Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Hardlopen trainingsboeken

 
 
Hardlopen BK methode door Frans Bosch & Ronald Klomp
DVD (2) | Elsevier | 2005
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Deze unieke DVD serie visualiseert alle aspecten van de looptechniek zoals die behandeld zijn in het boek Hardlopen, biomechanica en inspanningsfysiologie praktisch toegepast.
Naast prachtige fimopnames van zeer goede lopers wordt de looptechniek middels talloze animaties en stills helder in beeld gebracht. De DVD behandeld de looptechniek en loopeconomie in de eerste drie hoofdstukken op twee niveaus (recreant en expert). Hoofdstuk 4 behandeld loopscholing met ± 120 oefeningen. Hoofdstuk 5 geeft foutenanalyses van ± 60 lopers.

DVD 1: beginners en gevorderden
· Looptechnieken.
· Blessurepreventie.
· Trainingsadviezen.
· Snelheidstraining en rendementsverhoging.

DVD 2: professionals
· Looptechnieken.
· Anatomie.
· Biomechanica.
· Rendementstrainingen.

Mening klant bol.com:
Zeer informatief en compleet.
Een dvd die niet verveeld, na vele malen kijken blijf je nog steeds nieuwe inzichten ontdekken.
Mening klant bol.com:
Hele goede DVD over hardlopen. Heel duidelijk worden alle facetten van het hardlopen besproken. Tevens zit er een klein boekje bij. Een must-have voor iedere hardloopliefhebber.
  Bestel online
Bestel hier deze DVD
op de site van
Bol.com!

Hardlopen - De BK Methode (2DVD)
Hardlopen - De BK Methode (2DVD)
Ronald Klomp
 

 

   
Hardlopen, biomechanica en inspanningsfysiologie praktisch toegepast door Frans Bosch
Hardcover | 430 Pagina's | Reed business information
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
De auteurs, beiden looptrainer en docent KNAU, hebben looptechnische inzichten, trainingsconcepten en praktijkervaringen vertaald naar trainingsmethoden voor hardlopers. Er wordt ingegaan op de biomechanica (kracht, momenten en coordinatieve aansturing) en inspanningsfysiolgie (aanpassingsverschijnselen van het totale energiesysteem door trainingsprocessen). Een interessant boekwerk dat een beeld schept van wat wetenschappelijk bekend is, zonder zelf puur wetenschappelijk te worden. Toch is de inhoud vooral afgestemd op insiders zoals looptrainers, sportartsen en sportfysiotherapeuten. Ten opzichte van eerdere publicaties betreffende hardlopen werpt het een nieuw licht op vooral looptechnische aspecten en trainingsmethoden. Er zijn echter geen prestatieve resultaten bekend die zekerheid verschaffen over de effecten van deze inzichten. Toch blijft de inhoud met vele zwartwitte foto's en tekeningetjes zeer interessant en lezenswaardig. Het maakt duidelijk dat effectief lopen niet altijd is aangeboren, maar zeker van de topsporter veel trainingsarbeid vergt.
(Biblion recensie, Redactie)
Runnersworld schreef:
Standaardwerk. Na jaren achterstand heeft het Nederlandse taalgebied zijn eigen bijbel over de loopsport. Een standaardwerk dat een paar duidelijke lijnen kiest, die bij andere zelden vooropstaan.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Hardlopen, biomechanica en inspanningsfysiologie praktisch toegepast / druk 1
Hardlopen, biomechanica en inspanningsfysiologie praktisch toegepast
Frans Bosch
     
Praktijkboek voor hardlopers door Harry Honselaar
een handleiding voor verantwoord hardlopen

