Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Gewichtscontrole boeken

 
 
Verstandig afvallen met minder koolhydraten door Amanda Cross
het gezonde, koolhydraatarme dieet
Paperback | 128 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V.
ISBN10: 9059202171 | ISBN13: 9789059202177
Klantenbeoordeling bol.com: goed/uitstekend
Beschrijving:
Verstandig afvallen dankzij een nieuwe benadering van koolhydraatarm eten. In tegenstelling tot de meeste andere koolhydraatloze en koolhydraatarme diŽten eet u met dit dieetprogramma minder koolhydraten, maar wel volop vers fruit, groenten, eiwit en wat vet, zodat u op een verantwoorde manier kunt afvallen.
HET DRIESTAPPENPROGRAMMA
Met gemakkelijk te volgen regels voor wat u kunt eten, gezonde voedingsschema's, ruim vijftig smakelijke, koolhydraatarme recepten, en richtlijnen voor het aanpassen van de schema's aan een vegetarisch dieet.
1 SNEL-LIJNEN-SCHEMA
Geeft u bij het lijnen een vliegende start.
2 GA-DOOR-MET-LIJNEN-SCHEMA
Geleidelijk afvallen om uw streefgewicht te bereiken.
3 NIET-TERUGVALLEN-SCHEMA
Zo komt u de rest van uw leven niet meer aan.
Recensie:
De eerste vijftig bladzijden beschrijven het waarom van deze koolhydraatarme, eiwitrijke voeding. Basis vormt de glycemische index en densiteitswaarden van koolhydraten. In de kantlijn worden bepaalde onderwerpen in het kort samengevat resp. apart toegelicht. Richtlijnen voor (extra) beweging, gewenst gewichtsverlies, vermageringspreparaten en algemene leefstijladviezen completeren dit deel. Bevat drie dieetschema's, oplopend in KH % en aflopend in gewichtsverlies. De dieetschema's bevatten een tweemaal zevendaags dagmenu opgebouwd uit vijf eetmomenten. Uitleg van de dieetprincipes en algemene praktische adviezen. De dieetschema's worden gevolgd door recepten. Deze varieren van een tot acht personen. Korte receptuur en voedingswaarde. Ze zijn makkelijk te bereiden, varieren van eenvoudig tot luxueus. De laatste bladzijden gaan in op de vegetarische aanpassingen, gewenste kcal., inname en hoe buitenshuis te eten, ingedeeld naar type restaurant. Bevat een gecombineerd recepten- en trefwoordenregister.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Verstandig afvallen met minder koolhydraten
Verstandig afvallen met minder koolhydraten
Amanda Cross

 
   
Jouw personal health coach door Yneke Vocking
Paperback | 187 Pagina's | Kosmos/Z&K Uitgevers | 1ste Druk | 2006
ISBN: 9021581221
Beschrijving:
Afvallen moet je zelf doen, maar met een coach gaat het gemakkelijker en beter! Dit boek is jouw personal health coach. Niet alleen krijgt je een voedingsplan dat op jouw leefstijl is afgestemd, maar ook wordt een begin gemaakt met verantwoord bewegen, zodat volhouden veel gemakkelijker is. Het boek sluit naadloos aan bij de methode van de Fitclub, maar is ook zelfstandig te gebruiken.
Recensie:
In dit handboek biedt voedingsdeskundige en personal coach Yneke Vocking, bekend van radio en tv, de lezer een leidraad om een persoonlijk plan te maken voor een gezonde levensstijl. Het boek is in drie delen verdeeld. In deel 1 wordt de vraag beantwoord: wie ben je, in deel 2 komen voorbeelden van anderen aan bod en in deel 3 komt de praktische invulling van je persoonlijke plan aan de orde. De tekst, gedrukt in een klein lettertype, wordt duidelijk ondersteund door tabellen, opvallende gekleurde blokken met tips en voorbeelden en kleurenfoto's. Het geheel leest erg gemakkelijk dankzij een prettige schrijfstijl. Het boek wordt afgesloten met een bijlage met een overzicht van vitaminen en koolhydraten, een bronvermelding en een register. In dit zeer volledige boek met de nieuwste inzichten raakt de schrijfster het thema in de kern van de zaak en zet mensen aan tot een concrete praktische aanpak. Bedoeld voor mensen die streven naar een gezonde levensstijl, maar ook zeer geschikt voor beroepsgroepen die mensen begeleiden naar een gezonde levensstijl.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Jouw personal health coach
Jouw personal health coach
Yneke Vocking
     
