Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Fietsroutes en fietsvakantie boeken

 
 
De ronde van Nederland door Paul Vreuls
langs de grens met Paul Vreuls. 2004 km fietsavontuur in elf etappes
Paperback | 132 Pagina's | Willems Adventure publ. | 2004
Recensie:
Behalve fietsgids is dit boek ook een poetisch verhaal vol overdenkingen en bijzondere waarnemingen. Er wordt stevig gefietst, geen museum wordt overgeslagen en veel plaatselijke dichters worden geciteerd. De auteur (Trouw, Op Pad) is intussen op zoek naar de diepere waarheid die hem af en toe in ontmoetingen met bewoners wordt geopenbaard. 'Het fietsen wordt tot de kern terugggebracht', maar het rondje Nederland is desondanks verre van zweverig en vooral een aanmoediging om de eigen weg te volgen en met eigen ogen naar Nederland te kijken. Dus geen exact uitgewerkte routebeschrijvingen (via LF-routes echter wel mogelijk!), maar mede dankzij een aanstekelijke pen, uitmuntende foto's in kleur en relevante nuttige informatie plus literatuurlijst een enthousiasmerend boek voor wie in alle rust en met veel tijd de grenzen wil verkennen. Een boek dat hoog boven alle fietsgidsen uitsteekt qua schrijfstijl, verzorging en inhoud. Een verademing!
(Biblion recensie, M.L. Wijsman)
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De ronde van Nederland<br>Paul Vreuls
De ronde van Nederland


 
Fietsgids Zuid-Nederland door W. Kuipers
Paperback | 190 Pagina's | Terra - lannoo, Uitgeverij | 2000
Recensie:

Twintig mooie fietsroutes in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg waarvan de afstanden variŽren tussen de 25 en 59 km. Aangegeven wordt of de route geheel of gedeeltelijk is bewegwijzerd, wat voor soort wegen er zijn (verhard of onverhard), gegevens over fietsverhuur, VVV's en toeristische informatie, en andere nabij gelegen routes die je kunt combineren om je route uit te breiden. De auteur is verslaggever van de regionale kranten uit deze provincies en geeft bij elke route een beknopte en duidelijke beschrijving van het landschap, de cultuur en de geschiedenis. Het handzame boekje (12x21 cm.) is voorzien van eenvoudige routekaarten en dito beschrijvingen.
(Biblion recensie, G. Bazuin)
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fietsgids Zuid-Nederland<br>Kuipers, W.
Fietsgids Zuid-Nederland
W. Kuipers


 
Routegids Mountainbike
72 MTB-routes in Nederland

Hardcover | 144 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2005
ISBN: 9018020508
Beschrijving:
Omdat het aantal mountainbikeroutes in Nederland gestaag toeneemt, is de Routegids Mountainbike uitgebreid van 58 naar 74 routes. Vrijwel elke route in Nederland is opgenomen en ze zijn allemaal bewegwijzerd. De 'oude' routes zijn herzien. Ook nu weer zijn alle provincies vertegenwoordigd.
Deze gids blijft daarmee het standaardwerk voor zowel de fanatieke MTB-er als de recreant. Veel routes zijn bedacht door specialisten; die weten immers wat de mountainbikeliefhebber wil.
De routes zijn in samenwerking met landeigenaren en terreinbeheerders aangelegd. Er zitten niet alleen pittige routes bij, maar ook eenvoudige. Elke route heeft een overzichtelijk kaartje en praktische informatie zoals lengte en moeilijkheidsgraad.
In de gids lees je ook het een en ander over rijtechniek, gedragsregels en onderhoud.
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Routegids Mountainbike<br>
Routegids Mountainbike


 
Fietsvakanties dicht bij huis door P. Maes
Paperback | 346 Pagina's | Terra - lannoo, Uitgeverij | 2003
Recensie:

In 'Fietsvakanties dicht bij huis' worden suggesties gegeven voor zeventien meerdaagse fietstochten in Nederland (vier stuks), BelgiŽ en Luxemburg (vier), Frankrijk (vier), Engeland (twee) en Duitsland (drie). Vier keer worden tochten vanuit een standplaats beschreven, dertien keer betreft het een rondtocht. De meeste tochten duren drie of vier dagen en er wordt gemiddeld zo'n vijftig kilometer per dag gefietst. In een handig overzicht, voorin het boek, wordt per fietstocht onder andere aangegeven hoe zwaar de tocht is, door welk landschap de tocht gaat en of de fietstocht geschikt is voor kinderen. Alles wat je nodig hebt om zelf zo'n tocht de organiseren, staat in het boek. Bij elke tocht vind je logiesadressen, een routekaart, de routebeschrijving en adressen en websites voor verdere informatie.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fietsvakanties dicht bij huis<br>P. Maes
Fietsvakanties dicht bij huis
P. Maes


 
Groot fietsboek Ardennen door J.P. Legros
Paperback | 310 Pagina's | Terra - lannoo, Uitgeverij | 2001
Recensie:

Deze veertig niet-bewegwijzerde fietsroutes zijn gesitueerd in de Waalse provincies Luxemburg (16), Namen (12), Luik (10) en Henegouwen (2). De afstanden variŽren van 21 tot 52 kilometer. Vergeleken met eerdere fietsroute-uitgaven van Lannoo zijn enkele verbeteringen aangebracht in de opzet. Zo is het routeschema veel overzichtelijker in beeld gebracht. Op de linkerpagina een zwartwitkaartje met in rode lijn de route, op de rechterpagina een 'wegwijzer' met aanwijzingen waar men af moet slaan. Bij de routes door de provincies Luxemburg, Namen en Henegouwen gebeurt dat door kilometerstanden, bij de provincie Luik vreemd genoeg niet. Verder worden bij 'nuttige adressen' niet alleen VVV's en bezienswaardigheden genoemd, maar ook overnachtingadressen. Nieuw is ook het stersysteem, waardoor bij iedere route een moeilijkheidsgraad is aangegeven. Los van de 'wegwijzer' staat bij iedere route een uitgebreide tekst met achtergrondinformatie over de plaatsen die men passeert. In die tekst staan overigens ook routeaanwijzingen, wat nogal overbodig aandoet, gezien de eerder genoemde 'wegwijzer'.
(Biblion recensie, Frank Jansen)
Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Groot fietsboek Ardennen<br>Legros, J.-P.
Groot fietsboek Ardennen
J.P. Legros

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020