Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Sportblessure boeken e.d.

 
 
Loopblessures voorkomen door Barrios, D. Scott
Paperback | Uitgeverij het Spectrum | 2005
ISBN: 9027415455
Beschrijving:
Veel lopers krijgen vroeg of laat met blessures te maken. En dat terwijl veel kwetsuren eenvoudig zijn te voorkomen. In Loopblessures voorkomen staat hoe je blessures kunt vermijden en behandelen. Het boek gaat bovendien in op veelvoorkomende blessures bij vrouwen en beginners. Aan de loopadviezen in dit boek liggen de laatste wetenschappelijke inzichten ten grondslag.
Recensie:
Aan de hand van onder andere eigen ervaringen vertelt de schrijver over de laatste ontwikkelingen op het gebied van voorkomen en behandelen van loopblessures en geeft adviezen en informatie. Zo wordt uitgebreid gesproken over: de wetten van blessures, vergroten van loopafstanden, verhogen van intensiteit van het sporten, afwisseling in oefeningen en het alert zijn op waarschuwingssignalen; de schoensoorten; rekken en strekken, krachttraining, lopen onder extreem warme en koude omstandigheden; combinatie met andere activiteiten als aquajoggen, zwemmen, fietsen, pilates en yoga; blessures: de meest voorkomende blessures, wanneer weer starten; jonge lopers, vrouwelijke lopers (lopen en de menstruatiecyclus, tijdens zwangerschap, na de bevalling), oudere lopers. De items worden helder, duidelijk besproken, hier en daar ondersteund door tekeningen of zwartwitfoto's. De bladspiegel is overzichtelijk en een register is aanwezig.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Loopblessures voorkomen<br>Barrios, D. Scott
Loopblessures voorkomen
Barrios, D. Scott
 

 

   
Stretching door S.A. Solveborn
training en blessurepreventie door buigen en strekken

Paperback | Uitgeverij Elmar | 1999
ISBN: 9038904835
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
De titel van dit boek dekt de inhoud volledig. De schrijver, zelf atleet, arts en handbaltrainer maakt duidelijk wat het belang is van op de juiste manier stretchen. Hij belicht hier een wetenschappelijk gefundeerde stretchmethode, die tevens gericht is op specifieke bewegingsstructuren die in de verschillende sporten voorkomen. Het doen van rekoefeningen is in de sportwereld niet meer weg te denken, en als onmisbare schakel in de weg naar prestaties erkend, hoewel daar de laatste tijd toch enkele vraagtekens bij zijn gesteld. Daarbij is ook het nut ervan voor niet prestatiegerichte sporters buiten alle twijfel verheven, denk aan ouderen en revaliderenden. Met duidelijke zwart-witte tekeningen worden de bedoelde spiergroepen aangegeven en de bijbehorende uitleg is duidelijk. Het hele ABC van deze stretchingmethode wordt uitvoerig belicht, en vergeleken met andere gangbare stretchingmethoden. Het is een interessant boekje dat in eenvoudige taal net iets meer biedt dan zijn concurrenten. Aan te bevelen voor eenieder die ook maar iets met bewegen te maken heeft of wil hebben.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Aanrader.
Uitstekend boek. Vooral voor mensen die in fysiotherapie lopen en bepaalde oefeningen thuis moeten doen, dan is dit boek daar een prima geheugensteuntje voor.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Stretching<br>S.A. Solveborn
Stretching
S.A. Solveborn
     
     
     
     
Leerboek sportmassage door H. Helsper
Paperback | 304 Pagina's | Bohn Stafleu Van Loghum | 2002
ISBN: 9031328782
Beschrijving:
Het Leerboek sportmassage is verdeeld in drie delen: Anatomie van het menselijk lichaam, Fysiologie en Sportmassage. Het eerste deel gaat in detail in op de systematische anatomie (bouw van de orgaansystemen) en de topografische anatomie (ligging van de verschillende systemen). Deze kennis is onmisbaar voor een goed begrip van de functionele anatomie (bewegingsleer). Het tweede deel van het boek behandelt de fysiologie. Kennis hiervan is wezenlijk bij het beantwoorden van de vele vragen die een sportbegeleider in de uitoefening van het vak tegenkomt. Vaak hebben kwesties betrekking op de effecten van inspanning, training, (sport)voeding, hormoonpreparaten of doping. Bestudering van het hoofdstuk Fysiologie stelt de sportbegeleider in staat de fysiologie van de mens in de sportpraktijk toe te passen.In het onderdeel Sportmassage komen de geschiedenis van het vak, de handgrepen, voorwaarden en (contra)indicaties aan bod. Naast het masseren kent het vak sportmassage in de praktijk ook preventieve en verzorgende taken. Het leerboek sluit daarom af met een behandeling van deze aspecten.Leerboek sportmassage is volledig afgestemd op de leerdoelen sportmassage van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) en bereidt voor op de exameneisen voor het diploma sportmassage. Het boek is geschikt voor studenten en docenten in opleiding tot sportmasseur en voorts voor eenieder die meer over sportmassage wil weten.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Leerboek sportmassage<br>Helsper, H.
Leerboek sportmassage
H. Helsper
     
