Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Schaatsboeken

 
 
Top 100 van het Schaatsen door Wilfred Luijck 
de honderd beste schaatsers en schaatssters sinds 1892
Paperback | 119 Pagina's | Mijnbestseller.nl | 2015
Samenvatting:
Sven Kramer en Ireen Wüst zijn ontegenzeggelijk de meest succesvolle schaatsers van deze generatie. Maar waar is hun plaats in de gehele schaatsgeschiedenis? Hoe goed zijn ze werkelijk? Beiden voeren niet eens de ranglijst aller tijden, de Adelskalender aan. Dat is voorbehouden aan twee Noord-Amerikanen; Shani Davis en Cindy Klassen. En hoe goed was Erik Heiden ten opzichte van Sven Kramer? En wat is de plaats van Ard Schenk in dit geheel? Waar staan al die Noorse toppers uit het verleden? Is Ireen Wüst net zo goed als al die Duitse schaatssters door de jaren heen? Vragen die niet zo maar te beantwoorden zijn, maar die wel regelmatig tot discussie leiden. Wilfred Luijckx (1979) probeert dit soort discussie te ondersteunen met feiten en cijfers. In navolging van zijn vierde boek "Top 100 van het Wielrennen" schreef hij "Top 100 van het Schaatsen". Hij heeft getracht op een objectieve manier de beste 100 schaats(st)ers uit de geschiedenis te rangschikken. Hij geeft op die manier antwoord op de bovenstaande vragen. Niet op gevoel, maar op basis van statistiek. Al zal er over de gemaakte keuzes natuurlijk nog wel gediscussieerd worden.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Top 100 van het Schaatsen<br>Wilfred Luijck
Top 100
van het
Schaatsen
Wilfred Luijck
     
IJstijden door Mia Trompenaars
Beschrijving:
‘Omvallen maar toch blijven staan.’ Zo eindigde de eerste column van ‘Notizia Mia’ bijna vier jaar geleden in het blad van schaats- en skeelervereniging Ballangrud.
Sindsdien genieten we tweemaandelijks van de sprankelende berichten van Mia.
Nuchter waarnemend brengt zij op en rondom het ijs de taferelen en de soms tobbende schaatsers in beeld.
En zichzelf.
Wegdromend dan weer naar wat wellicht nooit zal zijn.
Ook zomers leeft ze mee met de voorbereidingen voor een nieuw seizoen, blijkend uit bijvoorbeeld: ‘Luiezomertochfitindewintertips’ of ‘Leren fietsen.’
De dreigende klimaatsverandering in ‘Zomerse overpeinzingen’ mag dan anders doen vermoeden, wij houden het voorlopig op ijstijden.
Met een glimlach van herkenning lezen de Ballangrud-leden het allemaal terug. We zien onszelf meetobben en meedromen. We lijken soms om te vallen, maar blijven toch staan; om door te gaan met oer-Hollandse sportieve belevenissen
  Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Mia Trompenaars


