Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Autosport boeken

 
 
Carel Godin de Beaufort door F. van Someren
het leven van Formule-1-coureur Carel Gidin de Beaufort, 1934-1964

Hardcover | Aprilis bv Uitgeverij | 2004
ISBN: 905994058X
Beschrijving:
Veertig jaar geleden, tussen 1955 en 1964, reed een Nederlander mee in de grote autoraces. Carel Godin de Beaufort was de coureur en zijn raceautoŅs waren meestal Porsches.
Als bevlogen amateur was hij een wegbereider van de commerciŽle Formule-1-races en zijn inzet bij sportwagen- en lange-afstandraces was voor het fabrieksteam van Porsche een grote steun.
Hij was de eerste Nederlander die punten scoorde voor het wereld- kampioenschap Formule 1.
De vele illustraties en gegevens rond het levensverhaal van De Beaufort zijn een waardevolle documentatie en een bijdrage aan de geschiedschrijving van de autosport. Bovendien is het aardig om te lezen hoe De Beaufort met zijn charme, humor en enthousiasme in heel Europa graag gezien was op en rond de circuits.
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Carel Godin de Beaufort<br>Frits van Someren
Carel Godin de Beaufort
Frits van Someren 
   
Michael Schumacher door P.D. Alessio    
Hardcover | 189 Pagina's | Rebo Productions | 2003
ISBN: 903661564X
Recensie:
Deze uitgave bevat een grote fotoreportage in kleur, gelardeerd met een beetje tekst, van de zes wereldkampioenschapsseizoenen (1994, 1995 en 2000 t/m 2003) van Grand Prix recordhouder en -fenomeen Michael Schumacher. Zowel in de Benetton als de Ferrari wist Schumacher wereldwijd alle autosportliefhebbers te overtuigen van zijn grote klasse en het feit dat hij als hij al niet de beste was/is tenminste tot de allergrootsten behoort. Een handzaam boekwerkje (14 bij 20 cm), waarin zowel Schumacher als zijn kampioenschapsauto's letterlijk op allerlei manieren bekeken kunnen worden. Iedere autosport-enthousiast zal door middel van dit boekje kunnen genieten van de coureur Schumacher en zijn voortreffelijke materiaal.
(Biblion recensie, Mr. L.H.M. van Noordwijk)
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Michael Schumacher<br>Alessio, P. D'
Michael Schumacher
P. D Alessio
     
     
     
     
Dwars door de Tarzanbocht door H. van der Klis
de elf Nederlandse Grand Prix-coureurs
   
Paperback | 240 Pagina's | Veen, L.J. Uitgeverij | 2003
ISBN: 9020403273
Klantenbeoordeling bol.com:
goed/uitstekend
Beschrijving:
Een onuitstaanbare sport, zo noemde voormalig Formule-1-coureur Michael Bleekemolen eind jaren zeventig zijn sport. Net als de andere Nederlandse Formule-1-rijders had hij alles willen geven om een keer het hoogste podium te mogen beklimmen. Maar net als bij de meeste Nederlandse coureurs draaide zijn kortstondig verblijf in de hoogste klasse van de autosport uit op een teleurstelling, ondanks zijn passie. talent en toewijding.
In totaal zijn elf Nederlanders in een officiŽle Grand Prix voor het wereldkampioenschap Formule 1 aan de start verschenen. In Dwars door de Tarzanbocht komen ze stuk voor stuk aan bod: de jonkers die de sport in de jaren zestig beheersten (Carel Godin de Beaufort, Gijs van Lennep), de garagehouders uit de jaren zeventig (Roelof Wunderink, Boy Hayje) en de extreem getalenteerde lichting van rond 1980, met als boegbeeld Jan Lammers. En natuurlijk het grootste talent van allemaal, Jos verstappen, de enige die een podiumplaats veroverde.
In Dwars door de Tarzanbocht gaat Formule 1-journalist Hans van der Klis (ex-de Volkskrant, nu RaceReport) op zoek naar de oorzaak van het gebrek aan succes. Tegelijkertijd laten zijn portretten haarscherp zien hoe de Nederlandse autosport zich in de tweede helft van de vorige eeuw ontwikkelde van amateurs in de jaren zestig, via de nouveaux riches in de jaren zeventig naar de professionalisering in de jaren tachtig, waarna het `Verstappen-effect' de sport in de jaren negentig naar de toppen van haar populariteit joeg.
Mening klant bol.com:
Meeslepend!
Net uit en ik kan het nu al bijna niet meer wegleggen. als je van F1 houdt, is dit echt verplichte kost!
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Dwars door de Tarzanbocht<br>Klis, H. van der
Dwars door de Tarzanbocht
H. van der Klis

     
     
     
     
Formule 1 door L. Froissart
de onvergetelijke hoogtepunten

Hardcover | 169 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2004
ISBN: 9044704605
Recensie:
Een prachtige uitgave, waarin veel hoogtepunten uit meer dan 50 jaar geschiedenis van de Formule I voor automobielen in beeld zijn gebracht en verwoord. Van haar ontstaan tot op de dag van vandaag heeft de Formule I met zijn steeds sneller maar ook veiliger wordende bolides de ontelbare autosportliefliefhebbers over de hele wereld voortdurend weten te boeien. Geweldig om te zien hoe de eenvoud en heroiek van de beginjaren herkenbaar een bijna onvoorstelbare ontwikkeling doormaakte, waarbij veiligheid en perfectionisme in de plaats zijn gekomen van de eenvoud en de glamour - weliswaar anders - gehandhaafd bleef. Een uitgave waar vooral de in de geschiedenis van de autosport geinteresseerde autosportliefhebber kennis van zou moeten nemen, mooi uitgevoerd en voorzien van goede tekst en foto's in kleur en zwart-wit. Uitgebreide inhoudsopgave.
(Biblion recensie, Mr. L.H.M. van Noordwijk)
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Formule 1<br>Froissart, L.
Formule 1
L. Froissart