     
     
     
Handboek sportmassage / deel Basisboek door Wim Snellenberg    
Paperback | Vrieseborch | 2005
ISBN: 9060763556
Beschrijving:

Blessurepreventie waarin opgenomen: theorie sportmassage, verzorging, sporthygiene, geschiedenis en organisatie van de sport in Nederland, eerste hulp bij sportongevallen, trainingsleer, tapen en bandageren, anatomie, fysiologie, specifiek gedeelte (per regio)
Recensie:

De vierde, gewijzigde druk van een Nederlandstalig handboek voor sportmassage. De inhoud is onderverdeeld in: basisboek, blessurepreventie, massage, anatomie, specifiek gedeelte per regio, fysiologie en wordt afgesloten met een lesrooster. Een degelijk handboek voor de opleiding in sportmassage, dat een brug wil slaan tussen preventie en blessurebehandeling. De basisleerstof is aangevuld met ruime achtergrondinformatie, gericht op de praktijk. Stevig uitgevoerde paperback. Gedrukt in twee kolommen per pagina. Ruim geillustreerd met talrijke zwart-witfoto's en gedetailleerde anatomische tekeningen. Helder van taal en uitleg. Met lesrooster en register. Deze vierde druk is geheel herzien om te voldoen aan de huidige exameneisen.
(Biblion recensie, Drs. L.C.A. v.d. Aalsvoort)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Handboek sportmassage / Basisboek<br>Wim Snellenberg
Handboek sportmassage / Basisboek
Wim Snellenberg

 

     
     
     
     
Oefenboek sportmassage door Wim Snellenberg    
Paperback | 271 Pagina's | Vrieseborch | 2001
ISBN: 906076479X
Recensie:

Een oefenboek, te gebruiken bij het 'Handboek sportmassage' - van dezelfde auteur - als voorbereiding op het examen Sportmassage van het Nederlands Genootschap van Sportmassage. Opgenomen zijn een lesrooster, oefenopdrachten, meerkeuzevragen per les, leerdoelen van de afzonderlijke lessen en vakken. Dit alles in overeenstemming met de leerdoelen van het NGS-examen. Het NGS-examenreglement, toetsen, examenopdrachten, zes theorie-examens en zes voorbeelden van praktijkexamens zijn eveneens opgenomen. Dit degelijke en omvattende oefenboek biedt in een overzichtelijk gestructureerde cursusvorm de diepgaande leerstof die door het NGS-examen wordt getoetst. Geschikt voor de professionele beoefenaar in spe.
(Biblion recensie, Drs. L.C.A. v.d. Aalsvoort)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Oefenboek sportmassage<br>Wim Snellenberg
Oefenboek sportmassage
Wim Snellenberg

     
     
     
     
Sportanatomie door J. Weineck    
Paperback | 296 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2004
ISBN: 9038914938
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
In dit boek worden de theoretische achtergronden van de anatomie omgezet in een praktische aanpak voor onderricht en training. In het eerste deel wordt basisinformatie verstrekt over cel- en weefselleer en hoe een uitgeoefende belasting daarop inwerkt. In het tweede deel volgt een algemeen overzicht van het orgaanstelsel van het passieve en actieve bewegingsapparaat met een korte toelichting op de gebruikte begrippen uit de anatomie. Het derde deel beschrijft de afzonderlijke spiergroepen van het actieve bewegingsapparaat. In ruim 240 afbeeldingen wordt het functioneren van de spieren toegelicht. Het vierde deel brengt het functioneren van de afzonderlijke spieren in verband met de romp-, arm- en beenbewegingen. In deel vijf wordt een analyse geschetst van het bewegingsverloop en in deel zes, ten slotte, worden oefeningen geboden om de afzonderlijke spiergroepen door gerichte krachttraining te versterken en te ontwikkelen.
Recensie:
Heel bruikbaar.
Als paramedicus of student zeer goed te gebruiken. Vooral voor duidelijke illustraties van spierverlopen om aan patienten te laten zien (en sportliefhebbers). Een verademing vergeleken met de chaotische platen van sommige anatomieboeken. Dus voor een geinteresseerde leek ook leuk voor in de boekenkast!
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Sportanatomie<br>J. Weineck
Sportanatomie
J. Weineck

