Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

 Boeken over duiken

 
 
Handboek Duiken door A. Schinck & P. Schinck
techniek - uitrusting - veiligheid

Paperback | 174 Pagina's | Tirion Sport | 2004
ISBN: 9043906018
Beschrijving:
Met dit handboek leren beginners snel en veilig duiken. Voor gevorderden is het een compleet naslagwerk om hun kennis van het duiken op peil te houden. Handboek duiken bevat vele praktische tips en alle belangrijke feiten over het lichaam, apparatuur, kleding, risico's, duikerziekten en techniek. Ook het duiken met kinderen en het nitroxduiken worden uitvoerig behandeld. Onmisbaar om goed en veilig te duiken.
Recensie:
Allerlei aspecten van het duiken komen in dit handboek aan bod. De inleiding behandelt (kort) de dierenwereld, sociale aspecten van de duiksport en de vraag welke opleiding te kiezen. Vervolgens komen duikfysica, anatomie en keuzemogelijkheden binnen de apparatuur aan bod. De auteurs zijn zeer ervaren instructeurs en dat is te merken, ook in de aandacht voor de veiligheid: mogelijke kwetsuren en duikongevallen komen uitgebreid aan de orde. Het resterende (eenderde) deel van het boek gaat over de praktijk van het duiken: milieusparend handelen, snorkelen, communicatie onder water en praktische tips over allerlei duikaspecten. Na elk hoofdstuk kunnen lezers hun kennis controleren aan de hand van een vragenlijst. Er zijn vragen opgenomen voor beginners en gevorderden. Het makkelijk leesbare boek is geÔllustreerd met diverse duidelijke schemata en veel informatieve kleurenfoto's. Het is bruikbaar als aanvulling bij een duikcursus (de duiktabellen behoeven wel enige nadere uitleg) en als beknopt naslagwerk. Met uitgebreide inhoudsopgave en register. Wat uitvoeriger dan Jackson's 'Sportduiken', minder compleet dan Van Vlimmeren's instructieboek 'Handboek sportduiken'.
(Biblion recensie, Dr. H.A. ten Hove)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Handboek Duiken<br>Schinck, A.
Handboek Duiken
A. Schinck
 

 

   
Avontuurlijk duiken door Jack Jackson & A. Hornsby 
Hardcover | 160 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2003
ISBN: 9059201116
Beschrijving:
Een fascinerende gids over extreme duikervaringen met onder andere haaien, dolfijnen, schildpadden, roggen, kwallen en zeeslangen en ook over duikervaringen naar grotten en scheepswrakken.
Prachtige foto's en inspirerende informatie onthullen de opwindende onderwaterwereld. Dit alles, tezamen met de spannende verhalen over ontmoetingen met haaien, maakt dit boek tot een waardevol bezit voor een ieder die de onderwaterwereld wil ontdekken.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Avontuurlijk duiken<br>Jack Jackson
Avontuurlijk duiken
Jack Jackson
 

 

   
Duikatlas van de wereld door Jack Jackson
rijk geillustreerde gids van de beste duikplaatsen

Hardcover | 300 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2004
ISBN: 9059202287
Recensie:
Een korte inleiding behandelt oceanografie (met een enkel raar foutje), klimatologie en duiksport in het algemeen. Volgt een impressie van vele honderden duikplekken, op meer dan 100 bestemmingen, verdeeld over 37 zeegebieden (o.a. Malediven, Nederlandse Antillen, Groot Barriere Rif, Indonesie, Spanje en Zuid-Frankrijk). Wrakken, duiken met haaien, zeehonden en dolfijnen, riffen, zelfs de zoetwater cenotes van Yucatan komen aan bod. Niet alle bestemmingen zijn qua financiŽn en duiktechniek voor de duiktoerist haalbaar, maar het merendeel valt zeker onder "de beste duikplaatsen". De keuze van de lokale duikstekken is (uiteraard) smaakafhankelijk. In illustraties en beschrijvingen is er ook ruime aandacht voor de kleinere organismen en niet alleen voor de spectaculaire en grotere zeedieren. Rijk geillustreerd met duidelijke kaartjes, fraaie foto's en een enkel schema. Tot slot wat praktische aanwijzingen voor beste seizoen, aanvliegroutes, e.d. Aardig als snelle verkenning van de wereldwijde duikmogelijkheden in zee.
(Biblion recensie, Dr. H.A. ten Hove)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Duikatlas van de wereld<br>Jack Jackson
Duikatlas van de wereld
Jack Jackson

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020