Paperback | 336 Pagina's | Sportnu.eu
ISBN10: 9081202618 | ISBN13: 9789081202619
Beschrijving:
Zeer toegankelijke handleiding voor verantwoord hardlopen.
Nee, géén glossy uitgave met opgeleukte plaatjes. Wél een omvangrijk boekwerk met informatie tot-in-de-kern over alle facetten en belevenissen van het hardlopen. Praktijkman Harry Honselaar presenteert op nuchtere en vaak amusante wijze zijn visie op de momenteel zeer populaire hardloopsport. Als succesvol wedstrijdloper, maar ook als ervaren hardlooptrainer met een lange staat van dienst en als permanent 'hardloopwereldburger', kan hij er met recht volop over mee praten.. In het boek wordt in vlotte teksten uitgelegd hoe je blijvend plezier aan de hardloopsport kunt beleven.
Dit is een boek voor iedereen die de hardloopsport beoefent, op wat voor niveau dan ook. Door het geven van talloze adviezen uit de dagelijkse praktijk van het hardlopen, wordt de hardloopsport voor iedereen toegankelijk gemaakt.. Bij voldoende praktische toepassing van de in dit boek gegeven adviezen, wordt je gedrag dusdanig beďnvloed dat je in staat bent altijd optimaal plezier aan je favoriete hobby te beleven, je hele hardlopende leven lang. De 12 H-A-R-D-L-O-O-P-T-I-P-S bijvoorbeeld zijn 12 belangrijke aandachtspunten die bij voldoende toepassing daarvan die noodzakelijke gedragsaanpassingen tot stand zullen laten komen.
Verantwoord
De schrijver signaleert niet alleen de prettige kant, maar toont ook de hindernissen en valkuilen: "Je moet er bijvoorbeeld 'gewoon' voor zorgen dat je altijd blessurevrij aan de volgende training kunt beginnen. Verder houdt het stellen van haalbare doelen het plezier er in evenals het uittrekken van voldoende tijd om in de hardloopsport iets te willen bereiken: succes hebben in de hardloopsport kost altijd tijd, falen niet! Verantwoord hardlopen dus."
Voor álle mensen
Hardlopen is tegenwoordig een massale bezigheid die bij vele categorieën van mensen in de belangstelling staat. Probleem is, dat de benodigde begeleiding nogal eens ontbreekt. Hierin voorziet het boek van Honselaar uitstekend: "Doel van het boek is om op een zeer begrijpelijke wijze een groot aantal aanbevelingen, adviezen bijeen te brengen die gelden voor álle mensen die de hardloopsport als bewegingsactiviteit hebben gekozen. Alle informatie komt voort uit mijn dagelijkse praktijk door de afgelopen jaren heen. Op die manier wordt iedereen in staat gesteld zélf zijn of haar eigen 'personal trainer' te worden," zo vertelt hij met overtuiging."
Inhoud met meerwaarde
Uiteindelijk is het 'Praktijkboek voor Hardlopers' gegroeid naar ruim 330 pagina's met interessante feiten en vele praktijkverhalen. Van kleding, schoeisel tot aan sportverzorging (zelfzorg) en het nodige cijferwerk voor trainingen en wedstrijdlopen. Het (zelf) samenstellen van persoonlijke schema's voor trainingen en prestaties krijgt- voor wie daar behoefte aan heeft - uitgebreide aandacht. Daarmee heeft het boek extra meerwaarde gekregen. Dat geldt ook voor het aanvullende 'Trainingsdagboek voor Hardlopers', een aparte uitgave met de bedoeling om de trainingsopbouw van moment tot moment te volgen en zonodig bij te sturen. Want wat de reden waarom jij hardloopt dan ook mag zijn, je moet altijd zorgen dat je het leuk genoeg blijft vinden om ermee door te gaan: de belangrijkste training is de eerstvolgende training en een hardloper die niet meer kan hardlopen, is geen hardloper!
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Praktijkboek voor hardlopers
Praktijkboek voor hardlopers
H. Honselaar
     
Trainingsdagboek voor Hardlopers door Harry Honselaar
aanvulling op praktijkboek voor hardlopers

Paperback | 136 Pagina's | Sportnu.eu
ISBN10: 9081202626 | ISBN13: 9789081202626
Beschrijving:
Met Het Trainingsdagboek voor Hardlopers heb je een belangrijk hulpmiddel in handen om je hardloopprestaties te verbeteren. Door je dagelijkse trainingen te noteren en te voorzien van aantekeningen, kun je een jaarlang je gehele trainingsproces overzien en goed sturen. Het bijzondere van dit trainingsdagboek is dat het trainingsschema en het evaluatieformulier naast elkaar staan afgedrukt. Dit komt de overzichtelijkheid sterk ten goede. Door adequaat te reageren op relevante signalen, zal je hardloopconditie zich optimaal kunnen ontwikkelen waardoor je in staat gesteld wordt om tot in lengte van jaren blessurevrij van je favoriete sport te kunnen blijven genieten.

