Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Hengelsport boeken

 
 
Sportvissersdromen door N. de Boer
de mooiste visverhalen van bekende sportvissers
Hardcover | 153 Pagina's | Tirion Sport | 2004
ISBN: 9043905860
Recensie:
Sportvissersdromen is een verzameling sfeerverhalen/reisbeschrijvingen van bekende hengelsportauteurs. Het boek bevat een twaalftal verhalen over het vissen op diverse, vaak spectaculaire vissoorten in binnen- en buitenland. Het zijn verhalen waarin de beleving centraal staat en niet of nauwelijks wordt ingegaan op de techniek van het sportvissen. Het boek is opvallend fraai vormgegeven waarbij vooral de kwalitatief hoogwaardige fotografie in kleur opvalt. Een duidelijke lijn in het boek ontbreekt echter en het niveau van de verhalen verschilt onderling. Sommige verhalen zijn wat overgestileerd geschreven. Toch is het zeker een lezenswaardig boek dat een fraai beeld schetst van het sportvissen op diverse vissoorten in binnen- en buitenland.
(Biblion recensie, Marco Kraal)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Sportvissersdromen<br>
Sportvissersdromen
N. de Boer

 

 

   
Het complete handboek van de hengelsport door T. Miles
alles wat u moet weten over vissen, visgerei en hengeltechnieken
   
Hardcover | 256 Pagina's | Centrale Uitgeverij
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:

Populair geschreven boek over diverse aspecten van de zoetwater- en zeesportvisserij. In logische volgorde worden beschreven de vissoorten, het te gebruiken aas, de uitrusting en de vistechnieken. Verzorgde lay-out; de illustraties en kleurenfoto's zijn van goede kwaliteit. De belangrijkste technieken en materialen worden met behulp van foto's en/of schematische tekeningen inzichtelijk gemaakt. Het boek is vlot geschreven. Een nadeel is dat het handboek is geŽnt op de Engelse manier van sportvissen, een manier die op een aantal punten duidelijk afwijkt van de Nederlandse sportvisserij. Dit blijkt bijvoorbeeld ook uit het relatief grote aantal Engelse termen dat in de tekst wordt gebruikt. Met duidelijke inhoudsopgave en register. Het boek is geschreven voor de allround sportvisser. Van de lezer wordt echter wel een redelijke basiskennis verwacht. Concluderend: een uitgebreid overzicht van de Engels georiŽnteerde sportvisserij .
(Biblion recensie, Marco Kraal)
Mening klant bol.com:
Het complete handboek van de hengelsport.
Toen ik op vakantie was in Zweden had ik dit boek bij me, geloof me ik heb er heel veel aan gehad. Zo stonden er bijv. de benodigde knopen, vistechnieken en vele soorten aas in. Een grote tip voor ieder beginnende visser!
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Het complete handboek van de hengelsport<br>M. Ford, Michael Ford & P. Gathercole
Het complete handboek van de hengelsport
Michael Ford
 

 

   
Vissen met de werphengel door A. Janitzki
materiaal - techniek - vissoorten
   
Paperback | 94 Pagina's | Tirion Natuur | 2002
Recensie:
NBD|Biblion:
Instructieboek over het vissen met de werphengel. In een tiental hoofdstukken wordt informatie gegeven over materiaal, de techniek, de belangrijkste vissoorten en de benodigde vergunningen. Hoewel dit boek pretendeert een compleet beeld van het vissen met werphengels te geven, doet het dat niet. Door een te grote hoeveelheid informatie die fragmentarisch en onsamenhangend wordt verstrekt, zal de lezer het spoor snel bijster raken. Verder staan er nogal wat onjuistheden in zoals verkeerde adressen, regelgeving en begrippen. Het boek is geillustreerd met enkele kleurenfoto's en een beperkt aantal illustraties die de tekst ondersteunen. Bevat inhoudsopgave, adressenlijst en trefwoordenregister.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Vissen met de werphengel<br>Janitzki, A.
Vissen met de werphengel
A. Janitzki


 
   
Succesvol Karpervissen door A. Janitzki    
Paperback | 96 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2003
Klantenbeoordeling bol.com: goed
Recensie:
Boek over het gespecialiseerd hengelen op karper, een van de populairste sportvissen. Naast technische informatie over het moderne sportvissen op karper wordt ook aandacht besteed aan de biologie van deze vis. Het boek begint met een korte beschrijving van de verschillende karperrassen, de leefwijze en het verspreidingsgebied van de karper. Vervolgens worden de belangrijkste materialen en technieken beschreven. De lay-out is verzorgd. Het boek is ruim geillustreerd met kleurenfoto's die de tekst ondersteunen. Bevat een uitgebreid register. Punt van kritiek is dat het boek slechts een manier van karpervissen behandeld. Verder laat de vertaling her en der te wensen over. Concluderend: een beknopt (praktijk)boek over de moderne sportvisserij op karper voor beginnende en redelijk ervaren karpervissers.
(Biblion recensie, Marco Kraal)
Mening klant bol.com:
Zowel voor een beginnende als meer ervaren visser alles beknopt op een rijtje. Zeer overzichtelijk en boeit tot het eind toe. Voor een kleine prijs meer plezier in het karpervissen.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Succesvol Karpervissen<br>Janitzki, A.
Succesvol Karpervissen
A. Janitzki 
   
Vliegvissen in de praktijk door Wim Alphenaar    
Hardcover | 183 Pagina's | Uitgevers Goede Boek
Recensie:

