Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

In-line Skaten boeken

 
 
In-line skaten door Christine Aaftink
techniek, materiaal en routes : met uitneembare routekaartjes
   
Paperback | 127 Pagina's | Strengholt's Boeken | 2003
Beschrijving:
Zie je ze voor je? In-line skaters die achterelkaar heerlijk door de natuur skaten? Dat kun jij straks ook! Dit boek is bestemd voor iedereen die de skatesport al ontdekt heeft - je techniek kan altijd beter! - of schoorvoetend de eerste skatebewegingen wil maken. Ex- sprintkampioene op de schaats, Christine Aaftink, leert je stap voor stap de beste techniek aan voor het inline skaten: je leert remmen (op maar liefst 8 verschillende manieren!!); draaien en keren ťn hoe je moet vallen. Dit allemaal aan de hand van duidelijke illustraties. Uiteraard wordt er aan veiligheid een hoofdstuk besteed en geeft Christine tips en adviezen die je helpen bij de aanschaf van skates en het onderhoud daarvan.
Heb je het theoretische gedeelte onder de knie? Dan kun je beginnen aan een van die 46 prachtige routes kriskras door Nederland, die afgedrukt zijn op kleurige, uitneembare kaartjes. Dus het boek hoeft niet mee in de rugzak!
Wil je skaten leren? Wil je je techniek verbeteren? Wil je weten waarop je moet letten als je nieuwe skates koopt? Ben je hetzelfde skaterondje in je eigen omgeving spuugzat? Dan maak je met de koop van In-line skaten, techniek, materialen en routes een goede slag!
Recensie:
De schrijfster, ex-sprintkampioene op de schaats, heeft het inline skaten als een vergelijkbare sport ontdekt. Met haar ervaring als topschaatster geeft ze uitleg betreffende de aanschaf van materiaal en wat een beginner minimaal aan techniek moet beheersen. De skateonderdelen, onderhoud van het materiaal, techniek van wenden, keren, manieren van stoppen, houding van armen en lichaam, veiligheid en conditie worden duidelijk uitgelegd. De uitleg is begrijpelijk geformuleerd en met tekeningetjes geÔllustreerd. In het boekje worden ruim veertig routes besproken die op de skates kunnen worden gereden, de afstanden variŽren van ca. 10 tot 35 km. Handig zijn de losse routekaartjes met achterop de routebeschrijving, de losse kaartjes worden als uitneembaar omschreven maar kunnen niet in het boek en zijn als zodanig dus ook niet uitneembaar. (Red / De op deze kaartjes beschreven routes staan, in soms iets andere bewoordingen, ook in het boek.) Een handige eerste kennismaking voor jong en oud met in-line skaten, een snel in populariteit groeiende sport.
(Biblion recensie, B.N. Swienink.) 
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

In-line skaten<br>Christine Aaftink
In-line skaten
Christine Aaftink


 
   
In-line skating door Uli Sauter
uitrusting, technieken, rij-oefeningen
   
Paperback | 87 Pagina's | Uitgeverij Elmar
Recensie:

Onder in-line skating wordt verstaan, het schaatsen op 5 of 4 achter elkaar geplaatste wieltjes. De verschillende disciplines zoals slalom, race, free styple, halfpipe en jumping geeft aan ieder, jong en oud, de mogelijkheid een tak van deze sport te beoefenen. Net als fietsen en hardlopen, kan skating op ieder moment van de dag worden bedreven, is gezond voor lijf en leden, maar heeft ook z'n risico's voor blessures. De auteur geeft een stukje geschiedenis waarbij opvalt dat reeds rond 1790 op rolschaatsen werd gereden. Er wordt, ondersteund met veel gekleurde foto's, duidelijke uitleg gegeven betreffende alle facetten van in-line skating, zoals materiaal, onderhoud, protectie, gedragsregels, warming-up, disciplines en techniek voor beginners en gevorderden. Deze sportieve manier van voortbewegen mag zich in een snel groeiende belangstelling verheugen, waarbij voor de jeugd de mogelijkheden om spectaculaire technieken toe te passen door de aanleg van speciale banen toeneemt. De auteur heeft niet de intentie de specifieke kneepjes van het skaten bij te brengen, maar geeft wel duidelijk een beeld van het brede scala aan mogelijkheden die het skaten biedt.
(Biblion recensie, B.N. Swienink.) 
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

In-line skating<br>Uli Sauter
In-line skating
Uli Sauter

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020