     
     
     
     
Tennis zonder blessures  door T. Kamminga
Paperback | 270 Pagina's | Reed business information | 2003
ISBN: 903522616X
Recensie:
Elke tennisser, beginner of gevorderd, kan met een blessure te maken krijgen. In dit boek beschrijft de auteur, fysiotherapeut en manueel therapeut, welke omstandigheden verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van tennisblessures. Het boek bestaat uit twee hoofddelen. In het eerste deel wordt (vaktechnische) informatie gegeven over bouw en functie van gewrichten en spieren, loop- en slabewegingen tijdens het spel en samenstelling, soort en eigenschappen van racket, bal, schoeisel en tennisbaan. In deel twee gaat de auteur in op de (over)belasting van spieren en gewrichten, het voorkomen van en spelen met blessures en veel voorkomende soorten blessures. Bevat bijlagen, verklarende woordenlijst, literatuurlijst, register en inhoudsopgave. Vele zwartwittekeningen ondersteunen de tekst. Helder en zonder overbodige medische terminologie geschreven boek over een onderwerp waar weinig over is gepubliceerd. Met name gericht op fysiotherapeuten, tennisleraren, bewegingsdeskundigen en geblesseerde tennissers die informatie willen over de oorzaak van hun blessure.
(Biblion recensie, Erik van de Grampel)
  Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Tennis zonder blessures / druk 1<br>T. Kamminga
Tennis zonder blessures
T. Kamminga

 

     
     
     
     
Hardlopen zonder blessures door T. Kamminga    
Paperback | 179 Pagina's | Reed business information  
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
De auteur, fysiotherapeut en atletiektrainer, geeft in begrijpelijke taal uitleg betreffende klachten en blessures die ontstaan tijdens en door het hardlopen. Onderwerpen zijn onder andere de bouw en functie van het bewegingsapparaat, zoals gewrichten en spieren, en de werking van sensoren. Vele vragen betreffende hardlopen, zoals ondergrond, schoeisel, belastbaarheid, zwangerschap, blessures voorkomen en herstellen na een blessure, worden uitgebreid besproken. Wetenschappelijke inzichten betreffende het hardlopen zijn in detail nog niet eensluidend, maar over oorzaken die de kans op het ontstaan van blessures vergroten, is men het wel eens. Van de oorzaak en het gevolg wordt in deze uitgave een duidelijke beeld geschetst, dat tevens aangeeft dat de persoonlijke aanleg in alle gevallen een bepalende factor is. Niet iedereen krijgt door dezelfde belasting of oorzaak een klacht of dezelfde klacht. Voor de enorm groeiende groep recreatieve hardlopers, waarvan de gemiddelde leeftijd stijgende is, wordt betreffende een aantal relevante onderwerpen bruikbare informatie gegeven. De voorbeelden van hersteltrainingsschema's na een blessureperiode zijn niet altijd een aanbeveling. Een persoonlijke beoordeling en advisering geven de beste kansen op herstel.
(Biblion recensie, B.N. Swienink)
Mening klant bol.com:
Geweldig.
Wat een wereldboek, het geluk is mij ten deel gevallen dat ik als een van de eersten het boek heb mogen lezen. Ik ben een amateur in fysiotherapie, maar hardlopen, dat doe ik graag. Jammergenoeg sta ik al negen weken langs de kant. Via Kamminga's boek ben ik in contact gekomen met zijn 'blessuregroep', geweldig! Het gaat steeds beter, maar even over het boek. Het is duidelijk en overzichtelijk geschreven en ik snapte echt alles. Dat is wel eens anders geweest bij andere boeken. Ook de plaatjes zijn noemenswaardig.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Hardlopen zonder blessures<br>T. Kamminga
Hardlopen zonder blessures
T. Kamminga

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020