Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

BiografieŽn sporters

 
 

Zie ook: biografieŽn wielersport, biografieŽn voetbal en Johan Cruijff

   
     
Gianni door E. Klap
Paperback | 173 Pagina's | KLAP, FC | 2001
ISBN: 9080588849
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Gianni Romme was geen natuurtalent. Zijn droom om als topschaatser de hemel te bestormen, hield hem op de been. Tegen beter weten in, zo leek het. Terwijl trainingsmaten de overstap naar jong Oranje of de kernploeg maakten, kreeg Gianni afwijzing op afwijzing. Maar Gianni gaf niet op. Hij trainde door, op het maniakale af.
De ultieme wraak was suikerzoet. Twee keer olympisch goud in Nagano, een wereldtitel allround en een keur aan afstandtitels, maar bovenal: de status van gerespecteerd sportman. Wie gaat werkelijk schuil achter die grote grijns? Hoe overwon hij mentale inzinking Wat zijn Gianni's passies?
In de aanloop naar de Olympische Spelen in Salt Lake City volgd Klap Gianni intensief. De journalist sprak met Gianni's vriendin, intussen vrouw, (schoon)ouders, vrienden, een bonte stoet topschaatsers, coaches, kenners en uiteraard geregeld met Gianni zelf die zich in deze geautoriseerde biografie blootgeeft. Het resultaat is een indringend boek over The Double Dude: Gianni.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Gianni<br>Klap, E.
Gianni
E. Klap
 

 

   
Regilio Life, part one door Regilio Tuur en  Ed van Eeden
waar de regen koud is

Paperback | 400 Pagina's | Veen, L.J. | 2005
ISBN: 9020402676
Beschrijving:
In deze autobiografie neemt Regilio Tuur met een verwoestende eerlijkheid zijn eigen leven onder de loep. De enige Nederlandse profbokser die het ooit tot wereldkampioen heeft gebracht is door een diep dal gegaan. Hij heeft de prijs betaald en Regilio - Life Part One is het resultaat. Samen met de schrijver en journalist Ed van Eeden vertelt Tuur onder meer over zijn opvoeding, zijn verhuizing van Suriname naar Nederland (waar de mensen wit waren, de flatgebouwen hoog, en de regen koud was), de Olympische Spelen in Seoul, zijn bokstitels, en zijn passie voor en zijn avontuur in de mode. Maar ook New York, zijn pijnlijke liefdesrelaties en de trieste dieptepunten van zijn leven - de gevangenisstraf en zijn gevecht om zijn kind te zien - komen aan bod, Hij maakt de cirkel rond met een zoektocht naar zijn roots en zijn biologische vader in Suriname.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Regilio Life, part one<br>R. Tuur, Ed van Eeden & R. Tuur
Regilio Life
Part one
Ed van Eeden
 

 

   
Weerspiegelingen in het ijs door D. Parra
het levensverhaal van een olympisch kampioen

Paperback | 300 Pagina's | Uitgeverij Muntinga | 2004
ISBN: 9077072713
Beschrijving:
Weerspiegelingen in het ijs is een zeldzaam kijkje in het hart en de geest van een man die eigenlijk niets op het ijs te zoeken had. Derek Parra, die vanuit de Mexicaanse wijken in Zuid-CaliforniŽ via de gangpaden van de supermarktketen Home Depot het hoogste treetje op het olympische podium bereikte, vocht zeventien jaar lang om als eerste Latijns-Amerikaan een gouden plak te winnen op de Olympische Winterspelen. In Weerspiegelingen in het ijs beschrijft hij op en openhartig manier zijn emotionele levensverhaal, van armoede naar olympische glorie, met een tragisch verlies en wonderbaarlijk nieuw leven.
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Weerspiegelingen in het ijs<br>Parra, D.
Weerspiegelingen in het ijs
D. Parra
 

 

