Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Paardensport boeken

 
 
Verkoop Kortebaanjaarboek 2008 van start
Na de succesvolle eerste editie verschijnt ook in 2008 het Kortebaanjaarboek. Op dinsdag 18 november presenteren de makers Benjamin en Mathieu Hilgersom het boek aan de leden van de Kortebaanbond. Op zondag 23 november start de verkoop op de Draf- en Renbaan Duindigt. Vanaf maandag 1 december is het boek ook op het Drafcentrum Alkmaar te koop.

Het Kortebaanjaarboek 2008 bevat alle verslagen van de kortebaandraverijen van het afgelopen seizoen aangevuld met statistieken, prachtige (actie)foto’s en spraakmakende interviews. Zo komen onder andere starter Hans Schouman, vader en zoon Van der Blonk, trainer Cees Hetteling, interim-voorzitter van de Kortebaanbond Peter Bisschop en de succesvolle familie Pools aan het woord.

Verkiezing
Nieuw is de verkiezing Kortebaanvereniging van het jaar. Het afgelopen seizoen hebben de journalisten Benjamin en Mathieu Hilgersom voor elke kortebaan een beoordelingsformulier ingevuld. Onder andere de baan, de bereikbaarheid, de parkeergelegenheid, het koersverloop, de (ere)prijzen, het stalterrein en de programmaboekjes werden kritisch beoordeeld. Op dinsdag 18 november (vanaf 14.00 uur) maken de gebroeders tijdens de jaarvergadering van de Kortebaanbond in het Wapen van Assendelft de winnaar bekend. Een afgevaardigde van de winnende vereniging neemt de ereprijs in ontvangst en krijgt tevens het eerste exemplaar van het Kortebaanjaarboek 2008 overhandigd. In het boek is een uitgebreid juryverslag terug te vinden.

Winnende eigenaren
Vanaf zondag 23 november is het boek ook verkrijgbaar voor de overige liefhebbers. Tijdens de meeting op de Draf- en Renbaan Duindigt in Wassenaar (eerste start 13.30 uur) is het voor € 12,50 te koop. Tevens stelt Hilgersom Tekstproducties deze dag voor elke winnende eigenaar een Kortebaanjaarboek beschikbaar. Op maandag 1 december (eerste start 18.20 uur) presenteren de makers het boek op het Drafcentrum Alkmaar en worden boeken beschikbaar gesteld aan de winnende eigenaren. Het is tevens de start van de verkoop in Alkmaar.
  Bestel online
Bestel dit boek
via een
Email


Kortebaanjaarboek
B. en M. Hilgersom
 

 

   
Honderd legendarische paarden door M. Baran
Hardcover | 143 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2004
ISBN: 9044704656
Recensie:
In dit boek zijn beroemde paarden in de ruimste zin des woord opgenomen: paarden die ooit geleefd hebben, nog leven of alleen in de fantasie van de mensen bestaan. Na een korte inleiding over de betekenis van het paard in de geschiedenis volgt een beschrijving van de paarden. Per 1 of 2 pagina's wordt een paard besproken, geillustreerd met kleurenfoto's en/of andere illustraties. Kampioenen uit de paardensport, paarden uit de geschiedenis (de hengst van Napoleon) en 'wonderpaarden' als Trigger, het bekende filmpaard krijgen aandacht. Verder bespreekt de auteur speciale paardenrassen als wilde paarden, werkpaarden en sportpaarden. Ook is er aandacht voor Pegasus, het paard van Troje, centauren en andere mythische paarden. Tot slot komen bekende paarden uit de kunst en literatuur aan bod. De tekst is helder geschreven. Een boek met leuke wetenswaardigheden voor een groot publiek, niet bij uitstek paardenmensen. Met woordenlijst en register.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Honderd legendarische paarden<br>Baran, M.
Honderd legendarische paarden
Baran, M. 
   
Compleet handboek paarden door Watson
Hardcover | 256 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2001
ISBN: 9024379415
Klantenbeoordeling bol.com:
uitstekend
Beschrijving:
Rijsport en rijtechnieken - verzorging, voeding en gezondheid - rassen.
In dit Compleet handboek paarden vinden alle paardenliefhebbers wat ze moeten weten over deze prachtige dieren. Het boek bevat uitvoerige en gedetailleerde uitleg over lichaamsbouw, lichaamsfuncties, zintuigen en gedrag van paarden. En u krijgt natuurlijk ook de nodige informatie over de aankoop, voeding, gezondheid, verzorging, rijsport en rijtechnieken. Met behulp van prachtige kleurenfoto’s worden de populairste rassen uitvoerig beschreven.
Recensie:
De vier auteurs zijn allemaal goed ingevoerd in het paardenwereldje: een Europees en Olympisch kampioene, een dierenarts, een sportjournaliste en een biologe/docente van een gerenommeerde Britse rijschool. Met elkaar hebben zij een boek gemaakt, geschikt voor een breed publiek, met een schat aan informatie. Het boek bestaat uit zes onderdelen: het paard in het algemeen, praktische adviezen, gezondheid, sportpaarden, rassen en het mythische paard. Ieder deel is voorzien van een inleiding en vormt een afgerond geheel. Het boek gaat beknopt maar wel volledig in op de diverse onderwerpen. In apart kaders worden extra wetenswaardigheden vermeld. Het geheel is voorzien van kleurenfoto's en tekeningen met een ondersteunende tekst. De tekst op achterflap geeft de inhoud goed weer. Verklarende woordenlijst, index en fotoverantwoording besluiten het geheel.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
Mening klant bol.com:
Uitstekend.
Ik vind het een prachtig boek met fantastische foto's en prenten. Dat de rassen uitvoerig worden besproken vind ik ook een pluspunt. De informatie die wordt doorgegeven is ook zeer interessant.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Compleet handboek paarden<br>Watson, M.Gordon
Compleet

handboek paarden
Watson, M.Gordon

 

 

   
Handboek Paardrijden door Moniek Kramer
succesvol rijden vanaf de basis
Hardcover | 239 Pagina's | Tirion Natuur | 2003
ISBN: 905210509X
Recensie:
De auteurs van dit handboek paardrijden zijn verbonden aan het Duitse Rijcentrum Reken en werden geadviseerd door groten uit de paardenwereld zoals Klaus Balkenhol. Het opvallende aan deze paardrijcursus is dat de verschillende rijstijlen en basisprincipes met veel uitleg naast elkaar worden gezet. Dan blijken er toch meer overeenkomsten dan verschillen te zijn in de klassieke dressuurrijkunst, het western-, recreatief- of lange afstandsrijden. Ook aan fysiotherapeutische inzichten in de paardensport wordt aandacht geschonken. In dat opzicht is dit een vernieuwend, vakmatig paardrijdboek, dat fraai is uitgegeven met veel kleurenfoto's en toelichting door vakmensen. Het zal zeker aan zijn doel beantwoorden: de lichtgevorderde ruiter begrip bijbrengen voor de techniek van de paardrijkunst en een degelijke basis bieden. Maar ook voor de gevorderde ruiter of paardenliefhebber heeft dit boek door de hoeveelheid behandelde feiten en heterogeniteit aan onderwerpen veel te bieden. Met nuttige adressen en register.
(Biblion recensie, G. Koops)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Handboek Paardrijden<br>Moniek Kramer
Handboek Paardrijden
Moniek Kramer

 

 

   
Paard en paardensport door Josée Hermsen 
Hardcover | Zuid Boekprodukties | 2000

ISBN: 9062488382
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
In Paard & Paardensport worden niet allen verschillende takken van paardensport uitvoerig besproken, maar ook wordt veel praktische informatie gegeven over het houden en verzorgen van een paard als liefhebberij. Gezien de groeiende belangstelling voor het western-rijden komt ook dit onderdeel uitgebreid aan bod. Door de duidelijke indeling in hoofdstukken, de leesbaar geschreven tekst en de fraaie foto' is dit boek een aanwinst voor iedere paardenliefhebber.
Recensie:
Zeer compleet boek over paarden en paardensport waarbij veel praktische informatie wordt gegeven over het houden en verzorgen van een paard. De auteur beperkt zich niet tot dressuurrijden, ook springen, aangespannen rijden en Western-rijden komen aan bod. Er spreekt duidelijk iemand met plezier in rijden en liefde voor paarden, die met kennis van zaken veel informatie geeft. In overzichtelijke hoofdstukken, met veel mooie kleurenfoto's, wordt een duidelijk beeld gegeven van de paardensport zoals die hier in Nederland wordt beoefend. De auteur bemerkte toen zij startte met het houden van paarden, hoe belangrijk een goed geschreven, praktisch boek over deze sport is; wel, hier is er één! Vanaf ca. 13 jaar.
(Biblion recensie, J. de Gelder-Bodaan.)
Mening klant bol.com:
Geweldig.
Ik vind dit écht een heel erg leuk boek. Alles is duidelijk en in stappen vertelt, alles staat erin! Het enige vervelende vind ik dat de plaatjes ook in andere boeken van Josée hermsen staan, je ziet dus dingen dubbel, maar verder is alles goed!
  Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Paard en paardensport<br>Josée Hermsen
Paard en paardensport
Josée Hermsen