Wasbord voor altijd door David Zinczenko
Op dieet voor de zomer

Paperback | 304 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2006
ISBN: 9027427143
Beschrijving:
Met Het Wasborddieet kun je die bierbuik en zwembandjes in een korte tijd omtoveren in een strak gespierd buikje. Met het werkboek Een Wasbord voor altijd met simpele oefeningen en trainingsprogramma's, kun je dit effect versterken en vasthouden. Het buikje eraf houden: dit keer gaat het echt lukken! In Een Wasbord voor altijd vind je de methode om: je buik plat te krijgen, je lichaam weer in vorm te trainen, voorgoed een wasbord te hebben. Een Wasbord voor altijd is het werkboek bij Het Wasborddieet - een strakke buik in 6 weken. Op basis van buikspieroefeningen- en kracht- en conditietraining werk je aan een strak en stralend lijf, waarbij de snelle resultaten je blijven, motiveren om definitief af te rekenen met overtollige kilo's.
Recensie:
Het wasborddieet is gebaseerd op een combinatie van verstandig en vaker eten en gericht sporten. Door de spiermassa te vergroten wordt de energieverbranding namelijk groter. Dit boek is eigenlijk een praktijkgids voor de spiertraining en vult het boek 'Het wasbord dieet' (2005)* dat de auteur samen met Ted Spiker schreef, aan. Centraal staat het 1-2-3x3 programma. 1 = buikspiertraining; 2 = training van grote spiergroepen; 3 = intervaltraining en x3 = drie maal per week. Deze vormen van training worden in drie hoofdstukken uitgewerkt met een duidelijke tekst, met voorbeelden van oefeningen en persoonlijke ervaringen. De tekst is geÔllustreerd met een groot aantal zwart-witfoto's. De auteur is hoofdredacteur van het mannenblad 'Men's health'. Veel mensen willen afvallen. Eigenlijk willen ze vooral een beter figuur. Door gericht te eten en te trainen volgens dit boek, leidt het afvallen tot een beter figuur.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wasbord voor altijd
Wasbord voor altijd
David Zinczenko

 

   
Het wasborddieet door D. Zinczenko en T. Spiker
een strakke buik in 6 weken

Paperback | 304 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2005
ISBN: 902741548X
Beschrijving:
Een mooie, strakke en gespierde buik in zes weken? Met het wasborddieet lukt het!
Door middel van een uitgebalanceerd voedingsplan in combinatie met de juiste oefeningen, krijg je:
een betere conditie
een gezond lichaam
sterke rugspieren (geen last meer van rugpijn!)
een langer en gezonder leven
een beter seksleven
Recensie:
Dit boek gaat over een programma met als doel een gezonder lichaam te krijgen. Naast een dieet, of beter gezegd voedingsverandering, richt het zich op voedingsmiddelen, recepten, bewegen, leuke en zware buikspieroefeningen, algemene fitnessoefeningen. Kernelementen zijn de voedingsverandering op basis van kennis van en inzicht in eten, en de training, op je eigen niveau en in zo weinig mogelijk tijd. Hierdoor eet je gezonder, verbrand je energie en bouw je spiermassa op, welke weer meer energie verbrandt. Een gezond lichaam heeft zichtbare buikspieren. Wetenschappelijk correct want veel buikvet in de buikholte is zeer ongezond. Het is de belangrijkste voorspellende factor voor hart- en vaatziekten. De schrijver is meer dan tien jaar redacteur van het blad Men's Health. Hierin verschijnen artikelen over voeding, training, seks en uiterlijk, en wordt gezocht naar wetenschappelijke onderbouwing en effectieve aanpakken. Een prettig geschreven boek voor mensen die in zes weken een flink resultaat willen boeken met hun figuur en daarna dit gezondheidsniveau willen vasthouden.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Het wasborddieet
Het wasborddieet
David Zinczenko

