Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Judoboeken

 
 
Judo in beweging door Douwe Boersma 
Paperback | Uitgeverij Elmar | 2001
ISBN: 9038904258
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
De auteur is een veelbelovende judoleraar, afkomstig uit een bekende Nederlandse judofamilie. Deze uitgave behandelt vrijwel alle facetten van de judo-sport, waarbij opvoeding en verantwoord les geven en bewegen centraal staan. Dit is het eerste boek met bewegingsanalyses van worpen en grepen. Met zwart-wit tekeningen en teksten worden trainingsmogelijkheden en methodische adviezen aangegeven. Goede beschrijving van de geschiedenis van judo in Japan, Nederland en Belgi. De Japanse nomenclatuur is correct. Dit boek is geschikt voor beoefenaar en leraar, vooral wanneer er sprake is van betrokkenheid bij jeugdlessen. Er zijn reeds boeken op dit gebied, echter niet zo diepgaand en verantwoord als deze uitgave. Kleurig omslag.
(Biblion recensie, J.H. Odinot.)
Mening klant bol.com:
Super.
Heel goed boek ook perfect voor de nieuwe jeugdjudoleiders en judoleraren (ik dus). Echt een aanrader voor de toekomstige leraar, en voor iedereen die van judo houd, zoals die houd van zijn vrienden
Mening klant bol.com:
Zeer kompleet boek.
Dit boek van boersma is zowel voor de beginner als een geoefende judoka een leidraad. Van historie tot beschrijving alles is duidelijk en overzichtelijk weergegeven. Samenvattend kan gesteld worden dat dit boek bij geen enkele judoka mag ontbreken.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Judo in beweging<br>Douwe Boersma
Judo in beweging
Douwe Boersma


  
   
Judo door A. Butcher
Hardcover | 96 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2003
ISBN: 9059201027
Beschrijving:
Dit handige boek is een makkelijk te volgen handleiding, voor zowel beginner als gevorderde beoefenaar van de populaire vechtsport Judo. Met gedetailleerde en gekleurde stap voor stap foto's.
Bevat naast een korte geschiedenis van judo onder andere basiselementen van het trainen, de essentie van verschillende vaardigheden en technieken en het leren vallen en opstaan.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Judo<br>Butcher, A.
Judo
A. Butcher 
   
In de greep van Judo door Y. Lotens
oude geheimen, vernieuwde wedstrijdregels

Paperback | 188 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2004
ISBN: 9038914415
Recensie:
De auteur van dit boek is judoleraar en onderwijzer en vanuit die achtergrond schreef hij reeds eerder enige boeken over dit onderwerp. Er worden geen worpen en grepen behandeld, maar er wordt wel een totaal beeld gegeven van de judosport. Alle regels in de dojo, de pedagogische waarden, Japanse uitdrukkingen en de grondprincipes komen aan bod en worden op duidelijke en speelse wijze uitgelegd. De inhoud is bedoeld voor de jeugd, maar ook volwassenen zullen dit met veel humor geschreven boek kunnen lezen. In het tweede deel van het boek worden de wedstrijdregels op goede en begrijpelijke wijze uitgelegd. In het boek zijn behalve zwartwittekeningen ook geestige kleurenillustraties van striptekenaar Toon van Driel opgenomen. Er is gebruik gemaakt van een vrij klein lettertype; de bladspiegel doet vol aan. Voor belangstellende lezers vanaf ca. 13 jaar een waardevolle uitgave.
(Biblion recensie, J.H. Odinot)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

In de greep van Judo<br>Lotens, Y.
In de greep van Judo
Y. Lotens 
   
Judo door A. Schafer
basisboek voor de sportbeoefenaar

Paperback | 128 Pagina's | Tirion Sport | 2004
ISBN: 9043906298
Beschrijving:
Valtechnieken - achterwaarts, zijwaarts en voorwaarts. Staande technieken - heupworpen; hand, arm- en schouderworpen; beenworpen; opofferingstechnieken. Grondtechnieken - houdgrepen, armklemmen en verwurgingen. Tussen de staande technieken door - van combinaties en tegenaanval tot strategie en tactiek. Tussen de grondtechnieken door - verdedigingsposities en aanvalssituaties.
Recensie:
Beschrijving in woord en beeld van de technieken, tactiek en theorie van de judosport. De uitgave staat vol kleurenfoto's van worpen en grepen; in een korte tekst worden deze uitgelegd. De op de foto's getoonde technieken laten in enkele gevallen aan duidelijkheid te wensen over. In de teksten staan nogal wat fouten, vooral bij de interpretatie van de worp en de bijbehorende naam. In een aanhangsel worden alle Japanse namen en begrippen duidelijk omschreven.
(Biblion recensie, J.H. Odinot)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Judo<br>Schafer, A.
Judo
A. Schafer