   
Naar de top door Richard Krajicek
van ballenjongen tot proftennisser

Hardcover | 124 Pagina's | Leopold B.V. | 2005
ISBN: 9025846122
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Jij weet echt wel wat je wil worden. Kampioen natuurlijk, net als Richard Krajicek! Ook hij was ooit zo jong als jij. Hij ging naar school, speelde met vrienden en tenniste zoveel hij kon. Met het Nederlandse jeugdteam reisde hij de hele wereld rond om toernooien te spelen.
Richard Krajicek vertelt in dit boek over al deze belevenissen tot het moment dat hij op zijn zestiende van school stapte om prof te worden. Lees alles over winnen en verliezen, trainen en reizen, vrienden en coaches. Met belangrijke informatie over tennis en professionele tips.
Recensie:
Op basis van interviews met Richard Krajicek over zijn jeugdervaringen wordt in dit boek op verhalende wijze een beeld geschetst van zijn lagere en middelbare schooltijd, zijn vrienden en zijn wedstrijden in de nationale jeugdteams. Al op jonge leeftijd staat onder leiding van zijn veeleisende en dominante vader alles in het teken van tennis. De weg naar de top is echter moeilijk en gaat gepaard met huilbuien na incidenteel verlies en problemen tussen zijn ouders. Uiteindelijk komt het tot een breuk met zijn vader. Een wisseling van trainer betekent voor Richard een ommekeer in zijn spel en legt de basis voor zijn verdere carriere. Op zestienjarige leeftijd verlaat hij de middelbare school om profspeler te worden. Het boek is vlot en toegankelijk geschreven en bevat kleine zwartwitfoto's uit Krajiceks jeugd, enkele speltips en een tennis abc. De omslagfoto toont Krajicek na zijn winst op Wimbledon in 1996. Vanaf ca. 11 jaar.
(Biblion recensie, Erik van de Grampel)
Mening klant bol.com:
Echt een vet boek. Als je dingen wil weten over tennis dan moet je dit boek lezen. Alles staat er in!
Mening klant bol.com:
Super.
Bijzonder dat de kraai in dit boek vertelt hoe het nou echt was vroeger met z'n pa. Ik zit zelf niet eens op tennis, maar toch superleuk om te lezen!!!
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Naar de top<br>Richard Krajicek
Naar de top
Richard Krajicek

 
 

 

   
Justine Henin - de biografie door F. Dewulf & P. Haumont
Hardcover | 143 Pagina's | Uitgeverij Houtekiet | Houtekiet | 2004
ISBN: 9052407762
Beschrijving:
Justine Henin werd op haar eenentwintigste de beste tennisspeelster van de wereld. Een fantastische presentatie. Wat voorafging aan die bekroning was vaak minder prettig. Het jonge meisje met handenvol talent leed onder de dood van haar moeder, de familiale onrust nadien en een te grote drang naar perfectie. Maar met dezelfde ijver waarmee ze in haar leven het geluk opzocht, streefde ze in haar tennisloopbaan de grootste onderscheiding na. Wilskracht en vol vuur. Niet toevallig viel in 2003 alles in de plooi. Aan de hand van haar man Pierre-Yves, aan de zijde van coach Carlos Rodriguez en met de steun van haar conditietrainer Pat Etcheberry vond Justine een evenwicht. In haar bestaan ťn op de tennisbaan. Ze won haar eerste Grand Slamtornooi, Roland Garros, werd de absolute nummer 1 en werd verkozen tot sportvrouw van het jaar.
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Justine Henin - de biografie<br>Dewulf, F.
Justine Henin
de biografie
F. Dewulf

 

 

