Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Fitness boeken

 
 
Sport je gezond door P. Claeys
Paperback | 192 Pagina's | Davidsfonds
ISBN10: 9058264289 | ISBN13: 9789058264282
Beschrijving:
Met Sport je gezond schiet je probleemloos uit de startblokken. Dr. Peter Claeys geeft deskundige bewegingstips die elke lezer helpen met de juiste sportkeuzen. Hij geeft een helder antwoord op vragen als: kan sport het risico op kanker verkleinen, is een fietshelm zijn geld waard, mag ik sporten tijdens mijn zwangerschap, kan ik mijn cholesterol met sport verlagen en heeft het ook effect op te hoge bloeddruk, is bewegen een goed medicijn tegen depressie? Daarnaast worden vaak voorkomende letsels en hun behandeling besproken.
Recensie:
Sporta, een Vlaamse organisatie die zich engageert voor gezondheidscampagnes door sportbeoefening, heeft met dokter Peter Claeys een uitstekende spreekbuis voor 'meer gezondheid door bewegen'. De effecten van sport op gezondheidsproblemen worden op bevattelijke wijze voorgesteld: obesitas bij kinderen, cholesterol, verhoogde bloeddruk, schimmelinfecties, suikerziekte, ouderdomskwalen en zelfs psychische ongemakken. Claeys gaat ruimschoots in op algemeen verspreide misvattingen over sporten bij zwangerschap, wratten en zwemmen etc. Veel aandacht gaat uit naar het vermijden van ongevallen en kwetsuren, bv. alleen al door het dragen van een fietshelm. Hij geeft toe dat de wetenschappelijke gegevens over de intensiteit waarmee gesport moet worden om daar profijt uit te halen, niet steeds helemaal voorhanden zijn, maar een minimum aan beweging (bv. 30 minuten wandelen per dag) is alvast essentieel. In het algemeen ondersteunt hij zijn bevindingen echter met een veelheid aan wetenschappelijke informatie. De wetenschappelijke referenties volgen achteraan.
(Biblion recensie, Redactie Vlabin-VBC)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Sport je gezond
Sport je gezond
P. Claeys
     
Sport, bewegen en gezondheid door H. Kuipers
Paperback | 127 Pagina's | Tirion Uitgevers
ISBN10: 9060765524 | ISBN13: 9789060765524
Beschrijving:
Sport, bewegen en gezondheid is een praktijkgericht boek met uitgebreide trainingsprogramma's en adviezen. Er wordt onder meer geadviseerd over aankomen en afvallen, kalk en skelet, het trainen en testen van de conditie en het gebruik van voedingspreparaten. Daarnaast komen verschillende sporten en hun heilzame werking aan bod.
Recensie:
Gezond leven door goed te bewegen en gezond eten door goede voeding vormen de basis van dit boek. Duidelijk wordt ingegaan op wat voldoende beweging is en hoe zwaar die inspanning mag zijn. Betreffende voeding wordt ingegaan op de basisaspecten van dagelijks eten en drinken, een gezond gewicht en het belang van goede voeding ook voor recreatieve sportbeoefening. Daarna hoofdstukken over de basisregels van training, sporten met chronische ziekten, trainingsprogramma's voor negen verschillende sporten en over de preventie en behandeling van blessures en ongemakken. De auteur, prof. Harm Kuipers, heeft zelf een carriere als topsporter achter de rug; hij werd in 1975 wereldkampioen schaatsen. Een boek dat vooral interessant is voor mensen met chronische ziekten en klachten die toch willen sporten. Heldere bladspiegel; geen illustraties. Met register.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Sport, bewegen en gezondheid
Sport, bewegen en gezondheid
H. Kuipers

 
   
De snelste workout voor thuis door K. Garret, L. Schuler & M. Mejia
voor een optimale spiertraining en vetverbranding

