Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Algemene trainingsleer boeken

 
 
Trainingsleer van A tot Z door H.A. Bottenberg & P.G. Bottenberg
sport - anatomie - fysiologie van A tot Z
Hardcover | 554 Pagina's | Vrieseborch | vierde druk 2005
Beschrijving:
Het boek geeft inzicht in de terminologie behorende bij sport, anatomie, fysiologie en trainingsmethoden. Alle informatie staat in een overzichtelijke volgorde van A t/m Z. Aan de begrippen is telkens een definitie toegevoegd, die wat betrefd lengte uiteenloopt van enkele woorden of regels tot meerdere pagina's. Tevens worden begrippen uitgelegd in schema's voorzien van foto's.
Recensie:
Dit verklarende woordenboek boek is niet geschikt voor de 'doorsnee' lezer die wat informatie wil hebben over sport en sporttrainingen. Het behandelt vele aspecten uit de trainingsleer. Dit vereist enige kennis van medische terminologie en inzicht in trainingsleer en trainingsopbouw. Het is daarom een goed hulpmiddel/naslagwerk voor degene die sporters begeleiden. Deze nieuwe druk is in vergelijking met de voorgaande druk uit 2003 met ruim 220 pagina's uitgebreid.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Trainingsleer van A tot Z / druk 6
Trainingsleer van A tot Z
H.A. Bottenberg
P.G. Bottenberg
     
Optimalisering van training door H. Kuipers
Paperback | Tirion Sport | 2006
ISBN: 9060765346
Beschrijving:
Sport, beweging en gezondheid is naast een belangrijk theoretisch basisboek ook een boek met uitgebreide trainingsprogramma's en adviezen. Er wordt onder meer geadviseerd over aankomen en afvallen, kalk en skelet en voedingspreparaten. Daarnaast komen verschillende sporten en hun heilzame werking aan bod. Belangrijk zijn eveneens de hoofdstukken over het voorkomen en behandelen van sportblessures. Dit boek is een goed begin voor een gezond en fit leven.
Harm Kuipers was in 1975 wereldkampioen schaatsen allround. Naast zijn leven als topsporter studeerde hij medicijnen. Op dit moment is hij hoogleraar bewegingswetenschappen aan de universiteit van Maastricht en tevens lid van de medische commissie van het Internationaal Olympisch Comitť.
Recensie:
Harm Kuipers wil het prestatievermogen van atleten verbeteren en hen doen pieken op de gewenste momenten. Zijn boek is wetenschappelijk opgebouwd. Kuipers legt uit welke organen (bloed, longen, lever, nieren, zenuwen) een rol spelen bij prestaties, hoe de spieren in elkaar zitten en energie leveren, hoe we onze ideale hartfrequentie kunnen bepalen. Hij verklaart de principes van training en herstel, periodiseren en afbouwen, belasting en overbelasting en hoe we die kunnen herkennen en moeten noteren in een logboek. Hij spreekt ook over sport bij jongeren, vrouwen en ouderen, de rol van de voeding, het eten voor, tijdens en na een wedstrijd, onnodige voedingssupplementen, vitamines, ijzer, ideaal gewicht; verder over het testen van snelheid, anaeroob en aeroob vermogen, VO2max, omslagpols, interpretatie van testgegevens, hoogtetraining, mentale aspecten. Hij eindigt met praktijkvoorbeelden van sporters met problemen en de oorzaken ervan. Het boekje is bedoeld voor trainers, geschoolde atleten en leraren L.O. De uitleg is soms moeilijk, bijvoorbeeld bij de herkenning van overtraining (pagina 49). Twee elementen ontbreken: trainingsschema's en preventie en behandeling van blessures. Het boekje munt uit door zijn kernachtigheid en kwaliteit. Grondig herziene en uitgebreide druk.
(NBD|Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Optimalisering van training
Optimalisering van training
H. Kuipers
     