Er staan ook diverse pagina’s in waarop je de basisgegevens met betrekking tot de Algemene en Specifieke hardlooptraining kunt noteren en waarop je de onderhavige hardlooppiramide kunt invullen met die gegevens die voor jou persoonlijk van toepassing zijn. Verder bevat het Trainingsdagboek voor Hardlopers een aantal handige bladzijden, zo kun je je oude en nieuwe persoonlijke records invullen en je wedstrijdprogramma noteren. Verder is er ruimte voor een maandoverzicht, een email/telefoonlijst en extra aantekeningen. Dan heb je alles mooi bij elkaar staan.

Uit de Inhoud:
· Toelichting bij gebruik.
· Voorbeeld Basisgegevens Algemene hardlooptraining.
· Voorbeeld Weekformulier Algemene hardlooptraining.
· Basisgegevens Algemene hardlooptraining.
· Hardloopspreuken en andere wijsheden.
· Voorbeeld Basisgegevens Specifieke hardlooptraining.
· Voorbeeld Weekformulier Specifieke hardlooptraining.
· Basisgegevens Specifieke hardlooptraining.
· Weekformulieren.
· Maandoverzicht.
· Wedstrijdplanner.
· Persoonlijke records.
· Aantekeningen.
· Telefoon- en emaillijst.

  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Trainingsdagboek voor Hardlopers
Trainingsdagboek voor Hardlopers
H. Honselaar
     
Loop ! + DVD door Gerard Nijboer en Kees Kooman
het standaardwerk voor beginnende en gevorderde lopers

Paperback | 223 Pagina's | Tirion Sport
ISBN10: 9043910112 | ISBN13: 9789043910118
Beschrijving:
Lopen doet leven: de rage om voor je plezier regelmatig hard te lopen krijgt steeds meer volgers. Mannen en vrouwen hebben de gezonde effecten die de oerbeweging met zich meebrengt ontdekt. Je leeft langer, en in elk geval gezonder. Saai? Alleen bankzitters koesteren dat vooroordeel. Overgewicht? Niets is gemakkelijker om je gewicht op peil te houden door twee of drie keer per week de stoute loopschoenen aan te trekken. In dit boek van de bekende ex-atleet Gerard Nijboer en atletiek journalist Kees Kooman staat gezondheid centraal. Presteren mag, moet niet. De grondbeginselen, technieken en tactieken komen uitgebreid aanbod, maar geven de loper de volledige vrijheid om deze naar eigen goeddunken te gebruiken. Daarnaast veel ruimte voor ervaringen uit de praktijk van onder meer de topatleten Bram Som en Lornah Kiplagat.
De DVD illustreert op vakkundige wijze de bij het boek beschreven grondbeginselen en tips. Bram Som demonstreert ze. !Loop! is door deze fantastische combinatie en door de kennis van de bij dit project betrokken atleten zonder meer het nieuwe standaardwerk voor iedere loper en is derhalve absoluut onmisbaar!
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Loop ! + DVD
Loop ! + DVD
G. Nijboer
Kees Kooman
     
