Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Marathon trainingsboeken

 
 
Perfecte marathontraining door H. Steffny & Ulrich Praman
Paperback | 112 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2005
ISBN: 9044706225
Beschrijving:
Looptraining voor de 42,195 km-afstand - schema's voor uw persoonlijke recordtijd - de juiste voeding, kleding en schoene - speciale motivatietips.
Van gelegenheidsloper tot prof: iedereen wil zijn looppotentieel optimaal benutten, trainingsfouten vermijden en zijn loopstijl verbeteren. Deze gids laat in twaalf stappen zien hoe u zich door middel van training in een half jaar kunt voorbereiden op de marathon. Dit boek bevat antwoorden op sport-medische vragen en laat zien hoe u door realistische doelen te stellen een compact trainingsschema met succes kunt uitvoeren. Bewust voorbereiden: in kleine stapjes naar het grote doel.Met nauwkeurige trainingsschema's en voedingstips. De juiste uitrusting: alles over schoenen, kleding en accessoires. Blessures voorkomen, beter presteren door functionele oefeningen en een efficiënte loopstijl.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Perfecte marathontraining
Perfecte marathontraining
H. Steffny
Ulrich Pramann

 

   
Trainingshandboek marathonlopen door R. Nerurkar
Paperback | 160 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2003
Beschrijving:
Van beginner tot ervaren loper.
Van alle loopwedstrijden spreekt de marathon waarschijnlijk wel het meest tot de verbeelding. Voor veel mensen is hun deelname aan een marathon te midden van duizenden anderen een unieke ervaring, waarin ze, meer nog dan met de andere deelnemers, de confrontatie aangaan met hun eigen uithoudingsvermogen, wilskracht en strategisch inzicht. Richard Nerurkar behoorde in de jaren negentig tot de wereldtop onder de marathonlopers. Met dit boek richt hij zich tot iedereen die de uitdaging van de marathon wil aangaan, van de beginner zonder enige voorkennis tot de ervaren marathonloper die zijn prestaties nog wil aanscherpen. De praktische informatie over de verschillende aspecten van het marathon lopen wordt afgewisseld door de persoonlijke ervaringen van de auteur, waaruit u de nodige inzichten en inspiratie kunt halen. De talrijke trainingsschema’s, afgestemd op uw niveau en doelstelling, garanderen een perfecte planning en voorbereiding. Verder komt u alles te weten over: - hoe u uw uithoudingsvermogen en snelheid veilig kunt verhogen - de beste voorbereiding in de weken voor de wedstrijd - waar u op moet letten tijdens de marathon zelf - het ideale dieet voor een marathonloper - het belang van rust en herstelperioden - hoe u blessures kunt voorkomen en verhelpen Over de auteur: Richard Nerurkar wordt in het Verenigd Koninkrijk beschouwd als de beste marathonloper van de jaren negentig. Hij eindigde steeds bij de eerste tien tijdens de Europese en Wereldkampioenschappen en op de Olympische Spelen. Zijn deskundigheid wordt vaak door andere topsporters ingeroepen en hij is een veelgevraagde commentator bij de BBC.
Recensie:
In dit boek beschrijft Richard Nerurkar aan de hand van eigen ervaringen wat een loper moet doen en laten om de marathon te volbrengen. Richard Nerurkar behoorde in de jaren negentig tot de wereldtop onder de marathonlopers. Hij richt zich in dit boek tot een ieder die de marathon wil lopen, van beginner tot getrainde marathonloper. Hij wisselt praktische informatie over het marathonlopen af met persoonlijke ervaringen. In het boek worden zaken besproken betreffende training, dieet, de invloed van rust op prestatieverbetering, wedstrijd voorbereiding, blessures en het leveren van een topprestatie. De uitgave is geillustreerd met zwartwitfoto's. Voor iemand die een marathon wil lopen, biedt dit boek voldoende houvast en informatie. Met register en overzicht van (web)adressen in Belgie en Nederland.
(Biblion recensie, Drs. ing. B.A. Blom)
Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Trainingshandboek marathonlopen
Trainingshandboek marathonlopen
Richard Nerurkar

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020