IJstijden
Mia Trompenaars
     
Op dun ijs door M. Scholten
het verhaal van Peter Mueller
Paperback | 215 Pagina's | Arko Sports Media BV | 2005
ISBN: 9077072926
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
'Wacht maar op mijn boek', antwoordde hij als mensen vroegen naar alles wat hij de afgelopen jaren meemaakte. In Op dun ijs doet Peter zijn verhaal - en er valt genoeg te vertellen. Zo is er de bijzondere manier waarop hij als schaatser in 1976 olympisch goud wint op de 1.000 meter. Succes dat bij als coach herhaalt met Bonnie Blair, Dan Jansen en Marianne Timmer.
De uitzonderlijke prestaties van Peter Mueller hebben alles te maken met zijn extreme persoonlijkheid. In Op dun ijs vertelt hij over zijn achtergrond: de emigratie van zijn ouders naar Madison, Wisconsin, zijn eerste slagen op het ijs van Tenney Park, zijn band met topschaatsers Eric Heiden en Dan Jansen en hoe hij samen met deze Amerikaanse pioniers de wereldtop bestormde.
Mening klant bol.com:
Waarheid.
En ik dacht bewondering te hebben voor die Nederlandse schaatsers. 1 Miljoen voor Marianne? En dan klagen? Peter heeft gelijk, als hij Nederlander was geweest hadden ze hem niet zo snel weggewerkt. Petje af voor hem en voor zijn eerlijkheid.
Mening klant bol.com:
Bijzonder!
Het boek geeft een naar mijn mening eerlijke indruk van een integer mens die veel voor de schaatssport heeft gedaan..en ook door velen in dezelfde schaatssport teleurgesteld is. Heel indrukwekkend!! Succes voor Noorwegen!! Ik heb Peter altijd een geweldige coach gevonden.
Mening klant bol.com:
Super boek!!
Een onwijs goed boek! Een echte schaatsfan kent niet het hele verhaal wat er zich in de schaatssport destijds heeft afgespeeld, je leert Peter Mueller in dit boek goed kennen en je leest waarom bepaalde dingen zich op die manier hebben afgespeeld!
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Op dun ijs<br>M. Scholten
Op dun ijs
M. Scholten
 

 

   
Het complete schaatsboek voor jong en oud door P. Bult
Paperback | 288 Pagina's | Vrieseborch | 2004
ISBN: 9060765265
Beschrijving:
Kennismaking met schaatsen; De ontwikkeling van de schaatser; Leren schaatsen; Schaatsen in spelvorm; De schaatsles; Trainingsrichtlijnen; Communicatie; De schaatstest; Beleid in de schaatsvereniging; De organisatie van een schaatsdag, schaatskamp en trainingskamp; Schaatstochten, schaatstoernooien en schaatswedstrijden; Activiteiten buiten het schaatsseizoen; Schaatsmateriaal en schaatskleding; Blessures, preventie en veiligheid; Preventie, veiligheid en verkeersregels op het ijs; Publiciteit, promotie en sponsoring; Handige adressen.
Recensie:
De beide ter zake zeer ervaren en deskundige auteurs brachten in 1995 dit handzame leerboek, gericht op optimale stimulering van de schaatssport, op de markt. Het voorzag voor velen in een behoefte. Thans is de vierde, geheel herziene druk verschenen. Veranderende vraag uit het werkveld, gericht op maatwerk en flexibelere opleidingen, vormt een belangrijke aanleiding tot wijziging. Ook de hedendaagse visie op leren en opleiden behoeft steeds aanpassingen. Het boek presenteert opnieuw een veelomvattende inhoud: jeugd- en schoolschaatsen, materiaal, blessurepreventie en -behandeling, verenigingsbeleid, tochten en toernooien, enz. Door de veelheid kan iedereen aan zijn trekken komen: onderwijzers, schaatsverenigingen, ambtenaren, beleidsmedewerkers, maar vooral schaatsliefhebbers, jong en oud. Dit handboek levert met name een stevige bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van de begeleiding in de schaatssport.
(Biblion recensie, Henk Ewoldt)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Het complete schaatsboek voor jong en oud / druk 4<br>P. Bult
Het complete schaatsboek voor jong en oud
P. Bult
 

 

