Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Hartslagmeter boeken

 
 
Afslanken met de hartslagmeter door Peter van den Bosch
Paperback | 112 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN10: 9044718657 | ISBN13: 9789044718652
Beschrijving:
Met het juiste gebruik van de hartslagmeter en aangepaste trainingsschema's uw ideaal gewicht bereiken.
U kunt er niet omheen. Om af te slanken moet u niet alleen op uw voeding letten, maar moet u ook veel bewegen. Dat hoeft echter niet gepaard te gaan met zware en onaangename trainingen. De meeste vetten verbrandt u immers tijdens relatief rustige inspanningen. In dit boek ziet u op welke manier u precies moet trainen om op een snelle en gezonde manier gewicht (vet) te verliezen. Zo komt u onder meer te weten welke sporten het meest geschikt zijn en hoe u de juiste oefenintensiteit van uw trainingen bepaalt. De hartslagmeter is hierbij een onmisbaar hulpmiddel dat u in staat stelt om de trainingsintensiteit nauwkeurig te bepalen voor een optimaal resultaat. Ten slotte krijgt u een voorbeeld aangereikt van een uitgewerkt oefenprogramma om in negen weken tijd zichtbaar resultaat te boeken. Kortom, dankzij Afslanken met de hartslagmeter leert u hoe u op een gezonde, aangename en duurzame manier gewicht kunt verliezen. Veel succes!
Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Afslanken met de hartslagmeter
Afslanken met de hartslagmeter
Peter van den Bosch
Sporten met een hartslagmeter door Dr. Edmund R. Burke
Hardcover | 111 Pagina's | Centrale Uitgeverij
Beschrijving:
Op een duidelijke manier worden de basisprincipes van trainen met een hartslagmeter uitgelegd. Een team van experts vertelt u hoe de hartslag als graadmeter wordt gebruikt bij verschillende sporten: (hard)lopen, fietsen, inline skaten, circuit training en fitness training. Per sport richtlijnen voor de optimale intensiteit, aanwijzingen voor het opstellen van een trainingsprogramma met voorbeeldtrainingen.
Recensie:
Behandeld worden de basisprincipes van het trainen met een hartslagmeter bij verschillende sporten zoals lopen, fietsen, inline skaten, hardlopen, circuit training en fitness training. Goed boek met een prima inhoud. Zowel bruikbaar voor de recreatieve sporter als voor de professionele sporter en/of begeleiding hiervan. Tevens duidelijke voorbeelden om in de praktijk mee aan de slag te kunnen. Bevat zwart-witte foto's.
(Biblion recensie, M.G. Veldheer-Vink)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Sporten met een hartslagmeter / druk 1
Sporten met een hartslagmeter
Edmund R. Burke
     
Beter trainen met de hartslagmeter door P. van den Bosch
Paperback | 112 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN10: 9044714813 | ISBN13: 9789044714814
Klantenbeoordeling bol.com: goed
Beschrijving:
Bereik uw topniveau met de juiste trainingshartslag en een aangepast oefenschema.
Of u nu traint als onderdeel van een gezonde levensstijl, als hulpmiddel tegen overgewicht of ter verbetering van uw prestatievermogen, een goed gestructureerde trainingsopbouw is onmisbaar om het gewenste doel te bereiken. In dit boek bespreekt Paul Van Den Bosch alle elementen die belangrijk zijn om op een effectieve manier te kunnen trainen. Hierbij speelt de hartslagmeter een centrale rol. Speciale aandacht wordt daarbij besteed aan duursporten zoals lopen en fietsen. Met dit boek maakt u definitief een eind aan het gevoelsmatig trainen. Vanaf nu kunt u op een eenvoudige manier uw eigen trainingsschema's samenstellen, die garanderen dat u uw optimale prestatievermogen zult bereiken.
Recensie:
De auteur is trainer van veldrijders, triatleten en andere duursporters. In dit boek staat een aantal zaken die ook al aan bod kwamen in zijn ruimer opgezette 'Compleet handboek looptraining': trainingsleer, jaarplanning met cycli, algemene trainingsprincipes, methodes om uithoudingsvermogen te trainen, supercompensatie, overtraining, voeding. In deze uitgave ligt de klemtoon op de hartslagmeter: ochtendpols, de hartslagmeter als instrument om de juiste trainingsintensiteit te halen, op basis van een percentage van de maximale hartfrequentie, melkzuurtests, jeugdtraining, hoogtestages, gewicht- en vetverlies door te trainen aan lage intensiteit. Het boek eindigt met praktische voorbeelden voor wielrenners en triatleten, en tabellen met hartslagen voor verschillende vormen van training. Een aanmerking: sommige atleten die al decennialang dagelijks trainen, blijven onder polsslag 136, wat hier 'recuperatietraining' heet, ook als ze bijna aan hun maximum fietsen. Bij hen is de melkzuurtest betrouwbaarder. Het boek is geillustreerd met veel tabellen, schema's en kleurenfoto's.
(NBD|Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Beter trainen met de hartslagmeter
Beter trainen met de hartslagmeter
P. van den Bosch
     