 

 

   
Het minipaard door T. Varkevisser
herkennen, aanschaffen, verzorgen en fokken

Hardcover | 88 Pagina's | Uitgeverij Tijdstroom | 2002
ISBN: 9058980200
Recensie:
De auteur, mede-oprichter en bestuurslid van het Nederlands Mini Paarden Registratie Stamboek, werd geconfronteerd met vele vragen om informatie. Zij heeft in dit boekje de meest gestelde vragen op een logische wijze op een rijtje gezet in de hoop daarmee voldoende antwoord te geven op die verschillende vragen. Uit de aan haar gestelde vragen blijkt dat veel mensen een Minipaard als een soort knuffeldier zien en vergeten dat ze toch met een echt paard te maken hebben. In dit boek wordt duidelijk gemaakt welke eisen er aan de verzorging gesteld dienen te worden om een Minipaard gezond en gelukkig te houden. De opbouw is logisch: in verschillende hoofdstukken komen o.a. basiskennis, onderhoud en fokkerij aan bod. Het geheel is voorzien van vele schitterende kleurenfoto's van de bekende fotografe Ellen van Leeuwen. In aparte kadertjes worden leuke anekdotes verteld. Groen voor- en achterplat, voorzien van foto's. De tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer. Inhoudsopgave voorin het boek, geen index, maar dat is geen gemis. Geschikt voor een breed publiek.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Het minipaard<br>Tineke Varkevisser
Het minipaard
Tineke Varkevisser
 

 

   
Jonge paarden trainen door I. Andersson
verzorgen - opvoeden - gezondheid - conditie

Hardcover | 144 Pagina's | Forte uitgevers B.V. | 2002
ISBN: 905877127X
Recensie:
De auteurs, een dierenarts en fokker en een vakjournaliste, hebben in dit boek op een heldere manier beschreven wat belangrijk is voor het welzijn van het jonge paard om op te groeien tot een zowel psychisch als fysiek gezond volwassen dier. Na een korte inleiding wordt op een systematische manier beschreven wat de specifieke eisen zijn waaraan de verzorging van een jong dier moet voldoen. De basis wordt al als veulen gelegd, zowel qua opvoeding als qua verzorging. Natuurlijk moet de inspanning die van een dier gevraagd wordt in verhouding staan tot hetgeen hij fysiek of psychisch aan kan. Problemen die een eigenaar tegen kan komen in bepaalde omstandigheden worden zodoende vroeg genoeg gesignaleerd en voorkomen, Van een kleuter vragen wij immers ook niet dat hij foutloos kan schrijven! Het boek is geillustreerd met tientallen, vrij donker afgedrukte, kleurenfoto's, voorzien van ondersteunende tekst en schema's. Tips van de dierenarts staan in aparte gele kaders. Groen voor-en achterplat, voorzien van foto. De tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Jonge paarden trainen<br>I. Andersson & C. Lindberg
Jonge paarden trainen
I. Andersson
C. Lindberg
 

 

   
Paarden gymnastiseren door A. Schmelzer
Paperback | 30 Pagina's | Tirion Natuur | 2003

ISBN: 9052105235
Recensie:
In de serie 'Tirion natuur; paardensport' verschijnt een aantal deeltjes die op een beknopte manier een aantal facetten van de paardenwereld behandelen. De auteur van dit deel heeft al een aantal paardenboeken op haar naam staan. Dit boek gaat over het gymnastiseren van het paard. Als je aan een paard eisen wilt stellen, dien je er ook voor te zorgen dat het dier die eisen in kan willigen en daar fysiek en conditioneel aan kan voldoen. In dit boekje wordt op een beknopte maar wel duidelijke manier beschreven hoe je je paard op een prettige manier die vaardigheden bij kunt brengen waardoor paard en ruiter veel plezier aan het rijden kunnen beleven. De tekst is helder, met vele kleurenfoto's die zijn voorzien van een ondersteunende tekst. Tips worden in aparte kadertjes vermeld. Inhoudsopgave voorin, geen aparte index of iets dergelijks, maar dat is geen probleem, omdat het een beknopte boekje is.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Paarden gymnastiseren<br>A. Schmelzer
Paarden gymnastiseren
A. Schmelzer

 

 

   
De aard van het paard door S. Budiansky
een onderzoek naar evolutie, intelligentie en gedrag 

Hardcover | 248 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2003
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
ISBN: 9027476802
Beschrijving:
Hoe intelligent zijn paarden? Hoe goed kunnen paarden kijken? Hoe ontstaat een succesvol renpaard? Deze en heel veel andere vragen worden beantwoord in dit standaardwerk over de biologie van het paard.
Op basis van recent wetenschappelijk onderzoek ontrafelt Budiansky op heldere wijze de aard van het paard. De lezer krijgt de nieuwste inzichten over de oorsprong, evolutie, domesticatie intelligentie, taal, beweging, het gedrag en het fokken van paarden. Een fraai uitgevoerd boek met verhelderende illustraties en foto's. Onmisbaar voor iedere paardrijder, trainer en fokker.
Stephen Budiansky is een van Amerika's meest prominente wetenschapsjournalisten. Hij werkte als redacteur voor de toonaangevende bladen Nature, The Economist, Science en The New York Times. Thans is hij wetenschapscorrespondent voor onder meer The Atlantic Monthly.
Recensie:
De auteur, een prominente wetenschapsjournalist die onder meer werkzaam is voor Science, The economist en The New York Times heeft een standaardwerk geschreven over het paard, dat omstreeks 4000 v. Chr. door de mens gedomesticeerd is. Er zijn tientallen boeken geschreven over verzorging en rijkunst, maar de wetenschap houdt zich nog niet zo heel lang met het dier bezig. Daardoor is nu eigenlijk pas een wetenschappelijk antwoord te geven op vele vragen: Hoe intelligent is een paard? Hoe goed kunnen ze zien? Vragen over inprenting, leervermogen, kuddegedrag etc. Het boek is duidelijk geschreven, maar vraagt wel wat doorzettingsvermogen van de lezer, omdat het diep op de zaken ingaat. Voorzien van enkele zwartwitfoto's en tekeningen. Een index en uitgebreide literatuurlijst besluiten het geheel.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
Mening klant bol.com:
Hé, hé ...
Eindelijk een boek over paarden met een nuchtere kijk op de dingen. Tuurlijk, het zijn prachtige dieren. Maar kom, ze kunnen (gelukkig) niet denken zoals wij dat doen.. Het blijven veredelde kuddedieren. Helder boek met veel leuke resultaten uit onderzoeken.
Mening klant bol.com:
Absolute aanrader.
Een must voor mensen die op deskundige wijze willen worden geïnformeerd over het fenomeen paard in een totaalconcept. Zowel interessant voor de traditioneel rijdende ruiter, de western-ruiter als voor de NH-ruiter.
Mening klant bol.com:
Het is een goed boek dat duidelijk weer geeft hoe je een boek moet schrijven over paarden Een aanrader voor elke paarden liefhebber.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De aard van het paard<br>S. Budiansky
De aard van het paard
S. Budiansky

 

 