   
De kunst van het winnen door E. van Langen
ervaringen van een topsporter
Paperback | 131 Pagina's | Prometheus Groep | 2004
ISBN: 9044604651
Recensie:
In 1992 won Ellen van Langen de 800 meter tijdens de Olympische Spelen van Barcelona. Dat lukte haar dankzij talent en jarenlang hard trainen. Het was voor kenners een genot haar te zien lopen: elegantie en een perfect ingeoefende loopstijl gingen hier hand in hand. In deze pocket beschrijft ze met vlotte pen en krachtige stijl die Olympische 800 meter en wat eraan voorafging om de beste te worden. Allerlei aspecten komen aan bod: de prestatiedruk, de strijd tegen de weegschaal, de dagindeling, loopscholing, krachttraining, massage, mentale voorbereiding en de sponsorverplichtingen. Verder de eindeloze blessures die haar deelname aan de Spelen van Atlanta onmogelijk maakten en in 1998 haar carriere vroegtijdig beeindigden. Het zijn telkens losse, op zichzelf staande fragmenten, zonder chronologische volgorde. Dat en het ontbreken van een chronologische tabel maakt van het geheel een klein doolhof. Het boekje is erg sober uitgevoerd: geen enkele foto of lijst van medailles en tijden. Ellen had meer verdiend. Leerrijk en bewonderingswaardig zijn vooral de artikelen over haar trainingsmethodes, wedstrijden, blessureleed en de levenslessen uit tien jaar topsport.
(Biblion recensie, Drs. Jef Abbeel)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De kunst van het winnen<br>Langen, E. van
De kunst van het winnen
Ellen van Langen

 

 

   
De macht van water door M. Hoogstad
Marcel Wouda en de opkomst van het Nederlandse zwemmen
   
Paperback | 272 Pagina's | Prometheus Groep | 2001
Recensie:

Dit boek, geschreven door een sportredacteur van NRC Handelsblad, handelt over het zwemmen als topsport. In dat kader wordt onder andere ingegaan op de offers die moeten worden gebracht in het permanente streven naar nog snellere tijden, zoals bijvoorbeeld de slijtage van het lichaam, de drugsproblematiek en het uiteenvallen van het gezin. Dat neemt niet weg dat de Nederlandse zwemsport door de ontwikkeling van het zwemmen tot topsport een ongekende bloeiperiode kent. De rol van Marcel Wouda in die ontwikkeling wordt uitvoerig besproken. Een interessant boek voor geÔnteresseerden in het zwemmen als topsport, maar tevens een duidelijke waarschuwing voor degenen die het zwemmen als topsport willen beoefenen.
(Biblion recensie, Dr. H.F. Pijning)
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

De macht van water<br>M. Hoogstad
De macht van water
M. Hoogstad
 

 

   
Onder de oppervlakte door M. Phelps
het opzienbarende verhaal van een achtvoudig olympisch kampioen

Paperback | 192 Pagina's | Tirion Sport | 2005
ISBN: 9043907375
Beschrijving
Acht medailles, zes gouden en twee bronzen, dat was de oogst waarmee Michael Phelps op de Olympische Spelen van Athene definitief zijn naam vestigde. Zijn successen in het zwembad kreeg hij echter niet cadeau, ze volgden na een lange weg van overwonnen tegenslagen. In Phelps' eigen woorden is 'Onder de oppervlakte' een openhartig verslag van zijn tocht naar volwassenheid en Olympisch succes. Van een jochie dat bang was voor water, groeide hij op tot een student die worstelde met een ADHD-stoornis. Phelps komt uit een gebroken gezin; zijn zus die lange tijd eetstoornissen had, werd ook een uitstekende wedstrijdzwemster. Michael echter werd de atleet die de hoop van de Amerikaanse natie belichaamde en presteerde ondanks de enorme druk.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Onder de oppervlakte<br>M. Phelps
Onder de oppervlakte
M. Phelps


 
   
Bettine door A. Kamphuis
overwinnen, overleven
   
Paperback | 224 Pagina's | Praag, Uitgeverij van | 2003
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:

Bettine Vriesekoop is ruim vijfentwintig jaar het gezicht van het Nederlandse tafeltennis. Ze vierde grote triomfen, won belangirjke toernooien, maar ging meer dan eens door een diep dal. Dit is de biografie van een survivor.
In 1972 slaat Bettine als meisje van elf in een gymzaal in Hazerswoude haar eerste bal. Tot 2000 blijft ze actief als topsporter. De beginperiode van deze lange carriŤre kenmerkt zich door Spartaanse trainingen onder leiding van Gerard Bakker, de coach die haar heeft ontdekt. In 1982 pakt ze de Europese titel.
Bettine breekt na de Olympische Spelen van 1988 met Bakker en besluit zelf te stoppen met tafeltennis. Een jaar later maakt ze haar comeback. In een emotioneel proces worstelt ze zich los van haar verleden en wordt in 1992 opnieuw Europees kampioen.
Bettine is in 1999 drie maanden zwanger als haar partner plotseling overlijdt. Tafeltennis biedt haar troost en structuur. De sport waar ze zo van houdt, helpt haar te overleven.
Bettine, overwinnen, overleven is een onthullend portret van een populaire sportvrouw, geschreven door een journalist die haar al bijna dertig jaar volgt, vanuit zijn werk, maar ook als vriend. Het boek geeft een fascinerend beeld van de sportarena, met alles wat zich achter de schermen afspeelt. Het is een verhaal over genadeloze ambitie, spanningen en pijn, botsende ego's, dramatische nederlagen, maar gelukkig ook goud.
Alje Kamphuis groeit op in het Zuid-Hollandse Hazerswoude, net als Bettine. Vanaf zijn elfde speelt hij tafeltennis bij de plaatselijke vereniging Avanti en traint daar negen jaar samen met Bettine onder leiding van coach Gerard Bakker. Van 1986 tot 1993 is Alje verslaggever van Avro Sportpanorama en maakt voor dit programma diverse reportages over Bettine, onder andere over hoe ze zich in China voorbereidt op de Olympische Spelen in Seoel. In de maanden rond Bettines comeback in 1989 is Alje sparringpartner bij trainingen en begeleidt hij haar tijdens contractbesprekingen in ItaliŽ. Alje verruilt de Avro voor de KRO en wordt regisseur bij Ook dat nog! Sinds 2000 is hij verslaggever van Netwerk. Bettine overwinnen, overleven is zijn eerste boek.
Mening klant bol.com:
Geweldig verhaal!
Bettine, overwinnen overleven heb ik in ťťn ruk uitgelezen. Het verhaal is spannend en bijzonder. Wat een sterke vrouw! Af en toe kreeg ik tranen in mijn ogen. Vooral bij het gedeelte waarin Bettine's vriend overlijdt. De geboorte van haar zoontje en de kracht om verder te gaan. Kortom; ook voor niet tafeltennisliefhebbers een absolute aanrader!
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Bettine<br>Kamphuis, A.
Bettine
A. Kamphuis

 

 

   
Valentino Rossi
De autobiografie Paperback | A.W. Bruna Uitgevers | 2006
ISBN: 9022989917
Beschrijving:
Eens per decennium is er een natuurtalent dat de hele sportwereld verenigt, een kleurrijk figuur met een grenzeloze populariteit die tot ver buiten zijn eigen tak van sport reikt. Voor de motorsport is dat Valentino Rossi.
Rossi is maar liefst zeven keer wereldkampioen geworden, heeft veertig keer de Grand Prix op zijn naam staan, stond al 117 keer op het erepodium en is nog maar zevenentwintig jaar. De motorracewereld ligt aan zijn voeten, en de wereld daarbuiten ook...
Zoals alleen hij dat kan - eigenzinnig, humoristisch en met bijzonder veel vaart ? beschrijft Rossi zijn rebelse schooltijd, de straatraces in Tavullia, zijn vete met Max Biaggi, de geruchten rond zijn overstap naar de Formule 1 en natuurlijk zijn succesvolle carriŤre in de motorsport.
Voor iedere (motor)sportliefhebber is deze autobiografie vermakelijke kost!
Valentino Rossi zag op 16 februari 1979 het levenslicht in Urbino te ItaliŽ. Momenteel woont hij in Londen. Hij schreef deze autobiografie samen met Enrico Borghi, een journalist van het Italiaanse weekblad Motosprint.
Recensie:
Om de zoveel tijd staat er in enige tak van sport een natuurtalent op dat zijn weerga niet kent en vanaf dat moment die sport en zijn beoefenaars, fans, toeschouwers en eigenlijk de hele massa eromheen gefascineerd in zijn greep heeft en houdt. Ontegenzeggelijk is de inmiddels nog maar 27 jaar oud zijnde Valentino Rossi hier een sprekend voorbeeld van. Na al zijn wereldtitels (inmiddels zeven) in alle klassen van de motorbaansport, waarvan de meeste in de zwaarste klasse, spreekt dit fenomeen tot ieders verbeelding. Deze motorcoureur, afkomstig uit het snelheidssport-gekke Italie, waar verafgoding van sporthelden een herkenbaar verschijnsel is, presteerde het zelfs om op top van zijn roem tegen alle verwachtingen in het succesmerk Honda te verruilen voor het in een crisis verkerende concurrerende merk Yamaha en na zijn overstap met dat merk gewoon door te gaan met het behalen van titels en successen. Een prachtig boek, waar alle (motor)sportliefhebbers van zullen genieten. Met enkele katernen kleurenfoto's.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De autobiografie<br>V. Rossi
De autobiografie
V. Rossi