Hardlopen met succes je grenzen verleggen + DVD
Hardcover | 208 pagina's | Frozen Dreams Media | oktober 2008
Beschrijving:
Dit is een uniek en inspirerend boek over hardlopen en het verleggen van grenzen. De auteurs, zelf ervaren wedstrijdlopers, schrijven openhartig, meeslepend en soms intiem over hun training, voorbereiding en de dramatische finish in de zwaarste hardloopwedstrijd van Europa, de Spartathlon. Een hardloopwedstrijd over 246 kilometer non-stop hardlopen in 36 uur door de gloeiende Griekse hitte.
Verhalend avonturenboek over hardlopen en grenzen verleggen. Het realiseren van een ultieme hardloopdroom.
Het boek bevat ook een praktisch stappenplan om zelf als hardloper stap voor stap verder te komen. Het STER-model maakt je doel helder, je training praktisch uitvoerbaar en je stappen haalbaar.
Met 208 pagina's en 32 full color pagina's is het een interessant boek dat laat zien hoe een ultieme hardloopdroom werkelijkheid wordt.
De gratis DVD bevat een openhartig interview met de atleet en coach en twee films van de Swiss Alpine Marathon en de Spartathlon.
Het boek is een speciale uitgave voor hardlopers. De omslag van het boek is voorzien van speciaal laminaat dat tegen zweetdruppels kan. Het boek kan zo voor of na een succesvolle loop of wedstrijd zonder problemen in de sporttas.
De reactie van een van de meelezers:
'…De kracht van het boek is dat je als lezer betrokken raakt bij wat "de gewone man" kan bereiken. De dagelijkse loopavonturen en de grotere doelen zijn voor mij als lezer inwisselbaar met andere zaken. Daarmee bedoel ik dat eenieder die het leest zichzelf op enige wijze kan en zal herkennen in zijn eigen situaties waar het werken naar een bepaald doel een periode in zijn leven markeert. Doordat een ieder wel eens in meer of mindere mate heeft hardgelopen kan iedereen zich inleven. Dit in tegenstelling tot een boek over bergbeklimmen bijvoorbeeld. De humor laat je niet alleen even
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Hardlopen met succes je grenzen verleggen + DVD
Hardlopen met succes je grenzen verleggen
Jan Fokke Oosterhof
Paul Kamphuis
     
Groot handboek lopen door H. Steffny
Paperback | 304 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN10: 9044709305 | ISBN13: 9789044709308
Beschrijving:
Motivatie en doel - van joggen tot trainen voor een marathon - stretching en powertraining - de juiste voeding.
Stap voor stap naar het doel. Herbert Steffny heeft enkele decennia lang ervaring opgedaan in het hardlopen en het geven van workshops. In dit boek vat hij de kennis samen die hij in al die jaren heeft vergaard. Hij geeft professioneel advies over de juiste uitrusting en de verschillende loopdisciplines - van walking tot marathon en zelfs ultraloop. Hij laat zowel de beginner als de gevorderde zien hoe met allesomvattende en in de praktijk getoetste trainingsschema's het doel stap voor stap bereikt kan worden. Bovendien geeft hij informatie over de juiste hardloopstijl, stretchen, voeding en motivatie. Herbert Steffny is afgestudeerd als bioloog en is meervoudig Duits kampioen. Hij heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen en won de bronzen medaille tijdens de Europese Kampioenschappen marathon in 1986. In 2003 vestigde hij het Duitse record op de 10.000 meter voor 50-plussers. Herbert Steffny werkt sinds vele jaren als trainer en is een vaak gevraagde hardloopdeskundige op radio en televisie. Zijn boeken over walking en hardlopen zijn stuk voor stuk bestsellers.
Recensie:
De auteur, bioloog tevens hardloper van niveau, geeft uitgebreid informatie over werkelijk alle facetten van het hardlopen. Alle factoren betreffende het verbeteren van het prestatieniveau komen aan de orde, waarbij ook duidelijk wordt gemaakt dat het plezier in hardlopen, naast gezondheid, een belangrijke factor is om te gaan of blijven hardlopen. Hoofdthema's zijn o.a. biologische effecten, hoe te beginnen, motivatie, voeding, looptechniek en voorbereiding op langeafstandlopen met trainingsschema's. In begrijpelijke taal worden de onderwerpen besproken en met kleurenfoto's omlijst, waarbij belangrijke informatie in kaders geplaatst is. In detail kan soms over enkele onderwerpen anders gedacht worden, maar het boek is een aanrader voor gemotiveerde hardlopers, hardlooptrainers in opleiding of trainers onder topniveau. Met register.
(NBD|Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Groot handboek lopen
Groot handboek lopen
H. Steffny
 

 

   
De kunst van het hardlopen door M. Balk en A. Shields
verbeter je prestaties met de Alexandertechniek