   
Luister naar uw paard door Lesley Bayley
Hardcover | 152 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2000
ISBN: 9062489230
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Een beter begrip voor uw paard leidt tot optimaal plezier voor paard en ruiter. Leer met behulp van de heldere tekst en de vele foto's hoe u naar uw paard moet luisteren en hoe u kunt begrijpen wat het u probeert duidelijk te maken. Stimuleer echte samenwerking met uw paard door beter te begrijpen wat het paard activeert en zie hoe zowel ruiter als paard profiteren van de resultaten. Behandel uw paard vanaf het begin goed en vermijd allerlei gedragsproblemen, zoals: problemen met vangen, kribbebijten en luchtzuigen, lopen in de box, problemen in het verkeer, duwen, schoppen, bijten, op hol slaan, problemen bij het springen, weigeren, steigeren watervrees.
Recensie:
De auteurs hebben hun sporen in de paardensport ruimschoots verdiend. De een is uitgeefster van het grootste paardensportplad van Engeland en de ander heeft onder anderen samengewerkt met Monty Roberts ("De man die naar paarden luistert"). Deze mensen hebben hun ervaring gebundeld, omdat ze zien dat er heel slecht naar het paard wordt geluisterd. Het dier moet alles maar goedvinden, terwijl er vaak de nodige onduidelijkheid is in de communicatie tussen paard en ruiter. Een paard heeft een uitgebreide "lichaamstaal" die je wel moet (her)kennen om er op de juiste manier op te reageren. Dit boek kan daarbij een nuttig hulpmiddel zijn. Aan de hand van duidelijke foto's en voorbeelden komen allerlei problemen en oplossingen aan de orde. Als je weet hoe een probleem ontstaat, kun je dat een volgende keer misschien voorkomen. Aan het eind van ieder hoofdstuk is een samenvatting. Tips en dergelijke worden in een gekleurd kadertje nog even apart onder de aandacht gebracht. Blauw voor- en achterplat, voorzien van foto's. De tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer. Het geheel is voorzien van veel foto's (in kleur en zwart-wit) met ondersteunende tekst. Een register besluit het boek.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Dit is het boek waar ik al jaren naar op zoek ben, echt geweldig!!!
Mening klant bol.com:
Alles is in dit boek goed!!! er zouden meer van dit soort boeken moeten zijn!!
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Luister naar uw paard<br>Lesley Bayley
Luister naar uw paard
Lesley Bayley

 

 

   
Anatomie en gedrag van het paard door Susan MacBane
Hardcover | 160 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2003
ISBN: 905920090X
Recensie:
De auteur, instructeur en schrijfster, is zeer geïnteresseerd in het gedrag van paarden. Mensen proberen het gedrag van het paard aan te passen aan hun behoeften, maar sinds kort zijn er steeds meer mensen die proberen om het paard ook werkelijk te begrijpen. Door het natuurlijke gedrag van het paard te respecteren en te begrijpen, kun je juist je voordeel doen, en tot een betere samenwerking komen. In dit boek worden lichaam en geest bekeken als geheel, waardoor het paard gelukkig en gezond blijft en daardoor de eigenaar ook. Het boek begint bij het begin, de evolutie en aan de hand van geschiedenis, religie en mythologie wordt uitgelegd waarom het paard altijd zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de mensheid. Het boek bestaat uit 6 delen, die ieder weer verdeeld zijn in hoofdstukken van enkele bladzijden, voorzien van vele foto's, tekeningen en overzichten. In aparte kaders worden interessante weetjes vermeld. Inhoudsopgave voorin, adressenlijst en register achterin. Tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Anatomie en gedrag van het paard<br>Susan MacBane
Anatomie en gedrag van het paard
Susan MacBane

 

 

   
Wat denkt mijn paard ? door Lesley Bayley
leer het gedrag van uw lievelingsdier begrijpen

Hardcover | 96 Pagina's | Tirion Natuur | 2002
ISBN: 9052104654
Beschrijving:
Waarom probeert uw paard u te bijten als u hem opzadelt? Waarom rolt hij in zijn box? Dit boek is geschreven door een ervaren paardentherapeut. De wetenswaardigheden over paarden geven inzicht in hoe deze edele dieren denken. Al snel kunt u het gedrag van uw paard aan de hand van zijn lichaamstaal en signalen juist interpreteren en reageren op wat het 'vertelt'.
Recensie:
De auteur, een ervaren paardentherapeut, legt aan de hand van praktijkvoorbeelden en situaties uit, waarom een paard op een bepaalde manier reageert. Een paard is een dier dat zeer gevoelig is voor lichaamstaal en lichaamshouding van degene die ermee omgaat en dat zichzelf ook uitdrukt door een duidelijke lichaamstaal. Als je als mens die taal leert 'verstaan', dan kun je je paard beter begrijpen en beter op het dier inspelen. Het boek begint met een inleiding en behandelt vervolgens paarden in de wei, op stal, het rijden, africhten, verkeer, vervoer e.d. Het boek besluit met een register achterin. Het geheel is voorzien van vele kleurenfoto's met ondersteunende tekst. Ieder onderdeel wordt aan het begin kort ingeleid. 'Wist u datjes' staan in aparte kadertjes. De tekst is helder en voor een groot publiek toegankelijk, ook geschikt voor wat oudere jeugd (wordt wel met u aangesproken). Een boek dat kort en bondig heel veel informatie biedt. Wit voor-en achterplat, voorzien van foto's van paard en mens. Tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer. Vanaf ca. 13 jaar.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Wat denkt mijn paard ?<br>Lesley Bayley
Wat denkt mijn paard ?
Lesley Bayley

 

 

   
Begrijp uw paard door M. Peace & Lesley Bayley
Hardcover | 160 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2003
ISBN: 9059200896
Beschrijving:
Stelt u zich eens voor dat u de wereld kon zien door de ogen van een paard. Dat u kon begrijpen hoe een paard het leven ervaart, en dat u die kennis zou kunnen gebruiken om een langdurige band met het paard op te bouwen.
Vanaf nu is dit geen droom meer. Deze unieke, praktische benadering voor het trainen van uw paard leert u stap voor stap alles wat u moet weten. Van de beste manier om de aandacht van een paard te krijgen en de manier om hem aan te moedigen om nieuwe dingen te leren tot de manier waarop u hem elke dag weer kunt motiveren.
Recensie:
Michael Peace is trainer en Lesley Bailey is gespecialiseerd in paardenjournalistiek. Nu steeds meer mensen zich gaan verdiepen in de psychologie en het gedrag van het paard, loopt men tegen problemen op, die men met deze nieuw verworven kennis niet goed op weet te lossen. Aan de hand van een stap voor stap methode, "think Equus", kijk door de ogen van een paard, leert de schrijver de lezer wat de principes zijn om een betere relatie met het dier te krijgen en te houden. Als je kijkt zoals een paard, zul je ook een hoop van het gedrag begrijpen. Aan de hand van checklisten kan de lezer zelf testen of hij een en ander begrepen heeft. Allerlei aspecten komen aan de orde: trailers, verkeer, enge dingen, voetjes geven, opzadelen enz., en dat alles op een manier die voor het paard aangenaam is. De opbouw is logisch, de tekst helder. Het geheel is voorzien van veel kleurenfoto's. De tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer. Index en praktische informatie besluiten het geheel.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Begrijp uw paard<br>Peace, M.
Begrijp uw paard
Peace, M.

 

 

   
Beter omgaan met uw paard door M. Peace & Lesley Bayley
Hardcover | 160 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2003
ISBN: 9059201906
Beschrijving:
Dit boek bouwt voort op de methode die werd beschreven in Michael Peaces succesvolle boek Begrijp uw paard. Het bevat eenvoudig te gebruiken technieken om een betere relatie met uw paard op te bouwen. Uitvoerig beschreven praktijkgevallen die zijn voorzien van fotoreeksen laten zien hoe u uw paard beter kunt begrijpen, zonder terug te hoeven vallen op dwangmiddelen.
Recensie:
De auteurs kennen we al van een eerder boek, 'Begrijp uw paard'*, dat weliswaar in andere vorm, veel overeenkomsten vertoont met dit boek. Michael Peace is trainer en Lesley Bailey journaliste, gespecialiseerd in paarden. In de praktijk worden hen regelmatig vragen gesteld over het gedrag van paarden en de manier waarop mensen daar op moeten reageren en hoe problemen opgelost c.q. voorkomen kunnen worden. Als je de wereld door de ogen van een paard bekijkt, worden veel dingen verklaarbaar ('think equus'). Aan de hand van vragen en antwoorden passeren tal van onderwerpen op een heldere, logische manier de revue. In aparte kadertjes worden de hoofdstukken samengevat en het geheel is voorzien van vele praktijkvoorbeelden. Groene voor-en achterplat, voorzien van kleurenfoto's en ondersteunende tekst. Veel, soms paginagrote kleurenfoto's. Praktische informatie en een index besluiten het geheel.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Beter omgaan met uw paard<br>Peace, M.
Beter omgaan met uw paard
Peace, M.

