Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Golf boeken

 
 
Mentale golftraining door T. Worz
Paperback | Uniepers | 2004
ISBN: 9068253204
Beschrijving:
Dit werkboek biedt je de mogelijkheid door praktische training van mentale technieken je spel aanzienlijk te verbeteren. Je leert om je motivatie te versterken, de verwachtingsdruk te verlagen, je concentratie te verhogen, je gevoelens en gedachten onder controle te houden en veel meer. Aan de hand van concrete probleemsituaties worden oplossingen uitgewerkt - met voorbeelden, tips van professionals, succesvolle maatregelen en hun toepassing.
Recensie:
Natuurlijk geldt voor alle sporten dat niet alleen fysiek getraind moet worden, maar ook mentaal. Maar het lijkt alsof dit voor de golfsport nog eens extra meetelt. Hoe vaak ziet men niet dat topgolfers door iets worden afgeleid, een slechte slag produceren en vervolgens de grip op het spel kwijtraken. Alleen de mentaal zeer sterke speler kan daar bovenop komen. De auteur van dit boek is sportwetenschapper, psychotherapeut en mental coach van verschillende topatleten. Met een flink aantal praktijkvoorbeelden toont hij aan hoe door middel van concentratie, motivatie en omgaan met druk oplossingen gevonden kunnen worden om de draad van het spel weer op te pakken. Geillustreerd met kleurenfoto's en tekeningen. Met woordenlijst en register.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Mentale golftraining<br>T. Worz
Mentale golftraining
T. Worz
 

 

   
Het blauwe boekje van de golfer door Bernd H. Litti
Paperback | 177 Pagina's | Tirion Sport | 1999
ISBN: 9043900478
Recensie:
In dit boekje worden in negen overzichtelijke hoofdstukken alle aspecten van de golfsport behandeld: 'swing', uitleg over de verschillende stokken en wanneer deze te gebruiken, gedetailleerde uitleg over het slaan met effect, slaan vanuit de bunker, het korte spel (chippen), putten, het spel vanuit moeilijke posities en situaties, en hoe rekening te houden met wind en andere verzwarende omstandigheden. Elk hoofdstuk is voorzien van duidelijke illustraties en foto's in kleur. Ook wordt ingegaan op het corrigeren van veel gemaakte fouten. Daarnaast bevat deze publicatie een handige index met duidelijke uitleg van de vele golfbegrippen. Zeer handig is de zgn. trainingsplanner achterin het boekje, waarin de golfer zijn/haar vorderingen kan bijhouden. Ook wordt uitgelegd hoe het spel achteraf kan worden geanalyseerd. De auteur is golfjournalist en zelf een enthousiast golfer. Het handzame boekje heeft een stevig geplastificeerd omslag en is voorzien van een leeslint: zeer handig om tijdens een oefenronde te raadplegen!
(Biblion recensie, I. Schultz)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Het blauwe boekje van de golfer<br>Bernd H. Litti
Het blauwe boekje van de golfer
Bernd H. Litti

 

 

   
Golf voor Dummies door Gary MacCord & John Huggan    
Paperback | Pearson Education Benelux B.V.
ISBN: 9067899739
   
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend    
Beschrijving:
Lijkt golfen je wel wat, maar doen al die golftermen je duizelen en weet je niet welke clubs je moet aanschaffen, hoe je een instructeur moet kiezen en wat de spelregels zijn? Na het lezen van Golf voor Dummies mag dat geen obstakel meer vormen. Deze gids zit boordevol instructies en suggesties van golfexperts, uiteenlopend van tips voor de juiste grip, houding en slag tot adviezen voor het golfen onder diverse weersomstandigheden.
Een ruggesteun voor beginners
Mening klant bol.com:
Golf voor Dummies is een aanrader voor iedereen die wil gaan golfen. Het boek staat vol met tips en feitjes. Als je het doorneemt klets je in no time met iedereen mee, alsof je al jaren golft. Uiteraard bezorgt het doorlezen van de diverse hoofdstukken je niet automatisch de perfecte swing. Een boek kan uren oefenen niet vervangen. Je maakt echter wel een betere start. Je leest o.a. alles over hoe je een club vast moet houden, houding, de soorten clubs, ballen etc... Eigenlijks alles wat je als beginner wil weten.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Golf voor Dummies<br>Gary MacCord
Golf voor Dummies
Gary MacCord

