Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

 Boeken over kanovaren

 
 
Kanovaren door Jan Eggens
Paperback | Uitgeverij Hollandia | 2000
ISBN: 9064101043
Beschrijving:
Kano varen is leuk. Peddelen door smalle moerasvaarten, surfen over de golven van een meer, zwerven met je tentje aan boord...,een kwart miljoen Nederlanders stappenjaarlijks in een kano. Maar je moet er wel het goede materiaal voor hebben. Daarom wijst deze vijfde, geheel herschreven, druk van Kanovaren de weg in de vele modellen kajaks en Canadezen, peddels, kunststoffen, kleding en hulpmateriaal. Stap voor stap leer je de goede vaartechniek in kajak en Canadees, afgestemd op inzichten van de opleidingscommissie van de kanobond. Praktijkvoorbeelden met situatieschetsen van buitenlandse riviertjes bereiden je voor op je eerste kanovakantie. En uit gebreid hoofdstuk over kano kamperen vertelt je veel over de ideale kampeer uitrusting en geeft meteen goedkopere alternatieven. Uniek is een landelijk overzicht van door vvv, gemeenten, anwb en sbb uitgezette kanodagtochten. Twee sfeerbeschrijvingen latenje proeven van buitenlandse kanotrektochten. Veel aandacht krijgt bijvoorbeeld het kopen van een tweedehandskano reparatie,veiligheid,gedrag in de natuur, vervoer op het autodak en kenmerken van goede jeugdkano's. Door dit alles is Canovaren een op de praktijk toegesneden handboek voor de beginner en de gevorderde recreatievaarder. Bijna 20.000 lezers hebben dit al ervaren: voor een Nederlands kanoboek is die omvang een unicum.
Recensie:
De auteur, bekend van eerdere publicaties betreffende kanovaren, zet in deze uitgave alle belangrijke wetenswaardigheden over dit onderwerp op een rijtje. Hij start met aanschafadviezen nieuw of gebruikt, geeft uitleg betreffende de vele boottypes en hun specifieke vaareigenschappen, onderhoud, reparatie, toebehoren en kleding. Per boottype worden vaartechnieken, veiligheid en hulptechniek, vaargedrag, brandingvaren, en varen op stromend water gedetailleerd uitgelegd. Het hoofdstuk kano-kamperen geeft voldoende informatie om zo'n vakantie tot een succes te maken, daarbij zijn de uitgezette kanoroutes in binnen en buitenland een prettige hulp. De uitleg is duidelijk, prettig leesbaar en wordt met veel zwart-witfoto's en -tekeningetjes ondersteund. Voor starters een zeer waardevol informatief kanohandboek, maar ook de gevorderde kanovaarder zal er zeker zijn voordeel mee kunnen doen.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Kanovaren<br>Jan Eggens
Kanovaren
Jan Eggens


 
   
Kanovaren  R. Hoh
Wat & Hoe praktisch

Paperback | 144 Pagina's | Kosmos Reisgidsen | Kosmos/Z&K Uitgevers B.V.
ISBN: 9021536862
Recensie:
Een klein zakboekje met veel relevante informatie betreffende kanovaren. De auteur staat bekend als schrijver van reisverhalen die met natuur en avontuur te maken hebben. Gebaseerd op eigen ervaring geeft hij in dit handzame boekje nuttige adviezen betreffende kanovaren. Onderwerpen als wat kost het, kanosoorten en eigenschappen, waterkunde, peddeltechnieken, hindernissen, veiligheid en toertochten worden duidelijk besproken. Het uitgangspunt is genieten van de natuur en hoe voorkomende problemen kunnen worden opgelost. De tekeningetjes en fotootjes in zwart-wit zijn een onmisbare ondersteuning van de uitleg en laten zien wat kanovaren kan bieden. Handzaam formaat en informatie die niet gemist mag worden; voor elke avontuurlijke kanoliefhebber aanbevolen. Met register.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Kanovaren<br>Hoh, R.
Kanovaren
R. Hoh.

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020