 

 

   
Anatomie en gedrag van het paard door Susan MacBane
Hardcover | 160 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2003
ISBN: 905920090X
Recensie:
De auteur, instructeur en schrijfster, is zeer geinteresseerd in het gedrag van paarden. Mensen proberen het gedrag van het paard aan te passen aan hun behoeften, maar sinds kort zijn er steeds meer mensen die proberen om het paard ook werkelijk te begrijpen. Door het natuurlijke gedrag van het paard te respecteren en te begrijpen, kun je juist je voordeel doen, en tot een betere samenwerking komen. In dit boek worden lichaam en geest bekeken als geheel, waardoor het paard gelukkig en gezond blijft en daardoor de eigenaar ook. Het boek begint bij het begin, de evolutie en aan de hand van geschiedenis, religie en mythologie wordt uitgelegd waarom het paard altijd zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de mensheid. Het boek bestaat uit 6 delen, die ieder weer verdeeld zijn in hoofdstukken van enkele bladzijden, voorzien van vele foto's, tekeningen en overzichten. In aparte kaders worden interessante weetjes vermeld. Inhoudsopgave voorin, adressenlijst en register achterin. Tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Anatomie en gedrag van het paard<br>Susan MacBane
Anatomie en gedrag van het paard
Susan MacBane


 

 

 

   
Verlichte rijkunst door H. Moffet
rijden in harmonie met uw paard 
Hardcover | Veltman Uitgevers B.V. | 2000
ISBN: 9062488412
Beschrijving:
Revolutionaire leermethoden voor iedere ruiter, ongeacht zijn ervaring. Leer hoe u de band met uw paard verbetert en zonder dwang een aantal 'scholingsproblemen' oplost. Heather berijdt deze 14-jarige merrie voor het eerst. De foto op de voorkant is slechts 20 minuten later genomen. Met mijn vingers moet ik flink kracht uitoefenen om de kaak wat te laten ontspannen; het contact is dan ook stevig. Wanneer ik met een losse teugel rijd, maakt het paard zijn rug nog holler. Gespannen onderkaak en nek, waardoor ook hals en rug zich spannen. Ik rijd de merrie voorwaarts zoals dat gebruikelijk is in de dressuur. Met haar achterhoeven stapt ze bijna in de afdrukken van de voorhoeven, maar de achterhoef draait naar binnen: ze loopt dus scheef. Ze is haar natuurlijke ritme kwijt, waardoor haar draf vlak is en geen veerkracht en expressie toont.
Recensie:
De schrijfster, bekend remedial teacher op het gebied van paardrijden in Engeland, beschrijft een door haar ontwikkelde verlichte methode waarbij de ruiter het paard zo weinig mogelijk hindert, met als resultaat dat het paard zich beter gaat ontspannen, waardoor veel problemen tussen paard en ruiter kunnen worden voorkomen of verbeterd. Ze besteedt zeer veel aandacht aan een goede houding van de ruiter waarna pas het rijden, met veel gevoel voor het paard, aan de orde komt. Veel zwart-witte en kleurenfoto's en enkele zwart-witte tekeningen ondersteunen de tekst. Het boek bevat een inhoudsopgave en een register. Sympathiek boek.
(Biblion recensie, Rieke Bennink)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Verlichte rijkunst<br>H. Moffet
Verlichte rijkunst
H. Moffet

 

 

   
Een eigen paard door E. Louw
aanschaf, stalling, verzorging, veelvoorkomende problemen

Paperback | 144 Pagina's | Tirion Natuur | 2003
ISBN: 9052105294
Recensie:
De auteur kennen we al van 'Je droompony' (2002)*, speciaal bedoeld voor de jeugd. Zij is recreatieruiter, schrijfster en hippisch journaliste. In dit boek maakt zij degenen die er van dromen ooit een eigen paard te bezitten, wegwijs in de mooie, maar soms moeilijke wereld van het paard. Alleen met de aanschaf ben je er nog lang niet, al is dat wel een belangrijk begin. Het moet tenslotte wel klikken tussen jou en je dier. In dit boek beschrijft zij waar je wel en niet aan moet denken, op moet letten om tot een verantwoorde aanschaf over te gaan. En dan is dat eigen paard er en dan moet het ook nog goed verzorgd en behandeld worden. Al deze zaken worden op een prettig leesbare en voor iedereen begrijpelijke manier uitgelegd, waarbij vooral veel nadruk wordt gelegd op het natuurlijk gedrag van paarden en een paardvriendelijke manier van omgaan met het dier. Het geheel is voorzien van vele praktijkvoorbeelden en voorzien van vele foto's in zwart-wit, voorzien van ondersteunende tekst. Geen index.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Een eigen paard<br>Louw, E.
Een eigen paard
Louw, E.

 

 

   
Je droompony door E. Louw
een hechte vriendschap met je paard

Hardcover | 96 Pagina's | Tirion Natuur | 2002
ISBN: 9052104530
Recensie:
De auteur, schrijfster, journaliste, werkzaam voor diverse paardentijdschriften, beschrijft in dit jeugdboek hoe je als mens vriendschap kunt sluiten met je paard. Voorwaarde daarvoor is wederzijds vertrouwen en begrip. Het boek, waarin de begrippen paard en pony door elkaar worden gebruikt, is verdeeld in drie delen. Deel een beschrijft hoe een paard in de natuur leeft en de daaruit voortvloeiende eigenschappen. Als je die kent, begrijp je ineens veel meer. Het tweede deel bevat oefeningen om je pony beter te leren kennen en het derde deel gaat voornamelijk over het rijden. De tekst is duidelijk op kinderen gericht, zonder kinderachtig te zijn. Uit het geheel spreekt een grote paardenliefde. Het boek is voorzien van vele kleurenfoto's. Weetjes, tips, dingen om over na te denken en oefeningen worden in aparte gekleurde kadertjes belicht. Op drie pagina's midden in het boek kan je gegevens over je droompony invullen. Voorin staan ondermeer een inhoudsopgave en voorwoord en achterin twee bijlagen. Knallend (rose) voor -en achterplat; de tekst op de achterflap geeft inhoud goed weer. Een mooi verzorgd ponyboek voor kinderen vanaf ca. 10 jaar waar de pony's van Nederland wel bij varen (als hun eigenaartjes de informatie tenminste ter harte nemen).
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Je droompony<br>Louw, E.
Je droompony
Louw, E.

 

 

   
Paarden voor Dummies door A. Pavia 
Paperback | Pearson Education Benelux B.V. | 2003
ISBN: 9043007625
Beschrijving:
Een handboek voor iedere paardengek! Deze leidraad geeft je alle informatie die je nodig hebt om een goed onderlegde paardenverzorger en een geoefend ruiter te worden. De adviezen lopen van het kopen, huisvesten, voeren, en verzorgen van paarden, tot en met het trainen, berijden en wedstrijd rijden. Het boek helpt je bij de keuze voor het juiste paard en de beste accessoires: leidsels, bitten, zadels en tuig. Het bespreekt alles wat er komt kijken bij het bezit van een paard: huisvesten, roskammen, voeding, beweging. Het boek bevat een full-color katern met verschillende paardenrassen en een checklist om de vorderingen van het paardrijden bij te houden. Met een voorwoord van Anky van Grunsven !
Recensie:
Handboek voor de paardenliefhebber, waarin op een populaire manier de omgang met paarden behandeld wordt. Bij veel onderwerpen wordt de Amerikaanse situatie beschreven, in de bewerking had dat aangepast moeten worden. Sommige zaken worden te summier of onvolledig besproken. Slechts 20 pagina's gaan over paardrijden als zodanig. Nogal veel, soms quasi lollig, geklets. Van zo'n lijvig, duur boek verwacht je meer en betere informatie. Weinig verklarende tekeningen; wat vaal gekleurde foto's staan tientallen pagina's verwijderd van de bijbehorende tekst. Wel een uitgebreide inhoudsopgave en dito register en een adressenlijst. In de tekst worden bepaalde zaken met icoontjes uitgelicht.
(Biblion recensie, Rieke Bennink)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Paarden voor Dummies<br>Pavia
Paarden voor Dummies
Pavia

 

 

   
Natuurlijk paardrijden door Klaus Ferdinand Hempfling
verzameling aan de losse teugel : harmonie tussen mens en dier