Paperback | 160 Pagina's | Thoeris, Uitgeverij | 2006
ISBN: 9072219112
Beschrijving:
Dit boek geeft een nieuwe en verfrissende benadering van hardlopen. Het leert de renner het lopen te beschouwen als een kunst in plaats van een verplicht af te vinken taakje op de lijst. De auteurs hebben een visie op hardlopen ontwikkeld die is gebaseerd op de Alexandertechniek, een eenvoudige methode om je coördinatie, balans en bewegingsvrijheid te verbeteren. Dat levert een betere tijd op, en minder blessures!
Een boek vol tips om je looptechniek te verbeteren, voor langeafstandslopers die hun tijden willen verbeteren en baanrenners die zich willen vervolmaken. De schrijvers kijken goed naar de beste hardlopers ter wereld en analyseren hun techniek, zodat we kunnen leren van de allerbesten.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

De kunst van het hardlopen
De kunst van het hardlopen
M. Balk
 

 

   
Hardlopen voor beginners door Amby Burfoot
Paperback | 320 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2006
ISBN: 9027415471
Beschrijving:
Hardlopen voor beginners bevat onmisbare adviezen voor beginnende lopers en handige tips voor gevorderden. Hoe bouw ik mijn conditie op? Welke trainingsprogramma is voor mij geschikt? Wat moet ik eten en drinken? Het boek gaat in op: voorbereidingen, voeding , blessures voorkomen, hardlopen voor vrouwen, conditie opbouwen, mentale aspecten, cross-training, marathon lopen.
De auteur, Amby Barfoot, is redacteur bij het tijdschrift Runner's World. Hij won de Boston-marathon in 1968.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Hardlopen voor beginners
Hardlopen voor beginners
Amby Burfoot
     
Compleet handboek lopen door Amby Burfoot
Paperback | 256 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2003
ISBN: 9044704206
Beschrijving:
Alles wat u moet weten voor betere resultaten en een optimale conditie.
Of u nu nog maar net het plezier van het hardlopen ontdekt hebt of al jaren deze sport beoefent, in dit boek vindt u alles wat u moet weten voor nog meer plezier en betere resultaten. Het behandelt op een duidelijke manier alle aspecten die met hardlopen te maken hebben: wat de beste uitrusting is, wat u het beste eet, hoe u blessures kunt voorkomen en hoe u uw grenzen verlegt. Het legt duidelijk uit hoe u kracht kunt ontwikkelen en een hogere snelheid kunt bereiken. Tevens besteedt het heel wat aandacht aan het mentale aspect van lopen, aan de combinatie met andere sporten en aan marathonlopen. Kortom, met dit boek beleeft u nog meer plezier, bereikt u een optimale conditie en kunt u rekenen op schitterende resultaten. Verder vindt u: - een doeltreffend plan voor beginners om meteen `verslaafd´ te raken aan hardlopen - tips van triatleten om efficiënter te trainen - een verrassend programma om uw uithoudingsvermogen te verdubbelen - een overzicht van de meest voorkomende blessures en hoe u ze vermijdt - 11 regels om een marathon te lopen - hoe u als een kampioen moet denken Compleet handboek lopen werd samengesteld door Amby Burfoot, uitgever van het Amerikaanse Runner´s World, een van de beste tijdschriften op het gebied van hardlopen. Hij verzamelde honderden tips en wetenswaardigheden van dokters, marathonlopers, triatleten, coaches en sportjournalisten.
Recensie:
De auteur, hoofdredactrice van het Amerikaanse hardloopblad Runners World, verzamelde honderden tips en wetenswaardigheden betreffende alle facetten van het lopen van lange afstanden. De onderwerpen zijn zeer relevant en worden uitgebreid en duidelijk behandeld, waarbij de lezer antwoord krijgt op al zijn vragen. Behandeld worden: de eerste stappen, voeding, blessures, kracht, uithoudingsvermogen, snelheid ontwikkelen, psychische kant en de marathon. Deze hoofdstukken worden opgesplitst in deelonderwerpen die gedetailleerd duidelijk maken wat belangrijk is en waarom hardlopen zo boeiend kan zijn. Hardlopen kan overal en op alle tijdstippen worden gedaan, waarbij wetenschappelijk vast staat dat de effecten op lichaam en geest zeer positief zijn. Ook de verhalen van oud hardloopkampioenen en topcoaches zijn een leerzame toevoeging. De inhoud en de opzet van deze uitgave zijn vergelijkbaar met 'Alles over hardlopen' van Jim Fixx*. Deze uitgave onderscheidt zich in actualiteit en het meer to the point zijn. Een nuttige, motiverende en inspirerende bron van informatie voor een ieder die ook maar iets met hardlopen over lange afstanden van doen heeft.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Compleet handboek lopen
Compleet handboek lopen
Amby Burfoot
     