     
     
     
     
Formule I door G. Donaldson
de autobiografie

Hardcover | Uitgeverij het Spectrum | 2003
ISBN: 9077330216
Recensie:
Groot, mooi uitgevoerd en rijk geillustreerd koffietafelboek over de geschiedenis van de autosport, de competitie tussen de allersnelste auto's en coureurs ter wereld, vanaf 1947 de Formule 1 races geheten. Het boek is chronologisch van opzet: in het eerste hoofdstuk worden de beginjaren van de autosport tot 1950 - het jaar dat het wereldkampioenschap Coureurs werd gestart - beschreven, vervolgens komen per decennium de belangrijkste races, auto's, gebeurtenissen, coureurs, ontwerpers, teambazen, ontwikkelingen, ongelukken etc. aan bod. Met vele wetenswaardigheden, verhalen en citaten van de hoofdrolspelers, en geillustreerd met zeer vele, vaak paginagrote zwartwit- en kleurenfoto's Tot slot een hoofdstuk met korte biografieen van prominenten uit de autosport, een hoofdstuk over het seizoen 2002, een kort stukje over de rol van Nederland en Belgie een overzicht van de Grand Prix winnaars vanaf 1906, en een bibliografie. De samensteller, de Canadese Gerald Donaldson, auteur van een aantal autosportboeken, is al 25 jaar als journalist en radio- en tv-commentator bij de Formule 1 races betrokken. Een boeiend en heerlijk boek voor iedere autosportliefhebber.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Formule I<br>G. Donaldson
Formule I
G. Donaldson

     
     
     
     
Formule I topteams door P. D'Alessio 
Hardcover | 434 Pagina's | Rebo Productions | 2003
ISBN: 9036615402
Recensie:
Een omvangrijk naslagwerk over de top van de autosport. Met behulp van 1.200 afbeeldingen wordt de geschiedenis beschreven van de verschillende renstallen die deel hebben genomen aan de vierenvijftig edities van het wereldkampioenschap die tot nu toe zijn gehouden. De veelal niet eerder gepubliceerde foto's worden begeleid door korte teksten. Het boek oogt dan ook meer als een fotoboek met overigens prachtige foto's van wisselend formaat in kleur en in zwart-wit. De auteur heeft, sinds zijn eerste boek over Ferrari in 1985 verscheen, aan meer dan twintig artikelen en publicaties over de Formule 1 meegewerkt, waaronder de internationale jaarboeken '365 racing days' die verschenen van 1986 tot en met 1994. De foto's in 'Formule 1 topteams' zijn voor het merendeel afkomstig uit het prive-archief van de samensteller.
(Biblion recensie, RvdD)
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Formule I topteams<br>D'Alessio, P.
Formule I topteams
P. D'Alessio

     
     
     
     
Grand Prix emoties door P.D. Alessio    
Hardcover | 237 Pagina's | Rebo Productions | 2003
ISBN: 9036615399
Recensie:
Een fotoboek over Formule 1 (Grand-Prix) raceauto's. In het kort wordt de ontstaansgeschiedenis van de moderne Formule 1 racerij beschreven. Deze ontstond in 1968 door de opkomst van raceauto's met een aerodynamische vormgeving (1968 door Ferrari en 1970 door Lotus) en door de komst van grote sponsors. Maar dit boek is vooral een fotoboek op groot formaat met bijna zevenhonderd kleurenfoto's. De foto's zijn van hoge kwaliteit en geven een uitstekend beeld waar het bij de Formule 1 racerij om gaat: de coureurs, de raceautotechniek, de actie, het gebruik van kleuren en vooral de emoties die de Formule 1 racerij bij coureurs, technici en toeschouwers oproept. De foto's worden ondersteund met korte teksten in het Nederlands en Engels.
(Biblion recensie, Ing. Hans Stoovelaar)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Grand Prix emoties<br>Alessio, P. D'
Grand Prix emoties
P. D. Alessio

     
     
     
     
Autosport en techniek door P. Simoen    
Paperback | 126 Pagina's | 2004
ISBN: 905466603X
   
Recensie:
In dit boek beschrijft de auteur een aantal onderdelen van de autotechniek met het oog op de autosport. Na een beschrijving van de achtergrond van de schrijver volgen verschillende hoofdstukken waarin de deelsystemen van de auto worden besproken. Tevens worden tips gegeven ter verbetering en optimalisatie van de verschillende auto-onderdelen teneinde een betere sportprestatie neer te zetten. De Belgische auteur heeft veel van zijn kennis opgedaan in de praktijk, een gedegen (auto)technische achtergrond heeft hij niet. Gevolg hiervan is dat het boek van weinig waarde is. Het boek is met het doel geschreven mensen iets bij te brengen over voertuigoptimalisatie. Door de vele onjuistheden en het gemis aan technische diepgang is dit niet gelukt. In het 'slot' geeft de auteur dit zelf aan. Uitvoering, lay-out en kwaliteit van de zwartwitafbeeldingen zijn redelijk goed. De doelgroep beperkt zich tot geinteresseerden in autotechniek zonder enige serieuze plannen of ambities in de autosport. Een goed boek over hetzelfde onderwerp is Auto-tuning* van Gert Hack.
(Biblion recensie, J.B. Bekkering)
  Bestel online

Bestel hier dit boek op de site van
Bol.com!

Autosport en techniek<br>Philippe Simoen
Autosport en techniek
Philippe Simoen

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020