Hardcover | Tirion Natuur | 2002
ISBN: 9052102139
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend/goed
Recensie:
De Duitse paardenkenner verbaasde in Nederland vriend en vijand met zijn bijzondere manier van omgaan met paarden. Na een verblijf van enkele maanden tussen een kudde wilde paarden leerde hij de lichaamstaal van paarden kennen en hun wijze van communiceren. Deze kennis past hij toe en met verbluffend resultaat. Zonder teugels ziet hij kans om paarden precies dat te laten doen, wat hij van hen verlangt. Natuurlijk vraagt dat de nodige tijd en inzet van degene die deze kunst ook wil leren. Dit boek biedt die mogelijkheid. Aan de hand van tientallen kleurenfoto's en zwartwitte tekeningen, voorzien van een duidelijke tekst wordt de lezer ingewijd in de kunst van het communiceren via lichaamstaal. Om teleurstelling te voorkomen dient men wel eerst het hele boek door te lezen. Er staan overigens niet alleen oefeningen voor het paard beschreven, ook de ruiter komt aan bod. Ontspanning is de kern van de benadering, zowel van paard als van ruiter. Een onorthodox boek, dat volgens de achterflap 'een nieuwe weg aangeeft op basis van eeuwenoude tradities'. Paars voor- en achterplat, voorzien van witte letters en foto's. Tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer. Inhoudsopgave voorin het boek.
(Biblion recensie, Tjits Puijker.)
Mening klant bol.com:
Supergoed boek.
Ik vind het een supergoed boek.wat de auteur schrijft komt misschien hard aan bij sommige mensen, maar het is voor 100% de waarheid. alleen jammer dat de meeste mensen de waarheid niet kunnen verdragen,maar ik sta achter de methode van hempfling voor 200%.
Mening klant bol.com:
Het is een mooi boek met mooie foto's. Duidelijke teksten en je kunt het gelezen zo in de praktijk brengen. Een aanrader voor iedereen die is voor een duidelijke en leuke manier van communicatie met het paard: de natuurlijke manier! Paard- en mensvriendelijker kan het niet: de schrijver is in hart en nieren paardverslaafd.
Mening klant bol.com:
Een must voor iedere paardenliefhebber. De manier waarop de schrijver over de paarden praat, straalt liefde en vriendschap uit. Dit boek zal voor velen onder ons de ogen openen, vooral als je gewend bent op een manege te rijden. Deze man houdt echt van paarden!!!!
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Natuurlijk paardrijden<br>Klaus Ferdinand Hempfling
Natuurlijk paardrijden
Klaus Ferdinand Hempfling

 

 

   
Paarden beter begrijpen door Isabelle von Neumann-Cosel-Nebe
Paperback | 118 Pagina's | Tirion Natuur | 1998
ISBN: 9052103046
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Paardengedrag is bijna altijd evenwichtig en gebaseerd op vertrouwen en wederzijds begrip. Toch staat u als paardenliefhebber vaak perplex en weet u niet wat u moet doen. Net was hij nog uw beste kameraad en nu springt hij plotseling weg, steigert of gaat er vandoor, waardoor hij een gevaar is voor zichzelf en anderen. Is uw paard een onbekend en niet te doorgronden wezen? Dit boek helpt u het paard, zijn persoonlijkheid, zijn reacties en de eisen die bij stelt echt te begrijpen: op stalen in de wei, in de manege, op buitenritten en tijdens wedstrijden. De auteur laat u op een spannende en informatieve manier kennismaken met een schat aan persoonlijke ervaringen. Volg haar raad/advies op: bekijk de wereld door de ogen van het paard!
Recensie:
De auteur laat de lezer de wereld zien door de ogen van een paard. Door die invalshoek worden een heleboel dingen die paarden doen of juist niet doen duidelijk gmaakt. Als je dat weet zul je dus verstandiger met je paard omgaan. Dat kan de relatie en dus het plezier dat mens en dier aan elkaar beleven, alleen maar ten goede komen. Een klein boekje, met een schat aan informatie, dat heel wat onbegrip kan wegnemen. Geel voor- en achterplat, voorzien van fotootjes. De tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer. Het boek is voorzien van een flink aantal tekeningen en wat foto's (zowel kleur als zwart-wit). In aparte kadertjes staat nog een aantal feiten. Ieder hoofdstuk bevat bovendien een apart kader "In een oogopslag", waarin de belangrijkste punten uit het betreffende hoofdstuk nog eens kort worden weergegeven. Achterin het boek bevindt zich een register tot besluit.
(Biblion recensie, Tjits Puijker.)
Mening klant bol.com:
Boek geeft ondanks het feit dat ik regelmatig contact heb met paarden een totaal andere visie op en informatie over de omgang met paarden.
Mening klant bol.com:
Ik vind het een leuk en leerzaam boek. Het boek is makkelijk te begrijpen en wordt door middel van voorbeelden verduidelijkt.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Paarden beter begrijpen<br>Isabelle von Neumann-Cosel-Nebe
Paarden beter begrijpen
Isabelle von Neumann-Cosel-Nebe

 

 

   
Basis Rijkunst door Anne Muller
wat beweegt de ruiter?

Paperback | 176 Pagina's | Tirion Natuur | 2004
ISBN: 9052105499
Beschrijving:
Basis Rijkunst is een origineel en zeer praktisch instructieboek, boordevol oefeningen, adviezen en tips. Anne Muller hanteert als uitgangspunt dat je door middel van lichaamstaal in houding, beweging en attitude kunt leren een paard leiding te geven. Ze laat op zeer persoonlijke wijze zien wat de ruiter aan zichzelf kan doen om te leren een paard goed aan te voelen en te begrijpen.
Recensie:
De auteur geeft manegelessen en workshops en werkt veel met beginnende ruiters. In de inleiding gaat zij uitgebreid in op lichaamshouding en commucatie tussen mens en dier en de filosofie achter het paardrijden. De schrijfster is zich zeer bewust van de problemen die zich voordoen bij het leren rijden en de narigheid die dit zowel bij ruiter als paard kan veroorzaken. Met dit boek wil ze duidelijkheid verschaffen om die problemen te onderkennen en te voorkomen. Het resultaat is een bijzonder boek dat de ruiter inzicht geeft in zijn eigen manier van bewegen en houding en de, vaak negatieve invloed, die dat op het paard heeft. De hoofdstukken hebben onderwerpen als basisrijkunst, houding geven, lichaamstaal en basisgereedschappen. Naast deze zeer uitgebreide beschrijvingen van de basis, komt het rijden aan bod: stappen, het veranderen van richting, wijken, doorzitten, galop etc. Het boek is beeldend geschreven en de tientallen, vaak geestige, schematische tekeningen verduidelijken de uitleg. Ook is een aantal zwartwitfoto's opgenomen. Het boek is doorspekt van oefeningen die 'op het droge' gedaan kunnen worden ter ondersteuning. Het register ontbreekt, maar de zeer uitgebreide inhoudsopgave van 4 pagina's kan hiervoor dienen.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Basis Rijkunst<br>Anne Muller
Basis Rijkunst
Anne Muller

 

 

   
Longeren en werken aan de lange lijnen door Jennie Loriston-Clarke
Hardcover | Tirion Natuur | 2000
ISBN: 9038407890
Recensie:
De auteur, Olympisch teamlid dressuur, kennen we reeds van haar boek 'Dressuur: ruiter en paard in perfecte balans'. Zij is een vakvrouw in hart en nieren en heeft een enorme ervaring. Van haar ervaring in het trainen van paarden aan de longe en de lange lijnen maakt zij ons op een heldere en vooral paardvriendelijke manier, deelgenoot. Het boek is logisch opgebouwd en begint bij het begin nl. de manier waarop men met een paard dient om te gaan. Via de opvoeding van het veulen, de uitleg van diverse bitten, de optoming e.d., wordt de lezer steeds verder ingewijd in de kunst van het longeren, van het allereerste begin tot de moeilijkste oefeningen. Het boek is voorzien van vele duidelijke zwart-witfoto's die goed aansluiten bij de tekst. In enkele gevallen zijn er tekeningen i.v.m. de duidelijkheid. Mede door het taalgebruik (jij en jou) is het boek ook geschikt voor de oudere jeugd (vanaf ca. 15 jaar). Met register.
(Biblion recensie, Tjits Puijker.)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Longeren en werken aan de lange lijnen<br>Jennie Loriston-Clarke
Longeren en

werken
aan de
lange lijnen
Jennie Loriston-Clarke

 

 

   
Werk aan de hand door R. Hinrichs
wegen naar ontspanning en verzameling 

Hardcover | 160 Pagina's | Tirion Natuur | 2001
ISBN: 9052104158
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
De auteur heeft zich de kennis voor dit boek o.a. eigengemaakt in Wenen aan de Hofreitschule. Het boek bevat veel informatie over een onderdeel van de africhting van paarden die niet veel beschreven wordt. Het paard voert die oefeningen uit die gevraagd worden zonder dat er een ruiter op zijn rug zit om de aanwijzingen te geven tot en met hele ingewikkelde sprongen. In dit boek wordt de lezer daarvan op de hoogte gebracht, te beginnen bij de juiste optoming, het longeren tot en met deze sprongen. Het boek is duidelijk geschreven, ook voor minder ervaren mensen, en voorzien van vele kleurenfoto's met ter zake doende onderschriften. Longeren komt in veel boeken aan de orde, maar dit boek gaat verder dan alleen longeren. Blauw voor-en achterplat, voorzien van zwarte letters en foto's; de tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer. Register en literatuurIijst achter in het boek. Het oorspronkelijke Duitstalige boek verscheen aansluitend aan een gelijknamige Duitse videofilm (Kosmos Video). De vragen die kijkers n.a.v. deze videoband stelden, zijn in dit boek uitgewerkt.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
Mening klant bol.com:
Echt een geweldig boek!! Je leert er zo veel van!!
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Werk aan de hand<br>R. Hinrichs
Werk aan de hand
R. Hinrichs

