Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Fietsonderhoud boeken

 
 
Handboek fietsreparaties door Rob van der Plas
moderne stap-voor-stap handleiding
Paperback | 176 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 1ste Druk
ISBN10: 9038917899 | ISBN13: 9789038917894
Beschrijving:
De moderne fiets is een knap, maar eenvoudig stukje techniek Ð vooropgesteld dat hij goed wordt onderhouden. En daarbij wil dit nieuwste boek van Rob van der Plas u behulpzaam zijn. Aan de hand van duidelijke instructies kunt u zelf het noodzakelijke onderhoud van en de meeste reparaties aan uw rijwiel uitvoeren, hetzij thuis hetzij onderweg. En door aan uw fiets te sleutelen, wordt u ook een betere berijder, omdat u al doende meer inzicht krijgt in de werking van uw fiets. Bovendien: een goed onderhouden fiets heeft een langere levensduur!
Deze handleiding biedt o.m.
· onderhouds- en reparatieprocedures voor alle fietstypes.
· duidelijke en gedetailleerde stap-voor-stapinstructies.
· talloze foto's en instructietekeningen in full-colour.
· up-to-date informatie, ook over de nieuwste accessoires.
· alles over preventief onderhoud en aanpassingen aan versnellingen, remmen,
  aandrijving etc.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Handboek fietsreparaties
Handboek fietsreparaties
Rob van der Plas
 

 

   
Onderhoudsboek mountainbike door Guy Andrews
Paperback | Tirion Sport | 2006
ISBN: 9043908703
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Of je nu een beginnende of een ervaren mountainbiker bent, het is belangrijk om te weten hoe een mountainbike te onderhouden en te repareren. Problemen tijdig herkennen en oplossen, scheelt tijd en geld. Dit technische handboek gaat per onderdeel van de mountainbike in op zowel reparatie als onderhoud. Daarnaast wordt informatie gegeven over de verschillende soorten mountainbikes en waar men op moet letten bij de aanschaf. Met adviezen over hoe defecten aan de mountainbike voorkomen kunnen worden.
Mening klant bol.com:
Goed en duidelijk onderhoudshandboek.
Dit boek is een knappe vertaling van het origineel boek "Mountainbike Maintenance" van de schrijver Guy Andrews. Het boek omvat 168 pagina's met stap voor stap uitleg en informatie en zeer veel duidelijke kleurenfoto's(ongeveer 450 detailfoto's!!!). Bij elke foto staat de stap en de benodigde uitleg. Alle aspecten komen aan bod: Informatie over types mountainbikes, gereedschappen, afstellingen, reparaties, schoonmaken, montage en onderhoud, reparaties onderweg, problemen oplossen enz. Voor beginners(banden plakken) tot voor wat meer gevorderden(balhoofdbuis vlakken). Wat mist in dit boek is het geheel nieuw spaken van een wiel. Het vervangen van spaken en richten van het wiel worden wel besproken net als nagenoeg alle andere klussen. Dit boek is bijna een must voor elke actieve mountainbiker, je kunt meer zelf aan je fiets doen dan je eigenlijk zou verwachten. Door de juiste reparaties en onderhoud aan je eigen fiets verdien je dit boek zeker terug!! Ik hoop dat bovenstaande informatie je kan helpen met de juiste keuze te maken voor de aanschaf van een goed mountainbike handboek.
Mening klant bol.com:
Ik vindt het echt een heel goed boek, kan er heel veel uithalen. En het heeft me zeker geholpen met het opbouwen van mijn mountonbike. Ben dan ook heel bij met dit boek want anders moest ik het toch echt door een fietsenmaker laten doen en was ik veel meet geld kwijt.
Mening klant bol.com:
SUPER, heel erg vet, verteld alles wat je moet weten in detail!!!
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Onderhoudsboek mountainbike
Onderhoudsboek mountainbike
Guy Andrews
 

 

