Deze site maakt gebruik van: Cookies

 
 
 

Aikido boeken

 
 
Aikido elementair door Henk Kat & Martin van Noort
technieken, begrippen, exameneisen

Paperback | 223 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2000
ISBN: 9038908296
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Aikido is tegenwoordig een van de meest populaire Martial Arts. Henk Kat en Martin van Noort kregen in de loop der jaren steeds meer verzoeken om een theoretische ondersteuning van hun lessen. De boeken op de Nederlandse markt voldoen niet, al was het alleen maar omdat ze vaak in een andere taal geschreven zijn; en het is van groot belang de beschrijvingen in een boek zeer nauwkeurig te volgen.
Recensie:
Aikido is een Japanse vechtsport met beoefenaren in geheel ons land. De schrijvers zijn erkende leraren van de Judo Bond Nederland en hebben dit boek samengesteld om vooral beginnende aikidoka op weg te helpen naast hun wekelijkse training in de dojo. Behandeld worden technieken, geschiedenis, ontstaan en achtergronden, maar vooral ook exameneisen van begin tot en met de zwarte band. Zwart-witte foto's vergezellen de teksten van deze moeilijk op papier te zetten materie. Ook voor de bij aikido te gebruiken wapens laten goede foto's de bedoeling van het gebruik zien. Er bestaan al boeken over dit onderwerp. Deze uitgave geeft een goede weergave van de eerste acht trainingsjaren. Opgenomen is een woordenlijst van de Japanse benamingen, die elke aikido-leerling zich eigen moet maken.
(Biblion recensie, J.H. Odinot)
Mening klant bol.com:
Cool.
Super delux vet boek, met mooie plaatjes. Ik doe zelf ook aikido dus zo kun je goed iets leren wat je moet kennen voor het examen.
Mening klant bol.com:
Het is een zeer goede boek alles staat goed uit gelegd.
Mening klant bol.com:
Het boek is “almost perfect”. Jammer dat die “Mae giri”. Het lijkt wel of er tegen een voetbal geschopt word. Tja het blijft moeilijk om iemand die Aikido beoefent een trap aan te leren.
Mening klant bol.com:
De moeite meer dan waard.
Het is een boek waar zowel de beginnende als de gevorderde Aikidoka veel plezier aan zullen hebben. Maar ook andere Budo beoefenaars kunnen hiermee hun voordeel doen. Bv het hoofdstuk over de Kihon gi is voor elke Budoka van toepassing. Daarnaast vindt je nagenoeg alle antwoorden op vragen waar je als beginner tegen aan loopt. De Japanse benamingen die in het Aikido gebruikelijk zijn worden ruimschoots toegelicht. Aanvallen en technieken worden dmv honderden foto's getoond. Het boek is dan ook voor elke serieus geïnteresseerde Aikidoka en beoefenaars van andere Budo vormen een aanrader.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!
Aikido elementair<br>Henk Kat
Aikido elementair
Henk Kat 
   
Aikido door Ian Onvlee
van zelfverdediging tot harmonie

Paperback | Uitgeverij Ankh-Hermes | 2000
ISBN: 9020251635
Recensie:
Aikido is een uit Japan afkomstige gevechtskunst. Het grootste deel van het boek behandelt de achtergronden en geschiedenis van het aikido. Ook de techniek komt aan bod, echter het aanleren van aikido is alleen mogelijk met een goede leraar. Wat dat betreft geeft dit boek alleen een leidraad. Tekstmatig zijn er geen verschillen sinds de derde druk. Alleen de lijst met scholen en organisaties is achterwege gebleven. De vormgeving van het boek is bij de vierde druk moderner geworden en alle oude foto's zijn vervangen en hebben plaats gemaakt voor meer actuele en modernere foto's (echter nog steeds in zwart-wit). Bovendien zijn er nieuwe foto's op de opengebleven plaatsen geplaatst. Er zijn vele beoefenaren van aikido in het gehele land, die bij verschillende organisaties zijn aangesloten. Van de vierde gewijzigde druk is dit een ongewijzigde druk.
(Biblion recensie, J.H. Odinot.)
  Bestel online

 
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Aikido<br>Ian Onvlee
Aikido
Ian Onvlee

 

 
Start: september 2003 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020