 

 

   
Paarden door Elwyn Hartley Edwards 
Hardcover | 256 Pagina's | Tirion Natuur | Bosch & Keuning | 2001
ISBN: 9024606152
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
De auteur, bekend van o.a. 'Het mooiste Paardenboek', heeft deze rassengids op dezelfde wijze samengesteld, als voornoemd boek. Stijl en uitvoering zijn nagenoeg hetzelfde, alleen is het formaat anders. Gevolg is een handzame gids, voorzien van veel kleurenfoto's, die echter bijna allemaal ook in het andere boek voorkomen, zij het dat de dieren dan anders poseren. Erg apart is de indeling naar leefgebied, herkomst en soort. Samen met de bondige informatie en de leuke uitvoering zorgt dit toch voor het nodige onderscheid in vergelijking met andere werken in dit genre. Na een algemene inleiding over het ontstaan van het paard, zijn bruikbaarheid etc. volgt een opsomming van de diverse rassen. Volledig is het geheel niet; andere gidsen behandelen zelfs 177 rassen, maar niet in zo'n mooie uitvoering! Wit voor- en achterplat, voorzien van kleurenfoto's en duidelijke tekst. Verklarende woordenlijst en register achterin.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Het is een zeer goed boek en het beschrijf alles wat u nodig heeft. Het beschrijft goed alle paarden en daarom zeg ik: Koop dit boek snel, want als u het niet doet, begaat u een grote miskoop!!
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Paarden<br>Elwyn Hartley Edwards
Paarden
Elwyn Hartley Edwards

 

 

   
Gids voor succesvol paardrijden door L. Morrison
Hardcover | 143 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2004
ISBN: 9059201949
Recensie:
Neurolinguistisch programmeren (NLP) is een psychologische methode om zelfvertrouwen en vastberadenheid op te bouwen. Deze karaktertrekken zijn belangrijk om goed te kunnen paardrijden en deze methode kan ruiters die last hebben van gebrek aan zelfvertrouwen en vastberadenheid helpen om deze problemen te overwinnen. De auteur is zelf NLP-master, internationaal rij-instructeur en zakenvrouw en geeft vooral in Engeland veel druk bezochte cursussen. Na een inleiding over de door haar gehanteerde methode wordt de ruiter bewust gemaakt van zijn dromen, zijn wensen en doelen, deze in kaart te brengen en ze tenslotte te realiseren. In het boek wordt de lezer aan de hand van vele tips geleerd om anders te gaan denken, negatieve gevoelens om te zetten in positieve en om te gaan met spanning om die doelen toch te bereiken. Het geheel is voorzien van vele tabellen en schema's, kleurenfoto's en praktijkvoorbeelden. Het is geen boek over leren paardrijden in de letterlijke zin van het woord, maar het kan mensen die zich aangesproken voelen door NLP wel leren hun paardrijproblemen in kaart te brengen en op te lossen. Blauw voor- en achterplat, voorzien van foto, tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer. Met register.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Gids voor succesvol paardrijden<br>Morrison, L.
Gids voor

 succesvol paardrijden
Morrison, L.

 

 

   
Paarden veilig transporteren door Gabriele Ritter & Frank Reifert
Paperback | 112 Pagina's | Tirion Natuur | 2000
ISBN: 9052103755
Beschrijving:
Iedereen die een paard heeft, moet het vervoeren: of je nu elke week meedoet aan een wedstrijd of de trailer alleen gebruikt voor een noodtransport naar een kliniek. Het in- en uitladen, en ook het vervoer zelf levert nogal eens problemen op, en er is niets zo frustrerend als een paard dat weigert om een trailer binnen te stappen, er razendsnel weer uitrent of onderweg over de voorstang springt. Dit boek geeft handige, praktische tips voor het vervoer en alles wat ermee te maken heeft. Er is veel aandacht voor (paarden)psychologie en de auteur beschrijft hoe je met je paard het in- en uitladen kan oefenen. (gebaseerd op de TTEAM-methode van Linda Tellington-jones). Daarnaast beschrijft ze een aantal veel voorkomende problemen en manieren om die op te lossen. Ook geeft ze informatie over trailers, verzekeringen, het toegestande gewicht van trailer en auto, tips voor het kopen van een tweedehands trailer en adviezen voor chauffeurs. Eveneens veel aandacht voor de veiligheid van mens en paard in de trailer en er rond omheen, en aan de veiligheid van de trailer zelf.
Recensie:
De auteurs geven in dit handzame boekje uitgebreid informatie over het vooral veilig transporteren van paarden. Een paard dat een slechte ervaring heeft gehad in een trailer, is daar daarna bijna niet meer in te krijgen. Aan de hand van dit boek leert de ruiter hoe hij allerlei ellende kan voorkomen en hoe hij een paard op een prettige manier zo ver krijgt dat hij inderdaad die trailer ingaat. Vele handige tips passeren de revue. Paardenpsychologie en het oefenen volgens de TTEAM methode komen ook uitgebreid aan bod. Daarnaast worden voorkomende problemen behandeld en wordt er aandacht besteed aan trailers, auto's, verzekeringen e.d. Geel voor-en achterplat, voorzien van kleurenfoto en rode tekst. De tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer. Na een inhoudsopgave, een dankbetuiging en een voorwoord volgt heel veel informatie. Het geheel is voorzien van een flink aantal tekeningen en kleurenfoto's. Belangrijke wetenswaardigheden worden in een kadertje apart belicht. Aanhangsel en index besluiten het geheel
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Paarden veilig transporteren<br>Gabriele Ritter
Paarden veilig transporteren
Gabriele Ritter

 

 

   
Paarden encyclopedie door Josée Hermsen
Hardcover | Rebo Productions | 2003
ISBN: 9036610737
Beschrijving:
De paarden encyclopedie is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die in paarden en paardensport geïnteresseerd is. Door de indeling van de hoofdstukken staat alle informatie over een bepaald onderwerp overzichtelijk bij elkaar. Niet alleen worden de verschillende onderdelen van de paardensport uitvoerig behandeld in tekst en veel fraaie foto's, maar ook alles wat met het houden en verzorgen van een paard te maken heeft.
Recensie:
De auteur is onder meer bekend van haar boek over "Westernrijden". Omdat zij zich realiseert dat de paardenwereld zeer veelomvattend is, heeft zij zich gericht op de gemiddelde Europese paardenliefhebber. In een logisch opgebouwd boek behandelt zij kort en bondig die stof die voor die liefhebber interessant is. Doordat de tekst niet te lang is, is een en ander ook voor jongere ruiters interessant. Na een inleiding komen de rassen aan de beurt die we hier kennen (dus niet alle 200 die er op de wereld zijn). Het tweede deel is gewijd aan de verzorging en de verschillende takken van paardensport. Ieder hoofdstuk is thematisch ingedeeld en via het uitgebreide register is alles makkelijk terug te vinden. Blauw voor- en achterplat, voorzien van foto's. De tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer. Het geheel is voorzien van veel kleurenfoto's, voorzien van een korte ondersteunende tekst. Een bijlage, een register en een dankbetuiging maken het geheel compleet.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Paarden encyclopedie<br>Josée Hermsen
Paarden encyclopedie
Josée Hermsen

 

 

   
ABC van het grondwerk door A. Schmelzer
Paperback | 40 Pagina's | Tirion Natuur | 2003
ISBN: 9052105057
Recensie:
De titel van dit paardenboekje doet vermoeden dat het om de simpele basisbeginselen van het africhtingsgrondwerk gaat. Dat is ook wel zo, maar toch wordt er ook erg veel aandacht besteed aan lastiger onderwerpen zoals het gebruik van allerlei hulpteugels, longeren, manieren om te corrigeren en vrijheidsdressuur. Door de diversiteit aan deelonderwerpen wordt het meeste zeer oppervlakkig besproken. Verder is het boekje slecht geordend en heeft het nietszeggende hoofdstukaanduidingen. Daarbij is de tekst erg letterlijk uit het Duits vertaald, wat vreemde zinssnedes oplevert en het boek slecht leesbaar maakt. De stijl is veel te technisch en zwaarwichtig. De kleurenfoto's met onderschrift maken veel goed, ze verhelderen de teksten. Een alles behalve simpel deeltje uit de Tirion natuurreeks over paarden.
(Biblion recensie, G. Koops)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

ABC van het grondwerk<br>A. Schmelzer
ABC van het grondwerk
A. Schmelzer

 