Paperback | 384 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2004
ISBN: 9027497370
Recensie:
'Er bestaat geen anatomische reden waarom een spier zich in een sportschool beter zou ontwikkelen dan thuis' zegt Lou Schuler, een van de auteurs van dit boek. Om die reden heeft hij samen met trainingsadviseur Michael Mejia een publicatie uitgebracht met 400 oefeningen voor thuis, van opdrukken en crunchen tot jump-squats. Dit boek moet het mogelijk maken trainingsprogramma's op te stellen voor thuis, die afgestemd zijn op persoonlijke doelen, apparatuur en niveau. Het boek bevat een goede uitleg van de spieren die getraind gaan worden, laat zien dat thuis met eenvoudige materialen veel te doen is, maar gaat er wel vanuit dat het boek gebruikt wordt door personen die voornemens zijn trainingstoestellen aan te schaffen. Het merendeel van de oefeningen wordt namelijk op de toestellen uitgevoerd. De uitleg is helder; bijna elke pagina is voorzien van duidelijke foto's in zwart-wit. De publicatie is aantrekkelijk vormgegeven. Beide auteurs zijn verbonden aan het maandblad 'Men's Health'.
(Biblion recensie, RvdD)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

De snelste workout voor thuis
De snelste workout voor thuis
Lou Schuler

 
   
Het wasborddieet door D. Zinczenko en T. Spiker
een strakke buik in 6 weken

Paperback | 304 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum | 2005
ISBN: 902741548X
Beschrijving:
Een mooie, strakke en gespierde buik in zes weken? Met het wasborddieet lukt het!
Door middel van een uitgebalanceerd voedingsplan in combinatie met de juiste oefeningen, krijg je:
een betere conditie.
een gezond lichaam.
sterke rugspieren (geen last meer van rugpijn!).
een langer en gezonder leven.
een beter seksleven.
Recensie:
Dit boek gaat over een programma met als doel een gezonder lichaam te krijgen. Naast een dieet, of beter gezegd voedingsverandering, richt het zich op voedingsmiddelen, recepten, bewegen, leuke en zware buikspieroefeningen, algemene fitnessoefeningen. Kernelementen zijn de voedingsverandering op basis van kennis van en inzicht in eten, en de training, op je eigen niveau en in zo weinig mogelijk tijd. Hierdoor eet je gezonder, verbrand je energie en bouw je spiermassa op, welke weer meer energie verbrandt. Een gezond lichaam heeft zichtbare buikspieren. Wetenschappelijk correct want veel buikvet in de buikholte is zeer ongezond. Het is de belangrijkste voorspellende factor voor hart- en vaatziekten. De schrijver is meer dan tien jaar redacteur van het blad Men's Health. Hierin verschijnen artikelen over voeding, training, seks en uiterlijk, en wordt gezocht naar wetenschappelijke onderbouwing en effectieve aanpakken. Een prettig geschreven boek voor mensen die in zes weken een flink resultaat willen boeken met hun figuur en daarna dit gezondheidsniveau willen vasthouden.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Het wasborddieet
Het wasborddieet
David Zinczenko
     
Fitness voor ieder figuur door Matt Roberts
Paperback | 160 Pagina's | Lifetime | 2005
ISBN: 9021541874
Beschrijving:
Appels kun je nu eenmaal niet met peren vergelijken. Dat geldt ook in de fitness. Daarom heeft celebrity-trainer matt Roberts in zijn nieuwste boek vier slimme fitnessprogramma's ontwikkeld voor verschillende lichaamstypes. Of het nu om een appel, een peer, een zandloper of een buis gaat, elk figuur heeft zijn eigen kenmerken en is het meest gebaat bij een speciaal op dat figuur toegesneden trainingsprogramma. Fitness voor ieder figuur geeft gedetailleerde informatie voor en kenmerken van ieder lichaamstype. Zes programma's voor thuis en in het fitnesscentrum helpen om uit elk figuur het optimale resultaat te halen. Shape it up!
Recensie:
In deze publicatie, bedoeld voor vrouwen, wordt eerst uitgelegd dat iedere vrouw een bepaald type figuur heeft en dat er niet zoiets bestaat als een perfect lichaamstype. De auteur heeft een viertal lichaamstypes getypeerd: de buis, de appel, de zandloper en de peer. Ieder lichaamstype vraagt om een ander soort training. In dit boek wordt ieder lichaamstype uitvoerig behandeld en worden trainingsprogramma's gepresenteerd. Het gaat er in dit boek om dat sterke punten van de verschillende lichaamstypes door middel van training en oefening worden geaccentueerd en dat aan de zwakke punten wordt gewerkt. Er zijn oefeningen voor zowel het fitnesscentrum als voor thuis opgenomen. De oefeningen worden goed uitgelegd en zijn voorzien van duidelijke kleurenfoto's. Welke oefening bij welk lichaamstype past wordt aangegeven door de gehanteerde symbolen. Met register.
(Biblion recensie, RvdD)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Fitness voor ieder figuur
Fitness voor ieder figuur
Matt Roberts
     
