Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Powerwalking boeken

 
 
Powerwalking als de ideale activiteit om te bewegen
Jong of oud, dik of dun, getraind of ongetraind, mensen met blessures of een chronische aandoening, voor vrijwel iedereen is `powerwalking' ofwel sportief wandelen een ideale activiteit om te bewegen. Daarom starten de Nederlandse Hartstichting en de Stichting Start to Run een nieuw sportief project: Start to Powerwalk. Op 8 mei start de eerste Powerwalkclinic voor publiek in zeven regio's in Nederland. Deze clinic bestaat uit vier lessen, waarin professionele powerwalktrainers zowel theoretische uitleg als praktijkles geven aan de deelnemers. Na deze kennismaking zijn deelnemers klaar om zich aan te sluiten bij bestaande initiatieven op het gebied van sportief wandelen in de eigen regio. Dit initiatief vindt aansluiting bij het Sportief Wandelen-project.
Bron: 30 maart 2004 Metro
   
     
Fit met powerwalken door Nina Barough
Paperback | 160 Pagina's | Pearson Education Benelux B.V. | 2005
ISBN: 9043009946
Beschrijving:
Zet je beste beentje voor! Powerwalken is een heerlijke vorm van lichaamsbeweging voor alle leeftijden. Je voelt je fitter en sterker, je verbrandt efficiŽnter calorieŽn en je blijft in vorm. Met een stapsgewijze uitleg over de juiste techniek van deze training die je gewrichten niet te zwaar belast, gedetailleerde programmaīs voor verschillende niveaus; van eenvoudige dagelijkse programmaīs tot het trainen voor een halve of een hele marathon.
Recensie:
De auteur geeft adviezen betreffende het powerwalken. Duidelijk wordt, welke voordelen deze sport voor minder prestatiegerichte en revaliderende sporters kan hebben. Het powerwalken, in Nederland sportiefwandelen, kan zich door de laagdrempeligheid en zeer variabele belastingsniveaus verheugen in een stijgende populariteit. Het is wetenschappelijk bewezen dat aerobe-inspanningen (duurbelastingen) een positief effect hebben op lichaam en geest. Hierdoor promoten diverse sport- en gezondheidsorganisaties deze sport en zijn cursussen gestart om trainers op te leiden. Met veel gekleurde foto's wordt een scala aan onderwerpen als materiaal, techniek, kracht, lichaamsverzorging en trainingsschema's duidelijk besproken. Voor een ieder die wil gaan bewegen wordt relevante informatie geboden, waarbij het hele lichaam aandacht krijgt. Voor jong en vooral oud een sport met geringe blessurekansen, om gezondheidsredenen een aanrader.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Fit met powerwalken
Fit met powerwalken
Nina Barough
     
Wandel jezelf slank en fit met nordic walking door B. Schaufle & U. Pramann
Paperback | 95 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas | 2005
ISBN: 9044709623
Beschrijving:
Nordic walking is een nieuwe, vlotte manier van bewegen met behulp van specifieke wandelstokken, die uitstekend geschikt is voor mensen van alle leeftijden, ongeacht de gezondheidstoestand of het fitnessniveau. De stokken zorgen ervoor dat armen, schouders en heupen actief gebruikt worden en dat de belasting voor onze gewrichten veel minder is.
In dit boek leest u alles over de juiste techniek, de benodigde uitrusting en de meest effieciŽnte trainingsmethoden., Daarnaast krijgt u overzichtelijke trainingsschemaīs die u helpen uw conditie en uithoudingsvermogen op te bouwen.
Recensie:
De auteur geeft inzicht en uitleg betreffende het wandelen met stokken, een sportieve mannier om het lichaam op een verantwoorde wijze te belasten. Nordic walking is een sport die is overgewaaid uit Finland en o.a. door de Nederlandse Hartstichting wordt gepromoot als een goede manier van bewegen. Het verschil ten opzichte van gewoon wandelen is dat door het met stokken lopen meer energie wordt verbruikt, en dat is veelal het doel van de sporter. Daarnaast worden spieren van armen, schouders en romp sterker en wordt het coordinatievermogen verbeterd. Het onderwerp wordt in deze uitgave zeer goed belicht en uigelegd, waarbij de kleurenfoto's een onmisbare ondersteuning zijn. Onderwerpen gaan o.a. over het gezondheidseffect, voeding, Nordic-techniek en hoe een trainingsschema eruit kan zien. Een informatiebron voor de beoefenaar, maar ook voor hen die als instructeur optreden. Met register.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wandel jezelf slank en fit met nordic walking
Wandel jezelf slank en fit met nordic walking
Ulrich Pramann
B. Schaufle
     
