papier gezet. Het is een motiverend verhaal, hoewel de informatie over techniek niet altijd van de laatste inzichten getuigt. Maar de trainingsschema's bieden de sporter voldoende niveau om een triathlon tot een goed einde te brengen. De uitleg is globaal, maar inspirerend, waarbij de wedstrijdfoto's in kleur de sfeer goed overbrengen. De informatie richt zich op de verschillende wedstrijdonderdelen en de daarbij noodzakelijke trainingsarbeid. Onderwerpen zijn o.a. testen, krachttraining, voeding, techniek en wedstrijdvoorbereiding. Voor een ieder die een triathlon wil doen, wordt bruikbare informatie geboden, die weliswaar niet een persoonlijke trainer vervangt, maar wel de sporter op het juiste spoor zet. Met adres- en webverwijzingen.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Triathlon
Triathlon
Paul Huddle
R. Frey
 

 

   
Triathlon trainingsprogramma door P. Huddle en R. Frey
trainen voor je eerste wedstrijd
Paperback | 160 Pagina's | Forte uitgevers B.V. | 2004
ISBN: 9058773566
Recensie:
In deze publicatie komen alle onderdelen van de triathlon (hardlopen, wielrennen en zwemmen) uitgebreid aan bod. De auteurs hebben ruime ervaring als trainer en deelnemer aan Ironman triathlons. Het boek is volgens zeggen het resultaat van meer dan 40 jaar training, wedstrijden en begeleiding in de triathlonsport. Rob Barel, die het voorwoord heeft geschreven en zelf ook een autoriteit is op het gebied van de triathlon, noemt het boek niet alleen geschikt voor beginners, maar ook voor meer ervaren triathleten doordat alle aspecten van de sport in het juiste perspectief worden geplaatst. Het boek biedt een begeleiding en overzichtelijke schema's bij de training voor alle onderdelen van de triathlon. Daarnaast bevat het boek uitgebreide informatie over krachttraining, ondersteund door duidelijke foto's in kleur. Het voedingsaspect, een belangrijk element bij deze sport, komt ook uitgebreid aan bod. Achter in het boek zijn bronnen en verwijzingen over de sport opgenomen. Al met al een duidelijk en goed opgebouwd boek over triathlon.
(Biblion recensie, RvdD)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Triathlon trainingsprogramma
Triathlon trainingsprogramma
Paul Huddle
R. Frey
     
Triatlon door A. Rozendaal
van theorie naar trainingspraktijk
Paperback | 304 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2004
ISBN: 903891444X
Beschrijving:
Zwemmen, fietsen, hardlopen. Drie verschillende, laagdrempelige sportieve activiteiten die door veel mensen worden beoefend om fit en gezond te blijven. Bij het achter elkaar plakken van deze drie ontstaat ineens iets minder laagdrempeligs: de triatlonsport. De hele triatlon bijvoorbeeld, 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en een marathon lopen, wordt nog steeds beschouwd als masochisme in de buitenlucht.
Toch is de triatlonsport laagdrempeliger dan veel mensen denken. De potpourri aan triatlonafstanden biedt ook mensen die regelmatig voor de lol of de conditie hun baantjes trekken, stukjes fietsen of hardlopen vele mogelijkheden. Het afleggen van een mini- of achtste triatlon is na een paar maanden trainen zo gepiept. Wellicht de eerste stap op weg naar de hele triatlon?
Eén ding is in ieder geval zeker: van én zwemmen én fietsen én hardlopen word je fitter dan van óf zwemmen óf fietsen óf hardlopen. Dit boek is een leidraad voor mensen die dat wel aanspreekt, maar ook voor de doorgewinterde (top)triatleten en trainers.
Recensie:
Na uitleg over de geschiedenis en toekomst van de triathlon worden alle onderdelen, zwemmen, fietsen en lopen, uitgebreid besproken. Onderwerpen zijn o.a. technieken, training, materialen, planning, evaluaties, testen, voeding, krachttraining, mentaliteit, blessures en overtraining. Jammer is, dat pas als laatste, en na het hoofdstuk ziektes en overtraining, het onderwerp vrouwen, ouderen en kinderen aan de orde komt. Technieken en materialen van de drie onderdelen, worden duidelijk uiteengezet met gedetailleerde adviezen hoe ze getraind moeten worden en in wedstrijden moeten worden toegepast. Goed gefundeerde informatie die met zwartwitte foto's, tekeningetjes en grafieken duidelijkheid geeft, over wat gedaan moet worden om een bepaalde triathlonafstand tot een goed einde te brengen.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Triatlon
Triatlon
A. Rozendaal


 
   
Handboek Triatlon door M. Finch
Hardcover | 160 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2004
ISBN: 9059202538
Beschrijving:
In full color en prachtig uitgevoerd geeft dit boek een moderne analyse over triatlon. De drie disciplines van triatlon: zwemmen, fietsen en hardlopen worden in duidelijke, niet te technische taal besproken. Wat dit boek onderscheidt van andere boeken over dit onderwerp zijn de trainingsschema's, opgesteld door internationale experts, van een elf weken durend trainingsprogramma voor beginners tot een achttien weken durend trainingsprogramma voor doorgewinterde triatleten.
Mike Finch is zelf al meer dan tien jaar met triatlon bezig, als deelnemer, maar ook als journalist. Hij kent alle ins en outs van deze sport.
Recensie:
Mike Finch, journalist en auteur, maar bovenal triatleet, beschrijft in dit boek vrijwel alle facetten van de triatlon. Aan de hand van een zestal trainingsprogramma's in zwemmen, fietsen en hardlopen kan de lezer zich in relatief korte tijd voorbereiden op deelname aan de triatlon. Hierbij komen ook materiaalkeuze, trainingsvormen, voeding en mogelijke blessures uitgebreid aan de orde. In het laatste hoofdstuk worden de 5 mooiste triatlon-evenementen ter wereld beschreven. Achterin het boek, dat is voorzien van vele fraaie kleurenfoto's, is een trefwoordenregister opgenomen, evenals adressen van internationale triatlonorganisaties.
(Biblion recensie, J. van Vliet)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Handboek Triatlon
Handboek Triatlon
Mike Finch

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020