Sport, bewegen en gezondheid door H. Kuipers
Paperback | 127 Pagina's | Tirion Uitgevers
ISBN10: 9060765524 | ISBN13: 9789060765524
Beschrijving:
Sport, bewegen en gezondheid is een praktijkgericht boek met uitgebreide trainingsprogramma's en adviezen. Er wordt onder meer geadviseerd over aankomen en afvallen, kalk en skelet, het trainen en testen van de conditie en het gebruik van voedingspreparaten. Daarnaast komen verschillende sporten en hun heilzame werking aan bod.
Recensie:
Gezond leven door goed te bewegen en gezond eten door goede voeding vormen de basis van dit boek. Duidelijk wordt ingegaan op wat voldoende beweging is en hoe zwaar die inspanning mag zijn. Betreffende voeding wordt ingegaan op de basisaspecten van dagelijks eten en drinken, een gezond gewicht en het belang van goede voeding ook voor recreatieve sportbeoefening. Daarna hoofdstukken over de basisregels van training, sporten met chronische ziekten, trainingsprogramma's voor negen verschillende sporten en over de preventie en behandeling van blessures en ongemakken. De auteur, prof. Harm Kuipers, heeft zelf een carriere als topsporter achter de rug; hij werd in 1975 wereldkampioen schaatsen. Een boek dat vooral interessant is voor mensen met chronische ziekten en klachten die toch willen sporten. Heldere bladspiegel; geen illustraties. Met register.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Sport, bewegen en gezondheid
Sport, bewegen en gezondheid
H. Kuipers
     
Duurtraining door Fritz Zintl
Basisprincipes, methoden en trainingsbegeleiding  
Paperback | Tirion Sport | 1ste Druk | Studieboek | 1996
ISBN: 9060764013
Recensie:
De auteur geeft een stuk trainingsleer gericht op het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Er wordt uitvoerig, zonder al te wetenschappelijk te worden, op deze materie ingegaan. Onderwerpen als trainings-terminologie, structurering en de inspanningsfysiologische basis van het uithoudingsvermogen, uithoudingsvermogen bij verschillende sporttakken, methodiek en duurtraining op jonge leeftijd, overtraining en voeding worden besproken. Daarbij zijn de talloze grafieken een onmisbaar onderdeel. Het is ook voor sporters, zeker als ze het maximale rendement uit hun trainingsarbeid willen halen, van belang zo veel mogelijk hierover te weten. Door eigen inzicht, weten waarom en waarvoor, worden het trainingsproces en de inspannings-motivatie gunstig beÔnvloed. De inhoud heeft voldoende wetenschappelijk niveau om ook gevorderde duursporters (wielrenners, zwemmers, hardlopers en triathlonners) inzicht te geven in de fysiologische aanpassingen die door training ontstaan. Een prima bron van informatie voor trainers en sporters die het fijne willen weten over duuruithoudingsvermogen en alles wat daar direct en indirect mee te maken heeft.
(Biblion recensie, B.N. Swienink.)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Duurtraining / druk 1
Duurtraining
Fritz Zintl
     
Inspanning- en sportfysiologie door J.H. Willmore
ISBN10: 9035227743 | ISBN13: 9789035227743
Beschrijving:
Inspanningfysiologie is dť basis voor het begeleiden van bewegen voor bijvoorbeeld training, bewegingsonderwijs en oefentherapie. Deze uitgave is een vertaling van Physiology of Sport and Exercise, het als wereldwijd geaccepteerde standaardwerk voor de inspannings- en sport fysiologie.
Inspannings- en sportfysiologie biedt toegankelijke, goed leesbare, wetenschappelijke onderbouw, up-to-date kennis. Dit bijzondere complete boek besteedt veel aandacht aan de basisinspanningsfysiologie: 'hoe werkt het menselijk lichaam tijdens inspanning?' Daarnaast kijkt het uitgebreid naar de omgeving op ons lijf (hoogte, duiken) en naar de invloed van leeftijd en sekse bij inspanning en sport. Tal van praktische en aansprekende voorbeelden en ruim 300 illustraties verhelderen deze informatie. Inspannings- en sportfysiologie biedt, als handboek en compleet naslagwerk, de kennis om uit te groeien tot een professionele begeleider. Daarom is dit boek uitermate geschikt voor (aankomende) docenten lichamelijke opvoeding, fysiotherapeuten, coaches en trainers.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Inspannings- en sportfysiologie / druk 1
Inspannings- en sportfysiologie
J.H. Willmore
     