Nordic walking volgens de ALFA-techniek door Andreas Wilhelm
Paperback | 128 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN10: 9044714473 | ISBN13: 9789044714470
Beschrijving:
Aanbevolen door het Nordic Fitness Institute Benelux.
Nordic walking is een totaal nieuwe bewegingsvorm, een revolutionair wellnessconcept voor een vitaal leven. Het is de meest complete wandeltechniek waarbij u uw armen, schouders en heupen effectief gebruikt. Met nordic walking brengt u uw lichaam in vorm en voelt u zich beter in uw vel, of u nu oud of jong, getraind of ongetraind bent. In dit boek leest u alles over de ALFA-techniek, de basistechniek die aanbevolen wordt door het Nordic Fitness Institute Benelux. De benaming 'ALFA' staat voor de essentiŽle bewegingskenmerken die de voorwaarden vormen voor een functionele en aantrekkelijke nordic walkingtechniek. In zeven stappen maken beginnende nordic walkers zich deze basistechniek snel eigen. Maar ook voor gevorderden biedt dit boek varianten die onder andere het uithoudingsvermogen, lichaamshouding en voetbelasting verbeteren.
Recensie:
Drie Duitse auteurs, nordicwalk experts bij uitstek, geven uitgebreid inzicht betreffende alle facetten van deze populaire activiteit. Zij geven complete informatie betreffende, het waarom van nordic walking, technieken, materiaal, benodigdheden en hoe er getraind moet worden. De goede uitleg wordt met gekleurde foto's ondersteund. Er wordt volgens de eigen ALFA-techniek gewerkt, met veel varianten en oefenvormen. In vergelijking met andere uitgaven wordt hier goede informatie gegeven, die het nordic-walken met veel variatie's op de kaart zet. Geschikt voor zowel trainers als beoefenaren van elk niveau en leeftijd. Met register.
(NBD|Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Nordic walking volgens de ALFA-techniek
Nordic walking volgens de ALFA-techniek
Andreas Wilhelm
     
Feel good ! / Nordic walking door A. Helmkamp
Paperback | 48 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN10: 9044711733 | ISBN13: 9789044711738
Beschrijving:
Feel good! De ideale outdoortraining voor het hele lichaam.
Nordic walking is trendy! Niet verwonderlijk eigenlijk, wandelen met stokken is immers een outdoorsport voor alle jaargetijden, waarmee u ongelooflijk veel voor uw spieren, rug en bloedsomloop kunt doen. Nordic walking is een bijzonder efficiŽnte training voor het hele lichaam. Ze spaart uw gewrichten, lost spanningen op, laat de kilo's verdwijnen en traint 90% van al uw spieren! - U komt alles te weten over benenwerk, techniek, warming-up, tempo en het juiste gebruik van de stokken. - Bovendien vindt u in dit boek veel van trainingstips, informatie over turbotechnieken en sprongen, en partneroefeningen.
Recensie:
In dit dunne boekje geeft een viertal auteurs een uiteenzetting over nordic walking. Elke auteur heeft een relatie met de medische sector en/of sport. Het eerste hoofdstuk vormt de inleiding over wetenswaardigheden van nordic walking, waarna vervolgens de basistechniek en de powertechniek worden besproken. Met behulp van kleurenfoto's worden de oefeningen in stapjes kort uitgelegd. Regelmatig worden in een apart kader tips gegeven. De tekst is gedrukt in drie korte kolommen waardoor deze niet prettig leest. Bovendien is niet altijd duidelijk bij welke foto de tekst hoort, waardoor de lezer regelmatig aan het zoeken slaat. Het blijft moeilijk om zonder aanwijzingen van een trainer de juiste techniek onder de knie te krijgen. Als naslagwerkje is het boekje wel geschikt.
(Biblion recensie, Wendy Kouwenhoven, sportfysiotherapeut)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Feel good ! / Nordic walking
Feel good ! / Nordic walking
A. Helmkamp
     
Nordic Walking door B. Wenzel
stap voor stap gezond en fit
Paperback | 176 Pagina's | Ruitenberg Boek
ISBN10: 9055136786 | ISBN13: 9789055136780
Beschrijving:
Nordic Walking is de ideale methode om op een prettige manier superfit te worden, conditie, kracht en beweeglijkheid effectief op te bouwen en zo gelukkiger door het leven te gaan. Deze vorm van lopen spaart de gewrichten, is voor iedereen gemakkelijk te leren en is tegelijkertijd - in tegenstelling tot joggen - ook heilzaam voor alle rompspieren. Dit boek laat zien waarop u bij deze effectieve training moet letten, geeft tips voor de juiste uitrusting en maakt korte metten met onjuiste fitnesswijsheden.
Recensie:
Nordic Walking is ontstaan in Finland waar crosscountryskiers in de zomer met hun stokken flinke stukken intensief gingen wandelen. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot een nieuwe populaire tak van sport. In deze publicatie wordt ingegaan op de juiste manier van lopen, de juiste uitrusting en een effectieve manier van trainen. Ook is een apart hoofdstuk besteed aan voeding. Het geheel is voorzien van zwartwittekeningen. Een goed te lezen introductie van een nieuwe sport.
(NBD|Biblion recensie, RvdD)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Nordic Walking
Nordic Walking
B. Wenzel
     