Ren je fit door J. Baird & V. Marshallsay
Paperback | 127 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2006
ISBN: 9059203941
Beschrijving:
'Ren je fit' geeft u de basis die u nodig hebt om een leuk en effectief hardloopprogramma samen te stellen. Baird geeft u belangrijke fysiologische en praktische informatie - van uitleg over uw aerobe systeem tot tips voor het kopen van de beste hardloopschoenen. Hij adviseert u over alle aspecten van voeding, vochtinname, veiligheid en blessures. Daarnaast beschrijft Baird een reeks van meer dan 40 oefeningen die tot doel hebben uw hardloopspieren te ontwikkel en geeft hij tips over warming-up en cooling-down. Ten slotte helpt hij u bij het samenstellen van uw eigen trainingsprogramma - gebaseerd op uw persoonlijke doelen: wilt u uw conditie op peil brengen, afvallen of meedoen aan wedstrijden? Er zijn drie programma's: een wandel-/hardloopprogramma voor beginners en een 10 kom- en halve-marrathonsporgramma voor degenen die zichzelf meer willen uitdagen. Dit zeer informatieve boek zal al uw vragen beantwoorden en u motiveren om fit te worden en te blijven.
Recensie:
Adviezen voor wie zijn conditie wil verbeteren met hardlopen. Baird legt eerst uit welke gunstige effecten het lopen heeft op lichaam en geest. De gebruiksaanwijzingen voor de hartslagmeter zijn degelijk. Voor schoenen krijgen we terecht advies deze te kopen in een gespecialiseerde winkel, met looptapijt en footscan. Een stopwatch is voorbijgestreefd: die zit in elke Polar hartslagmeter. Bij voeding legt hij uit waarom koolhydraten met lage glycemische index (traag verbrandend dus) nuttiger zijn dan snelle verbranders en waarom antioxidanten onmisbaar zijn. In beide gevallen had hij meer voorbeelden mogen geven. Hij propageert overbodige gadgets zoals polsbandjes voor geld om onder weg iets te drinken en een riem met twee drinkbussen. Echte atleten houden zich daar niet mee bezig. Voor loopsters benadrukt hij een calciumrijke voeding. In het hoofdstuk over het lopen zelf pleit hij voor een geleidelijke opbouw en voor lang genoeg rekken en strekken. Hij raadt ook zwemmen, fietsen en krachttrainingen aan om ook andere spieren te trainen en minder blessures te krijgen. Hoofdstuk V gaat over blessures en veiligheid. Tenslotte het loopprogramma zelf. Het boek is geschikt voor beginners en fitnessliefhebbers. Veel uitleg is echter te oppervlakkig, veel foto's zijn niet functioneel.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Ren je fit
Ren je fit
J. Baird

 
   
Hardlopen door F. Shorter
voor en fit en gezond lichaam

Paperback | 160 Pagina's | Forte uitgevers B.V. | 2005
ISBN: 9058775798
Beschrijving:
Loop sneller en beter en haal het beste uit jezelf met dit innovatieve en inspirerende programma. Olympisch marathonkampioen Frank Shorters nuchtere aanpak ondersteunt zowel beginnende als gevorderde hardlopers.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Hardlopen
Hardlopen
F. Shorter
     