 

   
Bereik je ideale gewicht ! door S. Bakker
een effectief programma om verantwoord af te vallen

Paperback | 90 Pagina's | De Zonnestraal | 2005
ISBN: 9090192247
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Sonja Bakker had al heel wat diŽten gevolgd, voordat ze op haar twintigste met de opleiding voor gewichtsconsulente begon. Daardoor kreeg ze meer inzicht in voeding en kon ze haar eigen dieetmethode ontwikkelen. Het resultaat is een vernieuwende methode waarbij je van alles mag eten, geen calorieŽn of punten hoeft te tellen, en toch afvalt. De kracht zit vooral in de variatie en de hoeveelheden. Het resultaat is verbluffend, blijvend en daardoor bijzonder motiverend! 'Bereik je ideale gewicht' is een effectief programma om verantwoord af te vallen en het biedt weekmenu's voor mannen en vrouwen, herkenbare verhalen uit de praktijk van de gewichtsconsulente, handige tips en adviezen en smakelijke recepten voor een gezond en slank leven. Gewichtsconsulente Sonja Bakker runt haar eigen praktijk. Met een team van deskundige gewichtsconsulentes begeleidt zij mannen, vrouwen en kinderen die op een gezonde manier van hun overgewicht willen afkomen.
Mening klant bol.com:
Aanrader!
Samen met mijn moeder maak ik al 5 weken gebruik van dit boek en het bevalt goed. Duidelijke weekmenu's, verhalen uit de diŽtistenpraktijk van Sonja Bakker en handige weetjes. Je hoeft niets raars te eten, alleen anders. Afwisseling, gezonde voeding en het bewust worden van wat je eet staat centraal. Absoluut een aanrader!
Mening klant bol.com:
Geweldig.
Ben net 2 weken bezig en toch al 4 kilo eraf. En het belangrijkste van alles is dat ik geen honger heb gehad. Alleen maar lekkere tips wat je de hele week kan eten.
Mening klant bol.com:
Geweldig!
Ik ben er al 10 kilo mee afgevallen. Het is eenvoudig in het gebruik.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Bereik je ideale gewicht !
Bereik je ideale gewicht !
Sonja Bakker
     
Een leven lang slank zonder dieet door Sonja Kimpen
Paperback | 327 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2004
ISBN: 9071206351
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
Dit is een afslankboek voor vrouwen dat niet op een dieet ingaat. Het beschrijft het levensverhaal van een dikke meid die afscheid neemt van de kleine dikke dwerg. Haar ervaring, opleiding en motivatie zijn de basisingredienten voor het boek. Maar het boek biedt ook kennis over je lichaam en bewegen. Het gaat in op de harmonie met je lichaam, verhogen van de vetverbranding, dik worden van dieten, denkkracht, trainen om af te slanken, gezond eten, feesten, je gedachten, denk- en doestrategieen. Slank zijn is een keuze en het resultaat van een levensstijl. Iedereen moet dit zelf doen, maar de kennis en tips in dit boek helpen om je eigen coach te zijn. De schrijfster is fysiotherapeute (kinesiste) in Belgie. Ze doceert aan twee universiteiten en is actief in de fitnessindustrie. Een aanrader voor vrouwen die zichzelf willen motiveren iets te doen aan hun figuur, fitheid en/of mentaliteit.
Mening klant bol.com:
Eindelijk een leven lang slank zonder dieet
Sonja beschrijft wat ik eigenlijk als eeuwige jojo-er in mijn achterhoofd al wist. Beslist het beste boek wat ik sinds tijden gelezen heb!
Mening klant bol.com: Goed boek.
Fijn , die heldere uitleg. Ben enthousiast en vertel het rond!
Mening klant bol.com:
Een leven lang slank zonder dieet.
Een fantastisch boek! Het geeft je duidelijke richtlijnen om weer te leren luisteren naar wat je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Geen dieet meer, maar regelmatig eten, beweging, gedachten training etc. helpen je hierbij.
Mening klant bol.com:
Onmisbaar voor vrouwen !
Eindelijk een goed dieetboek gevonden, alhoewel het geen echt dieetboek is maar meer een boek om voor altijd met die stomme dieten te stoppen. Een aanrader voor iedere vrouw die last heeft van het jojojeffect.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Een leven lang slank zonder dieet
Een leven lang slank zonder dieet
Sonja Kimpen