   
Gianni door E. Klap
Paperback | 173 Pagina's | KLAP, FC | 2001
ISBN: 9080588849
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Gianni Romme was geen natuurtalent. Zijn droom om als topschaatser de hemel te bestormen, hield hem op de been. Tegen beter weten in, zo leek het. Terwijl trainingsmaten de overstap naar jong Oranje of de kernploeg maakten, kreeg Gianni afwijzing op afwijzing. Maar Gianni gaf niet op. Hij trainde door, op het maniakale af.
De ultieme wraak was suikerzoet. Twee keer olympisch goud in Nagano, een wereldtitel allround en een keur aan afstandtitels, maar bovenal: de status van gerespecteerd sportman. Wie gaat werkelijk schuil achter die grote grijns? Hoe overwon hij mentale inzinking Wat zijn Gianni's passies?
In de aanloop naar de Olympische Spelen in Salt Lake City volgd Klap Gianni intensief. De journalist sprak met Gianni's vriendin, intussen vrouw, (schoon)ouders, vrienden, een bonte stoet topschaatsers, coaches, kenners en uiteraard geregeld met Gianni zelf die zich in deze geautoriseerde biografie blootgeeft. Het resultaat is een indringend boek over The Double Dude: Gianni.
  Bestel online

 
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Gianni<br>Klap, E.
Gianni
E. Klap

 

 

   
Weerspiegelingen in het ijs door D. Parra
het levensverhaal van een olympisch kampioen

Paperback | 300 Pagina's | Uitgeverij Muntinga | 2004
ISBN: 9077072713
Beschrijving:
Weerspiegelingen in het ijs is een zeldzaam kijkje in het hart en de geest van een man die eigenlijk niets op het ijs te zoeken had. Derek Parra, die vanuit de Mexicaanse wijken in Zuid-Californië via de gangpaden van de supermarktketen Home Depot het hoogste treetje op het olympische podium bereikte, vocht zeventien jaar lang om als eerste Latijns-Amerikaan een gouden plak te winnen op de Olympische Winterspelen. In Weerspiegelingen in het ijs beschrijft hij op en openhartig manier zijn emotionele levensverhaal, van armoede naar olympische glorie, met een tragisch verlies en wonderbaarlijk nieuw leven.
  Bestel online

 
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Weerspiegelingen in het ijs<br>Parra, D.
Weerspiegelingen in het ijs
D. Parra

 

 

   
Schaatsen doe je zo door Bart Veldkamp & M. Westermann    
Paperback | Uitgeverij Muntinga | 2003
Beschrijving:
Bart Veldkamp weet van geen ophouden. De olympisch kampioen van Albertville (1992) is ook het komend schaatsseizoen weer bij alle grote kampioenschappen van de partij. Maar topsporter Bart Veldkamp is in de eerste plaats een liefhebber van het schaatsen. Daarom richt hij zich in dit boek tot dat grote leger Nederlanders, dat bij de eerste nachtvorst al weer de kriebels krijgt.
In een persoonlijk boek, bedoeld voor iedereen die van schaatsen houdt, geeft Bart tips over voorbereiding, kleding, voeding en techniek. En hij vertelt in het boek over zijn eigen avonturen. Lees over 'De Berg van Bart', het ideale parcours om een beetje dood te gaan op de fiets. En probeer het vervolgens zélf. Lees over zijn favoriete restaurants in de schaatssteden van de wereld. En over de mooiste damesbillen om achteraan te rijden.
Een deel van de opbrengst van Schaatsen doe je zo komt ten goede aan de stichting Right To Play. Het boek van Bart Veldkamp is goed voor tien kilometer leesplezier. En iedere schaatser - van kneus tot kanjer - doet er op het ijs zijn voordeel mee!
 
 Bestel online

 
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Bart Veldkamp Schaatsen doe je zo<br>M. Westermann
Bart Veldkamp Schaatsen doe je zo
M. Westermann

 
   
     
Handboek wedstrijdschaatsen door Henk Gemser    
Hardcover | 257 Pagina's | Eisma Businessmedia bv | Studieboek | 1998
ISBN: 9074252737
Recensie:

In dit handboek wordt het wedstrijdschaatsen vooral vanuit een sportwetenschappelijke hoek belicht. Na een korte geschiedschrijving wordt uitvoerig ingegaan op techniek, training en tactiek van het schaatsen. Ook krijgen psychologische, biomechanische en fysiologische aspecten van het schaatsen, alsmede voeding, materiaal en sociaal-maatschappelijke begeleiding alle aandacht. De schrijvers zijn allen verbonden met het wedstrijdschaatsen en hebben ieder op hun vakgebied een bijdrage geleverd aan dit boek, dat als een standaardwerk kan worden beschouwd. De auteurs hebben gepoogd de materie voor iedere geïnteresseerde lezer toegankelijk te maken, maar zijn daarin niet echt geslaagd. Het boek is met name bestemd voor de schaatstrainer, voor wie het overigens een pittig leerboek is. De uitgave oogt bijzonder verzorgd en is voorzien van talrijke illustraties, waaronder ook veel kleurenfoto's. Een index is aanwezig, een literatuuropgave ontbreekt echter. Deze druk is geactualiseerd.
(Biblion recensie, Redactie.)
  Bestel online

 
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Handboek wedstrijdschaatsen<br>
Handboek wedstrijdschaatsen


 
   
Negentig jaar Elfstedentocht door Ron Couwenhoven
1909-1999

Hardcover | 223 Pagina's | Vrieseborch | 2001
ISBN: 9060764528
Recensie:
Over de schaatssport zijn in Nederland in de loop der jaren bijzonder veel publicaties verschenen. De zeer tot de verbeelding sprekende Elfstedentocht levert daaraan een forse bijdrage. In 1999 is het 90 jaar geleden dat de eerste tocht werd gehouden. In totaal vonden er 15 plaats en werden er 11 geannuleerd na reeds te zijn uitgeschreven. Het kloeke en rijk met bijzondere foto's geïllustreerde jubileumboek beschrijft de belevenissen van de helden en de winnaars van de wedstrijden. Dit gebeurt aan de hand van ooggetuigenverslagen, persoonlijke documenten van de winnaars en de eigen ervaringen van de auteurs. Het boek bevat nog talrijke andere informatie zoals alle wedstrijduitslagen, weeroverzichten en een lijst van naslagwerken. De schaatscollectie is uitgebreid met een prachtig en compleet naslagwerk over de Elfstedentocht.
(Biblion recensie, Henk Ewoldt.)
  Bestel online

 
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Negentig jaar Elfstedentocht<br>Ron Couwenhoven & Huub Snoep
Negentig jaar Elfstedentocht
Ron Couwenhoven
Huub Snoep

 
 

 

   
Op smalle ijzers door R. Louwenhoven & Huub Snoep
het ontstaan van het schaatstoerisme en de historie van de natuurijsklassiekers

Hardcover | 272 Pagina's | Vrieseborch | 2004
ISBN: 9060765141
Recensie:
Schaatstoerisme ontstond in georganiseerd verband in Nederland aan het begin van de 20e eeuw. Daarvoor kende men al eeuwen ijspret. In de loop der tijd heeft dit ijstoerisme een massaal karakter gekregen, overal in het land. Hieruit hebben zich wedstrijden, over soms zeer grote afstand, ontwikkeld. Met talrijke aansprekende hoofdrolspelers wordt in dit winterboek aandacht besteed aan dat fenomeen, dat zo expliciet nog niet eerder werd beschreven. De zeer ter zake kundige auteurs zijn niet over een nacht ijs gegaan. De historische overzichten zijn uitstekend gedocumenteerd en voorzien van zeer authentiek fotomateriaal in kleur en zwart-wit. Alle delen van Nederland en de belangrijkste tochten en wedstrijden komen aan bod, aangevuld met uitslagen van natuurijswedstrijden en een inventarisatie van Nederlandse ijswegenkaarten. Aan het slot van dit voor iedere schaatsliefhebber boeiende geschiedenisboek zijn de geraadpleegde naslagwerken gepresenteerd.
(Biblion recensie, Henk Ewoldt)
  Bestel online

 
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Op smalle ijzers<br>R. Louwenhoven, Ron Couwenhoven & Huub Snoep
Op smalle ijzers
Ron Couwenhoven Huub Snoep

 

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020