Nordic Walking door G. Ladig en U. Gerig
Paperback | 38 Pagina's | Tirion Uitgevers
ISBN10: 9043908401 | ISBN13: 9789043908405
Beschrijving:
Nordic Walking was oorspronkelijk bedoeld om langlaufers in de zomer fit te houden, maar is nu niet meer weg te denken uit de fitnesswereld. In korte tijd is deze sport razend populair geworden. Toegankelijk voor jong en oud, en het hele lichaam wordt getraind. De stokken die bij Nordic Walking worden gebruikt, bieden steun en stabiliteit en verminderen de belasting op knieŽn, heupen, enkels en wervelkolom. Ook zijn verschillende extra oefeningen met de stokken mogelijk. De techniek van Nordic Walking is makkelijk te leren en de resultaten zijn spoedig merkbaar.
Recensie:
Dit kleine en dunne gidsje is geschreven door een Zwitserse expert in duursport en pionier op nordic walking gebied. Een activiteit die door jong en oud te beoefenen is waarbij het hele lichaam wordt getraind. De stokken die bij het wandelen worden gebruikt, bieden steun, stabiliteit, zorgen voor een verminderde belasting van de lage rug, heupen, knieen en enkels. Maar ze zorgen ook voor een extra afzet waardoor een hogere snelheid wordt bereikt in vergelijking tot wandelen. De techniek, uitrusting en training komen aan bod. Met kleurenfoto's wordt de tekst goed ondersteund. Regelmatig worden in een opvallend kader wetenswaardigheden aangestipt. Het boekje is snel en duidelijk te lezen. De lezer krijgt een totaalbeeld van wat nordic walking is. Een handig naslagwerkje dus, echter alleen een boekje is niet genoeg voor de beginner. Zonder aanwijzingen van een trainer is het moeilijk de juiste techniek onder de knie te krijgen.
(Biblion recensie, Wendy Kouwenhoven, sportfysiotherapeut)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Nordic Walking
Nordic Walking
G. Ladig
     
Nordic Walking door Marco Maas
in de praktijk

Paperback | 172 Pagina's | Ruitenberg Boek | 2005
ISBN: 9055136662
Recensie:
De afgelopen jaren heeft Nordic Walking zich ontwikkeld tot de snelst groeiende buitensport in Nederland. De auteur, fysiotherapeut en international coach Nordic Walking, beschrijft in deze publicatie de ontstaanswijze van de sport en de sporttechnische en medische achtergronden. Uitgebreid aan bod komt ook de ontwikkeling van Nordic Walking in Nederland. Door middel van duidelijke kleurenfoto's en uitleg kan worden gestart met oefeningen om beweeglijkheid, coordinatie en lenigheid te verbeteren. Voorts worden trainingsprogramma's gepresenteerd voor een verantwoorde opbouw van de conditie. In het boek is verder allerlei praktische informatie over poles (stokken), schoenen, kleding en nuttige adressen te vinden. Het boek is smaakvol vormgegeven en biedt een compleet overzicht van deze snelgroeiende sport. Met literatuuropgave en adressen.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Nordic Walking
Nordic Walking
Marco Maas
     
Powerwalking door Janice Meakin
lopen voor een gezond lichaam

Paperback | 96 Pagina's | Forte uitgevers B.V. | 2003
ISBN: 9058772500
Recensie:
De populariteit van Power walking is in sneltempo groeiende, dit vooral door publicaties van op gezondheid gerichte stichtingen en instellingen in kranten, weekbladen en televisie-spotjes. Het boek geeft informatie over kleding, schoeisel, voeding en blessures. De trainingsschema's zijn voorzichtig opgezet,van ongeoefend progressief opbouwend naar een steeds hoger niveau. De onderwerpen worden weliswaar beknopt besproken, vooral het onderwerp looptechniek wordt onderbelicht, maar geven toch bruikbare en praktische informatie die met gekleurde foto's wordt ondersteund. Wandelen heeft op het menselijk lichaam in alle opzichten een zeer positief effect en is voor iedereen, die problemen heeft met joggen c.q. trimmen, een aanrader.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Powerwalking
Powerwalking
Janice Meakin

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020