 

   
Wat je eet ben je zelf door Gillian MacKeith
Paperback | 223 Pagina's | Lifetime | 5e Druk | 2005
ISBN: 9021544091
Klantenbeoordeling bol.com: goed/uitstekend
Beschrijving:
Slanker, gezonder en gelukkiger!
Je bent wat je eet bevat alles wat je moet weten om er beter dan ooit uit te zien en je fantastisch te voelen. Dr. Gillian McKeith heeft de slechtste eter weten te verleiden tot opmerkelijke resultaten.
- Met de voedingstest ontdekken wat het eetpatroon met je doet.
- Fantastische afslankgeheimen waarmee je jezelf opnieuw leert kennen.
- Iedereen kan het tienstappenplan volgen en er niet alleen fantastisch uitzien maar zich ook zo voelen.
In tijden dat de westerse wereld wakker wordt uit haar nachtmerrie van obesitasproblemen, is dr. Gillian McKeith een positieve inspirator met haar grappige en betrokken benadering bij voeding en gezondheid. Vernieuwend! Stimulerend! Inspirerend!
Recensie:
Voedingsdeskundige Gillian McKeith legt het verband tussen voedsel en gezondheid uit. Met de voedingsadviezen die zij geeft, belooft ze dat de lezer slanker, gelukkiger en gezonder wordt. In het boek onder meer een zevendaagse introductiekuur waarbij wordt aangegeven wat er per dag gegeten en gedronken dient te worden en welke lichaamsbeweging gedaan dient te worden, twintig supersnelle tips voor gezond eten en leven, tips om af te vallen, wat te eten bij stress, obstipatie en andere kwalen, het wel en niet samen eten van voedingsmiddelen uit een bepaalde groep bij als je wilt afslanken (geen eiwitten met koolhydraten combineren: dus geen boterham met kaas), detox-tips, overzichten van gezonde voeding, kruiden etc. en enkele recepten. Met zelfonderzoekvragenlijstjes. Enkele kenmerken van haar dieetwijze zijn: veel groente en fruit, fruit- en groentesappen, zeegroente (zeewier), geen alcohol (ook geen wijn waarvan 1 a 2 glazen per dag tegenwoordig als heilzaam wordt beschouwd), zaden, noten, peulvruchten en granen, en het voedsel zo min mogelijk koken, rauw eten dus. De schrijfster leidt een kliniek in Londen en presenteerde het ook in Nederland uitgezonden tv-programma 'You are what you eat'. Haar dieetwijze lijkt alleen voor echte volhouders te zijn. www.drgillianmckeith.com
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Wat je eet ben je zelf
Wat je eet
ben je zelf
Gillian MacKeith
     
Eet, drink en blijf slank & gezond ! door W.C. Willett
de Willett-piramide : de revolutie in gezonde voeding