 

   
IJslanders door A. Schmelzer
Paperback | 32 Pagina's | Tirion Natuur | 2003
ISBN: 9052105219
Recensie:
De IJslander is een sobere pony afkomstig uit IJsland hoewel de echte liefhebber het een paard zal noemen ondanks zijn afmeting. Het is een ras dat de laatste eeuwen gevrijwaard is van vreemde invloeden en derhalve heel oorspronkelijk. Het is zelfs zo dat IJslanders die IJsland verlaten niet meer terug mogen naar hun geboorteland om op die manier vreemde ziektes e.d. buiten de deur te houden. Het is een ras dat je wel of niet aanspreekt, mede door zijn uiterlijk en zijn extra gangen, de tolt en de telgang. In dit boekje uit een serie die zich kenmerkt door heel veel informatie in een klein werkje, worden op een heldere manier alle ins en outs van dit ras belicht: gebruik, karakter, verzorging, rijden etc. Het is voorzien van fraaie kleurenfoto's met een ondersteunende tekst. Inhoudsopgave voorin en verklarende woordenlijst achterin het boek. Bruin voor-en achterplat voorzien van foto's. De tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

IJslanders<br>A. Schmelzer
IJslanders
A. Schmelzer

 

 

   
Het tipboek voor paardenmensen door Christiane Gohl
Hardcover | 183 Pagina's | Tirion Natuur | 1999
ISBN: 9052103461
Beschrijving:
Dr. Christiane Gohl heeft talloze huis- en natuurgeneesmiddelen, tips en handigheden herontdekt, die - volkomen ten onrechte - zo goed als in de vergetelheid waren geraakt. In Het tipboek van paardenmensen vindt de liefhebber volop ideeën, adviezen en onconventionele oplossingen met betrekking tot de volgende thema's: omgang met paarden paardenverzorging africhting aankoop gezondheid karakter.
Recensie:
De auteur kennen we al van eerdere verantwoorde boeken. Zij is een mevrouw die weet waar zij het over heeft en gaat met haar adviezen niet over een nacht ijs. Zij heeft een flink aantal tips en trucs van vroeger en nu verzameld en die in dit handzame boekje op een systematische manier op een rijtje gezet. In haar voorwoord waarschuwt zij de lezer ervoor om vooral kritisch met adviezen om te gaan (Zo doen we het hier nou eenmaal!) maar die adviezen ook niet bij voorbaat van de hand te wijzen. Oude stalmeesters en paardenkenners wisten wel degelijk waar zij het over hadden! Zij vindt dat het tijd wordt dat slechte kennis verdwijnt en dat de kennis van het goede behouden dient te worden. Het boek is verdeeld in een aantal hoofdstukken naar onderwerp. Voorin bevindt zich een index die het opzoeken makkelijk maakt. Achter in het boek vindt men een register en een literatuurlijst. Groen voor- en achterplat voorzien van foto's. Tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer. Het geheel bevat veel kleurenfoto's en tekeningen. Wetenswaardigheden staan in lichtgroene kadertjes apart vermeld.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Het tipboek voor paardenmensen<br>Christiane Gohl
Het tipboek voor paardenmensen
Christiane Gohl

 

 

   
Paarden en pony's door Christiane Gohl
extra Lichaamstaal en gangen

Hardcover | 97 Pagina's | Tirion Natuur | 2004
ISBN: 9052105529
Recensie:
Besproken worden 95 paarden- en ponyrassen, verdeeld over 5 groepen: koudbloeden, warmbloeden, westernpaarden, pony's en gangenpaarden. Iedere rubriek heeft een eigen kleurenbalk boven aan de pagina. Na een korte inleiding worden in alfabetische volgorde de rassen besproken aan de hand van een kleurenfoto met een beschrijving van de belangrijkste kenmerken en enige wetenswaardigheden. De rassen lijken wat willekeurig gekozen. Een zeer summier, klein boekje. De foto beslaat ruim een halve pagina waardoor er weinig ruimte overblijft voor de beschrijving. Kleine druk, tekst en tekeningen op binnenkant van voor- en achterkant. Met register. Vanaf ca. 12 jaar.
(Biblion recensie, Rieke Bennink)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Paarden en pony's<br>Christiane Gohl
Paarden en pony's
Christiane Gohl


 

 

 

   
Trainen van het jonge paard door P. Funnell & K. Green
Hardcover | 160 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2004
ISBN: 9059201930
Recensie:
Olympisch medaillewinnares en Europees kampioene Pippa Funnell heeft samen met Kate Green, redactrice bij een hippisch tijdschrift een boek geschreven over het opleiden van een jong paard. Zij kan bogen op een enorme ervaring en die deelt zij in dit boek met anderen. De opbouw is systematisch en begint met de visie van de auteur over het vinden van het juiste paard, het eerste opzadelen om tenslotte te eindigen bij de eerste wedstrijden. Het boek is helder en prettig leesbaar. De auteur vertelt ook over haar eigen fouten en laat die zien aan de hand van foto's. Problemen worden aan de hand van veel voorkomende vragen besproken. Het geheel is voorzien van vele kleurenfoto's met ondersteunende tekst. De tekst op de omslag geeft de inhoud goed weer. Een register besluit het geheel.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Trainen van het jonge paard<br>Funnell, P.
Trainen van het jonge paard
Funnell, P.

 

 

   
Jonge paarden trainen  I. Andersson & C. Lindberg
verzorgen - opvoeden - gezondheid - conditie 

Hardcover | 144 Pagina's | Forte uitgevers B.V. | 2002
ISBN: 905877127X
Recensie:
De auteurs, een dierenarts en fokker en een vakjournaliste, hebben in dit boek op een heldere manier beschreven wat belangrijk is voor het welzijn van het jonge paard om op te groeien tot een zowel psychisch als fysiek gezond volwassen dier. Na een korte inleiding wordt op een systematische manier beschreven wat de specifieke eisen zijn waaraan de verzorging van een jong dier moet voldoen. De basis wordt al als veulen gelegd, zowel qua opvoeding als qua verzorging. Natuurlijk moet de inspanning die van een dier gevraagd wordt in verhouding staan tot hetgeen hij fysiek of psychisch aan kan. Problemen die een eigenaar tegen kan komen in bepaalde omstandigheden worden zodoende vroeg genoeg gesignaleerd en voorkomen, Van een kleuter vragen wij immers ook niet dat hij foutloos kan schrijven! Het boek is geillustreerd met tientallen, vrij donker afgedrukte, kleurenfoto's, voorzien van ondersteunende tekst en schema's. Tips van de dierenarts staan in aparte gele kaders. Groen voor-en achterplat, voorzien van foto. De tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Jonge paarden trainen<br>I. Andersson & C. Lindberg
Jonge paarden trainen
I. Andersson
C. Lindberg
 

 

   
Voedingshandboek paarden door Roma Bishop
een uitgebreide gids voor de juiste voeding voor uw paard

Hardcover | 185 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2004
ISBN: 9059201922
Recensie:
Een paard heeft een gecompliceerd en zeer uitgebreid spijsverteringssysteem waar vreselijk veel mis mee kan gaan, vaak met fatale gevolgen. Goede voeding is dus letterlijk van levensbelang, mede afhankelijk van de omstandigheden waaronder een paard gehouden wordt en van de prestaties die wij van het dier vragen. Goed voeren is moeilijk, (het oog van de meester maakt het paard vet), en daar kan deze gids een goed hulpmiddel bij zijn. Het boek is systematisch van opbouw en begint bij het spijsverteringssysteem; vervolgens wordt het voer zelf uitgebreid behandeld: het berekenen van de juiste hoeveelheid voer in verhouding tot de gevraagde prestaties en de gesteldheid en aard van het paard, ziekten die te maken hebben met verkeerd voeren enz. Het geheel wordt afgesloten met een woordenlijst, adressenlijst en een register. Groen voor- en achterplat, veel kleurenfoto's, voorzien van ondersteunende tekst, tabellen en tekeningen. Tekst op voor- en achterflap geeft de inhoud goed weer. Inderdaad een handboek, dat iedere eigenaar in voorkomende gevallen dient te kunnen raadplegen.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Voedingshandboek paarden<br>Roma Bishop
Voedingshandboek paarden
Roma Bishop

 

 

   
Medisch handboek paarden  door C. Vogel
een handig naslagwerk voor de diagnose en behandeling van veterinaire problemen

Hardcover | 191 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2004
ISBN: 9059201914
Recensie:
De auteur, een Engelse dierenarts, heeft inmiddels al 7 boeken geschreven, waarvan een deel in het Nederlands is verschenen. Hij verstaat de kunst om op een heldere manier uit te leggen wat er aan de hand is, wat te doen en vooral niet te doen en hoe ellende te voorkomen. Dit boek stelt de lezer in staat om snel te ontdekken wat er mogelijk met het paard aan de hand is en hoe te handelen. Het boek is verdeeld in drie delen: de zoeksleutel, de diagnose en een uitleg van technische termen en procedures. Na een uitleg over hoe het boek te gebruiken, kan de lezer aan de hand van een zoeksleutel proberen uit te vinden aan wat voor aandoening het dier lijdt. De zoeksleutel verwijst naar mogelijke oorzaken en de behandelingswijze. In het laatste hoofdstuk wordt een aantal ziektes, medische termen en behandelingswijzen nader toegelicht. Het boek is voorzien van tientallen kleurenfoto's met toelichtende tekst. Een adressenlijst en register besluiten het geheel. Met recht een handboek te noemen, dat in iedere stal aanwezig zou moeten zijn. Geen leesboek, wel een prima naslagwerk.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Medisch handboek paarden<br>Vogel, C.
Medisch handboek paarden
Vogel, C.