Compleet handboek looptraining door Peter van den Bosch
van joggen tot marathon

Paperback | 175 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas | 2005
ISBN: 9044709224
Beschrijving:
Het is de ultieme droom van vele beginnende joggers om ooit een marathon uit te lopen. Maar ook zonder deze mythische doelstelling heeft de loopsport heel wat te bieden: een goede conditie, gezellige sociale contacten, een uitlaatklep voor stress en intense beleving van de natuur zijn maar enkele van de vele voordelen. Dit boek richt zich tot lopers van alle niveaus: het helpt de beginner om een volwaardige loper te worden en het bevat alle informatie voor hen die de lat hoger willen leggen. Hoe je je training moet opbouwen, uitgewerkte trainingsschema's, het gebruik van de hartslagmeter, specifieke voedingsadviezen en nog veel meer stellen je in staat om je doelen te bereiken. Paul Van den Bosch (°1957) is professioneel begeleider van topsporters. Samen met hen bereikte hij al vele malen de absolute wereldtop. Zijn trainingsboeken zijn vertaald in het Frans, Spaans, Italiaans en Portugees.
Recensie:
De auteur, trainer-coach van topsporters, geeft uitgebreid inzicht betreffende alle facetten van het hardlopen. De uitleg en informatie zijn praktijkgericht en hebben de bedoeling een beginner naar een hoger niveau te brengen. Onderwerpen als loopschoenen, geestelijke en fysieke effecten, hoe te beginnen, oefenvormen, loopsnelheid, planning, juiste voeding, afvallen, blessures en trainingsschema's worden duidelijk uitgelegd waarbij kleurenfoto's en grafieken een goede ondersteuning zijn. De informatie is relevant en bruikbaar voor beginnende en gevorderde lopers die of willen afvallen of zelfs een marathon willen gaan lopen. Ook de startende hardloopcoach kan met de vele tips en uitleg zijn kennis verruimen. Niet wetenschappelijk, maar zeker wetenswaardig waarbij aangetekend kan worden dat met dit boek de begeleiding van een gediplomeerde atletiektrainer onnodig wordt. Een van de betere hardloopboeken.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Compleet handboek looptraining
Compleet handboek looptraining
Peter van den Bosch
     
15-minuten looptraining door B. Thurner & C. Baur
voor een superfit lichaam

Paperback | 63 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2002
ISBN: 9024382882
Recensie:
De auteur schetst in een wel zeer gecomprimeerde vorm hoe goed en effectief hardlopen is voor een mens. Enkele relevante onderwerpen zoals lopen traint het afweersysteem, lopen voorkomt rugklachten, lopen ontspant, loopschoenen, voeten, trainingsprincipes, uithoudingsvermogen, schema's, krachttraining en voeding worden in zeer kort bestek aan de orde gesteld. Het geheel ziet er aantrekkelijk uit, maar is, zoals de auteur wel suggereert, zeker niet gericht op gevorderden en professionals. Startende lopers zullen in deze uitgave voldoende informatie en stimulans vinden om in beweging te komen. In vergelijking met andere titels zal deze uitgave, door zijn formaat en beknoptheid, de naar fitheid zoekende lezer makkelijker tot hardlopen verleiden. Voorzien van kleurenfoto's, tabellen en register.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

15-minuten looptraining
15-minuten looptraining
C. Baur
B. Thurner
     
Hardlopen door S. Fishpool
van basis-tot wedstrijdsport

Paperback | 96 Pagina's | Forte uitgevers B.V. | 2003
Recensie:
Een handig boekje dat voor beginnende en gevorderde hardlopers, in beknopte vorm, praktische informatie geeft over alle aspecten betreffende hardlopen. Onderwerpen als uitrusting, voeding, dieten, trainingsschema's en blessures worden duidelijk uitgelegd en met kleurenfoto's ondersteund. Sporters die op een verstandige wijze hun sportprestatie willen verbeteren, kunnen met de geboden informatie zeker hun voordeel doen. De trainingsschema's zijn gericht op verschillende niveaus en kunnen zonder grote risico's worden gevolgd. Geen diepgaande wetenschappelijke verhandelingen gericht op topsporters, maar kort en krachtig wat je als gemiddelde loper echt moet weten. In vergeleken met andere titels over dit onderwerp, kan deze uitgave als praktijkgericht worden bestempeld.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Hardlopen
Hardlopen
Sean Fishpool

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020