De belangrijkste aspecten van het sportvissen met kunstvliegen, een gespecialiseerde vorm van hengelsport die in Nederland sterk aan populariteit wint. Het boek geeft een compleet overzicht van het vliegvissen: de meest succesvolle kunstvliegen, de te vangen vissoorten, hengels, lijnen, de techniek van het vliegvissen, etc. 'Vliegvissen in de praktijk' heeft een logische opbouw. De lay-out is sober, het boek is verder geÔllustreerd met zwart-witfoto's, enkele kleurenfoto's en tekeningen. De tekeningen zijn instructief en verduidelijken deze vrij complexe vorm van hengelsport in belangrijke mate. Een punt van kritiek is dat de auteur zo nu en dan wat kwistig met merknamen strooit. Boek bevat voorwoord, inhoudsopgave, register, colofon en een verklarende woordenlijst. Het is bedoeld voor sportvissers die willen beginnen met vliegvissen, maar is door zijn compleetheid ook van waarde voor meer ervaren vliegvissers.
(Biblion recensie, Marco Kraal)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Vliegvissen in de praktijk / druk 1<br>Wim Alphenaar
Vliegvissen in de praktijk
Wim Alphenaar 
   
Handboek voor de sportvisser door J. Bailey
de vissen, de uitrusting en de technieken
   
Hardcover | 160 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2002
Beschrijving:
In handboek voor de sportvisser komen eerst de filosofie van het vissen en de rol van de hengelaarnatuurliefhebber aan bod. Vervolgens wordt ingegaan op de meer praktische elementen van het vissen, zoals kleding, uitrusting, vergunningen, aas, vliegen, verenigingen, overzeese reizen en nog veel meer.
Recensie:
Boek over diverse populaire vormen van sportvisserij binnen en buiten Europa, zowel op het zoete als het zoute water. Het boek bevat naast technische informatie over materiaal en aas ook een beschouwend hoofdstuk over de sportvisser als natuurliefhebber. In het verlengde daarvan wordt aandacht besteed aan het verantwoord omgaan met gevangen vis. Het boek is ruim geillustreerd met kleurenfoto's van een opvallend goede kwaliteit. Helaas laat de vertaling hier en daar te wensen over. Ook is dit boek geent op de Engelse manier van sportvissen, een manier die op een aantal punten afwijkt van de Nederlandse sportvisserij. Bevat colofon, voorwoord, inhoudsopgave en register. Het boek is geschreven voor een breed publiek met interesse voor de hengelsport; geen boek voor specialisten/experts. Een fraai vormgegeven boek dat het duidelijk moet hebben van de fotografie.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Handboek voor de sportvisser<br>Bailey, J.
Handboek voor de sportvisser
J. Bailey


 
   
Compleet handboek vliegvissen door M. Greenhalgh & E. Jaworowski    
Hardcover | 240 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2000
Klantenbeoordeling bol.com: goed
Beschrijving:
Vliegvissen is een kunst. Met als ultiem doel de mooiste vissen te vangen meet de beoefenaar van deze sport zijn inzicht, kracht en behendigheid met de natuur. Dit boek helpt u de uitdaging aan te gaan. Het is de meest complete gids voor het vliegvissen in zoet en zout water waar ook ter wereld. Het bevat een schat aan praktische informatie en inspirerende lectuur voor iedere liefhebber van deze unieke sport. Alle belangrijke technieken en vaardigheden, uitgelegd door vliegvissers van wereldnaam. Meer dan 100 zoet- en zoutwatervissen in detail beschreven: uiterlijke kenmerken, verspreiding, eetgewoontes en leefomgeving. Alle nodige informatie over het -voedsel en de vliegen, verduidelijkt met meer dan 100 imitaties. Inzicht in de levenscycli en het gedrag van zowel de vissen als hun prooi, verklaard door vliegvisexperts. Een uitgebreid overzicht van de beste vliegvisgebieden ter wereld. Met prachtige foto's, uitgewerkte tekeningen en overzichtelijke kaarten.
Recensie:
Een groot aantal hoofdzakelijk buitenlandse auteurs beschrijft de verschillende aspecten van de vliegvisserij, een hengelsportspecialisme waarbij als aas gebruikt wordt gemaakt van imitaties van insecten (en andere prooidieren). Het boek gaat in op de met de kunstvlieg vangbare vissoorten, de belangrijkste aassoorten en hun imitaties, de techniek van het vliegvissen en de beste vliegvisstekken in het buitenland. Het handboek bevat een inhoudsopgave, verklarende woordenlijst en een register. Opvallend is de goede kwaliteit van de illustraties, zowel de kleurenfoto's als de (instructieve) tekeningen. Een nadeel is dat de gebruikte letters vrij klein zijn. Hoewel het handboek pretendeert compleet te zijn, is het dat niet. Het boek is op het buitenland gericht en van de lezer wordt een redelijke basiskennis van het vliegvissen verwacht. Daarom een fraai uitgevoerd naslagwerk voor de ervaren en internationaal georiŽnteerde vliegvisser.
(Biblion recensie, Marco Kraal)
Mening klant bol.com:
Compleet?
Het Compleet handboek vliegvissen is een mooi vormgegeven boek over het vliegvissen in het algemeen. Een overdaad wellicht aan informatie over de diverse aan de vlieg te vangen vissoorten. Wat minder aandacht is er voor de diverse werp ( lees vang) technieken. Hoewel er wel een deel van het boek aan de entomologie is gewijd gaan de schrijvers vrijwel niet in hoe de imitaties het best gebonden kunnen worden. Het boek besluit met de beschrijving van de beste (duurste ) vliegvis locaties in de wereld en natuurlijk staat dat riviertje van uw persoonlijke dromen er niet in. Maar toch een prachtig boek dat niet mag ontbreken in uw collectie . Het staat garant voor menig uurtje wegdromen tijdens de donkere wintermaanden.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Compleet handboek vliegvissen<br>M. Greenhalgh
Compleet handboek vliegvissen
M. Greenhalgh

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020