Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Tennisboeken

 
 
Harde ballen door Richard Krajicek
twaalf intrigerende tennissers

Paperback | 225 Pagina's | Tirion Sport | 2005
ISBN: 9043906190
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Van 1989 tot 2003 reisde Richard Krajicek de wereld rond en speelde hij tegen alle toppers van het profcircuit. Met dit boek heeft hij zijn ervaringen met de meest aansprekende tegenstanders aan het papier toevertrouwd. Op levendige wijze geeft hij zijn mening over kampioenen als Boris Becker, Pete Sampras, Andre Agassi en Andy Roddick. 'Harde Ballen' staat vol met persoonlijke anekdotes en geeft daarom een uniek kijkje in de fascinerende profwereld. Een 'must' voor de vele tennisliefhebbers, die met andere ogen naar hun helden zullen kijken.
- Uniek boek over de tenniswereld;
- Boordevol persoonlijke anekdotes over 's wereld beste tennissers;
- Geschreven door de beste en bekendste vaderlandse speler;
- Een fascinerend beeld van de kampioenen van gisteren en vandaag;
- Geïllustreerd met bijzonder fotomateriaal.
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Harde ballen<br>Richard Krajicek
Harde ballen
Richard Krajicek

 

 

Naar de top door Richard Krajicek
van ballenjongen tot proftennisser

Hardcover | 124 Pagina's | Leopold B.V. | 2005
ISBN: 9025846122
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Jij weet echt wel wat je wil worden. Kampioen natuurlijk, net als Richard Krajicek! Ook hij was ooit zo jong als jij. Hij ging naar school, speelde met vrienden en tenniste zoveel hij kon. Met het Nederlandse jeugdteam reisde hij de hele wereld rond om toernooien te spelen.
Richard Krajicek vertelt in dit boek over al deze belevenissen tot het moment dat hij op zijn zestiende van school stapte om prof te worden. Lees alles over winnen en verliezen, trainen en reizen, vrienden en coaches. Met belangrijke informatie over tennis en professionele tips.
Recensie:
Op basis van interviews met Richard Krajicek over zijn jeugdervaringen wordt in dit boek op verhalende wijze een beeld geschetst van zijn lagere en middelbare schooltijd, zijn vrienden en zijn wedstrijden in de nationale jeugdteams. Al op jonge leeftijd staat onder leiding van zijn veeleisende en dominante vader alles in het teken van tennis. De weg naar de top is echter moeilijk en gaat gepaard met huilbuien na incidenteel verlies en problemen tussen zijn ouders. Uiteindelijk komt het tot een breuk met zijn vader. Een wisseling van trainer betekent voor Richard een ommekeer in zijn spel en legt de basis voor zijn verdere carriere. Op zestienjarige leeftijd verlaat hij de middelbare school om profspeler te worden. Het boek is vlot en toegankelijk geschreven en bevat kleine zwartwitfoto's uit Krajiceks jeugd, enkele speltips en een tennis abc. De omslagfoto toont Krajicek na zijn winst op Wimbledon in 1996. Vanaf ca. 11 jaar.
(Biblion recensie, Erik van de Grampel)
Mening klant bol.com:
Echt een vet boek. Als je dingen wil weten over tennis dan moet je dit boek lezen. Alles staat er in!
Mening klant bol.com:
Super.
Bijzonder dat de kraai in dit boek vertelt hoe het nou echt was vroeger met z'n pa. Ik zit zelf niet eens op tennis, maar toch superleuk om te lezen!!!
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Naar de top<br>Richard Krajicek
Naar de top
Richard Krajicek

 
 

 

De complete tennisgids  door K. Gonnissen
techniek - tactiek - strategie - expertadvies - de beste spelers  

Hardcover | 126 Pagina's | House of Books B.V. | 2004
ISBN: 904431159X
Beschrijving:
In De complete tennisgids vind je niet alleen alles over het ontstaan van de tennissport en de spelregels, het boek is vooral een instructieve en overzichtelijke gids om deze sport zelf te beoefenen. Aan de hand van de vele foto¿s en adviezen van trainers en experts worden speltechnieken en tactiek uitgelegd. Zo kun je in no time zelf een volwaardige tennisspeler worden. Tevens wordt er ruim aandacht besteed aan de fysieke en mentale voorbereiding op een tennismatch, aan gezonde voeding en aan alles wat te maken heeft met het dubbelspel.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De complete tennisgids<br>Gonnissen, K.
De complete tennisgids
K. Gonnissen

     
Justine Henin - de biografie door F. Dewulf & P. Haumont
Hardcover | 143 Pagina's | Uitgeverij Houtekiet | Houtekiet | 2004
ISBN: 9052407762
Beschrijving:
Justine Henin werd op haar eenentwintigste de beste tennisspeelster van de wereld. Een fantastische presentatie. Wat voorafging aan die bekroning was vaak minder prettig. Het jonge meisje met handenvol talent leed onder de dood van haar moeder, de familiale onrust nadien en een te grote drang naar perfectie. Maar met dezelfde ijver waarmee ze in haar leven het geluk opzocht, streefde ze in haar tennisloopbaan de grootste onderscheiding na. Wilskracht en vol vuur. Niet toevallig viel in 2003 alles in de plooi. Aan de hand van haar man Pierre-Yves, aan de zijde van coach Carlos Rodriguez en met de steun van haar conditietrainer Pat Etcheberry vond Justine een evenwicht. In haar bestaan én op de tennisbaan. Ze won haar eerste Grand Slamtornooi, Roland Garros, werd de absolute nummer 1 en werd verkozen tot sportvrouw van het jaar.
 