Paperback | 288 Pagina's | Kosmos/Z&K Uitgevers B.V. | Lifetime | 2003
ISBN: 9021541610
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
In dit boek presenteert de auteur, ook wel de grondlegger van de moderne voedingsepidemiologie genoemd, zijn inzichten aan de hand van een 'nieuwe' voedingspiramide die gebaseerd is op voedingswetenschappelijk onderzoek. Het boek is bewerkt voor de situatie in Nederland. Het bestaat uit twaalf hoofdstukken. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: nieuws over vet, koolhydraten - complexe materie, eet veel groente en fruit, calcium: geen reden voor bezorgdheid, vitamine voor de zekerheid. In de tekst zijn vragen opgenomen vanuit de Nederlandse situatie die beantwoord worden door de auteur. Ook zijn Nederlandse cijfers toegevoegd. Na een samenvatting volgen recepten en menu's. Tenslotte een literatuurlijst, een recepten- en een algemeen register. Voor ieder die zich bezig houdt met gezonde voeding is dit interessante boek een bron van nieuwe inzichten.
(Biblion recensie, A. van der Veen-Hezemans)
Mening klant bol.com:
Goed onderlegde kritiek op de alom geaccepteerde voedingsvoorlichting
Eindelijk is dit boek ook in het Nederlands beschikbaar! Willett levert kritiek op de Amerikaanse voedingspiramide. Die piramide is te vergelijken met het advies dat ons Voedingscentrum geeft. In de alternatieve piramide die de schrijver levert, spelen onverzadigd vet, groente & fruit en ongeraffineerde koolhydraten (volkorenproducten) een belangrijke rol. Het is helemaal niet schadelijk om veel vet te eten, als je maar vooral onverzadigd vet neemt, de hoeveelheid bewerkte vetten en verzadigd vet in je voeding beperkt en zorgt dat je in totaal niet te veel calorieŽn binnenkrijgt. Dan is het juist veel gezonder dan weinig vet eten (en veel koolhydraten). Ook is het juist wťl schadelijk om vaak geraffineerde (wit) zetmeelproducten en aardappelen te eten, en zou er in het vervolg een ander onderscheid gemaakt moeten worden in goede en slechte koolhydraten. Willett legt ook uit hoe je (vaak elkaar tegensprekend) wetenschappelijk onderzoek juist kunt interpreteren en kunt toepassen op je eigen situatie. Verder besteed hij ruime aandacht aan groenten en fruit, vitaminepreparaten e.d. Echt een aanrader voor iedereen die geÔnteresseerd zijn in wat hij/zij eet! Je kunt ook gelijk je nieuwe kennis over voeding gaan toepassen op jezelf door de overvloed van lekkere en uiteraard gezonde recepten achterin het boek.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Eet, drink en blijf slank & gezond !
Eet, drink en blijf slank & gezond !
Walter C. Willett
     
Voel je goed in je lijf door P. MacGraw
zeven sleutels voor de oplossing van je gewichtsproblemen

Paperback | 377 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2004
ISBN: 9027491844
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
'Ik wil je uitdagen wat je gewicht en jouzelf betreft, op een manier waarop je nog nooit bent uitgedaagd. We weten allebei dat de eindeloze rij van modediŽten niets anders hebben gedaan dan je nog dikker maken. Dit boek Voel je goed in je lijf is het product van dertig jaar werken met patiŽnten met overgewicht en vertelt je wat echt helpt. Door je de ware strategieŽn aan te reiken om overgewicht aan te pakken verandert je leven en de kwaliteit ervan. Ik ben vastbesloten om jou directe resultaten te geven op zo'n manier dat ze een leven lang zullen standhouden. Blijvende gewichtscontrole heeft te maken met het veranderen van veel dingen in je leven, en Voel je goed in je lijf zal je helpen om precies dat te doen: jezelf veranderen, de manier waarop je over diŽten denkt te veranderen, waarop je over voedsel en gezondheid denkt te veranderen. De zeven sleutels in dit boek zullen voor jou de deuren openen naar een nieuw leven.' Dr. Phil
Mening klant bol.com:
Motiverend.
Geweldige motivatie. Dit werkt ook daadwerkelijk. Het beschrijft het totaal van overgewicht, niet alleen het eten. Ook al je gevoelens, waarom je (over)eet wordt uitvoerig geanalyseerd. Dit helpt mensen met overgewicht ECHT.
Mening klant bol.com:
Superboek.
Mening klant bol.com:
Een echte aanrader!
Mening klant bol.com:
Dr phil , mijn held!
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Voel je goed in je lijf
Voel je goed
in je lijf
Dr. Phil MacGraw

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020