Fysiologie voor lichamelijke opvoeding, sport en revalidatie  E. Fox
Paperback | 632 Pagina's | Reed business
ISBN10: 9035221265 | ISBN13: 9789035221260
Beschrijving:
Een goede kennis van de inspanningsfysiologie; en de vorderingen in deze tak van wetenschap Ė is onmisbaar voor (aankomende) docenten lichamelijke opvoeding, fysiotherapeuten, coaches en trainers. Gedegen theoretische kennis zal niet alleen leiden tot betere prestaties, maar ook de gezondheid van studenten, patiŽnten en sportbeoefenaars ten goede komen. Met voldoende kennis van de fysiologie kan de beroepsbeoefenaar in deze uitgroeien tot een professionele begeleider.
Fysiologie voor lichamelijke opvoeding, sport en revalidatie biedt die kennis. Als leerboek richt het zich vooral op de inspanningsfysiologie, waarbij de auteurs die onderwerpen behandelen die direct toepasbaar zijn binnen het onderwijs, de sport en de revalidatie. Als handboek en naslagwerk is het uitstekend bruikbaar in de praktijk. Deze vierde, volledig herziene druk is aangevuld met recente onderzoeksresultaten en actuele (Nederlandstalige) literatuur. Een aantal hoofdstukken is bovendien herschreven om de tekst aan te passen aan de Nederlandse situatie of om bepaalde onderwerpen meer gewicht te geven.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Fysiologie voor lichamelijke opvoeding, sport en revalidatie / druk 5
Fysiologie voor lichamelijke opvoeding, sport en revalidatie
Edward Fox
     
Elementaire trainingsleer en trainingsmethoden door Tjaart Kloosterboer
Paperback | Tirion Sport | 3e Druk | Studieboek | 1996
ISBN: 9060764099
Beschrijving:
Sport is uitgevonden voor mensen met geldingsdrang. Beter worden dan je was, sneller zijn dan je tegenstander, als winnaar van het veld stappen; dat is wat de sporter wil. Zoeken naar grenzen en verleggen van grenzen is de gezamenlijke drijfveer van sporter en trainer. Kennis en inzicht op het gebied van trainingsleer is daarvoor onontbeerlijk; het geeft je het gevoel van alles onder controle te hebben en dus het gevoel van zelfvertrouwen. Gedurende de periode dat ik op het CIOS naast het geven van voetbaltraining ook leerlingen wegwijs probeerde te maken op het gebied van trainingsleer, heb ik aan den lijve ondervonden hoeveel spraakverwarring er in de literatuur bestond op dit terrein en hoe weinig er een link werd gelegd naar de echte trainingspraktijk. Dit boek is geen revolutionair boek in de zin van nieuwe ontdekkingen of inzichten, maar is wel het eerste boek dat ik ben tegengekomen waarin overduidelijk de lijn van trainingsdoelen via trainingsmethoden naar de trainingspraktijk loopt. Als zodanig is het uitermate geschikt voor gebruik binnen alle trainingsopleidingen. Het boek geeft beginnende trainers houvast in het samenstellen van verantwoorde trainingsprogramma's en voor ervaren trainers of opleiders zal het verfrissend en waarschijnlijk ook vernieuwend werken omdat het up-to-date geschreven is.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Elementaire trainingsleer en trainingsmethoden / druk 4
Elementaire trainingsleer en trainingsmethoden
Tjaart Kloosterboer
     
Training van het cardiorespiratoir uithoudingsvermogen door E. Hulzebos
Paperback | 162 Pagina's | Bohn Stafleu Van Loghum | 2002
ISBN: 903133460X
Beschrijving:
Paramedici hebben binnen de (sport)gezondheidszorg een belangrijke (begeleidende) functie bij het onderhouden en/of opbouwen van gezondheidsgerelateerde en algemene fitheid. Paramedische trainingsbegeleiding deel 2 wil de paramedicus inzicht en handvatten geven om deze trainingsbegeleiding zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.
Paramedische trainingsbegeleiding deel 2 geeft u een goed inzicht in de metabole en cardiorespiratoire veranderingen door training en behandelt het testen en meten van het cardiorespiratoire uithoudingsvermogen. Tevens komen de algemene principes voor het trainingen van het cardiorespiratoire uithoudingsvermogen en de betekenis hiervan voor de paramedische praktijk aan de orde.
Paramedische begeleiding deel 2: training van het cardiorespiratoir uithoudingsvermogen voorziet in de behoefte en kennis bij paramedici over inspanningsfysiologie en trainingsleer. Tevens levert het boek op eigentijdse en verantwoorde wijze een bijdrage aan de beroepsuitoefening van de paramedicus.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Training van het cardiorespiratoir uithoudingsvermogen / druk 1
Training van het cardiorespiratoir uithoudingsvermogen
E. Hulzebos

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020