Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

 Boeken over kaartspelen

 
 
Kaartspelletjes voor 1 of 2 personen
Paperback | 72 Pagina's | Tirion Sport | Tirion Uitgevers | 2004
ISBN: 9043905828
Recensie:
Een boek met eenvoudige kaartspelletjes die ook geschikt zijn om door en met kinderen te spelen. De titel is niet helemaal juist gekozen omdat het boek bevat: een spel voor een persoon, vijf spelen voor twee personen en twaalf spelen die met een groot aantal personen gespeeld kunnen worden en een sterk gokelement hebben. De spelen worden duidelijk uitgelegd. Bij het patiencespel zijn alleen tekeningen van de uitgelegde kaarten, verder zijn er in het boek geen illustraties. Het taalgebruik is tot ouderen gericht; daarom zullen kinderen onder circa 13 jaar het niet gemakkelijk zelfstandig hanteren. Als ze de spelen eenmaal kennen, dan kunnen ze ze wel spelen zonder een ouder iemand.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Kaartspelletjes voor 1 of 2 personen<br>
Kaartspelletjes voor 1 of 2 personen


 
   
Kaartspelen door S.A.A. Revalk
alle spelregels met alle varianten

Paperback | 153 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2004
ISBN: 9027463395
Recensie:
De spelregels van zo'n zeventig bekende kaartspelen worden beknopt uiteengezet. Hoewel de omslag vermeldt dat alle varianten aan bod komen, is daarvan zeker geen sprake. Het zou ook vrijwel onmogelijk zijn, omdat veel kaartspelen regionale varianten kennen. Sommige spellen heb ik in vele varianten gespeeld in vele delen van het land, maar nog nooit volgens de door Revalk beschreven regels. Toelichting op de regels en aandacht voor tactische overwegingen bij het spelen zouden de bruikbaarheid zeker vergroten. Relatief de meeste aandacht krijgt het bridgespel. De regels en uitleg zijn echter zodanig ouderwets dat dit hoofdstuk volstrekt onbruikbaar is. Dat is in dit geval geen groot bezwaar omdat een keur aan goede bridgeliteratuur in andere boeken voorhanden is. Voor spellen als rikken, canasta en klaverjas had een wat uitgebreidere behandeling meer in de rede gelegen. Met register en lijst van kaarttermen. Kleine druk. Vanaf ca. 13 jaar.
(Biblion recensie, M. van der Vaart.)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Kaartspelen<br>S.A.A. Revalk
Kaartspelen
S.A.A. Revalk

  
   
52 beste kaartspelen door Leo Martinus
Paperback | Uitgeverij Elmar | 1999
ISBN: 9038906005
Recensie:
Een boek dat 52 bekende en minder bekende kaartspelen beschrijft, uitgezonderd Tarot en Bridge. L. Martinus beschrijft op een heldere en intelligente wijze veel en minder vaak gespeelde kaartspelen. Op een plezierige manier wordt de historie van kaarten en kaartspelen behandeld. Velerlei kaartspelen worden door allerlei mensen op vele plaatsen gespeeld. In gokhuizen wordt kaartspelen door valsspelers misbruikt. Vandaar een terechte waarschuwing van de auteur. Ook betreffende mogelijke verslaving! Het boek bevat vele afbeeldingen van historische kaarten, deels in kleur. Een heel mooi leer- en leesboek.
(Biblion recensie, Redactie.)
 
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

52 beste kaartspelen<br>Leo Martinus
52 beste kaartspelen
Leo Martinus

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020