     
     
     
     
Beter golf leren spelen door R. Hamster    
Paperback | 143 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2004
ISBN: 9044703803
Recensie:
Deze uitgave is geschikt voor de beginnende golfer, maar ook voor de gevorderde speler die 'alles nog eens wil doornemen.' De foto's zijn duidelijk en de bijbehorende teksten heel leesbaar. In de inleiding wordt aandacht besteed aan de voorbereiding van het spel: clubs, ballen, uitrusting, kleding. De overige hoofdstukken behandelen elk een specifieke slag: o.a. putt, chip, pitch. Zeer handig is het hoofdstuk Theorie, waarin o.a. in een schematisch overzicht alle slagen zijn opgenomen met de daarbij behorende set-up (club, greep, positie etc.) en zwaaibeweging (stand van de handen etc.). Ook aardig is de beschrijving van de voorbereiding voordat men de baan op gaat. De auteur is professioneel golfer en golfleraar. In het aanbod van golfboeken is dit een van de betere boeken.
(Biblion recensie, I. Schultz)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Beter golf leren spelen<br>Hamster, R.
Beter golf leren spelen
R. Hamster

     
     
     
     
Rondje golf door Aad Struijk
een leidraad voor beginners
   
Paperback | 231 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 1999
ISBN: 903890827X
Recensie:

In vrijwel alle golfboeken die verschijnen, ligt de nadruk op de techniek van de golfsport.
Dit boek is hierop een uitzondering. De auteur schrijft in zijn voorwoord nadrukkelijk geen informatie te geven over golftechniek of een handleiding voor het bestuderen van de spelregels te hebben geschreven. Daarentegen gaat hij zeer uitgebreid in op de (toepassing van de) regels, gewoonten, uitdrukkingen en begrippen die in het golfspel gebruikt worden. In zeven hoofdstukken (in de vorm van vraag en antwoord) worden de volgende onderdelen van golf besproken: zeer gedetailleerde uitleg wat golf precies is, waar en waarom les genomen kan/moet worden, waar zo'n les uit bestaat (en wat dat ongeveer kost), golfuitrusting, het 'lezen' van een hole etc. Alle golftermen (trefwoorden) zijn voorzien van een sterretje en worden achter in het boek verklaard. Ook opgenomen: is een adreslijst van golfbanen in Nederland en BelgiŽ, een lijst met golfsites op Internet, een verklarende woordenlijst en een register. De titels van de subhoofdstukken zijn jammergenoeg niet opgenomen in de inhoudsopgave. Enkele zwart-witte foto's.
(Biblion recensie, I. Schultz.)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Rondje golf<br>Aad Struijk
Rondje golf
Aad Struijk

     
     
     
     
Compleet handboek golf spelen door Bernd H. Litti    
Hardcover | 239 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2002
ISBN: 9024379849
Recensie
In dit handboek treft de lezer praktische informatie aan over de beoefening van de golfsport. Auteur en golfbeoefenaar Bernd H. Litti beschrijft op duidelijke wijze de golfmaterialen, technieken en strategieen. Hij voert de lezer mee over verschillende internationaal vermaarde golfbanen ter wereld. Het boek is voorzien van talloze prachtige kleurenfoto's en verhelderende illustraties, daar waar het de verbetering van technieken betreft. Voorts wordt aandacht geschonken aan de verschillende disciplines van het golfspel, de mentale voorbereiding op de wedstrijd en hoe men om dient te gaan met de verschillende weersomstandigheden. Achterin het boek is een verklarende (golf)woordenlijst opgenomen.
(Biblion recensie, J. van Vliet)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Compleet handboek golf spelen<br>Bernd H. Litti
Compleet handboek golf spelen
Bernd H. Litti

     
     
     
     