 
   
Boris Becker - De speler door B. Becker
autobiografie

Paperback | 276 Pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | 2004
ISBN: 9022988562
Recensie:
Autobiografie van tennisspeler/wonderkind Boris Becker (1967). Op zijn zeventiende wint Becker, als jongste speler tot dan toe en als eerste Duitser, het Wimbledon-toernooi. Zijn carriere gaat voorspoedig, 'na 1986 stroomde het geld binnen door een wijdgeopende poort', schrijft hij ergens in de autobiografie. Toch wordt hij ook geplaagd door depressies, is verbitterd over de wereld waarin hij alleen tegen ballen slaat. In 1991 ontmoet hij Barbara Feltus, die later zijn vrouw zou worden en met wie hij twee kinderen krijgt. In 1997 neemt hij afscheid van het grote wedstrijdtennis en traint nog twee jaar af. Tegelijkertijd met het einde van zijn profcarriere strandt ook zijn huwelijk. Intussen heeft hij bij een slippertje in Londen een dochter verwekt en speelt er nog steeds een belastingschandaal. De laatste tweeenhalf jaar zijn de zwaarste tijd uit zijn leven geweest, zo eindigt Becker zijn verhaal. Maar hij blijft strijden voor zijn geluk. Redelijk vlot geschreven verhaal van een man die als proftennisser vele successen kende en in zijn prive-leven vele drama's. 'Er spielte Tennis besser als er sein Leben managt', luidt dan ook een lezersreactie op de Duitse Amazon-site. Geen foto's.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Boris Becker - De speler<br>Becker, B.
Boris Becker
De speler
B. Becker
     
Top 100 van het Schaatsen door Wilfred Luijck 
de honderd beste schaatsers en schaatssters sinds 1892
Paperback | 119 Pagina's | Mijnbestseller.nl | 2015
Samenvatting:
Sven Kramer en Ireen WŁst zijn ontegenzeggelijk de meest succesvolle schaatsers van deze generatie. Maar waar is hun plaats in de gehele schaatsgeschiedenis? Hoe goed zijn ze werkelijk? Beiden voeren niet eens de ranglijst aller tijden, de Adelskalender aan. Dat is voorbehouden aan twee Noord-Amerikanen; Shani Davis en Cindy Klassen. En hoe goed was Erik Heiden ten opzichte van Sven Kramer? En wat is de plaats van Ard Schenk in dit geheel? Waar staan al die Noorse toppers uit het verleden? Is Ireen WŁst net zo goed als al die Duitse schaatssters door de jaren heen? Vragen die niet zo maar te beantwoorden zijn, maar die wel regelmatig tot discussie leiden. Wilfred Luijckx (1979) probeert dit soort discussie te ondersteunen met feiten en cijfers. In navolging van zijn vierde boek "Top 100 van het Wielrennen" schreef hij "Top 100 van het Schaatsen". Hij heeft getracht op een objectieve manier de beste 100 schaats(st)ers uit de geschiedenis te rangschikken. Hij geeft op die manier antwoord op de bovenstaande vragen. Niet op gevoel, maar op basis van statistiek. Al zal er over de gemaakte keuzes natuurlijk nog wel gediscussieerd worden.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Top 100 van het Schaatsen<br>Wilfred Luijck
Top 100
van het
Schaatsen
Wilfred Luijck
     
     

Zie ook: biografieŽn wielersport, biografieŽn voetbal en Johan Cruijff

   

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020