 

 

   
Je paard in topconditie door A. Sutton
praktische methoden om paarden gezond en fit te houden

Hardcover | 160 Pagina's | Tirion Natuur | 2003
ISBN: 905210476X
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
De auteur is dierenfysiotherapeut en eigenaresse van een diergeneeskundig centrum. Zij was tijdens de Olympische Spelen in Atlanta teamfysiotherapeut. Zij heeft een enorme ervaring opgebouwd in haar vak en geeft deze kennis door middel van dit boek door aan paardenmensen die het beste met hun dier voor hebben. Voorin het boek waarschuwt zij er wel voor om niet zelf te gaan 'dokteren' en vooral in overleg met dierenarts, hoefsmid en fysiotherapeut te blijven om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Het boek is systematisch van opbouw en begint met observatie, het herkennen en voorkomen van problemen, en gaat dan over tot massage, bewegingstherapie en specifieke programma's. De tekst is helder en ook voor iets minder ingevoerde mensen goed te begrijpen. Het geheel is voorzien van tientallen kleurenfoto's met ondersteunende tekst en tekeningen. Tabellen staan in lichtgroene kaders. De tekst op de omslag geeft de inhoud goed weer. Voorwoord en inhoudsopgave voorin; literatuuropgave, nuttige adressen en register achterin.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
Mening klant bol.com:
Voor paardenmensen die het beste met hun dier voor hebben.
De auteur is dierenfysiotherapeut en eigenaresse van een diergeneeskundig centrum. Zij was tijdens de olympische spelen in Atlanta teamfysiotherapeut. Zij heeft een enorme ervaring opgebouwd in haar vak en geeft deze kennis door middel van dit boek door aan paardenmensen die het beste met hun dier voorhebben. Voorin het boek waarschuwt zij er wel voor om niet zelf te gaan dokteren en vooral in overleg met dierenarts, hoefsmid en fysiotherapeut te blijven om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Het boek is systematisch van opbouw en begint met observatie, het herkennen en voorkomen van problemen, en gaat dan over tot massage, bewegingstherapie en specifieke programma's. De tekst is helder en ook voor iets minder ingevoerde mensen goed te begrijpen. Het geheel is voorzien van tientallen kleurenfoto's met ondersteunende tekst en tekeningen. Tabellen staan in kaders. De tekst op de omslag geeft de inhoud goed weer en bevat nuttige adressen.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Je paard in topconditie<br>Sutton, A.
Je paard in topconditie
Sutton, A.

 

 

   
Gezondheid en ziekte bij paarden door H.J. Breukink
van ademhaling tot zenuwstelsel

Hardcover | 160 Pagina's | Forte uitgevers B.V. | 2000
ISBN: 9058770060
Recensie:
De auteur is een autoriteit op het gebied van paardenziekten. Als docent en hoofd van de afdeling "Gezondheidszorg paard" aan de faculteit voor diergeneeskunde te Utrecht is hij gewend om de zaken duidelijk uit te leggen. Van zijn hand verschenen ook vele artikelen in de vakbladen. In dit boek passeert het hele lichaam van het paard de revue en wordt verteld welke kwalen er op kunnen treden en vooral hoe die voorkomen kunnen worden. Het geheel is systematisch ingedeeld en voorzien van de nodige praktijkvoorbeelden. Groen voor-en achterplat, met witte belettering en een leuke kleurenfoto. Voorzien van zwart-wittekeningen en een aantal verhelderende kleurenfoto's. Inhoudsopgave voorin het boek en uitgebreid register achterin. De tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Gezondheid en ziekte bij paarden<br>Hendrik Jan Breukink
Gezondheid en
ziekte bij paarden
Hendrik Jan Breukink
 

 

   
100 vragen over paard en voeding door Anneke Hallebeek
Paperback | 119 Pagina's | Tirion Natuur | 1999

ISBN: 9024605296
Recensie:
Nog een praktisch deeltje uit de serie '100 vragen over...' Deze auteur is dierenarts, doet onderzoek naar de voeding van paarden aan de faculteit in Utrecht en heeft een eigen adviesbureau op dit gebied. Dus wel degelijk iemand die weet waar zij het over heeft. Ondanks haar grote kennis is zij erin geslaagd om het geheel 'leesbaar' te houden: in duidelijke taal en voor een groot publiek. Dit boekje is gemaakt in de vraag- en antwoordvorm: op iedere pagina een vraag en een antwoord. Voorin bevinden zich een inleiding en een inhoudsopgave, waarin de vragen vermeld staan en op welke bladzijde deze beantwoord worden. Het geheel is verdeeld in een aantal hoofdstukken: ruwvoeders, mengvoeders, eiwitbehoefte, energiebehoefte, energiebehoefte. Groen voor- en achterplat voorzien van een foto van een heerlijk grazend paard. Tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer. In het geheel zijn enkele tabellen opgenomen. Verdere illustraties ontbreken, op een kleine tekening voorin na. Een adressenlijst (met websites!) van een aantal in het boek genoemde instanties completeert het geheel.
(Biblion recensie, Tjits Puijker)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

100 vragen over paard en voeding<br>Anneke Hallebeek
100 vragen over paard en voeding
Anneke Hallebeek 
   
Paarden en hun verzorging door Inge Schram-van Kalmthout
Hardcover | Zuid Boekprodukties | 2001
ISBN: 9062483135
Recensie:
De auteur, zelf een bekend amazone, heeft haar kennis en vooral haar liefde voor het paard, duidelijk op schrift gesteld. Ze heeft geprobeerd, en is daarin geslaagd, om alle vaktermen voor de leek begrijpelijk te maken. Het resultaat is een boekje dat eigenlijk door iedereen die een paard heeft of van plan is een dier aan te schaffen, eerst gelezen moet worden. Het geheel is voorzien van vele duidelijke zwart-witte foto's en een enkele kleurenfoto. De foto's werken zeer verhelderend: zo worden het bandageren en invlechten stap voor stap duidelijk gemaakt. De auteur kan behalve rijden en schrijven ook aardig tekenen, getuige de leuke illustraties. Alle facetten van de verzorging komen aan bod en het geheel wordt afgesloten met een duidelijke index. Donkerrood voor- en achterplat, voorzien van tekst met de inhoud en een fraaie kleurenfoto van een paard. Het boek leent zich zowel voor de jeugd als volwassen afdeling. Vanaf ca. 13 jaar.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Paarden en hun verzorging<br>Inge Schram-van Kalmthout
Paarden en hun verzorging
Inge Schram-van Kalmthout 
   
Van veulen tot volwassen paard door Janet Lorch
een praktische gids vol informatie over de verzorging en de opvoeding van het paard

Hardcover | 191 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2000
ISBN: 906248834X
Recensie:
Gids met uitgebreide informatie en veel tips voor beginnende paardenfokkers over de geboorte, verzorging en opvoeding van het jonge paard. De beschrijvingen, vooral die m.b.t. de gang van zaken op het dekstation, zijn typisch Engels, hier en daar aangepast aan Nederlandse instanties en gewoontes. Te oordelen maar de foto's gaat de schrijver uit van een ideale, kapitaalkrachtige situatie van de fokker. Als de lezer zich hierdoor niet laat afschrikken, geeft het boek veel nuttige adviezen. Prachtige zwart-witfoto's ondersteunen de tekst uitstekend. Na ieder onderdeel volgt een puntsgewijze samenvatting. Uitgebreid register.
(Biblion recensie, Rieke Bennink)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Van veulen tot volwassen paard<br>Janet Lorch
Van veulen tot volwassen paard
Janet Lorch

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020