   
Het beste boek voor de fiets door P. Schoof
Hardcover | Tirion Sport
ISBN: 9043909556
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Eindelijk een compleet en voor iedereen toegankelijk standaardwerk over fietstechniek anno nu. Wat doe je aan piepende remmen? Hoe stel je een verende voorvork af? En natuurlijk ook: hoe plak je een band? De antwoorden op deze en tal van andere vragen zijn te vinden in dit standaardwerk. Het beste boek voor de fiets biedt daarnaast een schat aan achtergrondinformatie. Waarop moet je letten als je een nieuwe fiets koopt? Wat doe je tegen zadelpijn? Waarom heb je bijna altijd tegenwind? Dat willen alle fietsers wel weten. En wie heeft er in Nederland nu géén fiets?
Paul Schoof begon twintig jaar geleden over fietstechniek te schrijven. Hij interviewde voor bladen als Fiets, Mountainbike Plus, Op Pad en het vakblad Tweewieler talloze mensen uit de fietswereld. In zijn vrije tijd begeleidt hij fietsvakanties.
Mening klant bol.com:
Veel completer kan bijna niet.
Onderhoud wordt goed uitgelegd met foto’s, maar vooral de extra info is top. Weet nu meer over fietsen dan dat ik dacht dat er te weten viel. Gelijk aan mijn fietsmaten aangeraden vanwege alle fietsmythes die hier worden doorgeprikt.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Het beste boek voor de fiets
Het beste boek voor de fiets
P. Schoof
 

 

   
Fietsonderhoud door Rob van der Plas
Paperback | 224 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum
ISBN: 9027467854
Beschrijving:
Fietsen door de stad en proberen de tramrails te ontwijken of fietsen over modderige B-weggetjes; het gaat beter op een veilige en goed onderhouden fiets. Een goede fiets kan een mensenleeftijd meegaan. Maar dan moet er regelmatig aandacht aan besteed worden. In dit boek wordt aan de hand van duidelijke tekeningen precies getoond hoe alle mogelijke fietsen - van de Hollandse toerfiets tot de lichtgewicht racefiets of de ATB-fiets - onderhouden en gerepareerd moeten worden. Met een voorwoord van de Stichting Fiets!
Recensie:
In deze nieuwe, overigens niet sterk gewijzigde druk behandelt fietsexpert Rob van der Plas alle reparaties en onderhoudswerkzaamheden die de gemiddelde fietser zelf kan leren uitvoeren. Na een globale beschrijving van de fietsonderdelen, het benodigde gereedschap en het onderhoud in het algemeen komen de onderdelen gedetailleerd aan de orde. Daarbij wordt uitvoerig besproken hoe de gebruiker onderdelen moet instellen, onderhouden, repareren en verwisselen. Een overzichtelijke en chronologische werkwijze, tekeningen, tabellen en index zijn daarbij uitermate behulpzaam waardoor technisch ingewikkelde zaken voor de leek helder en hanteerbaar worden. Een zeer praktische gids voor de gebruiker van fietsen uiteenlopend van Hollandse toerfiets tot lichtgewicht racefiets en mountainbike. Bevat 12 pagina's met zwart-witfoto's, waarop een aantal technische details staat afgebeeld.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fietsonderhoud
Fietsonderhoud
Rob van der Plas
 

 

   
Uw racefiets in topconditie door D. Zedler & T. Musch
Paperback | 143 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN10: 9044713140 | ISBN13: 9789044713145
Beschrijving:
De juiste afstelling - Onderhoud en herstellingen - Nieuwe onderdelen monteren.
De geavanceerde techniek en het enorme aanbod aan onderdelen maken het tegenwoordig voor elke wielrenner mogelijk om zijn of haar racefiets precies af te stemmen op de persoonlijke behoeften. Voor een effectieve wielertraining is het juist afstellen en regelmatig onderhouden van de racefiets bovendien van essentieel belang. Maar hoe begint u eraan? En wat hebt u hiervoor allemaal nodig? Dit praktische handboek biedt u een volledig geïllustreerde, stap-voor-stap handleiding voor de afstelling, het onderhoud en de belangrijkste reparaties van uw kostbare tweewieler. Zo komt u te weten welke gereedschappen in uw werkplaats niet mogen ontbreken, hoe u uw fiets perfect schoon houdt en op welke manier u roest en krassen vakkundig wegwerkt. Verder komen alle belangrijke onderdelen - zoals het stuur, de versnellingen, de ketting, de banden en nog veel meer - uitvoerig aan bod. Met deze technische know-how houdt u uw racefiets altijd helemaal in topvorm.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Uw racefiets in topconditie
Uw racefiets in topconditie
D. Zedler

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020