  
   
Judo doe je zo! door M. Westermann
met Cor van der Geest en zijn zonen Dennis en Elco

Paperback | 192 Pagina's | Uitgeverij Muntinga | 2004
ISBN: 9077072691
Beschrijving:
Judo is een sport die we wl kennen, maar waar we weinig van weten. Cor van der Geest brengt daar verandering in het boek Judo doe je zo! dat in november verschijnt.
Judo doe je zo! technisch boek vol grepen en worpen, maar een indringend beeld van een dynamische sport in vele facetten. Cor van der Geest geldt als succescoach en is de drijvende kracht achter veel vaderlandse judosuccessen, van onder meer zijn eigen team Kenamju en zijn zoons Dennis en Elco.
Cor van der Geest legt uit waarom judo geschikt is voor kinderen en andere sporten dat niet zijn. Hij neemt de lezer mee naar de grote kampioenschappen en vertelt wat er onderweg en achter de schermen gebeurt. Maar we leren de sport ook kennen in zijn diepere culturele verschijningsvorm van het budo. Hij vertelt over zijn successen en teleurstellingen als coach.
Voor jonge talenten - in welke sport dan ook - staat het boek vol lessen en tips om zich tot topsporter te ontwikkelen. Coaches kijken mee over de schouder van Van der Geest bij het klaarstomen, motiveren en begeleiden van zijn pupillen. De grote namen uit de Nederlandse judowereld passeren de revue. En vanuit zijn ervaringen in het judo en de internationale topsport geeft Van der Geest zijn visie op andere sporten en op de samenleving.Voor iedere sportliefhebber zijn de verhalen uit het leven van Cor van der Geest om te smullen; er valt veel te lachen en zo nu en dan kan er een traantje worden weggepinkt.
Judo doe je zo! is geschreven door Maarten Westermann, van wie bij Arko Sports Media eerder de boeken Sportouders (2002) en Schaatsen doe je zo (2003) verschenen.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Judo doe je zo !<br>M. Westermann
Judo doe je zo !
M. Westermann


 
 

 

   
Methodisch-didactisch leer/werkplan voor het judo-onderwijs door L. de Vries
Paperback | Tirion Uitgevers | 1999
ISBN: 9060764242
Beschrijving:
Uit de inhoud: historische ontwikkeling - etikette - de tien vuistregels - methode waarmee judoleraar en judoka wegwijs worden gemaakt in de judosport - van eenvoudige valtechnieken via eenvoudige worpen naar redelijk gecompliceerde combinatie- en overnametechnieken - UCHI-KOMI training - circuittraining - spel- en oefenvormen - periodiseren - aftrainen - bewegings- verwantschap - vertaling Japanse termen.
Recensie:
Er bestaan bij de judosport diverse onderwijssystemen. De auteur is docent judo aan een CIOS en geeft zijn visie op het gefaseerd aanleren van technieken. Alle onderdelen komen aan de orde, zoals historie, methodieken, valtechnieken, overnametechnieken, etiquette en een Japanse woordenlijst. Hij geeft aan, hoe op de beste wijze worpen kunnen worden aangeleerd. Alle worpen en grepen worden door middel van zwartwitfoto's duidelijk gemaakt. Voor de z.g. keer- en kanteltechnieken is voor dito tekeningen gekozen. Voor de jeugd zijn er speelvormen opgenomen. Daarbij zijn 'blokken' met alle studie- en trainingsonderwerpen voor diverse leeftijden; immers jeugdigen en beginners kunnen dikwijls moeilijke technieken nog niet aanleren. Het boek bevat trainingsvoorbereidingen voor en het aftrainen na wedstrijden. Deze tweede druk is uitgebreid met een hoofdstuk over specifieke krachttraining. Voorts is het gedeelte NEWAZA van het werkplan hier en daar vernieuwd en aangepast aan de laatste ontwikkelingen. Bovendien zijn de tekeningen voorzien van tekst. Het boek is bestemd voor vergevorderde judoka en judoleraren.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Methodisch-didactisch leer/werkplan voor het judo-onderwijs<br>L. de Vries
Methodisch-didactisch leer/werkplan voor het judo-onderwijs
L. de Vries

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020