Gezond afslanken met de hartslagmeter door P. van den Bosch
Hardcover | 111 Pagina's | Centrale Uitgeverij
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Met het juiste gebruik van de hartslagmeter en aangepaste trainingsschemaís uw ideale gewicht bereiken.
De hartslagmeter: het ideale hulpmiddel om snel overtollige vetten te verbranden! Vele mensen denken spontaan aan hevige, onaangename inspanningen wanneer we praten over afslanken door beweging. Dit is een foute zienswijze: we verbranden immers de meeste vetten tijdens relatief rustige inspanningen. In dit boek leest u welke de ideale inspanningen zijn om op een snelle en gezonde manier gewicht (vet) te verliezen. De hartslagmeter is hierbij een onmisbaar instrument: hij stelt ons in staat om de juiste trainingsintensiteit te bepalen. In dit boek leest u hoe dit in zijn werk gaat. Samen met de trainingsschema's en de uitgebreide achtergrondinformatie leert u op een gezonde, aangename en duurzame manier af te slanken. Veel succes!
Recensie:
De auteur, beroepsmatig betrokken bij de begeleiding van topsporters, geeft mensen met overgewicht uitleg hoe men door middel van sporten kan afslanken. Het juiste lichaamsgewicht, hoe overgewicht ontstaat, energiesystemen, voedingsadviezen, welke sport om af te vallen en trainingsschema's zijn een greep uit de onderwerpen. Elke inspanningsniveau heeft een specifiek effect op de vetverbranding, bij optimaal vet verbranden hoort dus ook een specifieke hartfrequentie. Het optimale hartfrequentiedebiet voor vetverbranding is individueel verschillend en kan met een hartfrequentiemeter tijdens de inspanning onder controle worden gehouden. De uitleg wordt duidelijk geformuleerd is eenvoudig en wordt met grafiekjes en zwartwitfoto's ondersteund. Een goede handleiding voor sportievelingen die zelfstandig willen afslanken. Ook voor hen die onder begeleiding gewicht trachten kwijt te raken, is weten hoe het werkt een pre.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
Mening klant bol.com:
Onmisbaar bij effectief sporten.
"Mijn bijbel" noem ik dit boekje inmiddels. Droog en saai, maar o, zo nuttig! Het helpt je gecontroleerd af te vallen (ik viel in ruim een half jaar 12 kg af), maar vertelt ook hoe je met de hartslagmeter met andere doelen kunt trainen. Ook nuttig dus voor mensen die niets te klagen hebben over hun gewicht of die hun streefgewicht bereikt hebben. Veel achtergrondinformatie over het hoe en waarom van allerlei fysieke processen. Deze inzichten helpen je gemotiveerd te zijn/te worden/te blijven. Toen ik begon te sporten volgens dit boekje had ik een superslechte conditie, maar de opbouwschema's van dit boekje helpen je beslist op een verantwoorde en niet-overvragende manier kracht en conditie op te bouwen. Wat heet: inmiddels sport ik met plezier (!) dagelijks zo'n anderhalf uur! Ik ben slanker, fitter en veel sterker. Ook fijne relativerende opmerkingen over het belang van je gewicht (niet belangrijk!), het nut van aerobics en spinning als je wilt afvallen (niet nuttig!) en dergelijke.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Gezond afslanken met de hartslagmeter
Gezond afslanken met de hartslagmeter
P. van den Bosch

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020