Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Basketbalboeken

 
 
Alles of niets door T. Boot
sport, waar praten we eigenlijk over, over sport!

Paperback | 157 Pagina's | Bzztoh | 2002
ISBN: 9055019844
Beschrijving:
Het leven van basketbalcoach Ton Boot is bedrieglijk simpel: twee en twee kan niet anders dan vier zijn, ook als dit de buitenwereld slecht uitkomt. Deze manier van denken komt duidelijk tot uiting in zijn columns in ‘Metropool Sport’, de maandagbijlage van de Telegraaf voor de regio Amsterdam. Hij projecteert zijn visie op tal van onderwerpen, niet alleen op zaken uit de basketbalwereld. Zelfs een kijk op de politiek verandert met een vleugje ‘Boot’ eroverheen.
Eenmaal gefileerd door zijn consequente visie lijkt de werkelijkheid vaak verrassend eenvoudig. Zijn gedurfde meningen hebben regelmatig voor opschudding gezorgd.
Alles of niets is een compilatie van Boots opvattingen, die u de kans biedt door te dringen tot zijn eigenzinnige universum. Boot heeft vele van zijn columns voorzien van een actueel, zijn onmiskenbare gelijk bevestigend naschrift. Als geen ander verstaat Boot de kunst het uiterste uit een team te halen. Niet voor niets nomineerde de Volkskrant hem als Nederlands coach van de eeuw voor alle sporten. Hij beheerst de facetten van het trainersvak tot in de puntjes. Zijn grote kracht is zijn vermogen ingewikkelde zaken te herleiden tot de meest elementaire oerkern. Nimmer schuwt hij eventuele consequenties.
Ton Boot is een absolute toptrainer. In zijn carrière behaalde de basketbalcoach twaalf landskampioenschappen, waarvan één in België, eenmaal de eindstrijd van de Europacup, tweemaal de halve finales, en verschillende keren de kwartfinales.
Recensie:
In deze verzameling van columns uit diverse bladen geeft de auteur zijn kritische visie op gebeurtenissen in de sportwereld. Op geheel eigen en directe wijze reageert hij vanuit zijn intense beleving. Veel beschouwingen gaan over basketbal, de sport die hij speelde en nu coacht, maar ook andere sportonderwerpen worden onder de loep genomen. Opvallend is de simpele manier waarop hij schijnbaar ingewikkelde zaken ontleedt en de consequentheid die hij daarbij door de jaren heen blijft hanteren. Waar mogelijk heeft hij zijn stukjes voorzien van een actueel naschrift. De paperback laat zich heel gemakkelijk lezen.
(Biblion recensie, J.A.S. Koreman)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Alles of niets<br>T. Boot
Alles of niets
T. Boot
 

 

   
Basketbal door Chris Mullin
Hardcover | Jeugd Fontein | 1998
ISBN: 9024603803
Recensie:
Alles van het basketbal wordt belicht. De geschiedenis en allerlei onderdelen van het spel komen aan bod. Een register met veel gebruikte termen completeert het geheel. Kleurenfoto's en tekeningen zijn ruim aanwezig en functioneel. Leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool en de eerste brugjaren van het voortgezet onderwijs kunnen als kennismaking met het basketbal veel aan dit boek hebben. Het is gericht op het Amerikaanse basketbal, daarom wijken enkele regels af van de Europese regels. In het documentatie-centrum en in de bibliotheek als informatief boek waardevol. Vanaf ca. 10 jaar.
(Biblion recensie, A.D. Seemann)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Basketbal<br>Chris Mullin
Basketbal
Chris Mullin
 

 

   
Basketbal door Harry Otten
Hardcover | 49 Pagina's | NBD - Biblion bv | 2003
ISBN: 9054833920
Recensie:
Een handzaam boekje dat in beknopte vorm informatie geeft over de technische kant van basketballen: dribbelen, balbeheersing, schieten, rebound, schijnbeweging, fouten etc. Ook is er informatie over conditietraining. Elk onderwerp is op twee pagina's weergegeven, waardoor telkens het hele onderwerp zichtbaar wordt. De uitleg is duidelijk waarbij de vele gekleurde fotovoorbeelden een onmisbare rol spelen. Eenvoudige maar relevante informatie over alles wat met basketballen te maken heeft, maar geen vervanger van praktische begeleiding. Er wordt uitdrukkelijk verwezen naar een tot nu toe alleen Engelstalige website (www.activology.com), die met bewegende beelden en meer uitleg het geheel completeert. Voor een ieder die in de basketbalsport actief is of wil worden, is het een prima informatiebron. Voorzien van woordenlijst, adressen en register. Vanaf ca. 11 jaar.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Basketbal<br>
Basketbal