Hoe ik golf  door T. Woods
het geheim van mijn spel
   
Hardcover | 306 Pagina's | Uitgeverij Balans | 2004
ISBN: 9050185665
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Tiger Woods is het genie van de golfsport. Als wonderkind van het spel veroverde hij op jonge leeftijd alle prijzen en op z'n twintigste werd hij professional. Golf vergt naast techniek ook en vooral mentale strijd. Woods beheerst tot in de finesses alle slagen, van drive tot putt. Hij is een superieure atleet maar bovenal wint hij het ene na het andere toernooi door zijn ongekende mentale kracht. In Hoe ik golf beschrijft Woods voor het eerst zijn visie op zijn sport. Aan de hand van schitterende foto's en instructietekeningen openbaart hij de geheimen van zijn spel, en onthult hij hoe hij in conditie blijft. Er bestaan veel golfinstructieboeken, maar niet eerder verscheen een boek van een golfer die zijn sport zo intens beoefent, zo'n ongelofelijke verfijning aanbrengt, en als een kunstenaar zijn professie beleeft. Ook in Nederland is Tiger Woods ongekend populair. Hoe ik golf is onbetwistbaar het standaardwerk voor de komende jaren. Het verschijnt gelijktijdig in vele landen.
Tiger Woods (1975) kon eerder golfen dan met mes en vork eten. In 2000 won hij het U.S. Open, het Brits Open, het PGA Championship en begin 2001 The Masters: de Grand Slam in golf. Tiger Woods heeft golf een ander gezicht gegeven en een enorme impuls. Oorspronkelijke titel: How I play golf (Warner Books USA, 2001).
Recensie:
Dit bijzondere instructieboek is geschreven door Tiger Woods, een van 's werelds sterkste golfspelers en ondanks zijn jonge leeftijd inmiddels een onbetwiste legende in de geschiedenis van deze sport. Woods laat onder meer aan de hand van heldere instructies en vele schitterende kleurenfoto's zien op welke wijze de lezer(es) het beste resultaat uit de verschillende golfslagen kan halen. Afslaan met ijzeren en houten clubs, chippen, pitchen en het putten komen uitgebreid aan de orde. Vooral de mentale kant van de golfsport wordt door de auteur/golfprofessional op indrukwekkende wijze omschreven. Toepassing van de in dit instructieboek vermelde tips zal ongetwijfeld leiden tot het verbeteren van de persoonlijke golfscore. Zie ook www.tigerwoods.com.
(Biblion recensie, J. van Vliet)
Mening klant bol.com:
Golf inzichtelijk gemaakt.
Zeer gedetailleerd wordt, met behulp van foto's, uiteen gezet welke factoren invloed hebben op het spelen van golf, en wat je er zelf aan kan doen om je spel te verbeteren. Het boek wordt veelvuldig door golf-instructeurs gebruikt als naslagmateriaal. Fouten kunnen nu eenvoudig aanwijsbaar gemaakt worden. Helaas moet je zelf de rol van trainer en speler vervullen. A tough job!
Mening klant bol.com:

Tiger's superboek!
Dit boek is echt super voor de beginnende en de meer ervaren golfer!! Practhig boek met superfoto's!!!! Geld meer dan waard.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Hoe ik golf<br>Woods, T.
Hoe ik golf
T. Woods

     
     
     
     
Leer Golf  door Peter Ballingall
met praktische, technische instructies voor de beginnende golfer  
   
Hardcover | 96 Pagina's | Tirion Sport | 2004
ISBN: 9043905887
Beschrijving:
LEER GOLF is gebaseerd op een ideaal concept voor drukbezette mensen. Wie een sport gaat beoefenen wil graag eenvoudig maar wel nauwkeurig alle informatie op een rij. Met de expertise van 'pro' Peter Ballingall uit Schotland is dit een uitstekende cursus voor beginners en een beknopte herhaling voor gevorderden. Na een inleiding over de golfuitrusting volgen hoofdstukken over o.a. golfgrips, putten, chippen, pitchen, volle swing, balcontrole en bunkerspel. Verder ook de telling, de regels en oefeningen. Kortom het ideale boek voor beginners en wat gevorderden.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Leer Golf<br>Peter Ballingall
Leer Golf
Peter Ballingall

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020