Fitness coach voor het leven door Matt Roberts
trainings- en voedingsprogramma's om je conditie te verbeteren

Paperback | 224 Pagina's | Lifetime | 2005
ISBN: 9021538555
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend/goed
Beschrijving:
Matt Roberts is de meest gewilde personal trainer in Londen. Sterren als Sting, Madonna, Mel C en Naomi Campbell zweren bij zijn methode om een slank lichaam te ontwikkelen en meer energie te krijgen. In zijn nieuwe boek presenteert hij nu twintig nieuwe gezondheids- en fitnessprogramma's. Hij geeft tips over ontslakken, gezond eten, en het opbouwen en vasthouden van een goede conditie.
Recensie:
Een fraai uitgevoerde uitgave met relevante informatie over trainen en gezonde voeding. De uitleg betreft lichaamssystemen, grote spiergroepen, voeding, lenigheid, aerobetraining, krachttraining, sportschoolkeuze en type sportlessen. De informatie is begrijpelijk en motiverend, waarbij de mooie gekleurde foto's een positieve ondersteuning vormen. Gegeven trainingsschema's zijn afgestemd op de specifieke wensen en doelen van de sporter en de tak van sport. Inhoudelijk goed verzorgd, gericht op sportievelingen die met een goed programma fit en gezond willen zijn. De gegeven trainingsprogramma's zijn algemeen; beter is het een programma op de persoon af te stemmen. Bevat veel toelichtende kleurenfoto's van verschillend formaat. Voor lesgevers en lesnemers een motiverend bron van informatie.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Inspirerend.
Leuk boek vol motiverende schema's, ideeŽn en uitleg. Als papier een motivator zou zijn, is dit het juiste boek om mee van start te gaan.
Mening klant bol.com:

Discipline.
Met discipline en dit boek heb je de beste combinatie om fit en gezond te worden en te blijven.
Mening klant bol.com:
Uitstekend.
Het boek is uitstekend nu moet ik er zelf aan geloven en het programma gaan volgen.
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Fitness coach voor het leven
Fitness coach voor het leven
Matt Roberts
     
De 20 minuten workout door Matt Roberts
Paperback | 160 Pagina's | Lifetime | 2005
ISBN: 9021544105
Beschrijving:
In 20 minuten per workout train je condities en kracht en raak je sneller en beter in vorm van ooit. Door oefeningen voor het bovenlichaam en onderlichaam om en om af te wisselen worden hart, longen en spieren op een uiterst effectieve manier in beweging gebracht. Zo halveer je de trainingstijd, verdubbel je de vetverbranding en boek je tweemaal zoveel resultaat.
Recensie:
In deze publicatie laat de auteur de lezer kennismaken met, volgens eigen zeggen, een revolutionaire manier van trainen: de cardiokrachttraining. Het gaat hierbij niet zozeer om het aanbieden van 'nieuwe' fitnessoefeningen maar om de methode die gebruikt wordt. Vier typen workouts worden in aparte hoofdstukken gepresenteerd: vetverbranding, vormgeving van spieren, spiermassa opbouwen en conditie. Elk hoofdstuk heeft eenzelfde opbouw: het programma, de oefeningen, vragen en antwoorden. De oefeningen in dit aantrekkelijk vormgegeven boekwerk worden duidelijk uitgelegd en zijn voorzien van heldere kleurenfoto's. Een index van oefeningen is achter in de publicatie opgenomen. Het merendeel van de oefeningen is thuis uit te voeren (met gewichten of fitnessbal). De auteur heeft al vele publicaties op zijn naam staan en is een bekend personal trainer.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online
Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

De 20 minuten workout
De 20 minuten workout
Matt Roberts

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020