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Justine Henin - de biografie<br>Dewulf, F.
Justine Henin - de biografie
F. Dewulf

 

 

   
Tennis voor Dummies  door MacEnroe, MacEnroe & Bodo
Paperback | 376 Pagina's | Pearson Education Benelux B.V. | 2004
ISBN: 9043009318
Beschrijving:
Of je nu zelf op zoek bent naar een nieuwe uitdaging of je kinderen enthousiast wilt maken, Tennis voor Dummies vormt een geweldige kennismaking met deze sport. Het maakt niet uit of je oud of jong bent, als je wilt gaan tennissen maar er niet genoeg van afweet, helpt dit boek je op weg. En als je al tennist, vind je hier de tips om een hoger niveau te bereiken.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
     op de site van  Bol.com!
Tennis voor Dummies<br>MacEnroe
Tennis voor Dummies
MacEnroe
 

 

   
Tennis door N. Bray-Moffatt
voor kleine kampioenen

Hardcover | 48 Pagina's | Terra - lannoo, Uitgeverij | 2004
ISBN: 9020956361
Recensie:
In dit fraai uitgevoerde boek staan alle oefeningen die voor beginnende jonge tennissers geschikt zijn. Na een korte inleiding en het voorstellen van de acht kinderen en hun trainer worden 18 onderdelen behandeld. Er wordt aandacht besteed aan ondermeer de warming-up, bal- en slagvaardigheden, kleding en wedstrijden. De grote kracht zit hem in de mooie, duidelijke foto's van de kinderen in actie. Elk hoofdstuk beslaat een dubbele pagina, waarop een aantal omkaderde kleurenfoto's met onderschrift is te zien. Ook is er een citaat van een van de spelers en standaard een grote foto per hoofdstuk opgenomen hetgeen de herkenning vergroot. Achterin staan zowel een beknopte woordenlijst als een register. De lettergrootte en -dikte is wisselend, maar dit versterkt juist de leesbaarheid. Het boek is geschikt voor tennissende kinderen vanaf ca. 9 jaar, maar wil kinderen ook enthousiasmeren voor de tennissport. Het is een uitgave i.s.m. "Wimbledon Junior Tennis Initiative" wat zich o.a. uit in twee hoofdstukken over Wimbledon. Op de verzorgde groene omslag is een van de hoofdpersonen met tennisracket te zien.
(Biblion recensie, Stefan Rovers)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
     op de site van  Bol.com!
Tennis<br>Bray-Moffatt, N.
Tennis
N. Bray-Moffatt

 

 

   
Tennis zonder blessures  door T. Kamminga
Paperback | 270 Pagina's | Reed business information | 2003
ISBN: 903522616X
Recensie:
Elke tennisser, beginner of gevorderd, kan met een blessure te maken krijgen. In dit boek beschrijft de auteur, fysiotherapeut en manueel therapeut, welke omstandigheden verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van tennisblessures. Het boek bestaat uit twee hoofddelen. In het eerste deel wordt (vaktechnische) informatie gegeven over bouw en functie van gewrichten en spieren, loop- en slabewegingen tijdens het spel en samenstelling, soort en eigenschappen van racket, bal, schoeisel en tennisbaan. In deel twee gaat de auteur in op de (over)belasting van spieren en gewrichten, het voorkomen van en spelen met blessures en veel voorkomende soorten blessures. Bevat bijlagen, verklarende woordenlijst, literatuurlijst, register en inhoudsopgave. Vele zwartwittekeningen ondersteunen de tekst. Helder en zonder overbodige medische terminologie geschreven boek over een onderwerp waar weinig over is gepubliceerd. Met name gericht op fysiotherapeuten, tennisleraren, bewegingsdeskundigen en geblesseerde tennissers die informatie willen over de oorzaak van hun blessure.
(Biblion recensie, Erik van de Grampel)
  Bestel online
Bestel hier dit boek
     op de site van  Bol.com!
Tennis zonder blessures / druk 1<br>T. Kamminga
Tennis zonder blessures
T. Kamminga

 

 

   
Tennis door P. Scholl
Paperback | 128 Pagina's | Forte uitgevers B.V. | 2001
ISBN: 9058770273
Recensie:
In deze uitgave geeft de auteur, Duits tennistrainer, aanwijzingen voor het aanleren c.q. verbeteren van de speltechniek. Na een introductie met informatie over de geschiedenis van het spel, uitrusting, puntentelling en verschillende baansoorten, behandelt de auteur uitgebreid de techniek. De basisslagen forehand, backhand, service en volley komen uitgebreid aan de orde, waarbij via tekeningen aanvullenden aanwijzingen worden gegeven. Tot slot aandacht voor gebruik van zowel techniek als tactiek. Kleurrijke, aantrekkelijk uitgevoerde handleiding met bondige informatie over de basistechnieken van het spel. De tekst staat meestal in twee kolommen en wordt ondersteund door tekeningen en kleurenfoto's van topspelers. Uitgebreide inhoudsopgave. Uitgave voor een ruime doelgroep, zowel voor de beginner als de gevorderde speler.
(Biblion recensie, Erik van de Grampel)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
     op de site van  Bol.com!
Tennis<br>Peter Scholl
Tennis
Peter Scholl

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020