 

 

   
Basketbal door J. Boutmans
theorie en praktijk

Paperback | Acco, Uitgeverij | 1998
ISBN: 9033435152
Recensie:
Een korte inleiding over de geschiedenis van het basketbal en een samenvatting van de belangrijkste spelregels wordt gevolgd door een uitgebreide beschrijving van de diverse technieken en van de aanvals- en verdedigingstactieken. Na het behandelen van een techniek volgt een serie oefeningen, schematisch weergegeven en voorzien van een korte beschrijving. Ook bij de tactische concepten worden op deze wijze enkele vormen aangeboden. Tot slot wordt heel beknopt aangegeven wat de mogelijkheden voor basketbal op school zijn. Het boek is vooral gericht op basketbaltrainers. Het geeft alle elementaire vormen op technische en tactisch gebied. In de vierde druk zijn regels en spelposities aangepast aan het huidige basketbal. De oefenstof is enigszins uitgebreid en duidelijker weergegeven, de zwart-witfoto's zijn van recenter datum.
(Biblion recensie, C. Broere.)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Basketbal<br>J. Boutmans
Basketbal
J. Boutmans
 

 

   
Basketbal op school door H. Leysen & T. Dehandschutter
spelend leren

Paperback | 244 Pagina's | Acco, Uitgeverij | 2001
ISBN: 9033448041
Recensie:
Dit boek omvat een theoretisch en praktisch deel. In het theoretisch deel worden achtereenvolgens de volgende thema's aan de orde gesteld: een spelgerichte aanpak van het onderwijzen van basketbal, het ontwerpen van een effectieve leerweg, de benadering door de docent en de vaardigheden bij het aanvallen en verdedigen. In het praktisch deel worden onder andere het dribbelen, doelen, 'passen', het voetenwerk, alsmede het 'shot' en de 'rebound' uitvoerig behandeld. Een en ander is met behulp van fotoreeksen en figuraties in zwart-wit verduidelijkt. Aanbevolen aan leerkrachten bewegingsonderwijs in het basis- en voortgezet onderwijs.
(Biblion recensie, Dr. H.F. Pijning)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Basketbal op school<br>Hilde Leysen & T. Dehandschutter
Basketbal op school
Hilde Leysen
T. Dehandschutter


 
   
Zelf beter leren spelen / Volleybal en basketbal door D. Houthoff
lichamelijke opvoeding voor de tweede fase voortgezet onderwijs

Paperback | 52 Pagina's | Uitgeverij Edu'Actief | 2000
ISBN: 9057660822
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Mening klant bol.com:
WOW!
Wij wilden graag op volleybal en tijdens de eerste trainingen hebben we het ook bij de hand gehouden en wij hebben ook zeker waargenomen dat onzde techniek zich goed ontwikkeld heeft. Nadat we ons boek uithadden was onze techniek bijna identiek aan mensen die de sport al zeer lang beoefenen. Wij zijn zeer tevreden over dit boek,het heeft ons fysiek goed gesteund en we hebben meer zelfvertrouwen van gekregen. wij raden iedereen dit boek aan.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Zelf beter leren spelen / Volleybal en basketbal<br>D. Houthoff
Zelf beter leren spelen / Volleybal en basketbal
D. Houthoff
 

 

   
Basketbal spelend leren door J. Boutmans
Paperback | 115 Pagina's | Uitgeverij Acco | 2004
ISBN: 9033454971
Recensie:
Dit boek wil een leidraad zijn bij het aanleren van sportspelen in het algemeen en basketbal in het bijzonder. In een eerste gedeelte wordt het aanleren van sportspelen benaderd vanuit een theoretisch oogpunt. Naast didactische en methodologische overwegingen die voor alle sportspelen gelden, gaat de aandacht specifieker naar het aanleren van motorische vaardigheden. In het tweede gedeelte wordt de theorie toegepast en uitgewerkt in een leervoorstel voor basketbal in het secundair onderwijs. Uitgaande van de leefwereld en spelbeleving van de leerlingen en rekening houdend met de materiele mogelijkheden van de meeste turnzalen wordt een ontwikkelingsgebonden leerstofopbouw aangereikt. Dit boek is vooral bedoeld voor leerkrachten lichamelijke opvoeding. Het wil pedagogisch verantwoorde en bruikbare leerstof aanreiken om het basketbal in het secundair onderwijs aan te leren. De publicatie bevat veel basketbaloefeningen die in heldere schema's worden verduidelijkt en waarin veel variëteit mogelijk is.
(Biblion recensie, RvdD)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Basketbal spelend leren / druk 1<br>J. Boutmans
Basketbal spelend leren
J. Boutmans

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020